Natuurlijk mooi met Zout

Natuurlijk mooi met Zout Zout hydrateert de huid en houdt het vocht in de huid vast. Daarnaast heeft zout een ontsmettende functie, waardoor het goed is voor een onzuivere huid. Het beste resultaat bereik je met zeezout maar keukenzout kan evengoed dienen voor deze schoonheidsbehandelingen.

Huid

Zoutbad

Vul je bad met warm water (38°) en voeg 500gr zout toe. Dit bad is bevorderend voor de bloedcirculatie en werkt rustgevend.

Zoutscrub

Meng een kopje zout met een kopje olijfolie en eventueel enkele druppels etherische olie. Maak je lichaam nat met warm water en scrub je hele lichaam met het mengsel, je zal op slag een fluweelzachte huid hebben.
Opmerking: Scrub maximum twee keer per week om huidbeschadigingen te voorkomen.

Badzout

Maak je eigen badzout door een kopje zout te mengen met een kopje Dode Zeezout. Om het te laten bruisen, kan je baking soda toevoegen. Door enkele druppels etherische olie toe te voegen, heb je heerlijk geurend badzout.

Gezicht

Zuiverende scrub voor een huid met meeëters en grove poriën

 • Meng een theelepel zout met wat karnemelk tot een papje.
 • Breng het aan op de huid en masseer het mengsel zachtjes in.
 • Spoel af met warm water.

Blekend masker

 • Klop twee eiwitten stijf.
 • Meng het sap van een citroen, een theelepel zout en een theelepel wodka onder de eiwitten.
 • Breng het mengsel aan op het gezicht.
 • Laat een kwartier inwerken.
 • Spoel af met lauw water.

Omwille van de blekende werking van dit mengsel mag je het niet te vaak gebruiken.

Tanden

Poets je tanden met een mengsel van water en zout om nicotine- en koffievlekken te verwijderen. Wrijf eveneens je tandvlees er mee in om tandplak te voorkomen.

Handen

Handscrub

Verwijder de dode huidcellen van je handen door ze te masseren met een mengsel van zout en citroensap. Door de blekende werking van de citroen kan je hiermee ook verkleuringen verminderen.

Voeten

Voetscrub

Prak een tiental aardbeien en meng ze met twee eetlepels olijfolie en een theelepel zout. Scrub hiermee je voeten, ze worden er zacht en glad van.

Verkwikkende voetscrub

Scrub je voeten met een mengsel van het sap van één citroen, twee eetlepels olijfolie en twee eetlepels zout. Je huid zal zacht en soepel worden en je krijgt er perfect schone nagels van.

Voetbad voor vermoeide voeten

Voeg volgende ingrediënten toe aan een teil warm water en laat je voeten erin weken totdat het water bijna koud is:
 • een handje zout,
 • vijf druppels kruidnagelolie en
 • een theelepel amandel- of olijfolie.

Meer beauty

Meer verzorging met natuurlijke producten vind je in deze specials:
© 2008 - 2024 Lilkim, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Natuurlijk mooi met CitroenNatuurlijk mooi met CitroenCitroen is prototypische citrusvrucht en is een bron van citroenzuur en natuurlijke anti-oxidanten. Door het hoge vitami…
Natuurlijk mooi met SuikerSuiker is een ideaal ingrediënt om een gevoelige en droge huid mee te scrubben: suiker is zachter dan zout maar heeft ev…
Natuurlijk mooi met OlijfolieNatuurlijk mooi met OlijfolieOlijfolie is door de aanwezigheid van veel vet en mineralen zeer geschikt voor het behandelen van een pijnlijke en kwets…

Wat is schoonheid?Wat is schoonheid?Uitvoerig en diepgaand verslag over het onderwerp 'Wat is schoonheid'? Zowat alles komt aan bod in deze zoektocht naar h…
Striemen verminderen en vervagen met voedingGeen enkele methode en crème om striemen te verminderen en te vervagen kunnen efficiënt zijn indien uw huid en lichaam n…
Bronnen en referenties
 • Celebrity Marokko Community Schoonheid 360° - Rebecca de Kuijer & Saron Petronilia
Reactie

Mirjam, 05-03-2015
Ik heb een vraag over de zin in dit artikel: "Omwille van de blekende werking van dit mengsel mag je het niet te vaak gebruiken."

Wat dan? word je te wit? Reactie infoteur, 25-03-2015
Klopt.

Lilkim (16 artikelen)
Laatste update: 28-02-2008
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.