Hoe word ik snel zwanger? Zeven tips om zwanger te worden!

Hoe word ik snel zwanger? Zeven tips om zwanger te worden! Hoe snel zwanger geraken is een vraag die gebrand ligt op de tong van vele vrouwen. Ze kijken ernaar uit om snel te kunnen bevallen en een baby te krijgen. Sommigen worden zwanger terwijl ze de pil gebruikten, anderen hebben het moeilijker en moeten soms zelfs een gynaecoloog inschakelen. Er bestaan ook verschillende doe-het-zelf middeltjes om snel zwanger te worden.

Weten wanneer je vruchtbaar bent

Zwanger geraken is één ding, weten wanneer je vruchtbaar bent is een ander. Een vrouw is niet altijd vruchtbaar of even vruchtbaar, de meest ideale omstandigheden doen zich voor tijdens de eisprong. Dit gebeurd rond de veertiende tot de zestiende dag van de menstruele cyclus. Vrouwen die onregelmatigheden ondervinden in hun cyclus kijken best naar de elfde tot de zestiende dag als meest vruchtbare periode. De eicelletjes die klaar zijn voor bevruchting zijn maar twaalf uur houdbaar, daarna zijn ze niet meer te bevruchten. Spermacellen houden het langer uit, tot wel twee etmalen lang. Wanneer die de dag voor dat de eicellen klaar waren in de vagina gekomen zijn zullen ze dus nog steeds de eicellen kunnen bevruchten.

Temperatuur opnemen

Om te weten wanneer een vrouw het meest vruchtbaar is, kan ze dagelijks haar temperatuur in de ochtend opnemen en deze noteren. Wanneer een eicel klaar staat om bevrucht te worden zal de temperatuur van het lichaam namelijk stijgen. Dit zijn echter geen meerdere graden verschil, het gaat hier om enkele tienden van een graad. Een nauwkeurige thermometer is daarom aangeraden.

Regelmatig vrijen

Niemand hoeft er een tekeningetje bij te maken dat naast het feit of de vrouw vruchtbaar is, ook seks een essentieel gegeven is om zwanger te worden. Elke dag vrijen heeft geen zin, het sperma van de man heeft dan niet genoeg tijd om te verversen en kan dan ook niet bevruchten. Hou een regelmaat van elke twee of drie dagen aan, zo blijft het zaad van de man perfect in staat te bevruchten.

Let op je gewicht

Let op je gewicht en op wat je eet. Wat in normale omstandigheden niet gezond is voor het menselijk lichaam zal dat al zeker niet zijn tijdens de zwangerschap, laat staan voor de ongeboren baby. Er moet een juist evenwicht gevonden worden want zowel over als ondergewicht kunnen schadelijk zijn voor het kind. Om meer te weten over wat te eten tijdens een zwangerschap, klik hier.

Vrij in de juiste pose

Het is ook erg belangrijk dat de juiste positie aangenomen wordt tijdens het vrijen. Het is belangrijk dat het mannelijk zaad zo ver mogelijk in de vagina geraakt. Honden bijvoorbeeld gaan bij de bevruchting staart aan staart staan waardoor de penis van de reu dieper in de vagina van de teef komt. Voor mensen gaat deze vergelijking natuurlijk niet op en hoeven we het zo ver niet te zoeken. De klassieke missionarishouding is de beste manier om het zaad zo ver mogelijk in de vagina te krijgen. De missionarishouding is de gewone manier waarbij de vrouw op haar rug ligt en de man op de vrouw. Niet alleen zit de penis dieper in de vagina, ook ligt de vagina naar beneden in deze positie waardoor de spermacellen makkelijker hun doel kunnen bereiken.

Een orgasme krijgen

Dat de man een orgasme moet krijgen om te kunnen bevruchten is natuurlijk logisch. Al bestaan er ook gevallen waar dit helemaal niet nodig was. Aan de andere kant denken mensen vaak dat de vrouw geen orgasme moet krijgen om bevrucht te kunnen worden. En dat is waar, maar het is wel aangeraden om er een te krijgen. Wanneer de vrouw een orgasme krijgt ná de zaadlozing van de man trekt de baarmoeder zich samen waardoor de zaadcellen de juiste richting in geduwd worden. Het moet dus niet, maar het kan zeker wel helpen.

Hou je er niet mee bezig

Het is niet aangeraden om seks als verplichte kost te zien om zwanger te worden. Wanneer beide partners ontspannen zijn zal ook de seks meer ontspannen zijn. Hierdoor zal de vagina van de vrouw vochtiger worden waardoor de spermacellen zich beter kunnen voortbewegen in de vagina. Sla ook niet in paniek wanneer je niet meteen zwanger wordt. Hoe langer het duurt, hoe meer de kansen slinken natuurlijk. Maar sommige vrouwen worden na twee jaar proberen soms wel zwanger. Dit zijn natuurlijk uitzonderingen aangezien 50% van de vrouwen binnen de drie maanden zwanger is, 17% na zes maanden en 14% na een jaar.

Contacteer eventueel toch een arts

Wanneer het na zo vaak proberen echt nog geen resultaat geleverd heeft begint iedereen natuurlijk te twijfelen. Daarom kan het handig zijn om uiteindelijk toch een arts te contacteren. Eén van de partners kán namelijk onvruchtbaar zijn. Samen met de arts kan dan bekeken worden wat de beste oplossing hiervoor kan zijn.

Lees verder

© 2011 - 2024 Harrys, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
De ontwikkeling van je baby; 2 weken zwangerDe ontwikkeling van je baby; 2 weken zwangerOngeveer het einde van de tweede week van je zwangerschap, vindt je ovulatie (en dus bevruchting) plaats. Officieel ben…
Kans op zwangerschapKans op zwangerschap"Hoelang duurt het voor ik zwanger ben?" is een veelvoorkomende vraag van stellen met een kinderwens. Wanneer je bezig b…
Wat is de beste leeftijd om zwanger te worden?Wat is de beste leeftijd om zwanger te worden?Zowel vrouwen van twintig, dertig of veertig kunnen de wens hebben om zwanger te worden en een kindje te krijgen. Welke…

De bevalling: enkele tipsZwanger zijn, het is een hele klus. Hoe korter de bevalling komt, hoe meer je je gaat beseffen dat je mama. Maar hoe kun…
Aan de pil in het kort: wat je moet weten!De pil wordt tegenwoordig door ontzettend veel vrouwen gebruikt. Steeds meer meisjes beginnen met het gebruik van de pil…
Harrys (177 artikelen)
Gepubliceerd: 23-01-2011
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Zwangerschap
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.