Robijn en de geneeskrachtige werking

Robijn en de geneeskrachtige werking De robijn behoort dankzij zijn zeldzaamheid tot een van de kostbare edelstenen. De Grieken noemden de robijn dan ook de moeder van alle edelstenen. Dit om de schoonheid en zeldzaamheid van de steen. De robijn staat bekend om de geneeskrachtige werking bij verschillende kwalen. Onder andere bij oogontsteking, problemen met de spijsvertering en de bloedsomloop. In de geslepen vorm worden de robijnen verwerkt in kettingen, hangers, oorbellen en armbanden. Er worden ook siervoorwerpen van robijn gemaakt. Vroeger werd de robijn ook wel karbonkel genoemd. Alle roodkleurige stenen zoals de robijn, granaat en toermalijn werden zo genoemd.

Geschiedenis

De naam robijn is afgeleid van het Latijnse woord ’rubeus’ wat rood betekent. De Grieken noemden de robijn de moeder aller edelstenen. Dit om de schoonheid en zeldzaamheid van de steen. Aristoteles schreef over de robijn: Een is rood als zuiver bloed en wordt rubinus genoemd. Dat is de mooiste van allemaal. De Romeinen hadden over de ‘bloem onder de stenen ’wanneer zij over de robijn spraken. In de middeleeuwen werd de robijn gebruikt als steen tegen de pest. Wanneer de kleur van de robijn zich verdiepte, dan vluchtte de eigenaar naar een ander gebied. Dit deed hij om zich te beschermen tegen de pest. Wanneer de robijn lichter van kleur werd ging hij weer terug naar zijn woonplaats.

Geneeskrachtige werking

Versterkt de afweerkracht bij infectieziekten

Infectieziekten worden veroorzaakt door virussen, schimmels, bacteriën of parasieten. De ziekte is overdraagbaar van mens tot mens maar kan ook overgebracht worden door het eten van besmet voedsel en het drinken van een besmette vloeistof. Voor de werking kunt u de robijn een nacht in een klein laagje rode wijn leggen. Drink de volgende dag de wijn in kleine slokjes op.

Oogontsteking

Wanneer u een oogontsteking krijgt begint het meestal met jeuk rondom de oogleden en tranende ogen. Soms voelt het aan alsof er een vuiltje in de ogen zit. U kunt de oogontsteking doen verminderen door een robijn op het gesloten oog te leggen. De robijn mag ook gevat zijn in een sieraad.

Seksuele energie

Draag een robijn samen met een amethist als ketting of als hangers aan een ketting. Hierdoor stimuleert u de seksuele energie. Draag de edelstenen op de huid.

Bloedsomloop

Het hart heet een pompfunctie. Het zorgt ervoor dat het bloed door het hele lichaam gaat. Slagaders stromen van het hart naar de verschillende organen in het lichaam. Om een goede bloedsomloop te stimuleren kunt u een ketting of hanger van robijn op de huid dragen.

Spijsvertering

Tijdens het verteren van eten wordt het voedsel afgebroken in het lichaam en omgezet in bruikbare voedingsstoffen. Om de spijsvertering te stimuleren kunt u een ketting of een hanger van robijn op de huid dragen.

Verlegenheid

Iemand die verlegen is heeft vaak moeite om “vreemde” mensen aan te spreken. Sommige gaan blozen wanneer zij in een voor hun ongemakkelijke situatie komen. En gaan vaak de moeilijke situaties uit de weg. U kunt de verlegenheid doen verminderen door een ketting of een hanger van robijn op de huid te dragen.

Vergroot vreugde en verlicht verdriet

Wanneer u een ketting of hanger van robijn op de huid draagt kan deze uw vreugdegevoel vergroten of het verdriet verlichten.

De geneeskracht van edelstenen en mineralen is al vele eeuwen bekend. Schakel echter bij klachten altijd medische hulp in.

Karbonkel

Vroeger werd de robijn ook vaak karbonkel genoemd. Deze naam werd gebruikt voor alle stenen die van rozerood tot bloedrood waren. Zo werd in het verleden de granaat, robijn en toermalijn ook karbonkel genoemd. Dit kwam omdat men dacht dat deze stenen allemaal dezelfde soort stenen waren.

De kleur

De kleur van de robijn varieert van rozerood, bruinrood, rood en dieprood. De robijn komt aan de rode kleur doordat er sporen van chroom in de steen voorkomen. Wanneer de robijn zuiver is en een dieprode kleur heeft behoord deze tot de kostbare edelstenen. Robijnen die van 5 karaat of groter ,die zuiver zijn en ook nog de perfecte dieprode kleur hebben zijn erg zeldzaam.

Handelsvormen

Robijn wordt verwerkt in sieraden als oorbellen, kettingen, hangers en gezet in ringen. De steen wordt ook gebruikt voor opleggingen om de geneeskrachtige werking. Van robijn worden ook verschillende voorwerpen gemaakt die voor de sier neer gezet kunnen worden.

Vindplaatsen

De belangrijkste vindplaatsen van robijn zijn: Myanmar (Birma), Tanzania, en Madagaskar. De mooiste robijn komt uit Birma. Deze robijn heeft de rode kleur van duivenbloed.

Verzorging

Om de robijn te reinigen kunt u deze onder lauw stromend houden. U kunt de steen ook reinigen door de steen voor minstens 48 uur ondergedompeld in droog zout te laten liggen. Om de steen op te laden kunt u deze een nacht op de vensterbank achter het glas in het maanlicht neer leggen.

Lees verder

© 2015 - 2020 Judyb, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.
Gerelateerde artikelen
De robijn, edelste van alle korundstenenDe robijn, edelste van alle korundstenenGeen gekleurde edelsteen wordt zo met sentimentele lofprijzingen overladen als de rode robijn. Bij alle volken symbolise…
Keizer Karel, een bier om van te genietenKeizer Karel, een bier om van te genietenEén van de mooiste speciaalbieren die gebrouwen wordt in brouwerij Haacht is zeker de Keizer Karel. Ondanks zijn wat min…
Zelf Zwitsal wasmiddel makenZelf Zwitsal wasmiddel makenVanaf de zomer van 2014 is er een nieuw product verkrijgbaar: Zwitsal wasmiddel van Robijn. Het is verkrijgbaar in super…
Robijnen kopen? Bepaal eerst de waardeRobijnen kopen? Bepaal eerst de waardeRobijnen kopen is niet gemakkelijk, want er is veel zwendel in robijnen. Het is een van de waardevolste edelstenen die e…

De helende werking van de steen berilBeril werd door de Grieken gebruikt om er de eerste brillen van te maken. Het verhaal gaat dat keizer Nero tijdens de gl…
Homeopathie bij verstuiking: tabletten, crème en zalfHomeopathie bij verstuiking: tabletten, crème en zalfEen verstuiking of verzwikking is een vervelende blessure waar u, in de meeste gevallen, een aantal dagen last van zult…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Alekseynemiro, Pixabay
  • De bijzondere kracht van helende stenen, auteur: Gisele Shreiber
  • http://www.ggdrotterdamrijnmond.nl/hygiene-en-infectieziekten/infectieziekten.html
  • http://www.gezondheidsplein.nl/menselijk-lichaam/hart-en-bloedsomloop/item45075
  • http://www.spijsvertering.info/over-spijsvertering/
  • http://nl.wikipedia.org/wiki/Verlegenheid
  • http://www.rolsteen.nl/robijn.html

Reageer op het artikel "Robijn en de geneeskrachtige werking"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Judyb
Gepubliceerd: 11-03-2015
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Alternatief
Special: Edelstenen
Bronnen en referenties: 7
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.
Schrijf mee!