InfoNu.nl > Mens en Gezondheid > Mode > H&M: The Garden Collection en Sonia Rykiel

H&M: The Garden Collection en Sonia Rykiel

Winkelketen H&M is niet meer weg te denken uit de stad. Welke stad je ook bezoekt, een H&M zal er te vinden zijn. De kledingwinkel is razendpopulair omdat er de laatste mode te koop word aangeboden voor een zeer schappelijke prijs. Buiten het verkopen van de laatste mode is de H&M een aantal jaren geleden begonnen met het lanceren van speciale collecties. In dit artikel wil ik aandacht schenken aan twee collecties. Allereerst de collectie die de zeer beroemde ontwerpster Sonia Rykiel voor H&M produceerde en ten tweede de Garden Collection waar de consument deze lente van kan genieten.

Sonia Rykiel for H&M

Na onder andere Victor&Rolf en Mathew Williamson, brengt ook Sonia Rykiel haar gewaardeerde mode naar de H&M, zodat ook de minder rijke consument eens kan stralen in een heuze Rykiel.

Wie is Sonia Rykiel

De in 1930 geboren Sonia Rykiel is een Franse ontwerpster. Op 17 jarige leeftijd werd ze aangenomen in een winkel. Haar taak was het om de etalages mooi aan te kleden. Zes jaar later trouwde ze met Sam Rykiel, de eigenaar van een chique modezaak. Toen ze enkele jaren later zwanger was, kon ze geen geschikte trui vinden, dus maakte ze er zelf maar een. Ze maakte een gebreide trui, dit leverde haar later de naam ‘ queen of knits’ op. De trui bleek een succes te zijn, voortaan verkocht ze ze in de winkel van haar man. Van het een kwam het ander, Sonia werd een beroemdheid in de modewereld. Ze was de eerste die kleding maakte waarbij de naden aan de buitenkant zaten. De kleuren die het meeste te vinden zijn in haar werk zijn, beige, grijs, donker blauw en zwart.

Na jaren van arbeid besloten Sonia en dochter Nathalie, het merk Sonia Rykiel ook in New York te introduceren. Dit was in het jaar 2005. In 2009 volgde de samenwerking met H&M en in begin 2010 werd dit nog maals over gedaan.

De collectie

De collecties die Sonia voor H&M ontwierp bestonden voor het grootste deel uit setjes lingerie in de vrolijke strepen en gestreepte truitjes en jurkjes.

The Garden Collection

In het jaar 2010 wordt meer en meer aandacht besteed aan het verbeteren van het milieu. Door the Garden Collection te verkopen in hun grote hoeveelheid winkels, probeert H&M op deze manier mee te werken en in te spelen op deze trent. De gehele the Garden Collection is namelijk gemaakt van milieuvriendelijke materialen zoals gerecycled polyester, organische katoen en organische linnen. Zoals de H&M schrijft op haar website: door deze kleren te dragen, draag je bij aan een duurzamere wereld.

The Garden Collection bestaat uit 77 verschillende producten in de categorien kleding en accesoires. Zoals de naam van de collectie al doet vermoeden, is de bloem veelvuldig terug te vinden in de ontwerpen. De stukken hebben overwegend zomerse kleuren, wit komt erg vaak voor. Van zomerse jurkjes, tot strandtunieken, tot een lief jasje, shorts, gebloemde leggings en een romantisch rode jurk: alles is te vinden in de collectie. De prijzen van de kleding liggen tussen de tien en de vijftig euro, terwijl de accesoires als vanaf drie euro de jouwe kunnen zijn.
© 2010 - 2018 Niamh, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
nieuws uitgelichtSonia Rykiel ontwerpt voor H&M“Sonia Rykiel ontwerpt lingerie voor H&M”. Met die kop werd op 28 september 2009 bekendgemaakt dat H&M opnieuw een modeo…
Germany Collection van OPI nagellak herfst 2012Vrouwelijke elegantie, maar met een scherp randje. Zo omschrijft Suzi Weiss de Germany Collection van OPI voor najaar/wi…
H&M herfst- en wintercollectie 2010Wat zijn volgens h&m de trends van dit najaar en aankomende winter? Ieder jaar staat h&m weer vooraan met de meest leuke…
Bloemige en fruitige zomergeurenAnno 2013 belooft het toch nog een mooie zomer te worden in Nederland! Tijd voor opwaaiende zomerjurken en een lekker lu…
Jessica Simpson: van zangeres tot mode magnaatJessica Simpson: van zangeres tot mode magnaat. De blonde populaire zangeres is hard op weg een mode imperium op te bouw…
Bronnen en referenties
  • www.hm.com/nl

Reageer op het artikel "H&M: The Garden Collection en Sonia Rykiel"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Niamh
Gepubliceerd: 27-03-2010
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Mode
Bronnen en referenties: 1
Schrijf mee!