Homeopathische middelen bij nagelproblemen

Homeopathische middelen bij nagelproblemen Nagels zijn dode, verhoornde structuren die groeien vanuit plooien onder de huid. Hun hardheid danken ze aan de stof keratine, een eiwit. Het binnendringen van vreemde stoffen in de cellen van de verhoornde nagel kan de verharding verstoren, met als gevolg splijten en reken van de nagel. Homeopathische middelen worden ingezet bij nagelgroeistoornissen, kalknagels, ingegroeide teennagels en nagelbedontsteking.

Nagels

De snelheid waarmee nagels groeien hangt ondermeer af van de persoon en de voeding. Gemiddeld heeft een enkele vingernagel zon zes maanden nodig om zich geheel te vernieuwen. Nagelaandoeningen zijn over het algemeen enkel een cosmetisch probleem, maar in sommige gevallen kunnen ze een aanwijzing zijn voor een ziekte als: bloedarmoede door ijzergebrek, longafwijking, hartafwijking of psoriasis. Bij ernstige nagelproblemen kan de hulp worden ingeroepen van een manicure of pedicure. Een manicure is een handeling van de handen die zich voornamelijk op de nagels richt. Een pedicure is een behandeling van de voeten door een specialist. Let goed op: deze beroepen zijn in Nederland vrij; ze mogen door iedereen, ook zonder diploma, uitgevoerd worden.

Nagelriemen en nagellak
Wees voorzichtig met het terugduwen van de nagelriemen, want beschadiging van het nagelbed kan vervormingen en ontstekingen veroorzaken. Nagellak verhardt de nagels en beschermt ze tegen invloeden van buitenaf.

Voeding en nagelproblemen

Een gebrek aan vitamine A, B2 en B5, aan minderalen of spoorelementen kan de oorzaak zijn van een slechte kwaliteit van de nagels. Ter voorkoming en behandeling van nagelroblemen is een volwaardige, afwisselende voeding essentieel. Denk hierbij aan zilvervliesrijst, granen- en volkorenproducten, verse groenten, noten en fruit.

Homeopathie en nagels

Bij nagelgroeistoornissen, kalknagels, vervormingen, ingegroeide teennagels en nagelbedontstekingen worden homeopathische middelen ingezet. Raadpleeg bij ernstige problemen met uw nagels altijd een manicure, pedicure of huisarts. Sommige aandoeningen aan de nagels kunnen namelijk wijzen op een andere ziekte.

Homeopathisch hoofdmiddel

Het middel Silicea Pentarkan wordt ingezet als hoofdmiddel voor inwendig gebruik bij nagelgroeistoornissen. Dit homeopathische geneesmiddel heeft een gunstige werking op bindweefsel, botten en huid. Omdat het bindweefsel wordt versterkt kunnen huid, haren en ook de nagels sneller herstellen. U kunt hiervoor het beste Silicea Pentarkan in tabletvorm kopen.

Kalknagels en vervormingen

Gemiddeld een kwart van de Nederlandse bevolking heet in een bepaalde mate last van een kalknagel. Deze worden veroorzaakt als een schimmel de nagel of de huid binnendringt. Dit is tevens de reden dat een kalknagel ook wel een schimmelnagel wordt genoemd. Bij kalknagels, vervormingen en eeltknobbels is antimonium crudum D6 het juiste homeopathische hulpmiddel. Dit middel is bereidt uit mineraal grauw spiesglans en word ook ingezet bij eelt, likdoorns en wratten.

Uitwendig gebruik

Voor het beste resultaat bij de meeste nagelproblemen kunt u kiezen voor zowel een inwendig als uitwendig homeopathisch geneesmiddel.

Ingegroeide teennagel

Als de punt of rand van een nagel aan de voet in de huid dringt wordt er gesproken van een ingegroeide teennagel. Er kan eventueel eelt ontstaan, het kan pijn gaan doen en het kan leiden tot een ontsteking. Echinacea zalf van het merk VSM heeft een ontstekingsremmende en wondhelende werking op de huid en de ingegroeide nagel.

Nagelbedontsteking

Bij een nagelbedontsteking wordt, net zoals bij ingegroeide teennagels, de homeopathische crème Echinacea zalf ingezet. Als de ontsteking langer dan een week duurt en er treedt geen verbetering op dan kunt u het beste een pedicure, manicure of huisarts raadplegen. Een huisarts kan in het geval van een chronische nagelbedontsteking zalf, lotion of zelfs antibiotica voorschrijven.

Lees verder

© 2014 - 2020 Eddwin, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.
Gerelateerde artikelen
Ingegroeide teennagel: Oorzaken, symptomen, behandelingIngegroeide teennagel: Oorzaken, symptomen, behandelingEen ingegroeide teennagel zie je het meest aan de grote teen. Eén of beide zijkanten van nagel is gekromd en snijdt in d…
Kalknagels behandelen/ behandeling van kalknagelsWelke medicijnen hebben hun effectiviteit bewezen? Hoe kunnen kalknagels het beste worden behandeld? Wat zijn de symptom…
Ingegroeide nagel behandelenIngegroeide nagel behandelenWanneer de nagel in de huid ingroeit, spreken we van een ingegroeide nagel. Dit komt het vaakst voor bij de teennagels,…
Ingegroeide teennagel: oorzaken en wat kun je eraan doen?Ingegroeide teennagel: oorzaken en wat kun je eraan doen?Een ingegroeide teennagel begint met druk in de rand van de nagelplooi en deze kan doorgroeien tot in de huid. Dit geeft…

Homeopathische middelen bij smetplekkenHomeopathische middelen bij smetplekkenEen smet is een soort eczeem dat gekenmerkt wordt door schilfers en komt over het algemeen het vaakst voor op plekken wa…
VingerreflexologieVingerreflexologie wordt vaak gezien als voetreflexologie maar dan met de vingers. Niets is minder waar. Waarbij op de v…
Bronnen en referenties
  • http://nl.wikipedia.org/wiki/Manicure
  • http://nl.wikipedia.org/wiki/Pedicure
  • http://nl.wikipedia.org/wiki/Nagel_(anatomie)
  • http://www.gezondheidsnet.nl/uiterlijk/dit-zeggen-je-nagels-over-je-gezondheid
  • http://www.hln.be/hln/nl/40/Style/article/detail/1711112/2013/09/25/15-dingen-die-je-nog-niet-wist-over-je-nagels.dhtml
  • http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/alternatief/21575-homeopathie-geneesmiddelen-r-s.html
  • http://www.kalknagel.eu/
  • http://www.gezondheidswebwinkel.nl/health/klachtenindex/likdoorn/vsm-antimonium-crudum-d6-200-tabletten.html
  • http://www.gezondheidsnet.nl/mooie-en-gezonde-voeten/nooit-meer-ingegroeide-nagels

Reageer op het artikel "Homeopathische middelen bij nagelproblemen"

Plaats een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Reactie

Marian, 06-03-2020 09:39 #1
Voor een goede vriend ben ik ben op zoek naar een heel effectief middel tegen kalknagels. Hij heeft daar al een paar jaar last van en is nog vrij jong (45) en schaamt zich hiervoor. Op bloten voeten lopen is er dan ook niet meer bij.
Kunt u mij daarin van advies dienen?
Dank u wel alvast.

Infoteur: Eddwin
Laatste update: 09-10-2015
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Alternatief
Special: Huid, haar, nagels
Bronnen en referenties: 9
Reacties: 1
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.
Schrijf mee!