InfoNu.nl > Mens en Gezondheid > Alternatief > Homeopathische middelen bij concentratieproblemen

Homeopathische middelen bij concentratieproblemen

Homeopathische middelen bij concentratieproblemen Als u snel afgeleid bent en zich maar een korte periode op iets kunt focussen spreken we van een probleem met concentreren. Concentratieproblemen op zich zelf zijn geen ernstige aandoening als deze voor een korte tijd zijn. Mochten de problemen langer aanhouden kan dit een teken zijn dat er meer aan de hand is. Over het algemeen zijn de problemen tijdelijk en laten ze geen sporen van vernieling na. Homeopathische geneesmiddelen kunt u inzetten bij concentratieproblemen om zo de inwendige rust te herstellen.

Oorzaken concentratieproblemen

Als u zich vaker- en voor langere perioden- niet goed kunt concentreren is dat vaak een teken dat er meer aan de hand is. Een aantal oorzaken van concentratieproblemen op een rij:

 • Te weinig slaap
 • Grote vermoeidheid
 • nasleep van een ziekte (bijvoorbeeld de griep)
 • Stress (een gejaagd gevoel, de rust mist om goed te kunnen concentreren)
 • Ruzies
 • Verdriet
 • Verliefdheid

Verbeteren van de concentratie

Heeft u vaak last van concentratieproblemen? Dan kunt u iedere dag een aantal simpele oefeningen doen om uw geheugen en concentratie te verbeteren:
 • Oefening 1: Tel in gedachten van 50 naar 0 terug.
 • Oefening 2: Tel van 1 naar 1000, maar sla getallen met daarin een 7 of getallen die door 7 gedeeld kunnen worden over.
 • Oefening 3: Creëer rust in het hoofd, denk voor vijf minuten lang aan zo min mogelijk.
 • Oefening 4: Download een geheugentrainer voor op de tablet, telefoon, pc of laptop die met herkenning van figuren werkt.

Homeopathisch hoofdmiddel

Homeopaten zetten het middel Memoplant in als hoofdmiddel bij concentratieproblemen. Memoplant verbetert het mentale prestatievermogen van de persoon die de tabletten of druppels, voor inwendig gebruik, slikt. Dit middel is in Nederland verkrijgbaar onder de naam Ginkgo biloba. Dit middel bevordert de doorbloeding en zorgt voor een beter concentratievermogen en verbetert het geheugen. Daarnaast wordt Ginkgo biloba ingezet tegen koude handen en voeten. U kunt dit middel via een online drogist bestellen. Het postpakketje past gewoon door een standaard brievenbus.

Versterkend tonicum

Biofungin is een versterkend tonicum dat wordt ingezet bij concentratieproblemen en lusteloosheid door lichamelijke overwerktheid of ziekte. Deze drank kunt u niet in de Nederlandse winkels kopen, enkel online. Dit middel verbetert de concentratie en het geheugen. Deze drank is niet geschikt voor kinderen.

Concentratieproblemen door oververmoeidheid

Als de problemen met focussen worden veroorzaakt door geestelijke of lichamelijke oververmoeidheid dan kunt u het homeopathische geneesmiddel Damiana Pentarkan inzetten. Deze druppels werken bij vermoeidheid door overbelasting bij onder andere stress. Het kalmeert de zenuwen en herstelt lichamelijke en geestelijke krachten. Ook wordt Damiana Pentarkan ingezet bij seksuele problemen als impotentie.

Concentratieproblemen met spanningshoofdpijn

Bij concentratieproblemen met daarbij vastzittende nekspieren en spanningshoofdpijnen kunt u Gelsemium D6. Dit homeopathische geneesmiddel kunt u verkrijgen in druppelvorm wordt toegepast bij klachten als hoofdpijn, koorts, overspannenheid, nerveuze uitputting en zwakheid van de zenuwen. Deze druppels zijn bedoeld voor inwendig gebruik en kunt u van het merk A. Vogel kopen.

Concentratieproblemen bij ouderen

Concentratieverlies komt bij ouderen vaak voor en wordt ook wel een ouderdomsklacht genoemd. Het homeopathische middel op basis van Ginkgo genaamd Ginkgoplus wordt hier tegen gebruikt. Het middel wordt gebruikt ter verbetering van het geheugen en de hersenfunctie. De druppels bevatten:
 • Peumus boldo
 • Carduus marianus
 • Calendula officinalis
 • Galium aperine
 • Rumex crispus
 • Urtica dioica
 • Viola odorata
 • Verbena officinalis

Lees verder

© 2014 - 2019 Eddwin, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.
Gerelateerde artikelen
Concentratieproblemen? Tips om je beter te concentrerenConcentratieproblemen? Tips om je beter te concentrerenHeb je het moeilijk om je te concentreren aan je pc om je werk uit te voeren? Kan je je aandacht maar niet bij de les ho…
Concentratieproblemen bij volwassenen en kinderenConcentratieproblemen bij volwassenen en kinderenEen concentratieprobleem houdt in dat je moeite hebt om je aandacht erbij te houden als je iets aan het doen bent of bij…
Studeren: concentratie moeilijkhedenStuderen: concentratie moeilijkhedenConcentratie problemen tijdens het studeren? Problemen met de concentratie tijdens de studie is hinderlijk! Hoe ontstaan…
Avena sativa: helpt tegen nervositeit en innerlijke onrustAvena sativa: helpt tegen nervositeit en innerlijke onrustAvena sativa wordt binnen de homeopathie aangeraden bij onder meer klachten van innerlijke onrust, concentratieproblemen…
Leren leren: Hoe pak je concentratieproblemen aan?Leren leren: Hoe pak je concentratieproblemen aan?Concentratie is het vermogen om de aandacht sterk te richten. Het is een vaardigheid die je tijdens een examenperiode ni…
Bronnen en referenties
 • http://www.vitaminesperpost.nl/Ginkgo-Biloba-Plus.html?utm_source=google&utm_medium=shopping&utm_campaign=productfeed&gclid=CjwKEAjw77OhBRCJ7Onfp_HNtwYSJACZqHAWGZcnuh7Psvrl3D72bvaD1H1-2_BpAmC_V34hrO_UfRoCUDbw_wcB
 • http://www.catalog.md/drugs/biofungin.html
 • http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/alternatief/20030-homeopathie-geneesmiddelen-d-e.html
 • https://www.diagnosia.com/nl/geneesmiddelen/a-vogel-gelsemium-d6/
 • http://vitami.nl/zoek-op-klacht-106/geheugen-concentratie-115/index-3.html

Reageer op het artikel "Homeopathische middelen bij concentratieproblemen"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Eddwin
Laatste update: 09-10-2015
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Alternatief
Special: Homeopathie bij spanningen
Bronnen en referenties: 5
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.
Schrijf mee!