Puckababy Bag 4 Seasons

Puckababy Bag 4 Seasons Puckababy is een in Nederland gevestigd bedrijf gespecialiseerd in het ontwerpen van slaapzakken voor baby´s waaronder de zogenaamde Bag 4 Seasons. Deze slaapzak wordt ook wel de Puckabag genoemd. Daar de slaapzak verlengd kan worden is het geschikt voor kinderen van 6 maanden tot 2,5 jaar. De Bag 4 Seasons bestaat uit een binnen- en buitenzak en hierdoor kan de slaapzak in de winter, herfst, lente en zomer gebruikt worden. In 2009 won Puckababy met de Bag 4 Seasons de Baby Innovation Award.

Geschiedenis Puckababy

Het idee van Puckababy is ontstaan in 2006 nadat Sandra Bottram in het vliegtuig zat op weg naar Barcelona. Naast Sandra zat een moeder met haar baby Puck en zij klaagde over het feit dat haar kindje niet goed in slaap kon komen. Ze had echter wel een concept bedacht om het slaapcomfort van huilbaby´s te verbeteren. Sandra zag hier wel iets in en besloot het idee te kopen van de medepassagier in kwestie en zo werd Puckababy officieel in 2007 opgericht.

Het begon aanvankelijk met het produceren van moderne inbakerslaapzakken als antwoord op het traditionele strakke inbakeren wat soms onrust kon veroorzaken bij ouders. Deze slaapzak zou het proces makkelijker en veiliger moeten maken en is bedoeld voor
baby´s van 0 tot 6 maanden.

Na deze lancering ontstond er een grote vraag naar meer producten voor wat oudere baby´s. Daar wordt geadviseerd om na een half jaar geleidelijk af te bouwen met het inbakeren werd de Bag 4 Seasons in het leven geroepen zodat de overgang niet te groot zou zijn voor een baby. Van ongecontroleerde bewegingen gaat de baby over naar stabielere bewegingen en ook gaat de baby omrollen. Doordat de de Bag 4 Seasons verstelbaar is en er dus onder andere een zeer kleine pasvorm bereikt kan worden tot net onder de voetjes, merkt de baby vrijwel geen verschil en kan het langzaam wennen aan het slapen in een slaapzak.

Puckababy biedt ook Puckapedia aan op de website en daar kan men antwoorden krijgen op slaapvragen. De producten van Puckababy worden wereldwijd verkocht.

4 slaapzakken in 1

Met de Bag 4 Seasons van Puckababy werd een geheel nieuwe manier van slapen getoond aan het publiek. De Bag 4 Seasons bestaat uit twee lagen: de buitenkant is van 100% katoen, de binnenkant 50% katoen en 50% teddy.

De lengte van de slaapzak kan aangepast worden doordat er drukknopjes onderaan de Bag 4 Seasons zijn geplaatst. Het kan verlengd worden tot 100 centimeter en daardoor kunnen kinderen vanaf 6 maanden tot 2,5 jaar in de Bag 4 Seasons slapen. Daarbij bezit het afritsbare mouwen. Ook zitten er wantjes vast aan de slaapzak en deze kunnen er afgehaald worden. Door dit alles is de Bag 4 Seasons tijdens alle seizoenen bruikbaar. Zo kan het in de winter compleet gebruikt worden, in de lente volstaat de buitenzak, in de zomer kan de baby mouwloos slapen en in de herfst is alleen de binnenzak genoeg. Warmtestuwing is bij baby´s zeer gevaarlijk en de slaapzak is dan ook getest volgens strenge veiligheidsnormen.

Het design

Er wordt veel aandacht besteed aan het design van deze 4-seizoenen-slaapzak. De Bag 4 Seasons is modern en strak uitgevoerd en er kan uit een groot aantal verschillende kleuren gekozen worden. Iedere tint heeft een eigen naam, zo is Berlin, roze en bezit de witte slaapzak New York zwarte stippen. Daarbij is het dubbelzijdig draagbaar wat weer een ander design toont. Er kan een persoonlijk tintje aan de slaapzak gegeven worden doordat men aan Puckababy de naam van de desbetreffende baby mag doorgeven en deze wordt dan op de slaapzak geplaatst. Ook is het bedrijf een samenwerking aangegaan met Nijntje. De Bag 4 Seasons is daarom ook verkrijgbaar met het beroemde Nijntjeslogo van Dick Bruna erop. Nijntje komt letterlijk om de hoek kijken hier want het is achter de rits geplaatst op de slaapzak ofwel het is een zogenaamd kiekeboemomentje.

Prijzen en verkoopinformatie

De Bag 4 Seasons is te krijgen in verschillende tinten voor 119,95 euro inclusief BTW (2019). De slaapzak wordt in een ruime doos afgeleverd en dit lijkt als het ware op een mini-koffertje. De slaapzak kan zo makkelijk mee genomen worden op vakantie of als de baby uit logeren gaat. De Bag 4 Seasons is te koop op https://www.puckababy.com. De levertijd is snel, namelijk slechts één dag.
© 2019 - 2022 Noah120, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Baby inbakeren - de verschillende methodesAls jonge baby's onrustig zijn in hun slaap en zichzelf daarbij constant in het gezicht wapperen met hun kleine handjes,…
Het inbakeren van baby'sHet inbakeren van baby'sJe baby is huilerig of erg beweeglijk en houdt zichzelf wakker. Dan is het inbakeren mogelijk een goede ondersteuning. D…
Kamperen: De juiste slaapzak kiezen en kopenKamperen is een populaire manier van vakantie vieren. Wie voor het eerst gaat kamperen zal allerlei zaken aan moeten sch…
Baby's in de winterBaby's in de winterDe winter is een mooie tijd. Tijd voor winterjassen, gezelligheid voor de open haard, lange donkere avonden en met een b…

Meconium: uitscheiding van de eerste ontlasting van een babyMeconium: uitscheiding van de eerste ontlasting van een babyDe eerste ontlasting die een pasgeboren baby uitwerpt wordt meconium genoemd. Het zwarte goedje staat ook bekend als kin…
Zuigflescariës  Hoe ontstaat tandbederf bij peuters?Zuigflescariës Hoe ontstaat tandbederf bij peuters?Zuigflescariës kan al na het doorbreken van het eerste melktandje ontstaan. Het doorlopend aanbieden van drinken in een…
Bronnen en referenties
  • https://www.puckababy.com
Noah120 (17 artikelen)
Laatste update: 16-10-2019
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Kinderen
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.