Stylingsproducten: Welk product past bij mijn haar

Stylingsproducten: Welk product past bij mijn haar Om een leuk kapsel in model te houden, gebruik je een stylingsproduct. Maar er zijn natuurlijk veel verschillende kapsels, allemaal op een andere manier gestyled, en welk product past nu bij jou? Ben je het type dat graag met je handen door je haar gaat, of sta je 's morgens uren voor de spiegel om dat kapsel te creëren, dat er 's avonds nog hetzelfde uit moet zien? Stylingsproducten, ook wel finishingproducten genoemd, hebben allemaal zijn eigen functies, en dat is maar goed ook met al die verschillende kapsels van tegenwoordig. Ze geven o.a. stevigheid, ondersteunen het volume van het kapsel, geven glans, weren vocht, maken het haar antistatisch, fixeren (zetten de vorm vast en houden dus het haar in model) en beschermen tegen hoge temperaturen (bij föhnen). De meeste stylingsproducten zijn in verschillende sterkten te verkrijgen: Normaal, sterk en extra sterk.

Gel

Gel verstevigt het haar. Mocht je haar hebben dat snel pluist dan is gel een aanrader, het gaat namelijk voor een groot gedeelte het pluizen tegen. Met gel kun je plaatselijke accenten aanbrengen, wat vooral erg leuk staat bij kortere kapsels. Voor lang haar wordt gel niet vaak gebruikt, het geeft dan vaak een plakkerige indruk.

Wetgel

Wetgel heeft dezelfde werking als gewone gel, alleen geeft wetgel een langdurig nat effect. Vaak zie je het gebruik van deze gel in mannenkapsels. Het haar is dan met een kam achterover gekamd en daarna opgedroogd en hard geworden. Het haar blijft goed in model zitten en geeft een uitstraling alsof het nat is.

Mousse

Mousse geeft het haar meer glans en kun je het beste aanbrengen als het haar nog een beetje nat is, na het douchen. Nadat het haar opgedroogd is voel je duidelijk versteviging, maar kan het wel een beetje hard aanvoelen. Kam je haar daarom nog eens door, als de mousse droog is en je haar wordt weer zacht en valt in model. Mousse geeft meer volume aan het haar en beschermt tegen de hitte van de föhn. Een goede mousse behoort niet te plakken en ook niet te schilferen. Mousse wordt zowel voor lang als voor kort haar gebruikt.

Wax

Wax geeft het haar meer glans en verstevigt het haar. Net zoals bij gel voorkomt wax pluizen van het haar. Wax geeft een beetje een vettig effect aan het haar, gebruik daarom niet teveel. Omdat wax door warmte geactiveerd wordt is het door de dag heen met je vingers opnieuw in model te kneden. Het wordt weer hard als het haar afkoelt . Wax kan zowel in nat als droog haar aangebracht worden. Het wordt vooral bij het stylen van korte kapsels gebruikt.

Haarlak

Haarlak fixeert het haar op verschillende manieren, van normaal tot extra sterk. Haarlak geeft vaak ook een mooie glans aan het haar. Haarlak wordt zowel voor lang als kort haar gebruikt, en brengt soms een prettige geur met zich mee.

Brillantine

Brillantine is een soort olie die het haar zacht maakt. Je haar gaat ervan glanzen en blijft elastisch. Gebruik het niet te veel want dan zakt het haar uit model. Je kunt het eventueel ook met een spuitflacon opbrengen.

Gum

Gum is een rubberachtige gelei die het haar elastisch houdt. Het haar wordt duidelijk verstevigt. Gum is ideaal voor korte piekerige kapsels, je krijgt door het gebruik van gum een speels effect. Het is goed geschikt voor plaatselijke accenten, denk aan leuke piekjes bij de oren.
© 2011 - 2024 Spring, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Verschillende haarproducten om je kapsel mee te stylenAls je voor de schappen in de supermarkt of drogisterij staat kan het je wel gaan duizelen van het grote aanbod stylingp…
Haarstyling voor mannen, welk product past bij jouw haar?Haarstyling voor mannen, welk product past bij jouw haar?Er is veel te kiezen op het gebied van haarstyling. Voor elk type haar en kapsel is wel een geschikt product te vinden.…
Waar haarlak goed voor isWaar haarlak goed voor isHaarlak kennen we allemaal om het gemodelleerde haar langer mooi op de plaats te houden. Daarbij weten we dat haarlak ee…
Mooiste party kapselsJe hoeft niet naar de kapper vlak voor een feestje. De mooiste party kapsels kun je namelijk zelf maken na het lezen van…

De juiste zonnebril kiezen: sterkte, kleur, soort glazenDe juiste zonnebril kiezen: sterkte, kleur, soort glazenHet aanbod aan soorten zonnebrillen is enorm. Maar welke zonnebril is waarvoor geschikt? Welke zonnebril kan je het best…
Bronnen en referenties
Spring (35 artikelen)
Laatste update: 27-03-2017
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Mode
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.