Diamant, edelsteen voor een beter zelfbewustzijn

Diamant, edelsteen voor een beter zelfbewustzijn Diamanten oefenen op veel mensen aantrekkingskracht uit. De edelsteen staat voor kracht, schoonheid en rijkdom. Plinius de oudere, een ridder in het Romeinse leger, noemde de diamant: “het meest waardevolle onder de menselijke goederen”. De steen wordt niet alleen gedragen als sieraad maar staat ook bekend om zijn geneeskrachtige werking. Diamant helpt onder andere bij stress, vermoeidheid en bij blokkades en verontreiniging van uw lichaam. De edelsteen werkt ook als u herstellende bent van een operatie of ziekte. Diamant is het hardste materiaal van de aarde.

Geschiedenis

Plinius de oudere (ridder en advocaat) noemde de diamant “de koning aller stenen”. Het meest waardevolle onder de menselijke goederen alleen voor koningen weggelegd. In 2500 v. Chr. Gebruikten de Chinezen al diamanten om hun edelstenen te slijpen. Rond deze tijd werden in India al diamanten als sieraad gedragen. Door de manier van slijpen die 1456 ontdekt werd door Louis van Berquen is de diamant de duurste en meest gezochte steen ter wereld. Diamant is de enige edelsteen die uit maar een element bestaat namelijk koolstof.

Geneeskrachtige werking

Steengeneeskunde is al enkele duizenden jaren oud. Voor ernstige klachten dient altijd een huisarts of specialist geraadpleegd te worden.

Herstel, stress of vermoeidheid
Wanneer u herstellende bent van een ziekte of operatie legt u een ruwe diamant een nacht in een glas water en drinkt u dit water de volgende ochtend op. Draag daarbij een ketting van koraal op de blote huid. Dit werkt ook bij stress en vermoeidheid.

Blokkades en verontreiniging van het lichaam

Blokkades in het lichaam zijn een oorzaak van vele gezondheidsklachten. Een blokkade kan komen door een verkeerde lichaamshouding of nare gedachten. Oorzaken van verontreiniging in het lichaam kunnen binnenkomen via de darmen door voedingsmiddelen met kleurstoffen, smaakversterkers en andere toevoegingen. De diamant dient op de huid gedragen te worden met een ketting of doormiddel van een hechtpleister.

Organen

Het dragen van diamanten werkt zuiverend en versterkend op alle organen en hun functies in het lichaam.

Jicht

Jicht is een reumatische ziekte. De klachten die u van jicht kunt ondervinden komen doordat de stofwisseling (aanvoer van bouwstoffen en afvoer van afvalstoffen) in uw lichaam niet goed verloopt. Daardoor kan urinezuur (aanwezig in het bloed) zich gaan ophopen. Leg de diamant minstens twaalf uur in een glas met water en drink dit water op. Het beste resultaat krijgt u wanneer u een samen met het drinken van het diamantwater een ketting van barnsteen of turkoois draagt. Draag de ketting op de blote huid.

Zelfbewustzijn, zelfstandigheid
Een diamant geeft u zelfbewustzijn. Zelfbewustzijn is de beleving van wie u bent en wat u doet, voelt of meegemaakt hebt. Diamant bevordert zelfstandigheid U kunt sneller u problemen oplossen of deze in een vroeg stadium te herkennen wanneer u een diamant draagt aan een ketting.

Versterking werking van andere stenen
Wanneer een diamant tot sieraad is verwerkt versterkt het de geneeskrachtige werking van andere stenen. Voor opleggingen is het aan te raden een ruwe diamant te gebruiken.

Kleur, vindplaatsen en handelsvormen

De diamant in zijn ruwe vorm wordt gevonden in de kleuren: wit, grijs, zwart, blauw of bruin. Er zijn ook kleurloze exemplaren gevonden. De bekendste vindplaats van diamanten zijn de mijnen van Kimberly (Afrika). In deze mijnen worden jaarlijks honderden kilo’s diamant gewonnen. Andere vindplaatsen zijn Brazilië, Australië en Siberië. De belangrijkste steden waar diamanten verhandeld worden zijn Londen en Antwerpen. Diamanten worden in geslepen vorm gebruikt voor sieraden. Een kleine ruwe steen is voldoende wanneer deze gebruikt wordt voor geneeskrachtige doeleinden.

Ontladen en opladen van de diamant

Wanneer een steen gebruikt wordt voor geneeskrachtige doeleinden moet dient altijd op- of ontladen te worden. Een uitzondering op deze regel is de diamant. Dankzij de hardheid van deze edelsteen hoeft deze niet op- of ontladen te worden.

Lees verder

© 2014 - 2020 Judyb, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
De 4 C's van diamantDe 4 C's van diamantOm de kwaliteit van een diamant te bepalen maakt men gebruik van de 4 C's van diamant: Carat, Colour, Clarity en Cut. De…
De diamant, koning der edelstenenDe diamant, koning der edelstenenDe diamant met zijn verblindende, nooit tanende schoonheid en zijn eeuwigdurende waarde behoort tot de meest bekende, me…
Diamanten:  informatie over kwaliteit en vormDiamanten: informatie over kwaliteit en vormDat diamanten de beste vrienden zijn van de vrouw, weten we sinds Marilyn Monroe deze fameuze uitspraak deed. Een sieraa…
De Briljante DiamantBriljant is de naam van een slijpvorm die de lichtreflectie van een diamant aanzienlijk verhoogt. De diamant wordt dan g…

Pyriet, een mineraal tegen menstruatieklachtenPyriet, een mineraal tegen menstruatieklachtenHet bekende spreekwoord: “Het is niet altijd goud wat er blinkt ”is ontstaan doordat veel mensen het goudgeelglanzende p…
Citrien, een kristal tegen kwade gedachtenCitrien is een kristal met een kenmerkende citroenachtige gele kleur. Al in de Middeleeuwen werd dit kristal gebruikt om…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Steve Jurvetson, Wikimedia Commons (CC BY-2.0)
  • http://84.244.165.144/~fixeer/quantumleap/?option=com_content&view=article&id=13&Itemid=12V
  • http://www.dokterjansen.net/ontgifting.html
  • http://www.reumafonds.nl/informatie-voor-doelgroepen/patienten/vormen-van-reuma/jicht
  • http://nl.wikipedia.org/wiki/Zelfbewustzijn#Aspecten_van_het_dagelijks_zelfbewustzijn
  • Foto: wikimedia commons

Reageer op het artikel "Diamant, edelsteen voor een beter zelfbewustzijn"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Judyb
Gepubliceerd: 10-10-2014
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Spiritueel
Special: Edelstenen
Bronnen en referenties: 6
Schrijf mee!