InfoNu.nl > Mens en Gezondheid > Aandoeningen > Wat kan men doen tegen slapeloosheid?

Wat kan men doen tegen slapeloosheid?

Wat kan men doen tegen slapeloosheid? Slapeloosheid is een niet te verwaarlozen kwaal van deze moderne tijd. Omdat slapen ongeveer één derde van ons leven in beslag neemt, lijkt het de natuurlijkste zaak van de wereld te zijn. Toch heeft zo'n 12 % van de bevolking te kampen met een ernstige vorm van slapeloosheid. Een goede raad: wacht zeker niet te lang om hulp in te roepen bij ernstige slapeloosheid, want dit gaat van kwaad naar erger. Naar 't schijnt bestaat er voor elke slaapstoornis een oplossing. Waarom zou men dan met dit euvel blijven zitten, terwijl deze mogelijkheden zich aanbieden om te weten wat men kan doen tegen slapeloosheid?

Wanneer lijdt men aan slapeloosheid?

Men lijdt aan slapeloosheid wanneer men met alle moeite van de wereld de slaap niet kan vatten, en hierdoor de ganse dag futloos en ongenietbaar is geworden. Slapeloosheid is een probleemsituatie die op alle leeftijden kan voorkomen. Wanneer dit slaapprobleem lange tijd aansleept zelfs meer dan een maand, kan deze aandoening chronisch worden genoemd.

Hiervan is stress de grootste boosdoener kalmeren is de boodschap!

Wat is de oorzaak van slapeloosheid?

Volgens Prof. Bertien Bruyse komt slapeloosheid vaak door externe oorzaken
Zoals:
  • chronische pijn
  • depressie
  • angst
  • alcoholproblemen

Vrouwen zouden er twee maal zoveel last van hebben dan mannen

Het is trouwens een feit dat deze mensen van nature al moeilijke slapers zijn en hiervan een conditionering hebben ontwikkeld. De persoonlijkheid van de persoon zelf speelt hierbij eventueel een grote rol. Meestal treft het de personen die veeleisend en punc tioneel zijn ingesteld.

Bestaan er remedies tegen slapeloosheid?

Bij een ernstige vorm van slapeloosheid kan men een slaapdieet door de arts laten voorschrijven. Ook slaaptraining is een afdoend middel. Hierdoor leert men technieken om het voortdurend piekeren in bed te doen stoppen. Er bestaan ook relaxatie-therapieën zoals; yoga-oefeningen die tevens zeer werkzaam zijn. Zelfs een warm bad kan soms al hulp bieden. Met daarnaast de bijbehorende uitgezochte kruidenthee voor een goede nachtrust en de eventueel zeer gewaardeerde edelsteen de Amethyst Waarvoor kan een Amethyst dienst doen? Met al deze goed bedoelde behandelingen of remedies kan men zich in geen enkel geval nog wakker houden Zelfs één glaasje rode wijn kan soms wonderen doen. Bij zeer ernstige gevallen van slapeloosheid kan door de huisarts slaappillen of antidepressiva worden voorgeschreven, om het doorslapen te bevorderen. Ook Passieflora van Dokter Vogel geeft rust en vergemakkelijkt het inslapen.

Het beste slaapmiddel is stoppen met piekeren en rustig te blijven!

Eindresultaat

Waarschijnlijk zijn er ook mensen met zware psychische problemen die de ganse nacht bezig zijn deze proberen op te lossen, wat hen uiteindelijk toch niet zal lukken maar er spijtig genoeg een zware depressie aan over houden. Voor zulke personen is het ten zeerste aan te raden om in therapie te gaan. Zo zullen hun problemen waarschijnlijk kunnen worden opgelost, waardoor zij uit hun depressieve toestand kunnen geraken en alzo weer rustig kunnen slapen. Wanneer men probeert op tijd en ontspannen naar bed te gaan, en alles van de vervlogen dag in gedachten op een rijtje te zetten, zonder verder te piekeren over de dag van morgen, die immers voor iedereen onbekend is. Want niemand kan in de toekomst kijken, nietwaar? Kiest liever in alle rust gebruik te maken van een van de bovenstaande middelen die het best bij uw persoontje past. En vergeet zo al uw zorgen Wie hierover meer wil weten kan surfen naar: www.uitgeslapenwakker.be
Slaap zacht en droom zoet!

Lees verder

© 2009 - 2019 Enza_9o-, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.
Gerelateerde artikelen
Slapeloosheid en slaapmedicatieJe bent moe, maar toch val je niet in slaap. Gedachten stapelen zich op. Drie uur is het inmiddels en je hebt nog geen o…
SlaapstoornissenSlapeloosheid is een veel voorkomend probleem. Veel mensen hebben er last van. Wat kun je er tegen doen?
Passiflora tegen slapeloosheidPassiflora tegen slapeloosheidValeriaan, hop, citroenmelisse, passiebloem, lavendel. Kruiden tegen slapeloosheid zijn er heel wat, alleen helpen ze ni…
Hoe help ik mijn kind van zijn slaapprobleem af?Hoe help ik mijn kind van zijn slaapprobleem af?Iedereen kent het wel: je kind wilt maar niet in slaap vallen of hij slaapt niet goed door. Resultaat is dat je er als o…
Smoothies tegen slapeloosheidSmoothies tegen slapeloosheidResearchers zijn het erover eens dat er een relatie bestaat tussen slapeloosheid en voeding. Sommige voedingsmiddelen (e…
Bronnen en referenties
  • Info: Gezondheid & Welness.

Reageer op het artikel "Wat kan men doen tegen slapeloosheid?"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Enza_9o-
Laatste update: 12-08-2018
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Aandoeningen
Special: Ziekteverschijnselen
Bronnen en referenties: 1
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.
Schrijf mee!