nieuws uitgelicht

Het sprookjeshuwelijk van William en Kate

Het sprookjeshuwelijk van William en Kate Heel Verenigd Koninkrijk is de ban van het roality huwelijk van het jaar. Prins William en Kate Middleton zullen op 29 april 2011 tussen 10.00 en 11.00 Nederlandse tijd elkaar het ja-woord geven. De ceromonie zal worden gehouden in Westminter Abbey, waarbij 1900 gasten aanwezig zullen zijn. Naar verwachting zullen 2 miljard kijkers van over de hele wereld naar Londen afreizen. Allemaal hopen ze een glimp van het bruidspaar te kunnen opvangen.

William en Kate

William Arthur Philip Louis Mountbatten-Windsor

Prins William is de oudste zoon van Prins Charles en de in 1997 overleden Prinses Diana. Hij werd op 21 juni 1982 geboren in St. Mary's Hospital in Paddington, Londen. William is na zijn vader Prins Charles de tweede in lijn van de Britse troonopvolging. Prins William heeft één jongere broer, Prins Harry.

Catherine Elizabeth (Kate) Middleton

Kate Middleton is geboren op 9 januari 1982 als oudste dochter van Michael Middleton, een Britse zakenman, en zijn vrouw Carole. Naast Kate kreeg het echtpaar nog twee kinderen, dochter Phillipa "Pippa" en zoon James.
Kate studeerde kunsgeschiedenis aan de universiteit van St. Andrews, gelegen in Fife (Schotland), waar ook Prins William studeerde. Na haar afstuderen heeft ze enige tijd voor Jigsaw gewerkt, waarna ze besloot te gaan werken voor de zaak van haar ouders.

Prins William en Kate verloofden zich in oktober tijdens een vakantie in Kenia. Op 16 oktober 2010 werd hun verloving officieel bekend gemaakt en werd bekend dat het koppen op 29 april 2011 zal trouwen. Prins William en Kate hadden in eerste instantie 3 november 2010 als datum gekozen om hun verloving bekend te maken. Echter werd dit uitgesteld door het overlijden van de grootvader van Kate.

Getuigen en Bruidskinderen

Prins Harry zal getuige zijn bij het huwelijk van zijn broer Prins William. Kate koos haar zusje Philippa 'Pippa' Middleton als haar getuige. Naast de getuigen koos het koppel zes kinderen die tijdens het roality huwelijk in de rol van bruidsjonker en bruidsmeisje mogen kruipen;

 • Jonkvrouw Louise Windsor (7 jaar oud – dochter van de graaf en hertogin van Wessex)
 • Margarita Armstrong-Jones (8 jaar oud, dochter van burggraaf en burggravin Linley)
 • Grace van Cutsem (3 jaar oud, dochter van dhr. en mevr. Hugh van Cutsem en petekind van Prins William)
 • Eliza Lopes (3 jaar oud, dochter van dhr. en mevr. Harry Lopes)
 • William (Billy) Lowther-Pinkerton (10 jaar oud, zoon van dhr. en mevr. Jamie Lowther-Pinkerton)
 • Tom Pettifer (8 jaar oud, zoon van dhr. en mevr. Charles Pettifer ( petekind van Prins William)

Het programma

 • 9.30: Kate Middleton reist in een luxe Rolls-Royce naar West-minster Abbey. Prins William zal met een andere staatsauto naar West-minster Abbey afreizen.
 • 10.00: De trouwceremonie start onderleiding van de Deken van West-minster. In het totaal mogen 1900 gasten de ceremonie bijwonen. Onder deze gasten zullen er 46 van koninklijke afkomst zijn. Enkele beroemde gasten die in het voorste deel mogen zitten zijn:
 • Kate Middleton zal William op 29 april 2011 geen gehoorzaamheid beloven, maar de zal beloven William lief te hebben, troosten, eren en vasthouden. Daarmee treedt ze in de voetsporen van Prinses Diana. De moeder van Prins William deed in 1981 het zelfde toen zij in het huwelijk trad met Prins Charles. Het echtpaar scheidde in 1996 van elkaar. Een jaar voor het overlijden van Prinses Diana.
  • Willem Alexander en Maxima
  • Rowan Aktisnson
  • David en Victoria Beckham
  • Elton John
  11.00: Het ondertussen pasgetrouwde stel zal per rijtuig afreizen naar Buckingham Palace. Vijf rijtuigen getrokken door 18 paarden zullen het bruidspaar en hun gevolg vervoeren.
  11.30: Lunch/receptie, waarbij Koningin Elizabeth aanwezig zal zijn.
  17.00: Galadiner, waarbij Prins Charles aanwezig zal zijn.

Huwelijkscadeau

Een huwelijk zonder huwelijkscadeau lijkt geen echt huwelijk, toch heeft het koppel besloten geen cadeaus te vragen. Prins William en Kate hopen dat genodigden een bedrag willen schenken aan één van de 24, door het koppel gekozen doelen. De 24 goede doelen behoren tot vijf categorieën: ‘Changing lives through Arts and Sport’, ‘Children fulfilling their potential’, 'Support for Services personnel and their families', 'Conservation for future generations' en 'Help and Care at Home'.

Het huwelijk van William en Kate op tv

De Nederlandse televisie is op 29 april 2011 goed vertegenwoordigd op het huwelijk van William en Kate.
De NOS zendt het huwelijk live uit op radio en televisie. SBS en RTL hebben speciale uitzendingen op de dag van het huwelijk. De Wereld Draait Door heeft op de laatste vrijdag van de maand traditoneel een mediauitzending. Op 29 april 2011 zal deze mediauitzendding van DWDD geheel in het teken staan van het huwelijk van William en Kate.
Naar verwachting zullen werelwijd 2 miljard mensen naar het huwelijk kijken. Daarmee wordt het een an de grootste televisiemomenten allertijden.
Het grootste televisie moment ooit is de begrafenis van prinses Diana in 1997.
© 2011 - 2020 Tekstschrijvert, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Zwangerschap Kate Middleton en de geboorte van zoon Georgenieuws uitgelichtZwangerschap Kate Middleton en de geboorte van zoon GeorgeOp 22 juli 2013 is het eerste kind van de Britse prins William en Catherine Middleton geboren, prins George. Prins Georg…
Prins William en Kate Middleton: het huwelijk, kinderenPrins William en Kate Middleton: het huwelijk, kinderenDe Britse prins William kreeg een relatie met Kate Middleton eind 2003. In 2007 zijn ze een paar maanden uit elkaar gewe…
Prins William en Kate Middleton zijn getrouwdPrins William en Kate Middleton zijn getrouwdHeel Groot Brittanië was maanden lang in de ban van het sprookjes huwelijk tussen Prins William en Kate Middleton. Op vr…
De bruiloft van William en KateDe bruiloft van William en KatePrins William en Kate Middleton geven elkaar 29 april 2011 het jawoord in Westminster Abbey in Londen. Daarna krijgen ze…

Geil geitenkruid, een afrodisiacumPlanten blijven verbazen. Wat moet ik denken van een plantaardig afrodisiacum met de bronstige naam geil geitenkruid en…
Onmogelijke liefdes en onbereikbare liefdeOnmogelijke liefdes en onbereikbare liefdeVeel mensen hebben een onmogelijke liefde in hun leven. De pijn die een onmogelijke liefde veroorzaakt is hartverscheure…
Bronnen en referenties
 • Telegraaf, vrijdag 1 april 2011

Reageer op het artikel "Het sprookjeshuwelijk van William en Kate"

Plaats een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Reactie

Linda, 13-04-2011 13:53 #1
Kunnen wij dit sprookjeshuwelijk de hele dag via de televisie volgen?
En op welke zender wordt dit uitgezonden? Reactie infoteur, 14-04-2011
Alle gebeurtenissen tijdens en rondom dit sprookjeshuwelijk zijn live te volgen op de Nederlandse televisie.De presentatie is in handen van Eva Jienek en Tom Overdiek

Infoteur: Tekstschrijvert
Laatste update: 29-04-2011
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Relatie en huwelijk
Bronnen en referenties: 1
Reacties: 1
Artikelen met het label 'Nieuws uitgelicht...' zijn geschreven naar aanleiding van een nieuwsfeit en bevatten mogelijk gedateerde informatie.
Schrijf mee!