InfoNu.nl > Mens en Gezondheid > Kinderen > Home Ride Fietsen voor Ronald McDonald huizen

Home Ride Fietsen voor Ronald McDonald huizen

Home Ride Fietsen voor Ronald McDonald huizen Een ziek kind kan niet zonder zijn ouders en om geld voor Ronald McDonaldhuizen in te zamelen wordt er een Home Ride georganiseerd. Een etmaal lang fietsen teams van noord naar zuid Nederland en laten zich daarbij sponsoren. Dat geld gaat naar het Ronald McDonald Kinderfonds. De Home Ride is vijfhonderd kilometer lang en gaat van Groningen naar Maastricht.

Home Ride

Bron: Home RideBron: Home Ride
De HomeRide is een wielertocht van 500 kilometer lang, waar teams aan mee kunnen doen om geld op te halen voor Ronald McDonald Huizen. Het motto van Home Ride is dat de renners een grote afstand afleggen om de afstand tussen zieke kinderen en hun ouders te verkleinen. Er kunnen maximaal tien renners in een team meefietsen. De Home Ride begint in Groningen en eindigt in Maastricht. De rit duurt maximaal 24 uur en voert langs acht Ronald McDonald Huizen en Ronald McDonald Vakantiehuizen.

Fondswerving

Een team, bestaande uit fietsers, materiaalman en verzorger, werft geld voor het Ronald McDonald Kinderfonds. Elk team moet minimaal 7.000,-- ophalen: duizend euro voor elke dag van de week dat het Ronald McDonald Huis open is. Met publieksacties kan nog meer geld opgehaald worden. De tocht van 500 kilometer is non-stop. Alle opbrengsten van de Home Ride zijn voor het Ronald McDonald Kinderfonds. Bedrijven en particulieren kunnen afzonderlijke teamleden en gehele teams sponsoren.

Nacht

De Home Ride organisatie verwacht dat de teams compleet starten en eindigen. De tocht zelf hoeft niet door alle renners volbracht te worden. Wielrenners kunnen de hele afstand fietsen als Full Rider, of een deel op zich nemen. De tocht kan ook in estafettevorm worden gereden. Het minimum van een team bestaat uit twee wielrenners en een verzorger en het maximum bestaat uit tien, inclusief verzorger en materiaalman. Fietsen in het donker en in de nacht wordt gezien als een extra uitdaging.

Stempelen

De teams komen onderweg stempelposten tegen. Op deze checkpoints kunnen tevens de estafetterijders wisselen. Bij de stempelposten zijn voorzieningen om:
Bron: Home RideBron: Home Ride
 • even uit te rusten;
 • bij te tanken;
 • je te laten masseren;
 • iets te eten of te drinken.

Gele trui

Teams kunnen de gele-, groene- of hartjestrui verdienen als ze veel sponsorgeld ophalen of een originele actie organiseren. Elk team kan maximaal één trui winnen.

Ronald McDonald Kinderfonds

Ouders willen in de buurt van hun kind zijn, als dat ziek is. De Ronald McDonald Huizen maken dit mogelijk. Sinds de jaren 80 verzorgt het Ronald McDonald Kinderfonds in Nederland die voorziening voor zieke en gehandicapte kinderen en hun ouders. In Nederland staan vijftien Ronald McDonald Huizen waar ouders van zieke kinderen kunnen verblijven. Het kinderfonds heef acht Ronald McDonald Huiskamers in een ziekenhuis. Gezinnen kunnen daar tot rust komen. Voor vakanties met gehandicapte kinderen beheert het kinderfonds vier Ronald McDonald Vakantieverblijven. Daarnaast is er het Ronald McDonald Centre, een sportcentrum voor kinderen met een beperking. Het Ronald McDonald Kinderfonds is de overkoepelende organisatie van deze Ronald McDonald voorzieningen.

In 2013 vindt de Home Ride op 15 en 16 juni plaats.
In 2014 vindt de Home Ride plaats op 28 en 29 juni.
In 2015 vindt de Home Ride plaats op 27 en 28 juni
In 2015 vindt de Home Ride plaats op 25 en 26 juni

Lees verder

© 2013 - 2017 Sjaanfanameland, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
McDonald, Ronald McDonaldMcDonald's, het wereldberoemde fastfoodrestaurant, heeft een geweldige mascotte. In 1963 kwam de clown Ronald McDonald o…
Het Ronald McDonald KinderfondsHet Ronald McDonald KinderfondsHet Ronald McDonald Kinderfonds helpt gezinnen met ernstig zieke of gehandicapte kinderen. Naast de vijftien Ronald McDo…
McDonald's, Ronald McDonald huisMcDonald´s staat voor fastfood en dat is wereldwijd bekend. Om wat terug te doen voor de maatschappij, ontstonden huizen…
Wat doet McDonald's aan duurzaam ondernemen?Wat doet McDonald's aan duurzaam ondernemen?McDonald's heeft veel klanten over de hele wereld. Dit geeft bulten afval met zich mee. Hoe gaat McDonald's daar mee om?…
McDonald's CorporationMcDonald's CorporationHet concern McDonald's is de grootste fastfoodketen van de wereld. Oorspronkelijk komt dit bedrijf uit Amerika.
Bronnen en referenties
 • Inleidingsfoto: Homeride logo
 • www.homeride.nl
 • www.kinderfonds.nl
 • http://www.homeride.nl/homeride-2016.html geraadpleegd op 5 januari 2016
 • Afbeelding bron 1: Home Ride
 • Afbeelding bron 2: Home Ride

Reageer op het artikel "Home Ride Fietsen voor Ronald McDonald huizen"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Infoteur: Sjaanfanameland
Laatste update: 05-01-2016
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Kinderen
Special: Goede Doelen
Bronnen en referenties: 6
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.
Schrijf mee!