Griepsymptoom keelpijn: homeopathische middelen

Griepsymptoom keelpijn: homeopathische middelen Keelpijn is ook één van de symptomen van de 'gewone' griep. Als keelpijn op de voorgrond staat denk dan aan de volgende middelen: Hepar sulphuris, Mercurius solubilis en Phytolacca. Dit zijn homeopathische middelen. VSM Enkelvoudige Homeopathie Hepar Sulphur D4 200 tabletten kost anno 2023 ruim 13 euro. VSM Enkelvoudige Homeopathie Mercurius Solubilis D12 200 tabletten kost anno 2023 ruim 13 euro. VSM Enkelvoudige Homeopathie Phytolacca Decandra D610 gram globuli kost anno 2023 ruim 13 euro. U kunt uiteraard ook andere, niet homeopathische middelen gebruiken.

Wat kunt u tegen keelpijn doen tijdens de griep?

Eén van de symptomen bij griep is keelpijn. Veel mensen schijnen daar last van te hebben. U kunt er zelf het één en ander tegen doen. Zorg dat uw keel rust krijgt door vloeibaar of zacht voedsel, zoals zachte groente en zacht fruit. Dan krijgt u gelijk vitamine C binnen. Eet geen zuivelproducten, vlees, eiwitten en suiker. Deze prikkelen de keel en verhogen de slijmproductie zodat het slikken nog onaangenamer wordt. Veel drinken is goed voor de keel en voorkomt uitdroging. Daarnaast kunt u onderstaande homeopathische spullen of keelpastilles gebruiken.

Hepar sulphuris

Hepar sulphuris heeft een zeer breed werkingsgebied en is niet alleen voor de keel werkzaam. Het wordt gebruikt bij stekende keelpijn alsof u een visgraat hebt ingeslikt. De steken zijn tot in het oor te voelen bij het slikken. Vaak zijn de mensen ook kouwelijk; ze dragen warme kleren en zetten de verwarming een stukje hoger. In de kou verergeren hun klachten. Deze mensen zijn ook vaak geïrriteerd. In geval van een keelontsteking zitten er pusproppen op de amandelen. Ook is er een grote afscheiding uit de neus. Buiten niest men vaak.

Nog meer kenmerken zijn:
  • zweten
  • ontstoken klieren
  • droge hoest
  • kroephoest

Hepar sulphuris is een homeopathisch geneesmiddel en is verkrijgbaar in verschillende vormen, zoals tabletten en druppels. De prijs van Hepar sulphuris varieert afhankelijk van de vorm en de hoeveelheid. Op beslist.nl zijn er verschillende aanbieders van Hepar sulphuris en de prijzen variëren van 6,99 tot 13,25 voor 200 tabletten.

Mercurius solubilis

Dit middel moet zeer zorgvuldig gebruikt worden in verband met kwikverbindingen (die overigens ook zitten in complexpreparaten voor keelpijn). Door de homeopathische bereiding wordt het echter een krachtig werkzaam middel. Er is een drietal klachten dat zekere aanwezig moet zijn om Mercurius solubilis te kunnen geven. Er moet sprake zijn speekselvloed 's nachts. Daarnaast moet de persoon stinkend zweten. Tot slot komt er bij de patiënt een vieze geur uit de mond. Pas als aan alle deze drie de voorwaarden is voldaan kan Mercurius solubilis gegeven worden.

Bij het onderzoek van de keel zijn rode, gezwollen slijmvliezen te zien die het slikken heel moeilijk maken. Bij ernstige ontstekingen kan het zijn dat het eten door de neus weer naar buiten komt. De tong kan gezwollen zijn; het is net een spons. De ontstekingen zullen vaak etterig zijn.

Mercurius solubilis gegeven voor een acute keelontsteking moet binnen enkele dagen effect hebben. Langer doorgaan is niet goed. Bij vermindering of verslechtering van de klachten moet gestopt worden.

Mercurius solubilis is een homeopathisch geneesmiddel en is verkrijgbaar in verschillende vormen, zoals tabletten en druppels. De prijs van Mercurius solubilis varieert afhankelijk van de vorm en de hoeveelheid. Op beslist.nl zijn er verschillende aanbieders van Mercurius solubilis en de prijzen variëren van 11,25 tot 13,25 voor 200 tabletten.

Phytolacca

De klachten lijken op het beeld van Mercurius solubilis. Er is vooral pijn in de botten, het botvlies. Het middel grijpt aan op de klieren en is dus geschikt voor keelpijn en opgezette klieren. De pijnklachten komen binnen korte tijd opzetten. Slikken is haast onmogelijk, de keel zit helemaal dicht. De pijn straalt uit naar de oren. Opvallend is dat mensen weinig eten waardoor ze afvallen. Omdat de neus dicht zit moet door de mond geademd worden. De ogen kunnen daarbij tranen en zien rood.

Phytolacca is een homeopathisch geneesmiddel zonder specifieke therapeutische indicatie toegepast volgens de principes van de homeopathische geneeswijze. Een 10g verpakking van VSM Phytolacca decandra D3 kost 13,25.
© 2009 - 2023 Jehoeda, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Symptomen van griepSymptomen van griepNummer één reden van ziekteverzuim onder werknemers is de griep. Hiermee is het de meest voorkomende ziekte. De ziekte i…
Middeltjes tegen keelpijn, griep en verkoudenheidJe hoeft niet altijd meteen naar de dokter te lopen wanneer je een beetje verkouden bent. Ontdek hier enkele natuurlijke…
Griep, ook wel influenza, kan gevaarlijk zijnGriep, ook wel influenza, kan gevaarlijk zijnMet griep hebben we vaak te maken. En de mensen denken er eigenlijk best makkelijk over maar is dat ook zo? Is het gevaa…
Griep? Wat je moet eten om je beter te voelenGriep? Wat je moet eten om je beter te voelenHeb je een griepje of verkoudheid te pakken? Dan wil je daar natuurlijk snel weer vanaf. Wist je dat je met het juiste e…

Medicamenteuze behandeling van schizofrenieMedicamenteuze behandeling van schizofrenieSchizofrenie is een aandoening die veel onbegrip en soms zelfs angst bij de omgeving oproept. Schizofrenie staat met nam…
Depressie: wat zijn de symptomenDepressie is meer dan de mentale ziekte die speelt met emoties en de depressieve persoon een permanent gevoel van ongelu…
Jehoeda (498 artikelen)
Laatste update: 23-03-2023
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Aandoeningen
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.