Homeopathie bij artrose

Homeopathie bij artrose Artrose is een aandoening aan het gewricht die vaak pas voor komt als er een gevorderde leeftijd is bereikt. De aandoening focust zich voornamelijk op het kraakbeen dat in de gewrichten voorkomt. Artrose treedt op als dit kraakbeen in kwaliteit afneemt; het wordt dan droog, dof, ondoorzichtig en ruw aan de oppervlakte. Homeopathie wordt voor inwendig als voor uitwendig gebruik ingezet. Het homeopathische geneesmiddel Spiroflor wordt dikwijls bij deze aandoening gebruikt.

Artrose

Deze aandoening word ook slijtage genoemd en treedt op als het kraakbeen in kwaliteit achteruit gaat. Er ontstaan spleten in het kraakbeen en uiteindelijk kan zelfs het kraakbeenschil, een soort schokdemper voor de gewrichten, helemaal weggaan. Er ontstaat dan pijn en stijfheid tijdens het bewegen wat veroorzaakt wordt door veranderingen aan het gewrichtskapsel, pezen en de spieren. Meestal neemt de pijn weer af als er continue wordt bewogen. Bij mensen met overgewicht kan de slijtage blijvende problemen opleveren.

Behandeling

De belangrijkste behandeling bij de gewrichtsaandoening artrose is rust houden. Overbelasting van de aangetaste gewrichten moet koste wat kost worden voorkomen. Als u te zwaar bent moet u proberen af te vallen.

Homeopathie bij artrose

Raadpleeg bij artrose altijd tijdig een arts, deskundige of fysiotherapeut.

Hoofdmiddel bij gewrichtspijn

Bij gewrichtspijn dat wordt veroorzaakt door overbelasting of het gevolg is van een reumatische aandoening kunt u Spiroflor in druppelvorm inzetten. Deze druppels hebben een positieve werking op de spieren, gewrichten en weefsels. Bij aandoeningen waarbij de klachten verergeren dankzij temperatuurveranderingen hebben Spiroflor druppels een gunstig effect op de genezing. Per 100g zitten er de volgende ingrediënten in Spiroflor druppels: Bryonia alba DS 10 g, Colocynthis DS 10 g, Dulcamara D2 1 0 g, Gnaphalium polycephalum D 1 10 g, Phytolacca decandra D2 1 0 g, Rhus toxicodendron DS 10 g, ethanol/aqua ad 100 g

Pijnlijke artrose, overgang

Als er bij vrouwen in de overgang de klachten van de artrose toenemen kan het homeopathische geneesmiddel Klimaktolan in druppel- of tabletvorm worden gebruikt. Dit middel kunt u in Nederland en België niet in de winkels verkrijgen. Klimaktolan kunt u nog wel online uit andere landen bestellen. Klimaktolan bestaat uit vijf speciale ingrediënten, deze kunt u ook los innemen ter vervanging.

Stekende gewrichtspijn

Bij een stekende gewrichtspijn die vooral opspeelt bij bewegen en een gewricht dat zeer gevoelig is voor aanraking, kunt u Bryonia D6 gebruiken. Dit middel van VSM in tablet- of druppelvorm werkt ontstekingsremmend en zorgt dat de pijn rondom de gewrichten vermindert.

Gewrichtspijn met stijfheid

Als de stijfheid en de gewrichtspijn vooral erg is als men op gang komt na het zitten of liggen, maar wegtrekt als er daarna wordt bewogen, kunt u het middel Rhus Toxicodendron D6 tabletten gebruiken. Deze tabletten hebben een gunstige werking op pijnklachten in spieren en gewrichten als deze klachten te maken hebben met kou, vocht en overlasting.

Uitwendig gebruik

Bij gewrichtspijn bereikt u de beste resultaten door een combinatie van een inwendig en een uitwendig middel te kiezen.

Gewrichtspijn bij een blessure

Als de gewrichtspijn samenhangt met een blessure of kwetsuur (alleen bij onbeschadigde huid) kunt u Arniflor gelei of zalf gebruiken van het merk VSM of A.Vogel. Deze gelei wordt ook ‘eerste hulp gel’ genoemd en heeft een gunstige werking op blauwe plekken en gewrichtspijn.

Reumatische gewrichtspijn

Bij reumatische gewrichtspijn of door overbelasting (bijvoorbeeld door zwaar tillen of sporten) kunt u Spiroflor/SRL gelei inzetten.

Lees verder

© 2014 - 2020 Eddwin, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.
Gerelateerde artikelen
Artrose bij het paardArtrose bij het paardArtrose is een aandoening die vooral bij oudere paarden voorkomt, maar er zijn ook uitzonderingen. Een paard met artrose…
Artrose: de symptomen en de behandelingArtrose: de symptomen en de behandelingIedereen heeft wel eens last van pijnlijke knieën, heupen of handen. In de meeste gevallen is de pijn van korte duur en…
Artrose-GewrichtspijnArtrose - Gewrichtpijn. De plantaardige homeopathie kent een geneesmiddel met een pijnstillende werking die aangetoond e…
Artrose bij de hondArtrose bij de hondArtrose klinkt bij de meeste mensen niet helemaal onbekend in de oren. Het komt heel veel voor bij de mens, maar ook bij…

Aromatherapie bij slaapproblemenAromatherapie bij slaapproblemenVeel mensen hebben last van slaapproblemen: onrustig slapen, nachtmerries, niet in slaap kunnen vallen et cetera. Een op…
Homeopathie bij hooikoortsHomeopathie bij hooikoortsHooikoorts is een van de bekendste allergieën, die wordt veroorzaakt door overgevoeligheid voor stuifmeel (in het Latijn…
Bronnen en referenties
  • https://www.diagnosia.com/nl/geneesmiddelen/spiroflor-druppels/
  • http://www.runinfo.nl/vsm.htm
  • http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/alternatief/21575-homeopathie-geneesmiddelen-r-s.html
  • http://www.reumafonds.nl/informatie-voor-doelgroepen/patienten/vormen-van-reuma/artrose
  • http://www.defysiotherapeut.com/aandoeningen.html
  • http://www.vsm.nl/nieuws/1111
  • https://www.deonlinedrogist.nl/bryonia-cretica-tabletten-200st-p-61039.html
  • http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/alternatief/21575-homeopathie-geneesmiddelen-r-s.html

Reageer op het artikel "Homeopathie bij artrose"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Eddwin
Laatste update: 09-10-2015
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Alternatief
Special: Homeopathie
Bronnen en referenties: 8
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.
Schrijf mee!