InfoNu.nl > Mens en Gezondheid > Alternatief > Homeopathie bij een gebrek aan eetlust

Homeopathie bij een gebrek aan eetlust

Homeopathie bij een gebrek aan eetlust Een gebrek aan eetlust kan meerdere oorzaken hebben. Vaak ervaren mensen voor en na een ziekte een verminderde trek in voedsel. Sommige mensen die regelmatig misselijk zijn, zullen ook minder eten en in ernstige gevallen vermageren. Raadpleeg bij aanhoudende gebrek aan eetlust (langer dan een drietal weken) altijd een arts. Homeopathie wordt ingezet om de eetlust op te wekken, bij zwakte en bij het ontstaan door hoofdpijn door de verminderde trek in eten. Homeopathische geneesmiddelen in de vorm van tabletten en druppels worden hiervoor regelmatig ingezet.

Gebrek aan eetlust

Eetlust is hetzelfde als 'trek hebben'; men voelt een beginnend hongergevoel en reageert automatisch met de behoefte om wat te eten. De eetlust kan bijvoorbeeld worden aangetast door (neus)verkoudheid, als die verlies van reuk- en smaakvermogen teweegbrengt. Voor en na een ziekte is gebrek aan eetlust eveneens een natuurlijke reactie die geen directe behandeling behoeft. In geval van misselijkheid kan de gedachte aan voedsel al voldoende zijn om zich ziek te velen. Bij een ontsteking van het maagslijmvlies (bijvoorbeeld bij mensen die veel roken of drinken) kan de eetlust slecht zijn.

Kinderen en te weinig eten

Vooral kleine kinderen maken vaak een periode door waarin ze weinig willen eten. Ze spelen wat met het voedsel op hun bord, verklaren na een paar hapjes vol te zijn of weigeren helemaal te eten. Zolang het kind echter gezond is en normaal groeit, is er weinig reden tot bezorgdheid. Laat het kind eten zoveel het wil en schep het bord niet al te vol. Het kind dwingen om het bord leeg te eten kan zowel lichamelijk als psychisch voor veel meer problemen zorgen.

Wat kunt u zelf doen bij een vermindering aan eetlust?

Als het gebrek aan eetlust een lange tijd blijft bestaan of vaak terugkeert, kan men de eetlust proberen op te wekken met bittere voedingsmiddelen, zoals witlof, artisjokken en grapefruit. Probeer op vaste tijdstippen te eten en ga er dan ook echt voor zitten: dek de tafel, neem de tijd, kauw langzaam en ga niet zitten lezen of televisie kijken tijdens een maaltijd.

Homeopathie bij een gebrek aan eetlust

Wanneer het gebrek aan eetlust lang duurt (enkele weken) en in geval van vermagering, is het raadzaak m een arts te raadplegen. Binnen die periode kunt u kiezen om homeopathische geneesmiddelen in te zetten voor inwendig gebruik om de eetlust op te wekken en de symptomen die erbij horen tegen te gaan.

Hoofdmiddel

Het homeopathische hoofdmiddel bij een gebrek aan eetlust bij volwassen is China Pentarkan. Dit middel kunt u niet in Nederland of België verkrijgen, maar moet komen uit Duitsland of Engeland. Het middel wekt eetlust op en bevordert in het algemeen de spijsvertering. De druppels bevatten per 100g de volgende ingrediënten: China officinalis D10 10 g,Abrotanum 030 g, Calamus aromaticus DI 10 g, Cundurango Dl 10 g, Lycopodium clavatum DS 10 g, ethanol/aqua ad 100 g en heeft een alcoholgehalte van 67%.

Zwakte, en verlies van eetlust

Een tonic bij zwakte, als het verlies van eetlust samengaat met een doorgemaakte ziekte is Biofungin. Deze homeopathische siroop bevordert de eetlust en zorgt dat de algemene spijsvertering aansterkt. Deze medicinale wijn bevat: Ferrogluconaat, Wijnsteenzuur, Mierezuur en een aantal sporenelementen (zink, kobalt, koper, magnesium en mangaan.

Gebrek aan eetlust en hoofdpijnen

Weinig eten en een gebrek aan eetlust gaan vaak samen met (heftige) hoofdpijnen. In dat geval kunt u stramonium pentarkan inzetten. Naast het opwekken van de eetlust heeft dit middel een positieve invloed op het zenuwstelsel, de spijsvertering en de klachten aan het hoofd.

Lees verder

© 2014 - 2019 Eddwin, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.
Gerelateerde artikelen
Homeopathie, fytotherapie en reguliere geneesmiddelenHomeopathie, fytotherapie en reguliere geneesmiddelenHomeopathie en fytotherapie zijn beide gebaseerd op het gebruik van planten voor genezing. Een belangrijk deel van de We…
Alternatieve therapie bij allergieAlternatieve therapie bij allergieEen allergie is een heftige reactie van het afweersysteem van het lichaam op stoffen, die niet per definitief schadelijk…
Eetlust: opwekken en verminderenEetlust: opwekken en verminderenEetlust: opwekken, vermeerderen en verminderen. De eetlust wordt door de maag voortgebracht: wanneer de maag lange tijd…
Geen honger? Oorzaken & behandeling van gebrek aan eetlustGeen honger? Oorzaken & behandeling van gebrek aan eetlustHonger hebben en willen eten is een normale reactie van een lichaam dat snakt naar energie. Als je eetlust wegblijft, da…
Homeopathie voor je babyVan nature heeft elke moeder een instinct waarop zij mag vertrouwen als het gaat om de kinderen. Dit moedergevoel houdt…
Bronnen en referenties
  • http://nl.medipedia.be/depressie/symptomen/artikels_gebrek-energie-vermoeidheid_350
  • http://www.gezondheidsplein.nl/symptomenchecker/gebrek-aan-eetlust/item45489
  • http://www.optimalegezondheid.com/help-ik-heb-geen-eetlust-meer/
  • http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/alternatief/20386-homeopathie-geneesmiddelen-c.html
  • http://www.e-gezondheid.be/biofungin/gids/981#paragraphe1
  • Boek: homeopathie en gezondheid

Reageer op het artikel "Homeopathie bij een gebrek aan eetlust"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Eddwin
Gepubliceerd: 06-11-2014
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Alternatief
Special: Homeopathie bij spijsvertering
Bronnen en referenties: 6
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.
Schrijf mee!