InfoNu.nl > Mens en Gezondheid > Beauty > Make-upborstels reinigen / make-up brushes reinigen

Make-upborstels reinigen / make-up brushes reinigen

Make-up brushes of make-upborstels moet je geregeld reinigen. Doe je dat niet dan kunnen de aanwezige bacteriën de huid ontsteken of zal de make-up vlekkerig en onnatuurlijk ogen. Op welke manieren en met welke producten kun je je make-upborstels het beste reinigen?

Waarom moet je make-upborstels reinigen?

Make-up brushes komen dagelijks met de huid in contact. Het is dan ook onvermijdelijk dat bacteriën, crème, talg en dode huidcellen zich aan de haren van je make-upborstels zullen vasthechten. Dit kan vervelende gevolgen hebben voor je huid, namelijk:
  • Ontstekingen
  • Verstopte poriën
  • Meeëters
  • Puistjes en acné
  • Vlekkerige en onnatuurlijk ogende make-up

Hoe vaak moet je make-upborstels reinigen?

In het ideale geval moet je make-up brushes één keer per week reinigen. Wacht je langer, dan geef je bacteriën en stof te veel kans om zich op te stapelen en zo jouw huid te verstikken.

Manieren en tips om make-upborstels of make-up brushes te reinigen

Er bestaan verschillende manieren om make-upborstels te reinigen. Sommige van deze manieren vragen slechts enkele seconden werk, andere dan weer tien minuten. Let wel op, want bij verkeerd gebruik van sommige methodes kunnen de make-up borstels hun haren verliezen.

Warm water en babyshampoo

Meng een beetje babyshampoo met warm water en wrijf hier je make-upborstels mee in. Spoel ze vervolgens goed uit onder de lopende kraan om alle schuim te verwijderen. Wrijf zeker niet te hard over de make-upborstels, want de brushes kunnen hun haren snel verliezen. Laat de make-up brushes in open lucht drogen zodat de haren hun natuurlijke vorm kunnen aannemen.

Vloeibare make-upreiniger

Je kunt je make-upborstels ook reinigen door ze eerst onder warm water te houden en ze vervolgens in vloeibare make-up reiniger onder te dompelen. Laat een half uurtje inwerken en spoel daarna opnieuw af.

ColoreScience Brush Cleaner

Kies indien mogelijk een gespecialiseerd product om make-upborstels te reinigen. De Brush Cleaner van het merk ColoreScience is een uitstekende keuze. Enkele keren sprayen op de make-upborstels is voldoende om ze proper en vrij van bacteriën te maken. In tegenstelling tot de andere methodes hoef je niet te wachten tot jouw make-up brushes droog zijn; een paar minuten is voldoende om ze opnieuw te kunnen gebruiken. Bovendien is dit product 100% natuurlijk. De anti-bacteriële werking komt voort uit essentiële oliën van citrus en tea tree.
© 2009 - 2019 Avalon, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Permanente make-upOgen, wenkbrauwen en de mond zijn het visite kaartje van elke vrouw. Door middel van permanente make-up kan je er voor z…
Make-up tips voor vrouwen met een licht getinte huidVrouwen met een licht getinte huid, zullen ontdekken dat het niet altijd even gemakkelijk is om goede make-up te kiezen.…
Feest make-up aanbrengenFeest make-up aanbrengenEen avondje uit, een feestje, een diploma uitreiking, feestdagen? Je make-up mag je hierop aanpassen, het mag allemaal w…
Goedkope make-up merkenAls je voor bekende make-up merken kiest, zoals Clinique, Mabelline New York en Lancômes, dan kan je handen vol geld kwi…
Make-up: een goede basis aanbrengenMake-up aanbrengen is zeker niet gemakkelijk als je het goed wilt doen. Een goede basis is belangrijk wanneer je wilt da…

Reageer op het artikel "Make-upborstels reinigen / make-up brushes reinigen"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Avalon
Gepubliceerd: 19-12-2009
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Schrijf mee!