InfoNu.nl > Mens en Gezondheid > Aandoeningen > Wat is de oorzaak van pijnlijke zware benen?

Wat is de oorzaak van pijnlijke zware benen?

Wat is de oorzaak van pijnlijke zware benen? De oorzaak van 'pijnlijke zware benen' is in eerste instantie te wijten aan een slechte bloedcirculatie in de benen. Zware benen die het gevolg zijn van een slechte bloedsomloop kunnen rare gevolgen hebben. Doordat het bloed niet efficiënt terug naar het hart wordt gestuurd, geeft dit een pijnlijk zwaar gevoel in de benen. Ook spataders kunnen hiervan het gevolg zijn... Dan krijgen we nog te maken met uitwendige of inwendige spataders. Ze geven beiden een even zwaar en pijnlijk gevoel in de benen!

Zijn hier risico's aan verbonden?

In de zwaarste gevallen zijn er zeker risico's aan verbonden. Het ergste geval van slecht doorbloede benen is de zogenaamde diepe veneuze trombose. Hierdoor raakt een ader afgesloten door een bloedklonter of veneuze zweer.

Dit kan zeer gevaarlijk worden bij de doorbloeding van het hele lichaam, daar men nooit weet waar deze bloedklonter zich bevindt en misschien op een gevaarlijke plaats is blijven zitten. Wanneer het bloed in de kleine adertjes -die de huid van bloed moeten voorzien- gaat stagneren.

De oorzaak van pijnlijke zware benen zijn meestal de spataders, hoe dikker hoe erger. Deze kunnen worden verwijderd. Maar jaren later kunnen die dikke enkels terugkomen. Dan zegt de dokter: dat zijn inwendige spataders, smeer maar Hirudoid voor de blauwe plekken...

Dan kunnen er wondjes ontstaan ter hoogte van de benen, die vervolgens heel moeilijk kunnen genezen. Wacht zeker niet te lang om in deze situatie een arts te raadplegen.

Wat kan men hieraan doen?

Beweging is goed voor de doorbloeding. Door te bewegen trekken de spieren samen en wordt de bloedsomloop geactiveerd. Dus wandelen, dansen en fietsen alsook zwemmen zijn uitstekend voor de doorbloeding.

Zware sporten moeten worden vermeden, zoals: joggen, springen, tennissen, balsporten en krachttraining. Te lang stilzitten is eveneens slecht. Daarom is het aan te raden om elke dag regelmatig beweging te nemen.

Zoals regelmatig een half uurtje te wandelen. Dat zal het hele lichaam ten goede komen. Hierdoor ben je heel ontspannen en verlicht. Daarna kun je genieten van een welverdiende rust.

Wie last heeft van zware benen moet zichzelf ontzien en zo veel mogelijk comfort nastreven. Na deze nodige wandeling ben je even moe maar wel gelukkig en gezond.

Wat moet men doen bij zware benen?

Bij zware benen is het aan te raden geen te nauwe kleding te dragen en het liefst geen te hoge hakken. Het is tevens ook niet goed om de benen te kruisen terwijl men zit, dit belemmert de bloedcirculatie.

Plaats de benen naast elkaar en maak tijdens het zitten kleine draaibewegingen met de enkels en tenen. Leg bij het rusten de voeten iets hoger, ook 's nachts.

Vergeet niet te rusten bij pijnlijke zware benen. Hoe langer je wacht hoe erger het wordt en slaat de vermoeidheid zonder twijfel onverwachts zonder twijfel toe!

Na het wassen is het goed de benen te besproeien met koud water. Ook steunkousen zijn aanbevolen, omdat zij verhinderen dat de bloedvaten zich uitzetten. Warme baden zijn af te raden.

Daarnaast is het heel belangrijk om niet te lang te staan op de benen en op tijd en stond rust nemen. Want anders gaan je enkels zwellen en de vermoeidheid slaat toe.

Wanneer je onhoudbare pijnlijke zware benen met dikke enkels hebt, dan zal dit een goede hulp zijn en verlichting brengen: smeer Hirudoid bij dikke enkels. Verkrijgbaar bij de apotheker.

Enkele tips om te onthouden

 • Regelmatig beweging nemen;
 • Gemakkelijk schoeisel aanschaffen;
 • Warmte vermijden;
 • Geen te nauwe kleding dragen;
 • Steunkousen dragen;
 • De benen masseren;
 • Nooit de bloedcirculatie belemmeren;
 • Gebruik maken van voedingsmiddelen.

Planten die goed zijn om de aders verlichting te brengen

Voedingsmiddelen op basis van planten kunnen de klachten heel wat doen verminderen.
 • Toverhazelaar
 • Indische kastanje
 • Honings-klaver
 • Zwarte bessen
 • Bosbessen
 • Aescules-force van D r. A. Vogel.
 • Witte paardenkastanje 'Varivenol 500'

Deze middelen zijn aan te raden bij pijnlijke zware benen

Eindconclusie

In de zomer tijdens het warme weer krijgen heel wat mensen last van zware benen. Sommigen hebben hier meer last van dan anderen. Het kan zeer vervelend werken, wanneer men -na zo'n lange tijd wachten op de zomer- dan uiteindelijk niet kan genieten
van deze mooie dagen, door die vervelende pijnlijke zware benen. Dit verdient medelijden.

Probeer liever deze verlichtende planten de laatste zijn nieuwe

Beste mensen, wanneer deze zware benen te erg pijnlijk moesten worden, is het aangeraden een huisarts te raadplegen. Want, men weet maar nooit, er kan altijd een ziekte aan ten grondslag liggen, die genezing behoeft. 't Is goed om deze niet te verwaarlozen. Daarom, kom op voor je gezondheid! Want je bent het waard! Nog véél geluk!

Lees verder

© 2010 - 2019 Enza_9o-, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.
Gerelateerde artikelen
Zware benen? Oorzaken & tips voor betere bloedcirculatieZware benen? Oorzaken & tips voor betere bloedcirculatieJe kent het gevoel wel: eindelijk is het zomer en wil je van het mooie weer gaan genieten, maar dan duiken die vervelend…
Pijnlijke benen voorkomen en genezenHeb jij al nu enige tijd last van vermoeide benen? Zware, vervelende en pijnlijke benen komen meer voor dan je wel denkt…
Pijnlijke, tintelende, vermoeide, slap gevoel in de benen?Pijnlijke, tintelende, vermoeide, slap gevoel in de benen?Een vreemd slap gevoel in je benen? Het gevoel dat je niet meer kan staan? Een slap, moe gevoel in de benen die trillen…
Zware benen? Tips om trombose en flebitis te voorkomenZware benen? Tips om trombose en flebitis te voorkomenEen pijnlijk en zwaar gevoel hebben in de benen kan wijzen op meerdere achterliggende oorzaken, zoals bijvoorbeeld obesi…
Pijn in de benen? Oorzaken van & tips tegen pijnlijke benenPijn in de benen? Oorzaken van & tips tegen pijnlijke benenLast hebben van pijnlijke benen is iets dat iedereen kan overkomen, van jong tot oud. Bij mensen die voor hun beroep vaa…

Reageer op het artikel "Wat is de oorzaak van pijnlijke zware benen?"

Plaats een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Reacties

Jannie Beekman, 30-08-2019 22:15 #17
Ik heb de laatste tijd erg veel pijn door heel mijn lichaam, getest op reuma en dat heb ik niet, slik nu diclofenac en het gaat stukken beter met me, maar krijg nu toch de laatste tijd veel zware pijn in de onderbenen.
De kuiten voelen zo zwaar net of je de marathon hebt gelopen en de onder benen gaan opzetten, het is geen vocht.Wat is er toch aan de hand.Ik voel me hopeloos en ben 61. Reactie infoteur, 03-09-2019
Dag Jannie Beekmans,

Het is zeer vervelend pijn in de onderbenen te hebben. Waarschijnlijk heb jij inwendige aderspatten. Vraag maar eens aan je huisarts wat je daar moet mee doen, hij zal je wel iets voorschrijven voor zware benen.
Groetjes
Enza_9o-.

Anke, 21-08-2018 22:47 #16
Mijn vraag is. Zou het ook kunnen door versleten knieen, die heb ik al jarenlang. Reactie infoteur, 18-12-2018
Beste Anke,

Versleten knieën kunnen je zeker parten spelen wat meestal komt door artrose. Bespreekt dit maar best met je huisarts, waarschijnlijk kent hij hiervoor een goede zalf om te smeren. Of misschien heb jij ook vitaminen nodig? Groetjes en wees moedig!

Enza_9o-.

Gerda, 09-07-2018 18:07 #15
Heb al heel lang last van hele zware benen. Het kan ook vreselijk pijn doen, vooral in de enkels. Staan kan ik niet want dan heb ik een gevoel dat ik omval. Nu heb ik laatst een vaatonderzoek bij de dr gedaan. Maar ik heb te horen gekregen dat het niet in de vaten zit.
Nu moet ik naar een neuroloog. Zou u mij raad kunnen geven.

Gr gerda Reactie infoteur, 18-07-2018
Beste Gerda,
Die last van die pijnlijke zware benen kan je heel wat verminderen door elke dag minstens 1 uur te rusten, met de voeten iets hoger dan de rest. Je zal het verschil wel voelen. Maar dat het niet in de vaten zit, dan zal het van de stress zijn en zul je naar de Neuroloog moeten gaan. Dan komt dit zeker wel in orde!
Groetjes,
Enza_9o-

Margret, 06-06-2015 11:27 #14
Kan pijn in de onder rug er ook mee te maken hebben? Reactie infoteur, 07-06-2015
Beste Margret,

De tussenwervelschijven van de wervelkolom zijn niet geschikt voor langdurige zware inspanningen. Daarom beperkt deze, want dit kun je ook voelen in je benen. Pijnlijke zware benen komt meestal van een slechte doorbloeding in de benen, ook inwendige spataders zijn hier dikwijls de oorzaak van. Vertel het aan je arts, Hij zal je wel helpen. Je kunt ook Aesculaforce van Dr. A. Vogel nemen, verkrijgbaar bij de apotheker. Ofwel elke dag een paar tassen brandnetelthee drinken.
Véél succes er mee!

Groetjes,
Enza_9o-.

Femke, 17-04-2015 13:29 #13
Ik krijg tijdens de ongesteldheid zere benen vooral bij de kuiten. kan er 's avonds ook niet van slapen zonder asprine. Ik ben heel erg moe. Regelmatig duizelig. En moet een week bijkomen vd ongesteldheid. Is hier wat aan te doen? ik slik microgynon. Gr femke Reactie infoteur, 17-04-2015
Beste Femke,

Het is zeer meelijwekkend wat u regelmatig moet meemaken, wat waarschijnlijk heeft te maken met de bloedcirculatie. Ook bij warm weer met onweersneigingen zal deze zware vermoeidheid steeds toenemen. Rust regelmatig uit met de benen en voeten iets hoger dan de rest. Er bestaan ook elastische kousen, die u s' morgens kan aantrekken om de benen te verlichten voor de ganse dag. Als deze aandoening zo ernstig wordt dat u er niet kunt van slapen, raadpleeg dan zeker uw huisarts en neem hem in vertrouwen. Deze zal altijd hulp kunnen bieden. Nog een goede gezondheid toegewenst!

Groetjes,
Enza_9o-.

Jessica, 17-10-2013 19:00 #12
Ik ben een jonge dame van 27 (65 kilo 1.69) en heb al jaren last van zware benen, in het ergste geval ook zware armen.

Alle onderzoeken gehad, kwam niks uit, jaar bij een osteopaat gelopen klachten werden duidelijk minder maar helaas niet duidelijk wat de oorzaak was en een half jaar later gewoon weer dezelfde klachten. Weer terug gegaan naar de osteopaat maar werd geholpen door zijn collega,

Die vertelde mij wat bij mij waarschijnlijk de oorzaak was, het lag duidelijk aan me voeding en stress,

Hij vertelde dat voeding wat niet "Koosjer" was zoals kebab pizza en al die junkfood etc etc zeg dat mijn darmen er niet tegen konden en opzette waardoor mijn bloed en zuurstof idd slecht door konden stromen door mijn lichaam en als er dan ook stress bij kwam dit nog erger werd. Hij raadde me aan meer te gaan sporten tegen de stress, en bij te houden na welke voeding ik last kreeg van mijn benen.

Ik kreeg ook "Probactiol plus" mee die moet ik iedere dag 1 slikken (gewoon op internet te bestellen)

Na aantal weken kwam ik er precies achter met welke voeding ik er last van kreeg:

Vette junkfood
Maar ook
Chocola
Koffie
Redbull'
Snoep en koek met veel suiker

Vooral de chocola vond ik verschrikkelijk om te laten staan, maar ben er helaas toch achter dat dat de grootste boosdoener was. Nu laat ik al deze dingen staan en heb vrijwel nergens meer last van. Heerlijk eindelijk weer een goede nachtrust ik kan weer hele dagen shoppen en een hele avond staan op feestjes!

Dan maar geen zoetigheid en troep maar ik heb nergens meer last van dat is voor mij veel belangrijker. Reactie infoteur, 18-10-2013
Hallo Jessica,

Zo te zien bent u een zeer moedige en kranige dame, die nu volop kan genieten van het leven, door eigen inzicht! Ik moet u feliciteren, dit zelf te hebben gevonden. Het is waar wat u zegt, vette junkfood, kebab, pizza. bevatten veel vet en zout. Snoep en koek bevatten veel vet en suiker, wat zeker niet goed is voor de gezondheid. Ook redbull is niet gezond.
Maar, een stukje zwarte chocola per dag -wat u zoveel moeiten kost- kan zeker geen kwaad. Ook een paar tassen lichte koffie per dag zal geen kwaad doen.
En beweging is zeker goed tegen stress. U bent goed bezig. Doe zo voort!

Groetjes,
Enza_9o-.

Samantha, 04-07-2013 21:36 #11
Hallo,

Ik heb zo'n elke week last van zware, moeie benen, soms er gewoon niet van kunnen slapen, na wat ingenomen te hebben, gast t dan weer, maar is niet over. ik beweeg zat, loop hele dag op t werk, draag steunzolen. Heb het idee dat t spataders zijn.? Wat te doen? Ben 26. Reactie infoteur, 05-07-2013
Hallo Samantha,

Het is zeer vervelend voor u met zulke zware pijnlijke benen, nietwaar? Misschien kunt u eens proberen met brandnetelthee te drinken, die veel last en vermoeidheid bij zware pijnlijke benen kan verdrijven! Lees daarom het artikel: De geneeskrachtige eigenschappen van de "brandnetel"? Moest u hiermee niet zijn geholpen, dan is het aan te raden uw huisarts te raadplegen. Verder wenst ik u een spoedige beterschap!

Groetjes,
Enza_9o-.

Calista, 10-10-2012 19:25 #10
Heel informatief nu weet ik waar ik aan toe ben, dus vrijdag maar een langs de huisarts. Reactie infoteur, 11-10-2012
Beste Calista,

Het geeft werkelijk een goed gevoel dat mijn artikel wordt begrepen, en dat uw besluit vast staat om een huisarts te raadplegen. Dit is werkelijk een goede beslissing en ook mijn bedoeling. Ik wens U alleszins een spoedige beterschap en een goede gezondheid toe!

Groetjes,
Enza_9o-.

Anoniem, 27-09-2012 18:35 #9
Hallo, ik ben 19 jaar oud en heb sinds mijn 13e diverse klachten waaraan ik geen touw aan vast kan knopen, zoals; duizeligheid, geregeld misselijk, altijd moe. Laatst had ik ineens dat er een brandende zware pijnlijke plek onder mijn beide oksels begon, toen ik aan het stofzuigen was. Die nacht daarop breidde het zich uit tot m'n beiden armen en vingers. In de loop van de dag begonnen mijn benen ook heel zwaar en stijf aan te voelen. Terwijl mijn spieren niet stijf waren. Het deed enorm veel zeer, ik wist me gewoon geen houding meer aan te nemen. Ik ben meerdere malen onderzocht door een neuroloog, internist en huisarts, maar geen van allen kan mij vertellen wat ik mankeer (bloedonderzoek gehad, MRI-scan, zenuwonderzoek). Uit eindelijk is na enkele dagen is de pijn en stijfheid weggetrokken (heeft ongeveer een week geduurd). Alleen begint het nu (2 maanden verder) weer in mijn benen. Ontzettend vervelend gevoel wat ik niet goed kan plaatsen. Herkent iemand dit, of weet iemand wat dit kan zijn? Ik kan de antwoorden niet bij de huisarts vinden, want zij weten het ook niet. Reactie infoteur, 27-09-2012
Hallo beste meid,

Dit is een zeer droevig geval wat ik hier allemaal lees, en nog zo jong… Als de dokters dan toch niets vinden, dan is dit werkelijk een slechte bloedcirculatie dat U heeft. Ga toch maar regelmatig naar een goede dokter of specialist, voor een grondig onderzoek, zodat er geen adertjes worden afgesloten wat nadien wondjes kunnen veroorzaken. Beweging is goed voor de doorbloeding, omdat door beweging het samentrekken van de spieren en de bloedsomloop worden geactiveerd. Geen zware sporten beoefenen, alleen stappen, zwemmen en fietsen zijn aangeraden. Misschien kunt U het plantenproduct, 'Aesculaforce van Dr. A.Vogel' eens proberen. Verkrijgbaar bij apotheken. Ik wens U spoedige beterschap!

Groetjes,
Enza_9o-.

Lianne, 28-04-2012 03:55 #8
Hallo ik ben een meid van 20 jaar oud, ik heb al een lange tijd van zware pijnlijke benen. Ik heb al vanaf dat ik jong was.zo rond de 8 jaar last van cellulitus wat dus erger is geworden. Altijd jong meisje was ik al vaak moe, dat m'n moeder dacht wat is er toch aan de hand met die meid. Ik ben naar de dokter gegaan om een test te doen om te bekijken waarom ik altijd zo moe was, toen er dat ik maar heel weinig vitamine B12 aan maakte dus nu krijg ik om de 2 maanden een prik in m'n boven been, maar hiermee is de vermoeidheid en de pijn die ik in m'n benen voel niet verholpen, ook voel ik me nogsteeds vaak erg moe, als ik uit bed kom voel ik me niet fitjes. Wel moet ik zeggen dat ik niet aan sport doe of ooit op een bepaalde sport heb gezeten, dit komt ook natuurlijk omdat ik me niet fit genoeg voel. Ook ben ik altijd al een beetje kortademig geweest en ik heb last van een droge gevoelige huid en heb hier en daar exceem. Reactie infoteur, 30-04-2012
Hallo Lianne,

Het is zeker niet aangenaam op zo'n jonge leeftijd altijd moe te zijn. Waarschijnlijk ligt dit aan het vit. B12 tekort, neem dit zeker maar bij, want dit is grootnodig. Het is aan te raden om elke dag veel groenten en fruit te eten, en liefs meer mager vlees of vis. Weinig of geen snoep, dat maakt de vit. kapot. Eet liever noten als tussendoortjes. En gaat voor uw gezondheid elke dag een half uur wandelen. Als de vermoeidheid zo erg blijft is het misschien beter om al de vit. samengevat in een dosis elke dag eentje te nemen, maar dan mag die vit. B12 niet apart meer worden genomen, want die zit daar ook in! Bespreekt dit maar eens eerst met uw huisarts! Nog een goede gezondheid toegewenst!
Groetjes,
Enza_9o-.

Patricia, 29-11-2011 19:52 #7
Hallo heb al op en aan last van zware benen vooral bij de kuiten vooral naar het werk ben schoonmaakster mijn kuiten tintelen en voelt warm aan vooral de rechter kuit.Wat tegen te doen. Reactie infoteur, 30-11-2011
Hallo Patricia,

Waarschijnlijk is er iets niet in orde met uw knieën. Misschien door lang te moeten staan dat deze overbelast zijn, waardoor ze meestal ook branderig kunnen aanvoelen, waarna ook tintelingen kunnen ontstaan door oververmoeidheid. Het is toch aan te raden om voor alle zekerheid eens tot bij uw huisarts te gaan. Hij zal dan door een onderzoek weten of het een aderontsteking of een gewrichtsontsteking kan zijn. Misschien bestaat hier een goei zalf voor, of desnoods steunkousen dragen. Verder wens ik u nog véél geluk, en zeker een goede gezondheid toe!

De vriendelijke groeten,
Enza_90-.

Valerie, 09-10-2011 00:26 #6
Hoi hier net gezelfde al maanden sukkel ik met zware dikke gezwollen benen, men knoezel is vaak zoek, men onderbenen vaak blauw en tintelingen en krampen, smorgens moet ik men voet een duw geven, precies of die slaapt, ik heb heeeeel veeeel beweging op het werk en de last is er, als ik zit heb ik het ook, huisarts; steunkousen en pillen vo versteviging van de aders, en plaspillen, maar die plaspillen moet ik veel te vaak naar het toilet en dit kan niet op het werk, ik wil verdere onderzoeken maar sta beteke met rug tegen de muur, ik ben 1m76 en weeg 64 kg dus aan men gewicht zal het niet liggen, vaak krijgen zware mensen als ze iets hebben te horen je moet afvallen, ok zwaar zijn heeft vele nadelen maar daar wil ik mee zeggen dat slanke mensen ook dit probleem hebben, en ben ook nog jong 32 jaar kmoe nog lang op men benen staan maar nu wordt het mij eigenlijk wel teveel, die pijn moet weg. Reactie infoteur, 09-10-2011
Beste Valerie,

In uw geval zijn pijnlijke 'zware benen' heel zeker te wijten aan een slechte bloedsomloop, waardoor het bloed te lang blijft zitten in de benen en dat geeft meestal dat zware pijnlijke gevoel. Als dit rood en blauw is zoals u zegt, kan er eventueel ook een ader afgesloten zijn door een bloedklonter. Bewegen is goed hiervoor, maar lang staan is altijd slecht. Want hierdoor kan het bloed moeilijk terug naar het hart vloeien. Dus, staan is niet bewegen. In zo'n geval moet u regelmatig rust nemen, liefst met de voeten iets hoger. En vergeet zeker niet een goede arts of specialist te raadplegen, want in zo'n geval moeten de juiste medicamenten worden genomen. Wacht hiermee zeker niet te lang, om erger te voorkomen. Dit valt zeker niet te verwaarlozen! Véél succes!

De vriendelijke groeten,
Enza_90-.

Ellen, 11-09-2011 15:19 #5
Ik ben een meisje van 19 jaar en ik heb ongeveer 4 a 5 maanden aan de pil gezeten. Op een gegeven momment kreeg ik last van hele zware benen (spataders) en pijnlijke borsten en ben ik dus gestopt met het slikken van de anticonceptiepil. Ik ben nu Inmiddels ben ik 5 maanden verder en ik heb nog steeds last van 1 heel zwaar been. Ik ben er al meerdere malen mee naar de huisarts geweest. Mijn huisarts zegt dat ik absoluut geen trombose heb en dat hij niet veel voor mij kan betekenen. Hij zegt dat de hormonen langzaaam uit mijn lichaam zullen verdwijnen, maar hij kan niet beloven dat de pijn in mijn been weg zal gaan. Ik baal er dus echt enorm van dat ik ooit aan de conceptiepil ben gegaan, want ik weet zeker dat dit de oorzaak is van mijn zware been! Ik heb voornamelijk last van mijn rechterbeen en heel af en toe van mijn linkerbeen. Is er iemand die misschien nog tips voor mij heeft?, want ik zit hierdoor echt niet lekker in mijn vel! Mijn borsten zijn trouwens ook lang niet meer wat ze geweest zijn. Ze zijn slap geworden en ze doen nog steeds pijn. Voordat ik aan de pil zat heb ik nooit last gehad van pijnlijke borsten. Wat een vies spul is het zeg! Reactie infoteur, 11-09-2011
Beste Ellen,

Dit is een zeer droevig geval voor een meisje van 19 jaar. Waarschijnlijk heeft u te maken met inwendige spataders, en dat kan zeer pijnlijk zijn. Maar uw huisarts moet uitmaken wat er moet gebeuren. Neem desnoods een andere huisarts of ga dadelijk naar een spicialist. Hiervoor bestaan er pillen. Ik weet toevallig van iemand met het hetzelfde geval als u, en die moest elke dag een pil nemen om de aderwanden van de bloedvaten te versterken. Dus, er is nog goei hoop, maar blijft niet bij de pakken zitten! Ik wens u veel sterkte en een goede gezondheid toe!

Mijn vriendelijke groeten,
Enza_90-.

Saskia, 06-09-2011 14:20 #4
Helaas herken ik deze symptomen volledig, alleen: ik ben net 25 jaar geworden, 58 kilo en 1.65 lang. Ik heb deze ellende al jaren. Dit is toch niet normaal? Ik heb geen overgewicht, ik loop overdag behoorlijk veel, maar man man, wat een gevecht elke dag opnieuw. Ik heb in het verleden regelmatig geprobeerd om mijn conditie te verbeteren, of om wat leniger te worden. Maar dat is helemaal een onbegonnen zaak. Hoort dat erbij? Zet ik gewoon niet genoeg door? Ik probeer er wel eens doorheen te gaan, maar er zit geen druppel energie in mn lijf, en dan dat gevoel, alsof ze honderd kilo aan me vast hangen terwijl ik vooruit probeer te komen. Ik baal er zo van! Het leven begint net, en ik voel me 80. Razend wordt ik ervan! Naar een huisarts ga ik niet meer, nadat ik op mn 18e werdt weggestuurd met de woorden dat het tussen mn oren zit. Ik wil me gewoon mens voelen, met energie. Ik ben niet lui!

Saskia, 06-09-2011 11:23 #3
Hallo
Helaas herken ik deze symptomen volledig, alleen: ik ben net 25 jaar geworden, 58 kilo en 1.65 lang. Ik heb deze ellende al jaren. Dit is toch niet normaal? Ik heb geen overgewicht, ik loop overdag behoorlijk veel, maar man man, wat een gevecht elke dag opnieuw.
Ik heb in het verleden regelmatig geprobeerd om mijn conditie te verbeteren, of om wat leniger te worden. Maar dat is helemaal een onbegonnen zaak. Hoort dat erbij? Zet ik gewoon niet genoeg door? Ik probeer er wel eens doorheen te gaan, maar er zit geen druppel energie in mn lijf, en dan dat gevoel, alsof ze honderd kilo aan me vast hangen terwijl ik vooruit probeer te komen. Ik baal er zo van! Het leven begint net, en ik voel me 80. Razend wordt ik ervan!
Naar een huisarts ga ik niet meer, nadat ik op mn 18e werdt weggestuurd met de woorden dat het tussen mn oren zit.
Ik wil me gewoon mens voelen, met energie. Ik ben niet lui! Reactie infoteur, 06-09-2011
Beste Saskia,

Het is niet te geloven, nog zo jong en al zoveel last van zware benen, nee, dat is geenszins normaal. Ik zou u zeker aanraden om eens naar de dokter te stappen. Neem desnoods een andere huisarts of ga rechtstreeks naar een specialist. Want, weet u wel dat er een ziekte kan aan ten grondslag liggen. U bent zeker niet lui, maar wel abnormaal moe. Laat u maar eens goed onderzoeken, het kan goed zijn dat u inwendige spataders hebt, en dan is men altijd moe, en zeker met zo'n warm weder. Ga zo vlug mogelijk voor hulp, eer het te laat is. Denkt aan uw gezondheid en laat uw leven niet verpesten door een ziekte of ongelovige arts. Verder wens ik u nog een gelukkig en lang leven!

De vriendelijke groeten,
Enza_90-.

Ronald, 12-08-2011 11:21 #2
Reactie infoteur,
Bedankt voor de snelle raktie!
Zal inderdaad de huisarts raadplegen.
Ronald

Ronald, 11-08-2011 16:22 #1
Het is alsof de rand van de stoelzitting de hoofdbloed - toevoer naar de benen afknijpt,
en dat, ergelijk moet aanvaarden! Noem het pijnlijke "zware benen"… zo men wil.
Zelfs wanneer ik met de benen languit ik op een zachte bank zit, heb ik het zelfde.
Ik vraag mij af of dit normaal is, of dat ik er mee naar mijn huis arts zou moeten.
Wel is het zo, dat als ik kaasrecht ga zitten en de benen ook in rechte stand heb, het minder is.Dit laatste is echter niet lekker ontspannen zitten! Reactie infoteur, 11-08-2011
Beste Ronald,

Het valt goed te begrijpen dat de bloedtoevoer naar de benen afknijpt bij het zitten, dit heeft zeker en vast te maken met een slechte bloedsomloop, waardoor u zware benen krijgt. Bewegen is beter dan zitten, en zeker niet met de benen gekruist. Bij het rusten, leg dan altijd de benen iets hoger. Wanneer u hiervan zoveel last heeft dat het uw leven verpest, is het aan te raden een huisarts te raadplegen. Waarschijnlijk gaat hij u hiervoor een remedie voorschrijven, want er kan altijd een ziekte aan ten grondslag liggen.
Hiermee wens ik u een goede gezondheid toe, en verzorgt u maar goed!

Mijn vriendelijke groeten,
Enza_90-.

Infoteur: Enza_9o-
Laatste update: 05-12-2019
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Aandoeningen
Special: Ziekteverschijnselen
Reacties: 17
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.
Schrijf mee!