Nederlandse websites en blogs over veganisme

Nederlandse websites en blogs over veganisme Anno 2015 zie je steeds vaker de termen vegan en veganisme langskomen. Wat niet eens zolang geleden werd gezien als een extreme manier van eten en leven voor geitenwollensokkentypes, wordt nu steeds populairder. Wist je bijvoorbeeld al dat je ook op bijvoorbeeld de site van Albert Heijn al kan zoeken naar veganistische recepten? En dat Jamie Oliver al veganistische recepten heeft? Op internet zijn er veel blogs en websites te vinden over de veganistische levensstijl en dit aantal is groeiende. Wat zijn nou eigenlijk populaire sites of weblogs die veel informatie geven over het veganisme? Waar kan je lekkere recepten en informatie over vegan producten en hotspots vinden?

Nederlandse vereniging voor veganisme

Op de website van de Nederlandse vereniging voor veganisme is veel informatie te vinden over het veganisme. Je kunt er lezen wat veganisme precies inhoudt en wat redenen kunnen zijn om te kiezen voor een veganistische levensstijl. Je kunt er gratis magazines lezen met informatieartikelen, veganistische recepten en producten. Op de site kan je ook veel lezen over wat er gebeurt met de inname van vitamines en mineralen als je besluit veganistisch te gaan eten en waar je op moet letten als je sport, zwanger bent of jouw baby veganistisch besluit op te voeden. Er is ook een e-nummerkaartje dat je kunt downloaden waar alle dierlijke en mogelijk dierlijke e-nummers staan aangegeven, dit kaartje kan je printen en bijvoorbeeld in je portemonnee opbergen.

VeganChallenge

De VeganChallenge is een project van de bovengenoemde Nederlandse vereniging voor veganisme. Het is een challenge van een maand die twee keer per jaar (gratis) wordt georganiseerd en die mensen wegwijs maakt in het veganistisch eten. Als je ingeschreven bent kan je mails krijgen met de recepten per dag en als je op Facebook lid wordt van de pagina zie je regelmatig informatie langskomen over bijvoorbeeld nieuwe veganistische producten in de supermarkt. Op de site zijn veganistische recepten te vinden van verschillende menugangen. Je kunt recepten selecteren op verschillende onderdelen en zoeken naar suikervrije, sojavrije, rauwe, notenvrije of glutenvrije recepten. Je kunt ook weekmenu’s vinden op de site en een voorraadlijst met producten die handig zijn om in huis te hebben als je veganistisch wil gaan eten. Als je begint met vegan eten kan je in een zogenaamde “buddymap” zoeken naar ervaren veganisten in de buurt waar je woont, die kunnen jou helpen met vragen over het veganisme.

Nederlandse veganistische weblogs

De Groene Meisjes

De Groene Meisjes is een populaire weblog met veganistische recepten, producten en hotspots in binnen- en buitenland. Op de website wordt ook geschreven over bijvoorbeeld dierproefvrije cosmetica en manieren waarop je “groen” en bewust kan leven.

Lisa goes vegan

Op deze weblog staan meerdere recepten, vooral zoete recepten en ideeën voor het ontbijt. Er staan op de blog ook meerdere hotspots beschreven in grote steden in binnen- en buitenland. Lisa heeft ook verschillende vlogs gemaakt die je op de site kunt bekijken.

Early dew

Dit is de weblog van Lisa Steltenpool. Lisa Steltenpool heeft het boek de Vegarevolutie geschreven, een kookboek waarin ook veel informatie wordt gegeven over de veganistische levensstijl. Ze is zelf bijna afgestudeerd als diëtiste. Op de site kan je recepten terugvinden en Lisa houdt een blog bij waarin ze onder andere hotspots beschrijft.

Lisette Kreischer

Lisette Kreischer is schrijfster van meerdere veganistische kookboeken. Verder heeft zij de populaire “Dutch weed burger” medeontwikkeld, dit is een plantaardige hamburger met zeewier als bijzonder ingrediënt. Op haar site staan meerdere recepten.

Vegetus

Op deze site zijn heel veel veganistische recepten te vinden. Alleen al bij de avondmaaltijd staan, anno 2015, 117 verschillende veganistische recepten. De recepten kan je selecteren op verschillende kenmerken onder andere glutenvrij, budgetvriendelijk, suikervrij, supermarktvriendelijk en snel klaar.
© 2015 - 2020 Puckz, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Veganistische cosmetica, waar moet je op letten?Veganistische cosmetica, waar moet je op letten?Wanneer je kiest voor een veganistische ofwel vegan levensstijl maar je wel graag verzorgd de deur uit gaat weet je miss…
Vega producten in de supermarktVega producten in de supermarktNederlanders staan ​​bekend als vleeseters, maar veganisme als nieuwe trend rukt op. In de Verenigde Staten…
Veganisme een diervriendelijke trendVeganisme een diervriendelijke trendEen veganist is iemand die op geen enkele manier gebruik maakt van dieren en ook niet van producten die van dieren afkom…
Recept voor veganistische appeltaartEen appeltaart zonder ei en zonder boter. Kan dat? Dit recept voor een veganistische appeltaart is vrij van dierlijke pr…

Er mooi uitzien als vrouw op het strandEr mooi uitzien als vrouw op het strandEindelijk tijd voor vakantie! Maar hoe ga je er uitzien op het strand? Je hebt immers niet veel aan je figuur gewerkt ti…
Jongeren en hun seksuele geaardheidJongeren en hun seksuele geaardheidDe seksuele geaardheid (of seksuele gerichtheid) is de aard van een persoon met betrekking tot liefde, verliefdheid en s…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Inspiredimages, Pixabay
  • http://www.veganisme.org/
  • http://veganchallenge.nl/
  • http://www.jamiemagazine.nl/recepten/dieetwensen/veganistische-recepten/index.html
  • http://www.ah.nl/allerhande/recepten-zoeken?Ntt=veganistisch
  • https://vegetus.nl/
  • http://earlydew.com/
  • http://www.lisettekreischer.com/
  • http://www.degroenemeisjes.nl/
  • http://lisagoesvegan.com/

Reageer op het artikel "Nederlandse websites en blogs over veganisme"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Puckz
Gepubliceerd: 15-07-2015
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Lifestyle
Bronnen en referenties: 10
Schrijf mee!