Gewicht in balans zonder jojo-effect met BIAmed

Gewicht in balans zonder jojo-effect met BIAmed Op een verantwoorde wijze met je te zware lichaamsgewicht afvallen. Niet door op eigen houtje allerlei diëten uit te proberen. Maar op een gezonde wijze onder deskundige medische begeleiding van, artsen, diëtisten en voedingsdeskundigen. En na het afvallen vanzelfsprekend wel voorgoed op het juiste gewicht blijven zonder jojo-effect. Zo'n gewichtsreductie is mogelijk met de BIAmed-methode. Maar wilskracht en doorzettingsvermogen zijn evengoed noodzakelijk.

Oorzaak van overgewicht

Zoals vrijwel iedereen weet is de feitelijke oorzaak van overgewicht, dat er meer energie via de maag naar binnen komt dan uiteindelijk verbruikt wordt door het lichaam. Het overschot aan energie wordt dan in ons lichaam opgeslagen in de vorm van vetweefsel. Daarnaast kunnen andere factoren van belang zijn:
  • Een verkeerd voedingspatroon: onevenwichtige samenstelling van de maaltijden, te weinig koolhydraten.
  • Tussendoortjes eten.
  • Te weinig lichaamsbeweging.
  • Soms een medisch probleem, b.v. een te traag werkende schildklier.

Hoe herstelt u de balans

Om gewicht te verliezen is het “slechts” nodig om minder calorieën te eten dan het lichaam nodig heeft. Daarnaast is het natuurlijk wel belangrijk dat het lichaam evengoed voldoende nuttige bouwstoffen binnen blijft krijgen. Want uiteindelijk dienen de actieve weefsels zoals spieren en organen tijdens het afvallen goed te blijven functioneren. Meer koolhydraten gebruiken dus. De enige methode om in balans te komen en te blijven is het wijzigen van het voedingspatroon. Het is belangrijk weer in een ritme van drie maaltijden per dag te komen. Het is goed om te weten welke voedingsmiddelen je het beste kunt nuttigen en in welke verhouding. Nu klinkt bovenstaande misschien wel logisch, maar om het in de praktijk ten uitvoer te brengen is een heel andere kwestie. Zonder deskundige hulp blijkt het over het algemeen niet mogelijk het lichaam en uw eetpatroon weer in balans te brengen.

Wat is BIAmed

Onder de naam BIAmed heeft een groot aantal artsen en voedingsdeskundigen in Nederland zich verenigd. Zij hebben de kennis in huis om u te helpen de juiste balans weer te herstellen. Het BIAmed concept kent vier pijlers die succes en veiligheid garanderen:
  • In de beginfase verliest u gewicht door toepassing van een maaltijdvervanger die tijdelijk één of twee maaltijden per dag vervangt. U verliest vet maar behoudt uw spierweefsel.
  • In de vervolgfase houdt u uw gewicht in balans door een gezond, uitgebalanceerd voedingpatroon. U leert weer gezond eten.
  • Uw lichaamssamenstelling wordt eenmaal per twee weken gemeten m.b.v. de BIAmeting. Deze maakt aanschouwelijk of u het programma op de juiste wijze volgt. Het is een eenvoudige techniek die de hoeveelheid, vet, spierweefsel en water in uw lichaam opmeet. Zo kan in de loop van het proces worden gevolgd of u vorderingen maakt.
  • U wordt deskundig begeleid door een arts of een voedingsdeskundige.

Hoe is BIAmed ontwikkeld

Het BIAmed programma is ontwikkeld door artsen diëtisten en voedingsdeskundigen. Het programma is veilig en effectief. Eenmaal per twee weken wordt u op controle verwacht. De adviseur zal u coachen, maar u bent zelf verantwoordelijk voor uw motivatie, doorzettingsvermogen en succes. U zult echter volledig begeleid worden en steeds alle relevante informatie ontvangen, die specifiek op uw situatie van toepassing is. Is uw lichaam eenmaal in balans, dient u vanzelfsprekend waakzaam te blijven. Desgewenst kunt u daarom bijvoorbeeld elke drie maanden een herhalingsmeting laten verrichten.

Voor wie bedoeld

Voor iedereen die op verantwoorde wijze het lichaamsgewicht in balans wil brengen. Het programma is ook bijzonder geschikt voor mensen met klachten of ziekten ten gevolge van hun overgewicht, zoals hoge bloeddruk of suikerziekte.

BIAmed centra zijn er op 170 plaatsen in Nederland en op een 4-tal plaatsen in België te vinden.

Lees verder

© 2009 - 2020 Robbie, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.
Gerelateerde artikelen
Wat te doen bij overgewichtWat te doen bij overgewichtOvergewicht komt steeds vaker en in steeds heftigere vormen voor. Wat is overgewicht nu precies? Wanneer is er sprake va…
Overgewicht en afslankenOvergewicht en afslankenHet aantal mensen dat problemen ervaart met betrekking tot overgewicht neemt in Nederland steeds meer toe. De leefwijze…
Niet af kunnen vallen door aanleg in je genenNiet af kunnen vallen door aanleg in je genenEr zijn mensen die alles aan hun overgewicht doen, maar het blijft erg moeilijk, haast onmogelijk om er wat vanaf te kri…
Wanneer heb je overgewicht?Wanneer heb je overgewicht?Overgewicht, vetzucht, obesitas en adipositas zijn benamingen voor een te hoog lichaamsgewicht in vergelijking tot de li…

Lekker eten is een genotLekker eten is een genotHet eten bereiden wordt door velen gezien als een vervelende taak, die we het liefst zo snel mogelijk afmaken. Neem nu e…
Pure smaak ontwikkelen: gezonder en beter voor de lijnPure smaak ontwikkelen: gezonder en beter voor de lijnSmaak ontwikkelen is een proces. Dat speelt zich af binnen de mens zelf, maar heeft ook met externe factoren te maken. S…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Geralt, Pixabay
  • Biamed.org

Reageer op het artikel "Gewicht in balans zonder jojo-effect met BIAmed"

Plaats een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Reacties

Van Wetteren Ingrid, 05-03-2013 14:04 #3
Waar kan ik terecht in Antwerpen voor BiaMed?
Vriendelijke groeten Reactie infoteur, 05-03-2013
Hier moet het te vinden zijn.
Succes


www.biamed.com/

BIAmed centra zijn er op zo'n 190 plaatsen in Nederland en een 4 tal plaatsen in België te vinden.

Marlies Biesmans, 17-11-2009 16:10 #2
Op advies van de diëtiste ben ik opzoek naar biamed maar ik weet helaas niet waar het in Maastricht te verkrijgen is. Heb al alle reformhuizen apotheek en huisarts gebeld hierover maar niemand kan het mij zeggen. Weet U het misschien? Reactie infoteur, 17-11-2009
Alsnog :

http://86.82.217.138/BiamedWeb/BIAmed/index.htm

Elma van Kooten, 03-06-2009 11:46 #1
Waar kan ik me aanmelden om met Biamed te gaan starten, zijn er kosten aan verbonden? Reactie infoteur, 03-06-2009
Hallo Elma,

Zie www.biamed.com

info@biamed.com

Infoteur: Robbie
Laatste update: 25-04-2020
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Gezonde voeding
Special: Lichaamsgewicht
Bronnen en referenties: 2
Reacties: 3
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.
Schrijf mee!