InfoNu.nl > Mens en Gezondheid > Dieet > Nieuw afslankmiddel: bosbessen!

Nieuw afslankmiddel: bosbessen!

Dat bosbessen gezond zijn, is algemeen bekend. Ze zijn rijk aan anti-oxidanten en helpen voor een lagere cholesterol. Maar niet veel mensen weten dat bosbessen ook helpen bij het afslanken. Een nieuw onderzoek met ratten heeft dit uitgewezen. En ze zijn nog lekker ook! Het is dus zeker het proberen waard bosbessen te eten om te helpen slanker te worden. Daarnaast hebben bosbessen ook nog een positieve werking tegen diabetes en hartkwalen.

Minder abdominaal vet

De onderzoeker Mitchell Seymour werkt voor de universiteit van Michigan. Hij heeft met onderzoek aangetoond dat ratten die een voedselpatroon eten dat rijk aan bosbessen is abdominaal vet verliezen. Abdominaal vet is het soort vet dat verantwoordelijk is voor een dikkere buik en een groter risico op diabetes en hartkwalen. Zelfs wanneer deze ratten een vet-rijk dieet aten dat weldegelijk rijk aan bosbessen was, nam hun abdominaal vet af. En dat niet alleen, de ratten hadden ook een betere glucose-huishouding. Dit houdt in dat hun bloedsuiker-niveau meer stabiel was.

Werking tegen diabetes en hartkwalen

De onderzoekers denken dat de bosbessen, dankzij hun hoge inhoud aan anti-oxidanten, op de een of andere manier de manier waarop het lichaam suikers maakt en opslaat veranderen. Dit is goed nieuws voor mensen met diabetes en hartkwalen. Volgens sommige wetenschappers is deze ontdekking een enorme vooruitgang voor de toekomstige bestrijding van deze ziekten.

De effecten bij het onderzoek

Dit onderzoek werd gepresenteerd op de 'Experimental Biology 2009'. In het onderzoek werden ratten expres vet gemest. Vervolgens werd een deel van de ratten een dieet met weinig vet gegeven en een deel een dieet met veel koolhydraten. Bij beide groepen ratten werd een aantal van hen daarbij bosbessen-poeder gevoerd.

Na drie maanden hadden de ratten die bosbessen gevoerd werden al een betere glucose-controle en vergrote gevoeligheid voor insuline. Zowel betere glucose-controle als hogere gevoeligheid voor insuline hebben een sterk verband met het verlagen van het risico op diabetes.

Bosbessen in uw dieet

Bosbessen zijn zeer gemakkelijk op te nemen in uw dieet. Als het niet het juiste seizoen is zijn ze altijd ingevroren te krijgen, en u kunt ze zowel los eten als ergens doorheen. Bijvoorbeeld samen met een portie magere yoghurt is dit een gemakkelijke en lekkere toevoeging aan uw dieet.
© 2009 - 2019 Daan123, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.
Gerelateerde artikelen
Afvallen met bosbessenBosbessen zijn erg gezond. Kunnen bosbessen je helpen bij het afvallen? Zo ja, waarom en wat is de kracht van bosbessen?…
Voedingsmiddelen die je helpen afslankenVoedingsmiddelen die je helpen afslankenAfvallen heeft meer van doen dan enkel meer gaan bewegen en minder gaan eten. Afslanken is juist vaak een harde strijd o…
Invloed van voedingsvezels en eiwitten op insulineInvloed van voedingsvezels en eiwitten op insulineIn onze voeding moeten bepaalde voedingsstoffen voorkomen, zodat het menselijk lichaam goed kan functioneren. Drie belan…
Risicofactoren suikerziekte type IIRisicofactoren suikerziekte type IIEr bestaan verschillende vormen van suikerziekte, ook wel diabetes genoemd. De meest voorkomende vorm is diabetes type I…
De symptomen van diabetesDe symptomen van diabetesDiabetes is een veel voorkomende ziekte. Door de syptomen te herkennen kun je tijdige vaststellen of je diabetes hebt. E…

Reageer op het artikel "Nieuw afslankmiddel: bosbessen!"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Daan123
Laatste update: 02-06-2009
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Dieet
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.
Schrijf mee!