Preventief anti-schimmelzalf smeren na anale daad

Preventief anti-schimmelzalf smeren na anale daad Bij anale gemeenschap komt de schacht, voorhuid en eikel van de man in contact met bacteriën, indien geen bescherming wordt gedragen. Het kan potentieel aanleiding zijn voor aandoeningen aan het geslachtsdeel, zoals rode vlekken, soa’s of ontstekingen. Waarom is het preventief smeren van anti-schimmelzalf verstandig en hoe sluit het de invloed van bacteriën grotendeels uit?

Anti-schimmelzalf


Invloed van pH-waarde

Onze huid heeft een zuurgehalte van rond de 5,5, waarmee het aan de zure kant is. In die omstandigheid worden relatief gunstige bacteriën in stand gehouden, waarbij ongunstige bacteriën en schimmels geen kans krijgen. Oftewel het zorgt ervoor dat de huid gezond blijft, zonder dat er vervelende aandoeningen optreden. Zo ook onder de voorhuid. Juist deze plek is extra gevoelig en dus dient de introductie van bacteriën zoveel als mogelijk te worden vermeden.

Overmatige hoeveelheid bacteriën

Ondanks een stabiele pH-waarde kan een overmatige aanvoer van bacteriën één en ander aanzienlijk verstoren. In de dikke darm zijn zeer veel bacteriën actief om voedselrestanten te verwerken. Daarbij worden de laatste noodzakelijke stoffen met vocht onttrokken, zodat de feces indikt. Het restant bestaat voor de helft uit bacteriën en wordt voor de stoelgang in de endeldarm bewaard. Na de stoelgang weet men echter niet of alles compleet is afgevoerd, waarnaast ook nieuwe ontlasting in de endeldarm terechtkomt. Oftewel men zal bij de anale daad altijd in contact komen met bacteriën.

Geen gebruik van condoom

Het doen van de daad kan men zowel met als zonder condoom doen. Wil men het anaal doen dan biedt het kapotje goede bescherming, zodat de invloed van feces op de schacht wordt geminimaliseerd. Veel mensen geven er echter de voorkeur aan om het zonder bescherming te doen. Oftewel de schacht, voorhuid en eikel komen volop in contact met darmbacteriën.

Soa of bacteriële aantasting

Het hebben van onbeschermde geslachtsgemeenschap geeft verhoogde kans op soa’s. Ook al bent u monogaam aan elkaar, kan het onverhoopt wel toeslaan. Denk aan het sluimerende herpes virus dat via een koortslip op de geslachtsdelen terechtkomt. Indien het geslachtsdeel in contact komt met poep dan is er verhoogde kans dat ook bacteriën achterblijven of een virus via de slijmwegen wordt overgedragen. Stukjes en bacteriën kunnen achter de eikelrand of onder de voorhuid blijven hangen of plakken, waarna het de huid aantast. Het uit zich in rode vlekken, welke snel qua omvang toenemen. Er kan mogelijk een gele korst tot ontwikkeling komen. Indien de bacterie eveneens de plasbuis binnendringen dan kan er blaasontsteking of bijvoorbeeld een druiper ontstaan. De ernst van de aandoening hangt daarbij af van hoeveel bacteriën men op de eikel krijgt, hoe lang het in contact is geweest, om welke bacterietype het gaat en hoe grondig het zaakje is schoongemaakt.

Waarom anti-schimmelzalf gebruiken?

Heeft men net anaal de daad bedreven dan zal de schacht, voorhuid en eikel bezaaid zijn met bacteriën. Indien er enige feces zichtbaar is, dan maakt u het uiteraard goed schoon maar soms is het niet zichtbaar. Het is altijd van belang om wel goede hygiëne toe te passen. Was enerzijds met pH-neutrale zeep uw zaakje, zodat restanten goed zijn verwijderd. Poets goed langs en onder alle randjes, waarna u het relatief lang met schoon water verder afspoelt. Het zorgt ervoor dat de meeste bacteriën reeds zijn verwijderd. Maar zeker zijn doet u het niet. Om ervoor te zorgen dat eventueel achtergebleven bacteriën geen kans krijgen, kunt u de pH-waarde verlagen. Door anti-schimmel zalf of crème te gebruiken stijgt het zuurgehalte, waardoor bacteriën worden uitgeschakeld. Heeft u het ook anaal gedaan zonder bescherming, smeer dan preventief deze zalf onder de voorhuid. Doe dit voor een dag, zodat u geen vreemde rode vlekjes krijgt.

Let wel om volledig uit te sluiten dat u aandoeningen of ziekten aan het geslachtsdeel krijgt, doet u er verstandig aan om wel bescherming te dragen. Daarnaast geeft voorgaande methode geen uitsluitsel omtrent de eventuele binnendringing van bacteriën in de plasbuis tijdens de anale daad. Heeft u aanhoudende klachten aan het geslachtsdeel of inwendige pijn, dan is het verstandig om medisch onderzocht te worden. Het kan dan wel om een soa gaan.

Lees verder

© 2014 - 2021 Geinformeerd, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Ringworm: symptomen, diagnose, behandeling en oorzaakRingworm: symptomen, diagnose, behandeling en oorzaakRingworm wordt niet veroorzaakt door wormen, maar door schimmels. Die zorgen voor rode schilferende ringvormige plekken…
Rode vlekjes op de eikel kan een schimmelinfectie zijnRode vlekjes op de eikel kan een schimmelinfectie zijnHet is de schrik van iedere man. Je wordt wakker en ziet dat je rode vlekjes op het geslachtsdeel hebt. Je denkt direct…
Medische Terminologie. Geneesmiddelen, begrippen verklaringMedische Terminologie. Geneesmiddelen, begrippen verklaringDit artikel gaat over woorden en benamingen die veel gebruikt worden bij het voorschrijven van medicijnen. De lijst met…
Witte of rode schimmelvlekken op de huid behandelenWitte of rode schimmelvlekken op de huid behandelenDe huid vormt het grootste orgaan van ons lichaam. Het geeft onder andere bescherming tegen de buitenwereld, maar staat…

Hoge bloeddruk op een natuurlijke manier controlerenHoge bloeddruk op een natuurlijke manier controlerenVeel mensen gebruiken medicatie voor hun te hoge bloeddruk, maar naast medicatie zijn er nog vele andere manieren om je…
Endocriene en Neuraal therapieEndocriene en neuraal therapie zijn twee verschillende therapieën en toch hebben ze met elkaar te maken. Het zijn beide…
Geinformeerd (1.160 artikelen)
Laatste update: 11-06-2018
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Alternatief
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.
Schrijf mee!