InfoNu.nl > Mens en Gezondheid > Mode > Kenmerken echte Uggs

Kenmerken echte Uggs

Hoe kun je de echte Uggs van de neppe onderscheiden? Wat zijn de kenmerken van echte Uggs? Ze bepalen nu al twee jaar het modebeeld: Uggs. Iedereen heeft er wel een mening over. Sommige mensen vinden ze hip, anderen foeilelijk. Veel Ugg schoenen worden nagemaakt door replicamakers, die hier goed aan verdienen.

Kenmerken echte Uggs

Schapenvacht

De liefhebber weet het: echte Uggs hebben schapenvacht aan de binnenkant. Schapenwol is zacht en heeft een beige kleur. Nep Uggs daarentegen zijn gevoerd met synthetisch bont. Schapenbont is geler van kleur, wat goed te zien is aan de onderstaande afbeeldingen.


De geur van Uggs

Het tweede belangrijke kenmerk dat echte Uggs onderscheidt van de neppe variant, is de geur. Neppe Uggs ruiken naar verf, terwijl de echte Uggs ruiken naar natuurlijke stoffen (zoals schapenbont).

De zool

Echte Uggs hebben een "R" met een cirkel in de zool. Bij de neppe Uggs ontbreekt dit. Je moet echter wel goed kijken om dit subtiele verschil te zien. Links is echt; rechts is nep.


Er is nog een andere kenmerk van de zool, die elke twijfel wegneemt. Bij echte Uggs loopt het reliëf door; bij de namaakvariant niet.


Het label van Uggs

Het label van echte Uggs wijkt af van de neppe. Zowel aan de buitenkant als aan de binnenkant zit een label. Dit gaat om het label aan de buitenkant. Het lettertype van de nep Uggs is vetgedrukt en mogelijk iets donkerder van kleur. Links is echt, rechts is namaak.


Aan de binnenkant zit ook een label. Echte Uggs zijn gefabriceerd in China, de neppe komen uit Nieuw-Zeeland of Australie. De echte Uggs werden in het begin ook gemaakt in deze landen, maar de productie is uitbesteed naar China. Dat kun je zien aan de tekst "Made in New-Zeeland" of "Made in Australia".


Hoe duur zijn Uggs?

Een lage prijs duidt op namaak: goedkoop is meestal nep. Uggs kosten al snel zo'n 200. De prijzen lopen uiteen van 140 tot 400 euro.
© 2010 - 2017 Rebeccahoogers, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Uggs voor mannen is de nieuwe trendUggs zijn al jaren helemaal hot voor vrouwen, maar nu deze herfst ook de Hollywoodse mannen met Uggboots gespot zijn, br…
Uggs Delaine style: hippe Uggboots met namaakvariantenIn het najaar van 2010 zijn de Uggs Delaine style geintroduceerd door Ugg Australia. Deze sportieve varianten van het me…
UGG, wat is het en waar komt het vandaan?UGG, waar komt het vandaan? Waarom heet het zo? Waarom zijn UGG laarzen zo hip? Dit artikel verschaft u alle antwoorden…
Uggs schoonmaken, hoe doe je dat?Het schoonmaken van Uggs is niet ingewikkeld. In vijf eenvoudige stappen kun je de laarzen er weer als nieuw uit laten z…
Uggs: veelzijdig aanbod voor lente en zomerAls de winter erop zit is iedereen blij dat de laarzen weer in de kast kunnen. En de Uggsliefhebber kan zijn hart in de…

Reageer op het artikel "Kenmerken echte Uggs"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Infoteur: Rebeccahoogers
Gepubliceerd: 23-12-2010
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Mode
Schrijf mee!