Foundation voor een vette huid: Welke soort is het best?

Een vette, glimmende huid met onzuiverheden ziet er niet altijd even verzorgd uit. Wanneer je foundation aanbrengt op een vette huid ontstaat na een paar uur een glimmend gezicht. Toch zijn er manieren om dit te voorkomen. Het kiezen van een juiste foundation voor een vette huid is daarbij essentieel. Wat moet je doen voor het opbrengen van foundation? Waar moet een foundation voor een vette huid aan voldoen? Welke soort foundation is het meest geschikt voor de vette huid?

Soorten foundation

Foundation is er in veel verschillende vormen. Zo heb je vloeibare , crème-, mousse-, spray-, poeder-, en minerale foundation. Ook heb je foundation in een stick of kwast. Het kan dus soms moeilijk kiezen zijn uit al deze foundations. Welke foundation is het meest geschikt voor een vette huid?

Voor het opbrengen van foundation

Voordat je foundation opbrengt is het belangrijk dat je de huid goed reinigt. Ook om de paar dagen een keer scrubben kan wonderen doen. Hierdoor verwijder je dode huidcellen. Breng daarna een goede hydraterende crème op waterbasis aan, als basis voor de foundation. Wanneer je een vette huid hebt is het belangrijk de crème een paar minuten in te laten trekken, zodat hij niet gaat mengen met de foundation. Ook kun je eventueel nog een primer gebruiken. Een primer is een goede basis voor foundation, die helpt de duurzaamheid van de foundation te verbeteren. Deze zijn ook speciaal voor de vette huid verkrijgbaar.

Welke soort foundation is geschikt voor een vette huid?

Let bij het kiezen van een foundation voor een vette, olieachtige huid op de woorden ‘matte’ of ‘mattifying’. Dit betekent dat de foundation een mat effect geeft, waardoor de glans van je huid minder opvalt. Foundations in poedervorm zijn uiterst geschikt voor een vette huid. Ze maken de huid minder vet en geven een matte finish. Ook moussefoundation geeft een mat effect. Je kunt ook een vloeibare foundation voor de vette huid gebruiken. Voor het matte effect kun je daarna nog wat losse poeder opbrengen. Zorg er voor dat de foundation die je gebruikt op waterbasis is en niet op oliebasis. Foundations op oliebasis geven vaak ook een glimmend effect, goed voor de droge huid maar niet voor de vette.

Wanneer je een vette huid hebt met mee-eters en acne is het verstandig niet veel foundation te gebruiken. Dit zal de poriën nog meer verstoppen. Wanneer je toch foundation wilt gebruiken op een huid met acne, kies dan een foundation die ‘niet comedogeen’ is.


Welk merk is het beste?

Er zijn verschillende merken op de markt die foundation voor een vette huid aanbieden. Houdt in je achterhoofd dat een hoge prijs niet altijd garant staat voor een hoge kwaliteit. Ook huismerken kunnen goede foundations hebben voor een vette huid. Elk huidtype is weer verschillend, en daarom is het beste zelf wat producten uit te proberen. Wanneer je geen baat hebt bij goedkope foundations, kun je een duurdere gaan proberen. Merken als Clinique en MAC staan bekend om hun foundations die speciaal zijn gemaakt voor een bepaald huidtype.
© 2009 - 2024 Papillon, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Foundation voor gecombineerde huid: Welke soort is het best?Een gecombineerde huid is erg lastig te behandelen. Moet je een foundation kiezen voor een droge huid of voor een vette…
Foundation voor een droge huid: Welke soort is het best?Er is niet zo vervelend als een huid die droog, trekkerig en schilferig is. Wanneer je foundation op zo’n huid aanbrengt…
Wat doet een make-upprimer nou precies?Wat doet een make-upprimer nou precies?Wat is primer? Er komen telkens meer merken met primers in hun assortiment, maar wat is een primer eigenlijk? Een primer…
De huid voorbereiden op make-up en de juiste foundationDe huid voorbereiden op make-up en de juiste foundationHet voorbereiden van de huid op make-up is van belang bij het opmaken. Op een onregelmatig huidoppervlak komt de make-up…
O2 Intraceuticals: Zuurstofbehandeling tegen huidverouderingDe zuurstofbehandeling O2 Intraceuticals is het geheim waarmee Madonna huidveroudering tegengaat. Hierbij worden naast z…
Papillon (75 artikelen)
Laatste update: 28-04-2009
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.