Solgar: vitamine choline en inositol van Solgar

Solgar: vitamine choline en inositol van Solgar Vitamine choline speelt een rol bij de vetstofwisseling en heeft een positieve invloed op de lever. Vitamine inositol speelt een rol bij de werking van de gal, in het zenuwstelsel (geheugen, concentratie), de verbranding van vet en de cholesterolhuishouding.

Waar is vitamine choline goed voor?

Vitamine choline heeft onder meer een vetregulerende werking. Samen met inositol maakt ze deel uit van lecithine. Dit is een emulgator dat als eigenschap heeft dat zij vet in water oplost. Zo komt cholesterol niet meer in onze anderen.

Bronnen van choline

Belangrijke bronnen van choline zijn hersenen, gist, lever, tarwekiemen, nieren, eigeel en lecithinekorrels.

Symptomen bij gebrek aan choline

Belangrijke symptomen bij choline gebrek zijn spierverzwakking, bejaarden zwakzinnigheid (seniele dementie). Choline helpt bij aderverkalking, ze verbetert het geheugen en concentratievermogen en bevordert een gezonde slaap.

Choline

Ingrediënten per plantaardige capsule

 • Choline (bitartraat) 350 mg
 • Plantaardige capsule (hydroxypropylmethyl cellulose)
 • Anti-klontermiddelen (plantaardig magnesiumstearaat, silicium dioxide)

Aanbevolen dosering

 • dagelijks 1 tot 3 plantaardige capsules bij de maaltijd

Choline/Inositol 250/250

Ingrediënten per plantaardige capsule

 • Choline (bitartraat) 250 mg
 • Inositol 250 mg
 • Plantaardige capsule (hydroxypropylmethyl cellulose)
 • Anti-klontermiddelen (silicium dioxide, plantaardig magnesiumstearaat)

Aanbevolen dosering

 • dagelijks 1 tot 3 plantaardige capsules bij de maaltijd

Waar is vitamine inositol goed voor?

Vitamine inositol kent enkele verrassende eigenschappen. Het is een doeltreffend tranquillizer zonder bijverschijnselen. Een dosis van 2000 mg of 3000 mg helpt mensen met slaapproblemen en is daarbij ook nog eens bloeddrukverlagend. Verder stimuleert het de haargroei en gaat het kaalheid tegen. Sommige mensen die helemaal kaal waren kregen weer een flinke haardos.

Inositol is ook sterk geconcentreerd in de lens van het oog en in de hartspieren. Het is dus een belangrijke vitamine voor de werking van het hart. Verder treffen we inositol sterk geconcentreerd aan in de hersenen, lever en sperma. Het heeft ook een vetregulerende werking. Vet wordt opgelost en blijft niet in de aderen zitten. Wanneer u 3 gram inositol gebruikt wordt uw cholesterolgehalte flink vertraagd vooral als daarbij choline gebruikt wordt. Ook onverdraagzaamheid voor vet en leververvetting worden verminderd door het gebruik van inositol.

Inositol 500 mg

Ingrediënten per plantaardige capsule

 • Inositol 500 mg
 • Plantaardige capsule (hydroxypropylmethyl cellulose)
 • Anti-klontermiddelen (silicium dioxide, plantaardig magnesiumstearaat, plantaardig stearinezuur)

Aanbevolen dosering

 • dagelijks 1 tot 3 plantaardige capsules bij de maaltijd

Lees verder

© 2014 - 2020 Etsel, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.
Gerelateerde artikelen
Vitamine Inositol: voorkomt haaruitval, verlaagt cholesterolVitamine Inositol: voorkomt haaruitval, verlaagt cholesterolDe vitamine Inositol behoort tot de ongenummerde B-vitaminen. Veel mensen zijn niet op de hoogte van de natuurlijke hele…
Solgar: vitamine B-complex van SolgarSolgar: vitamine B-complex van SolgarVitamine B complex kent talloze functies voor het lichaam. Zo is het betrokken bij de stofwisseling van elke lichaamscel…
Solgar: producten en verkooppuntenSolgar is een Amerikaanse producent van natuurlijke voedingssupplementen en vitamines. Solgar heeft ruim 300 producten o…
Solgar: vitamine B1, B2 en B3 van SolgarSolgar: vitamine B1, B2 en B3 van SolgarVitamine B1 heeft een gunstige invloed op de werking van het zenuwstelsel en is tevens goed voor het geheugen, de concen…
Solgar: vitamine biotine, foliumzuur en PABA van SolgarSolgar: vitamine biotine, foliumzuur en PABA van SolgarVitamine biotine zorgt voor een normale haargroei, houdt het haar sterk en stimuleert het behoud van een normale huid. F…
Bronnen en referenties
 • Solgar
 • Dé vitamine- en mineralengids - Hannah Kohn

Reageer op het artikel "Solgar: vitamine choline en inositol van Solgar"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Etsel
Laatste update: 05-03-2020
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Gezonde voeding
Special: Voedingssupplementen
Bronnen en referenties: 2
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.
Schrijf mee!