Tips voor een romantisch dagje uit

Tips voor een romantisch dagje uit In het jachtige leven van alledag schiet het er vaak bij in om tijd voor elkaar te maken. Wordt het daarom niet weer eens tijd voor een romantisch dagje uit? Er zijn allerlei leuke mogelijkheden om in Nederland een romantisch dagje uit voor twee te beleven. Verras je partner eens met een bijzonder dagje uit. Hier vind je leuke tips en handige informatie voor een romantisch dagje uit.

Waar moet je aan denken

Hoewel je voor een romantisch dagje uit eigenlijk niets anders nodig hebt dan elkaars gezelschap, kan een bijzondere bestemming de sfeer nog romantischer maken. Bedenk van te voren hoe ver je wilt reizen, met welk vervoermiddel je op pad wilt gaan, wat je allebei leuk vind om te doen of te zien en niet onbelangrijk hoeveel het mag kosten.

Goedkoop romantisch uitje

Een romantisch dagje uit hoeft helemaal niet duur te zijn. Een leuk en eenvoudig idee dat altijd geslaagd is, is picknicken in de vrije natuur. Als het lekker weer is stap je op de fiets of trekt de wandelschoenen aan en gaat de natuur in. Er zijn allerlei romantische plekken te bedenken, een mooi bosgebied, paarse heidevelden of het strand. Neem lekkere dingen mee, zoals verse croissantjes, stokbrood, Franse kaas, salade, tonijn, zalm en misschien wel een fles wijn of een fles champagne. Neem ook kaarsjes mee voor als de avond valt. Dat maakt het helemaal romantisch.

Romantisch uitje in de natuur

Behalve een romantische picknick in de natuur kun je ook op andere manieren genieten van een romantisch dagje in de natuur. Je kunt bijvoorbeeld een bootje huren en samen dobberen op het water in een plas of rivier, maak eens een mini-cruise over één van de Nederlandse rivieren, maak een wandeling door een natuurgebied, slenter samen hand in hand door de uitrollende golven aan de kust. Wil je een actief romantisch dagje uit, denk dan eens aan wadlopen.

Ontspannen romantisch dagje uit

Ga samen heerlijk onthaasten in een kuuroord. Ga de sauna in, geniet van stoombaden en kruidenbaden, laat je verwennen met massages en nog veel meer. De meeste kuuroorden beschikken ook over een restaurant waar heerlijke en gezonde maaltijden worden geserveerd. In Nederland liggen verschillende aangename kuuroorden zoals: Thermae 2000 in Valkenburg, het kuurcentrum Fontana Bad Nieuweschans en Kuuroord Nieuwegein.

Romantische Ballonvaart

Wat is er nu romantischer dan samen in een luchtballon door het luchtruim zweven. Misschien is dit voor jullie wel het ultieme romantische uitje. Op verschillende plekken in Nederland worden ballonvaarten georganiseerd onder andere bij A3 Ballon in Harfsen, bij Blue Air Ballooning in Amersfoort en bij Ad Ballon in Breda. Het is geen goedkope dag, een ballonvaart kost gemiddeld zo´n €150 per persoon.

Romantisch diner

Het klinkt misschien erg standaard, maar dat hoeft een romantisch diner helemaal niet te zijn. Heb je bijvoorbeeld als eens van de Candlelight Express gehoord? Deze ouderwetse stroomtram vertrekt in Hoorn. In de prachtig ingedekte restauratiewagen krijgt je een heerlijk diner opgediend en zo nu en dan stopt de tram op plaatsen waar je de tijd krijgt bijzondere bezienswaardigheden te bewonderen. Geen enkele lekkernij wordt meer met de liefde geassocieerd dan oesters, ga daarom eens samen oesters proeven bij een echte oesterproeverij.
© 2009 - 2024 Faffie, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Liefde, wat is romantiek?Liefde, wat is romantiek?Wat vinden vrouwen romantisch? Wat vinden mannen romantisch? Wat is niet romantisch? Wat vinden vrouwen niet romantisch?…
Erotische, afrodisiaca en Valentijn kookboekenErotische, afrodisiaca en Valentijn kookboekenErotische, afrodisiaca en Valentijn kookboeken is een overzicht van de populairste boeken waarvan de zinnenprikkelende g…
Hoe maak je het romantisch in je relatie?Hoe maak je het romantisch in je relatie?Wil je het romantisch maken? Hoe doe je dat? Romantiek heeft te maken met sfeer en liefde. Als je het thuis romantisch w…
Valentijnsdag: Romantische tipsBij Valentijnsdag denken de meeste mensen aan een eenvoudig romantisch avondje uit, een doos bonbons of een bosje bloeme…

Macht binnen je relatie: als je partner overheersend isMacht binnen je relatie: als je partner overheersend isMoet je scheiden of blijven van een partner die dominant en destructief is en zijn of haar macht op jouw misbruikt? Ben…
Huwelijk: aanwezigheid van je partner totaal uitsluitenHuwelijk: aanwezigheid van je partner totaal uitsluitenWat als je al in je hart besloten hebt om je partner te verlaten, maar dat eigenlijk nog niet beseft? Er zijn problemen…
Faffie (113 artikelen)
Gepubliceerd: 19-08-2009
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Relatie en huwelijk
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.