Turkoois, de heilige en helende steen van de indianen

De turkoois wordt ook wel turquoise genoemd. Turkoois was de heilige steen van verschillende indianen stammen. Zij gebruikten de steen bij naderend onheil. In 1950 gebruikte de Nederlandse Spoorwegen de blauwgroene kleur van de steen voor de snelle reizigers treinen. Turkoois wordt gebruikt om de geneeskrachtige werking bijvoorbeeld bij reumatische aandoeningen. De steen wordt ook vaak gebruikt om sieraden van te maken zoals ringen, armbanden, kettingen, oorbellen en hangers. De blauwgroene kleur van de turkoois is erg populair.

Geschiedenis

Bron: Adrian Pingstone, Wikimedia Commons (Publiek domein)Bron: Adrian Pingstone, Wikimedia Commons (Publiek domein)
Kruisvaarders leerden de steen kennen in Turkije en vernoemden hem daarnaar. Allang voor die tijd was de turkoois de heilige steen van de indianen. De indianen gebruikte de turkoois als magische steen tegen dreigend onheil. Zij verwerkten de steen vaak in hun kleding. Bij de Egyptenaren en Grieken tonen de grafgiften aan dat de steen al in de oudheid werd vereerd als beschermende steen. De Nederlandse Spoorwegen gebruikte in 1950 de blauwgroene kleur van de turkoois als kleur voor de snelle reizigerstreinen.

Geneeskrachtige werking

Reumatische aandoeningen

Er zijn vele vormen van reumatische aandoeningen. Onder reumatische aandoeningen wordt verstaan: alle aandoeningen en daarbij behorende klachten aan de spieren, pezen en gewrichten die gepaard gaan met pijn. Deze aandoeningen zorgen ook voor een bewegingsbeperking en zijn niet het gevolg van een verwonding of ander letsel. Wanneer u een turkoois samen met een barnsteen draagt bijvoorbeeld als ketting of armband op de blote huid. Kan dit uw reumatische pijn doen verzachten.

Jicht

Jicht is een ontsteking die gepaard gaat met veel pijn. Het komt meestal voor in de grote teen of voet. Een ketting van turkoois In combinatie met barnsteen. Kunnen de pijnklachten doen verzachten. Drink daarbij s ímorgens op de nuchtere maag diamant- of topaaswater. De steen moet minstens 12 uur in het water hebben gelegen.

Slijmvliezen

De eerste afweer linie voor ziekteverwerkers zijn de huid en de cellen die slijm produceren. In het menselijk lichaam zitten slijmvliezen op de volgende plaatsen: In de mond, neus, ogen, vagina en de urinewegen. Wanneer een ziekteverwekker uw lichaam binnendringt dan kunnen uw slijmvliezen geïrriteerd raken. Een turkoois gedragen op uw blote huid kan een kalmerende werking hebben op de slijmvliezen.

Maagklachten

Wanneer u maagklachten heeft kunt u last hebben van pijn in de bovenbuik, opboeren en brandend maagzuur. De klachten kunnen komen door medicijnen, roken of stress. Bovendien kunnen slechte eet-of drinkgewoonten ook een rol spelen. Wanneer u een slechte afsluiting van de maag naar de slokdarm of een maagzweer heeft kunnen deze klachten ook ontstaan.
Drink topaaswater ( water waar een turkoois 12 uur heeft ingelegen) bij brandend maagzuur of draag een turkoois aan een zilveren ketting op de blote huid bij overige maagklachten. Zie ook valkenoog bij maagklachten.

Ontstoken amandelen

Omdat de amandelen bacteriën en virussen opvangen en onschadelijk maken kunnen zij gaan ontsteken. Wanneer er veel van deze bacteriën en virussen in het lichaam komen kunnen de amandelen het soms niet meer aan. Dan raken de neus-of keelamandelen ontstoken. Wanneer u een turkoois, chalcedoon, sodaliet, aquamarijn, en blauwe topaas aan een ketting op de blote huid draagt kunt u de pijn van de ontsteking verzachten. U kunt de stenen ook combineren met een armband of als hanger aan een ketting.

Zelfvertrouwen en doorzettingsvermogen.

Een voorbeeld van zelfvertrouwen en doorzettingsvermogen is: Soms vinden mensen het gemakkelijker om iets uit te stellen wat zij moeilijk vinden of het uiteindelijk helemaal niet te doen. Daar leren ze dus niets van. Dit kan aan een tekort van doorzettingsvermogen liggen of aan een tekort aan zelfvertrouwen. Een turkoois gedragen op de blote huid kan uw gevoel voor zelfvertrouwen en doorzettingsvermogen versterken.

De geneeskracht van mineralen en edelstenen is al eeuwen lang bekend. Schakel bij lichte of ernstige klachten altijd medische hulp in.

Kleur, vindplaats en toepassing

Kleur

De turkoois heeft een blauwgroene kleur.

Vindplaatsen

Turkoois wordt gevonden in Arizona, Mexico, Tibet, Birma, Israël en in Polen.

Toepassing

Turkoois wordt gebruikt voor de geneeskrachtige werking van de steen. De steen wordt gepolijst gebruikt als sieraad er worden er ringen, oorbellen, hangers, kettingen en broches van gemaakt. Door de sprekende kleur is het
een populaire steen.

Verzorging van de turkoois

Turkoois mag niet nat gereinigd worden de steen kan hierdoor aangetast worden. Ook te fel zonlicht is niet goed voor de steen. Om de turkoois te ontladen kunt u deze voor 24 uur in een schelp of bakje hematietsteentjes plaatsen. Het opladen van de steen kunt u doen door de turkoois een nacht in het maanlicht te leggen. Dit mag ook achter het glas.

Lees verder

© 2015 - 2020 Judyb, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.
Gerelateerde artikelen
Ring met edelsteen. Wat is de symboliek van edelstenen?Ring met edelsteen. Wat is de symboliek van edelstenen?Een gouden of zilveren ring met een edelsteen is een populair en kostbaar bezit. Er zijn veel soorten edelstenen, van he…
Het verzorgen van edelstenen en mineralenBij gebruik van edelstenen en mineralen voor de genezende werking is het belangrijk om de stenen regelmatig te reinigen…
Topaas, een edelsteen die helpt bij een slecht humeurTopaas is een van de edelstenen in de Thaise Orde van de Negen Edelstenen. Topaas wordt in de geslepen vorm gebruikt om…
De vorm van de ogen verfraaien met make-upDe vorm van de ogen verfraaien met make-upHet gebruik van de juiste oogmake-up en make-up trucs zijn nodig om de vorm, maar eventueel ook de stand van de ogen er…

Homeopathische middelen bij zomerkwaaltjesHomeopathische middelen bij zomerkwaaltjesDe zomer op het noordelijk halfrond begint op 1 juni en eindigt op 31 augustus. In dit seizoen gaan veel mensen op vakan…
Homeopathische middelen bij lentekwaaltjesHomeopathische middelen bij lentekwaaltjesVeel mensen zijn blij als de zon zich wat meer laat zien en als er een einde komt aan de koude winter. Toch is niet iede…
Bronnen en referenties
  • De bijzondere krachten van helende stenen, Gisela Schreiber
  • http://www.gezondheidsnet.nl/ziekten/reumatische-aandoeningen
  • https://www.dietcetera.nl/ziektes-en-aandoeningen/immuunsysteem
  • https://www.thuisarts.nl/maagklachten
  • https://www.mchaaglanden.nl/stimulansz/ziekten-a-z/amandelontsteking
  • http://nl.wikipedia.org/wiki/Turquoise_%28kleur%29
  • Afbeelding bron 1: Adrian Pingstone, Wikimedia Commons (Publiek domein)

Reageer op het artikel "Turkoois, de heilige en helende steen van de indianen"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Judyb
Gepubliceerd: 31-01-2015
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Alternatief
Special: Edelstenen
Bronnen en referenties: 7
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.
Schrijf mee!