mijn kijk op

Heeft elk individu een zesde zintuig?

Heeft elk individu een zesde zintuig? Waarschijnlijk heeft elk individu - buiten de vijf normale zintuigen - nog een extra zintuig. Misschien is niet iedereen zich hiervan bewust, maar zullen later - bij meer ontvankelijkheid - wel ontdekken dat ze deze speciale gave bezitten. Sommige mensen zijn er vast van overtuigd dat zij een zesde zintuig hebben, anderen willen hierover gewoonweg niets weten, omdat ze er niet in geloven en staan er sceptisch tegenover. Dit is waarschijnlijk de reden dat deze personen niet van ontvankelijkheid kunnen genieten. Nochtans is het een psychische rijkdom een zesde zintuig te mogen bezitten... Daarom is het zeker de moeite waard om dit uit te proberen!

Is het normaal een zesde zintuig te hebben?

Wanneer iemand een zesde zintuig bezit, en buitenzintuiglijke waarnemingen heeft, wordt dit als paranormaal beschouwd. Deze persoon wordt bij de paranormaal begaafde personen gerekend, omdat deze een speciale gave bezitten, zoals; het zesde zintuig.

Er zijn tevens ook mensen die deze gave bezitten en ze verdringen, uit angst voor niet normaal door te gaan. Wees gerust lieve mensen, dit is nog meer dan normaal. Wees zeker niet angstig, maar wees blij deze gave te mogen bezitten!

Wie was de ontdekker van het zesde zintuig?

De bekendste onderzoeker op dat gebied was Dr. J. Rhine. Hij heeft zich als eerste op de hele wereld serieus bezig gehouden met de fenomenen van het psychologisch onderzoek. Hij had nadien ook de leiding in het parapsychologisch laboratorium van DU.

Is het zesde zintuig een buitengewoon zintuig?

Wie een zesde zintuig bezit heeft altijd buitenzintuiglijke waarnemingen en wordt daardoor buitengewoon en paranormaal begaafd.
Iets wat voor iedereen een fijne en aangename ervaring kan worden...

Normaal gezien heeft een mens vijf zintuigen: zien, horen, proeven, ruiken en voelen. Wanneer men nu kennis verwerft buiten deze vijf zintuigen om dan spreekt men van buitenzintuiglijke waarneming.
 • Men mag dan tezelfdertijd geen toegang hebben tot andere belevenissen. Dat wil zeggen: gewone alledaagse dingen en belevenissen die al lange tijd waren gekend en niet behoren tot de paranormale belevenissen, maar gewoonweg tot de normale.
 • Bij paranormale gebeurtenissen moet men ongestoord en zelfzeker te werk gaan en zonder afleiding, want anders kan het zesde zintuig niet worden ontwikkeld... omdat het een buitenzintuiglijke waarneming is.

Hoe is de beleving van het zesde zintuig?

Een bepaalde indruk van iets hebben, of een plotseling weten of ingeving, een beklemmend gevoel krijgen, of een beeld of visioen. Dit zijn dingen die voor een buitenstaander dan ook zeer moeilijk zijn te begrijpen, want de persoon zelf is er even druk mee bezig.

Het zijn een soort voorspellingen, die later nog gaan gebeuren, maar nog niemand iets van af wist. Dit is zeer ontroerend voor de persoon zelf. Deze voelt zich op zulke momenten een rijk en gelukkig mens.

Ook helder zien, helder weten, helder horen en helder voelen zijn buitenzintuiglijke waarnemingen. Ze zijn een teken dat het zesde zintuig werkt! Een buitenzintuiglijke waarneming kan optreden in de vorm van een intuïtie.

Kan men het zesde zintuig ontwikkelen?

Wanneer men het zesde zintuig wil ontwikkelen moet men in eerste instantie:
 • Open en ontvankelijk zijn
 • Zorgen voor zuivere positieve gedachten
 • Kalm en rustig reageren en niets forceren
 • Alles rustig op zijn beloop laten
 • Geloven in de eigenschappen en talenten
 • Zeker niet twijfelen
 • Open staan voor intuïtie
 • Niet oordelen over anderen
 • Assertief zijn

Eindconclusie

Wanneer men intuïtief is ingesteld en meestal weet wat de toekomst zal brengen, omdat men vertrouwd is met het zesde zintuig, dan kan men alle kanten uit om het geluk te zoeken en zelfs te vinden. Zo kan men nog zelden met nieuws worden verrast. Want het was immers al geweten...! Zo wordt het zesde zintuig een aangename en verrassende bedoening voor de paranormaal begaafde personen...!

Het is werkelijk een verrijking te weten een zesde zintuig te hebben. Aan iedereen nog vele mooie belevingen toegewenst!

Lees verder

© 2008 - 2020 Enza_9o-, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Kan je helderziendheid aanleren?Er is steeds meer interesse voor het paranormale en er zijn steeds meer opleidingen en workshops rond allerlei paranorma…
De zintuigen van de mensDe zintuigen van de mensZintuigen maken ons bewust van onze omgving en helpen ons bij het ontdekken van gevaar. Zonder zintuigen kunnen we moeil…
Synesthesie: Waarneming van zintuig prikkelt ander zintuigSynesthesie: Waarneming van zintuig prikkelt ander zintuigSynesthesie is een merkwaardige aandoening waarbij een waarneming van een zintuig een ander zintuig prikkelt. Een breed…
Het hart als zintuig. Stephen BühnerrecensieHet hart als zintuig. Stephen BühnerWant de stenen en de bomen, planten en bergen, de rivieren waren hier lang voor ons. Hun herinneringen bestrijken een la…

Waarom gaan Joden naar een mikwe (ritueel bad)?Waarom gaan Joden naar een mikwe (ritueel bad)?De meeste Joden, religieus of niet-religieus, zijn bekend met de Sjabbat, kosjer eten, de Joodse feesten, etc. Minder Jo…
Stromingen binnen het boeddhismeOnder de noemer boeddhisme vallen verschillende stromingen. Na het overlijden van de historische Boeddha is zijn leer ve…
Bronnen en referenties
 • Info: Teleboek

Reageer op het artikel "Heeft elk individu een zesde zintuig?"

Plaats een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Reacties

Fernand, 16-11-2016 21:04 #15
Hallo,
Ik ben mezelf nu bewust voor zo'n 25 jaar dat ik een zesde zintuig bezit voor wat er komen gaat, en met name onheil of ongeluk, hiervoor ben ik steeds behoed en ook andere mensen heb ik kunnen behoeden voor letsel door hun zelf als ik niet ingegrepen had, maar wel elke keer als ik er zelf bij ben betrokken. Het meest wat op mij indruk heeft gemaakt was een noodlanding die we moesten maken in 1997 met een transavia toestel uit Salzburg. Ik wist twee dagen van tevoren dat het toestel een scheur in het staartvlak had tijdens een droom maar ben wel aan boord gegaan omwille van de mensen die aan boord waren en ik wist dat als ik mee zou gaan het toestel wel zou landen. Dat deed hij inderdaad 150km verder in Neurenberg, en het toestel bleek later inderdaad een scheur van een meter te hebben, we zouden Amsterdam nooit hebben gehaald. Daarna zijn er nog vele indrukken geweest die mij behoed hebben van ongeluk, de laatste tijd is het rustig maar ik zou graag meer ontwikkeling willen zien bij mezelf.
Vriendelijke groet,
Fernand Reactie infoteur, 18-11-2016
Beste Fernand,

Het is zeer aangenaam om zulk mooi en goed nieuws te mogen lezen van iemand die zeer paranormaal begaafd is, waardoor zijn zesde zintuig zo goed werk verricht. Ik vind het heel fijn dat jij daarmee ook andere mensen kunt helpen, terwijl jijzelf er terzelfdertijd zeker ook kan van genieten. Jij had zelfs een voorspellende droom die ook is uitgekomen, dit is de echte werking van het zesde zintuig. Hou het rustig en doe zo verder, zo ben je iedereen te slim af…
Het mooiste is nog, dat jij niet alleen jezelf kunt behoeden tegen alle onheil, maar ook andere personen hierbij kunt helpen! Jij hebt inderdaad een prachtige gave en houd deze maar in ere. Nog vele mooie momenten toegewenst! En dank je voor die mooie reactie!

Met vriendelijke groet,
Enza_9o-.

Harry, 01-11-2016 23:43 #14
Beste Enza,
U stelt: "Ook helder zien, helder weten, helder horen en helder voelen zijn buitenzintuiglijke waarnemingen. Ze zijn een teken dat het zesde zintuig werkt."

Alle zintuigen kunnen iets scherps waarnemen, zoals een scherpe toon, een scherp licht, een scherpe geur, een scherpe smaak en een scherpe punt of snijoppervlak. Wat neemt het zesde zintuig als scherp waar?

Waar zet iemand zijn zinnen op bij het zesde zintuig? Het gehoororgaan wil mooie klanken en een toon is niet iets organisch, het gezichtsorgaan mooie vergezichten, het reukorgaan lieflijke geuren, de tong heerlijke smaken en de tastzin een behaaglijke warmte.

Waar bevindt zich in je lichaam het (organische) zesde zintuig? Als je mensen ernaar vraagt wijzen ze boven hun hoofd en daar zit niets. Reactie infoteur, 02-11-2016
Beste Harry,
Wanneer iemand een zesde zintuig bezit en buitenzintuiglijke waarnemingen heeft wordt dit als paranormaal beschouwd. Het zesde zintuig heeft vele ervaringen die voor iedereen verschillend kunnen zijn, want ieder individu heeft zijn eigen zesde zintuig, dus ook geen dezelfde beelden. Een buitenzintuiglijke waarneming kan optreden onder de vorm van een ingeving, of een plotseling weten, zien of horen. Hiervoor moet men wel open en ontvankelijk zijn, met zuivere positieve gedachten, kalm en rustig. En zeker geloven in eigen talenten zonder te twijfelen. Wanneer men intuïtief is ingesteld en meestal weet wat de toekomst zal brengen, omdat men vertrouwd is met het zesde zintuig, dan kan men op vele momenten eender waar, het geluk vinden. Groetjes Enza_9o-

Ronny, 22-06-2015 01:47 #13
Beste
Wat ik al van kinds af aan meemaak is, dat ik iets binnen krijg? Zonder na te denken of erover hebben gehad met een persoon, dat het ook daadwerkelijk gebeurt. Bv. Ik vertelde zo eens tegen een persoon, die ik 2 weken niet gezien had, en ik zat dan nog op een 2500 km. afstand van deze persoon, dat ze de dag daarop telefoon zou krijgen van een bepaalde persoon, die ik ook vernoemde met naam enzo, en da gebeurde ook daadwerkelijk! Zonder dat ik ervan wist of ermee bezig was. En da was zo met meerdere dingen dat ik het op voorhand wist. Ik vond dat akelig worden, en heb dat altijd verdrongen, nu jaren later heb ik weer zo van die ingevingen dat ik het antwoord al weet zonder er een vraag gesteld wordt of ik nog maar nadenk over een bepaald onderwerp, ik ben wel heel gevoelig ingesteld, ik merk steeds dat hetgeen ik voel en weet of binnen krijg steeds krachtiger wordt naarmate ik ouder wordt. Is dat een teken van begaafdheid of iets dergelijks, ben mij er niet goed bewust van. Reactie infoteur, 23-06-2015
Beste Ronny,

Wat u als kind en nu nog regelmatig meemaakt, zijn buitenzintuiglijke waarnemingen! Dit is een teken dat uw 'Zesde zintuig' werkt. Dit mag zeker niet worden verdrongen, want U bent immers paranormaal begaafd! Met deze gave kunt u vele kanten uit, omdat al alles is geweten voor het is gebeurd. Zo bent u ook helderziend en helder wetend. Proficiat!
Om deze gave nog verder te ontwikkelen kan men zich gewoon open stellen met zuivere positieve gedachten en ontvankelijk zijn, zonder angst of vernedering. Geloven in uw eigen talenten! Niet storen aan de mening van anderen, want u weet alles eerder en beter!
Nog véél succes en geniet maar van deze mooie gave!

Groetjes,
Enza_9o-.

E. de Leeuwe, 16-06-2015 09:18 #12
Ongeveer 2 jaar geleden overleed mijn vrouw vrij plotseling, ik ben 42 jaar helderziende enz. ik meende dat mijn opdracht voltooid was, maar plotseling had iemand mij nodig. Voor mij een teken dat ik mijn praktijk voort moet zetten. Met vriendelijke groeten, Reactie infoteur, 16-06-2015
Beste E. de Leeuwe,

Bedankt voor uw mooi verhaal! Ook helder zien, helder weten zijn buitenzintuiglijke waarnemingen, ze zijn immers een teken dat het 'Zesde zintuig' werkt. U bent waarschijnlijk open en ontvankelijk, met zuivere positieve gedachten. Laat alles rustig op zijn beloop en geloof in uw eigen talenten en staat open voor uw intuïtieve gedachten!
Waarschijnlijk was uw opdracht nog niet voltooid…
Ik wens U nog vele mooie belevingen en wijsheid met uw paranormale gave…!

Met vriendelijke groet,
Enza_9o-.

Romy, 19-03-2015 13:39 #11
Ik was 5 jaar toen het begon te spelen bij mij. Nooit mee bezig gehouden. Tot dat ik op mijn 10e lastig werd gevallen op school. Ben naar verschillende " paragnosten " geweest wat niet hielp. Uit eindelijk toen op mij 11e werd ik via school naar een paragnoste van het tv progamma het zesde zintuig verwezen. Met goede gevolgen. We zijn aan de slag gegaan. Mijn energie banen goed laten lopen. Mijn aura herstellen. En me kunnen afsluiten van de paranormale wereld. Nu ik 13 ben gaat het stukken beter sinds ik bij hem meerdere malen ben geweest. Vroeger dacht ik dat ik anders was dan andere toen ik er met vriendinnen over praten lachte ze me uit. Ik was door mijn gevoeligheid van anderen zijn gevoelens vaak uitgeput en moe. Ik kon niet in een te drukke ruimte zijn ik werd overspoelt door allerlei gedachten en flitsen van dingen die voorbij kwamen. Hij heeft mij ook vertelt als ik mij verder ontwikkel er mensen mee zou kunnen helpen. Ik wil nu zo lang mogelijk genieten en er niet mee bezig zijn. Nu is het afgesloten en ga ik volop voor school. Reactie infoteur, 19-03-2015
Beste Romy,

Nog zo jong en al zo begaafd, dat is wonderbaarlijk! Hou die gave maar in eren. Het is zeer goed en verstandig dat u de raad van verschillende "paragnosten" hebt ingeroepen.
Dat anderen met u lachen, daar moet u zich niets van aantrekken, die kunnen alleen maar jaloers zijn, omdat zij die gave niet bezitten. Het is ook zeer verstandig om deze paranormale wereld nu even af te sluiten en volop voor school te gaan. Verder nog véél succes met uw "zesde zintuig"!

Groetjes,
Enza_9o-.

Nico, 15-08-2014 17:56 #10
Iedereen heeft een zesde zintuig en in welke vorm het zich uit kan per persoon verschillen, van inzicht en indrukken van je DNA letterlijk de taak van je ziel, of emoties van andere overnemen zonder dat je weet waar dit vandaan komt of wat je er mee moet, je kunt zelfs zo'n sterke waarneming hebben dat je in het licht staat en niets anders dan de meest intense vorm van liefde en warmte voelt.Iedereen bezit deze elementen echter zijn we geblokkeerd van ons gevoel en regeert het verstand.Als je de kracht vindt om in je onbewuste te komen en al je angsten en trauma's onder ogen durft te komen en te doorleven krijg je ruimte en kun alles wat in het onbewuste is opgeslagen verwerken en een plekje geven, als je eenmaal je rugzak met bagage volledig hebt uitgepakt kun je in het reine komen met jezelf en dan ben je verbonden met alle elementen "lichaam/geest/ziel en sta je in contact met je ik, met je wezen, je zijn.Dan pas zit je in je ziel in komen alle zintuigen naar boven en dus ook de 6e. Reactie infoteur, 15-08-2014
Hallo Nico,

Iedereen heeft inderdaad een zesde zintuig, maar men moet er wel een beetje aandacht aan schenken en er voor open staan om dit te ontwikkelen. Maar daarbij hebt jij geen problemen, als ik zie wat jij al allemaal weet en kan. Uw zesde zintuig is al zeer goed ontwikkeld daar moet je niet aan twijfelen, het is fijn zo begaafd te zijn! Aan deze wijze woorden hoef ik niets meer aan toe te voegen, ze zijn uitstekend geformuleerd! Doe zo voort. Succes!

Groetjes,
Enza_9o-.

Willy Sermijn, 14-07-2014 11:37 #9
Laten we aannemen en dit zal zeker zo zijn dat er mensen zijn dien meer emotioneel kunnen aanvoelen en zo meer informatie ontvangen van gebeurtenissen enz. en mensen kunnen meevoelen zoals pijn… ons onbewuste en onderbewuste ontvangen sneller dergelijke informatie en dit voor het bewust ervaren, laten we als voorbeeld geven een vorm van onbewuste zelf hypnose waar de geheugen impulsen zich focussen op een deel van het geheugen en door resonantie meevoelen, meeleven en beleven. Ik kan mis zijn, hoor! maar ik denk zo, ben op zoek naar beetje waarheid. En laten we ook aannemen, bij een overactieve van het geheugen we vatbaar zijn voor onwaarheden en deze ondergaan worden als waarheden.Laten we onze geest niet verankeren, laten we op zoek gaan naar een zuivere collectieve geest.
Groetjes! Reactie infoteur, 15-07-2014
Beste Willy Sermijn,

Zo te zien bent u van alles op de hoogte, wat het zesde zintuig betreft. Het kan inderdaad mogelijk zijn dat, wanneer men het zesde zintuig gaat overbelasten door er voortdurend mee bezig te zijn en regelmatig gaat oproepen, dat er iets verkeerd wordt geïnterpreteerd. Daarom moeten we in eerste instantie op zoek gaan naar een zuivere collectieve geest en alles gewoon laten rusten, al de rest komt vanzelf, zulke dingen kan en mag men nooit forceren! U bent toch goed bezig, dat is voelbaar. Nog véél succes met deze mooie gave!

Groetjes,
Enza_9o-.

Willy Sermijn, 13-07-2014 10:54 #8
Naar mijn denken heeft iedereen een zesde zintuig, het emotionele en is zelfs het hoofd zintuig, en dit in moeders schoot tot het levens einde, van primitief denken tot wetenschappelijke kennis (via statistieken ). Zintuigelijke waarnemingen worden erkend door associaties en resonanties van het geheugen, dus reeds opgeslagen emoties, zowel heden als verleden via erfelijkheid (DNA) al eeuwen lange ervaringen projecteren we via geestelijke vormen, gegroeid uit angsten (negatief) of geluk (positief ) hier zien we emotionele waarden en de daaruit groeiende negatieve en positieve energieën, dit ten goede of te kwade voor lichaam en geest. Emotionele waarnemingen zijn voortdurend in beweging, zowel bewust, onbewust als onderbewust en onbeperkt in tijd en snelheid ( geheugen impulsen ) Reactie infoteur, 13-07-2014
Dag Willy Sermijn,

Het is alleszins aangenaam om een reactie als deze te moge en te kunnen lezen, want een wijsheid als deze heeft zeker niet iedereen… Zo te zien heeft het zesde zintuig voor u een normale waarde waarvan iedereen, zonder uitzondering kan genieten. Het is fijn te weten dat er zulke slimme personen bestaan. 'Proficiat' voor deze mooie uiteenzetting, ik zou het zeker niet beter kunnen. Met deze ingesteldheid kunt u nog vele onervaren en soms angstige individuen helpen, om te kunnen genieten van deze waardevolle, mooie en bijzondere gave. Ik wens u nog véél sterkte om te kunnen genieten van deze fijne ervaringen!

Groetjes,
Enza_9o-.

Annie, 21-06-2014 01:43 #7
Als er iets moet gebeuren, bijv een sterfgeval, dan krijg ik van tevoren een droom. Uit ervaring weet ik dat als er in mijn droom water of kleren voorkomen, dat dan betekent dat er een familielid ef kennis zal sterven. Ook als er iets moet gebeuren (onenigheid) dat te maken heeft met mijn man, begint mijn linkeroog te knipperen(vanzelf). Dan weet ik dat er iets slechts zal gebeuren. Heeft dit nou te maken met een zesde zintuig? Reactie infoteur, 23-06-2014
Dag Annie,

Na uw reactie te hebben gelezen wist ik al dadelijk dat u een zesde zintuig heeft ontwikkeld.
Proficiat! Het is zeker fijn dat u voorspellende dromen heeft, zo kunt u alles op voorhand weten wat er gaat gebeuren. U bent sterk paranormaal begaafd, geniet van deze bijzondere gave, hierbij zult u altijd meer weten dan anderen die hier niet in geloven. Hou u sterk bij onheil en laat u zeker niet doen! Nog veel mooie belevingen toegewenst!

Groetjes,
Enza_9o-.

Willem, 14-03-2013 21:53 #6
Hey hallo iedereen hier
ik ben zoekende naar iemand die mijn kan helpen met me toekomst in het verleden heb ik iemand ontmoet die mijn heel veel dingen voorspelde hierdoor ben ik aardig van me stuk gebracht en steeds leef ik in het verleden waardoor ik ondertusen ook me zoon ben kwijt geraakt huis en ga steeds verder achteruit hopelijk kan iemand mij hier helpen met positiviteit over mijn voorkennis waardoor ik alles kwijt raak en heel pasief ben geworden.
mocht iemand bereid zijn om mij te helpen zal ik je zeer dankbaar zijn me zoontje helemaal zelf heb ik een wao wajong en ben niet in staat om geld af te dragen maar kan je mij aanvoelen en zou je hulp willen bieden meld je dan alsjeblieft…
vriendelijke groet W Reactie infoteur, 17-03-2013
Hallo Willlem,

Wat ik daarnet heb gelezen is zeer problematisch en raad je aan om eens naar een psychotherapeut te gaan. Deze zal je zeker kunnen helpen door je verleden te onderzoeken, ook het heden zal aan bod komen. Vertrouw alleszins op deze persoon, want hij of zij weet meer dan je denkt. Weet je wel, dat iemand die in het verleden leeft, het heden mist, en geen toekomst heeft. Als de nood het hoogst is, is de hulp het korts bij!
Véél succes!

Groetjes,
Enza_9o-.

Lieve, 17-02-2013 13:20 #5
Hoi,

Ik weet al langer dat ik een zesde zintuig heb maar ben altijd bang om niet begrepen te worden dus ik zeg er liefst niet te veel over tegen anderen, maar net zoals hier al vermeld werd ervaar ik ook 'plotselinge ingevingen' die ik dan hardop uitspreek, niet wetende vanwaar ze komen… en die dan nadien echt zo blijken te zijn. Ook voel ik mensen heel erg aan wanneer die zich slecht voelen, dan ervaar ik hetzelfde gevoel… ooit liep ik ook langs kindergrafje en werd mijn aandacht opgeeïst door een plots gevoel van enorm verlies en pijn… maar ik kon daar gewoon niet meer blijven staan… Eerlijk gezegd heb ik gewoon geen idee hoe ik hiermee moet omgaan… ik zou graag mezelf af en toe kunnen bewust afschermen van zulke gevoelens (als ik iemand zen gevoel overneem) maar weet niet hoe ik dat moet doen… kan iemand me tips geven aub. Dankje! ;-) Reactie infoteur, 18-02-2013
Hallo Lieve,

Heel graag wil ik u feliciteren met uw zesde zintuig! Wees hiervoor zeker niet bang, maar wees blij met deze gave. Want u bent immers paranormaal begaafd, wat vele anderen niet begrijpen omdat deze bij hen nog niet is ontwikkeld. Door open en ontvankelijk te zijn en te luisteren naar uw intuïtie kunt u veel beleven en ook vele dingen op voorhand weten. Dit komt allemaal vanzelf, daaraan hoeft u zeker niet te twijfelen. Als u zich wil afsluiten van onaangename gevoelens, gaat dan gewoon door en denkt aan iets anders. Geniet beter maar van de mooie dingen om u heen, derest komt vanzelf. Véél succes toegewenst!

Groetjes,
Enza_9o-.

Gerard van den Bragt, 02-12-2012 23:48 #4
Hallo Sharon,
Ik kom hier op deze site omdat ik bevestigd wilde zien dat ik een 6e zintuig heb en ben hierin geslaagd naar mijn mening. Ik wist dat ik 5 zintuigen had, die ieder mens ook heeft, maar dat het 6e zintuig eigenlijk alles met Goddelijk geloof te maken heeft. Ik heb de ziekte van Devic, een beschadiging in de zenuwbanen in het ruggemerg waardoor ik uitvallen van spieren enz. heb en nog enkele aandoeningen, wat overigens zeer zelden voorkomt. Door het geloof weet ik dat ik de genezing al heb ontvangen van mijn schepper terwijl mijn 5 zintuigen zeggen dat dit niet het geval is.Daarom is het geloof in de Hemelse gewesten zo belangrijk en dat Jezus Cristus al aan het kruis op Golgotha voor mijn ziekte geleden heeft en ik genezing zal ontvangen! Ik hoop dat vele mensen de geestelijke ogen open voor de waarnemingen en de zegen die hieruit voortvloeit! nl. GELOOF in onze God en de werkingen van Zijn Hemelse MACHT! AMEN AMEN. Reactie infoteur, 03-12-2012
Hallo Gerard,

Van Harte Gefeliciteerd voor de ontwikkeling van uw 'zesde zintuig'! Dit is dus ook mijn bevestiging! U heeft een sterk geloof en kan hiermee alles aan. Doe zo verder, en wordt héél gelukkig! Nu dat uw bewustzijn is geopend, krijgt u meer Goddelijke krachten te verwerken, wat zeer aangenaam en wonderbaarlijk kan zijn!

Groetjes,
Enza_9o-.

Sharon, 10-09-2011 22:57 #3
Ik weet niet wat het is… en denk ik aan `toeval`terwijl mijn tante wel altijd zij… toeval bestaat niet! Laatste jaren (vooral maanden) `voel`ik dingen van te voren aan… zo is bijvoorbeeld laatst mijn laptop stuk gegaan, waarna ik een nieuwe kocht en in de winkel nog zeg! Zal je zien kom ik thuis doet het beeldscherm het van deze nieuwe het ook niet (ik lachte er nog bij) kwam er zomaar uit… maar verrek! Ik thuis aangekomen… en ja hoor! laptop gaat wel aan, maar beeldscherm blijft in slaapstand! al een tijdje had ik steeds voorgevoelen… maar naar dat dacht ik gewoon, dit kan niet! dit heb ik ergens allang geweten… evenals er telefoon gaat weet ik vaak WIE er belt! Hetzelfde als een kennis… die in juni 09 beviel… op de datum zelf kreeg ik op een tijdstip een bepaalde kramp (een soort lichte weee ofzo) ik dacht direct, ze is bevallen! De volgende ochtend was ik toch wel nieuwgierig en ging kijken of het klopte… en ja hoor! precies het zelfde tijdstip als ik de ingeving had gekregen! Ik zeg dit soort dingen nooit tegen mensen uit angst `voor gek te woorden verklaart`ook voel ik een steke aanwezigheid in me huis, vooral in me hal boven… ik denk ook altijd te weten wie het is… (zijn verschilende personen) want op het moment dat ik een rilling krijg in de woonkamer of als ik na boven loop door een soort waas heenloop, vliegt er gelijk een persoon door me hoofd… maar ik ben er niet bang voor! ook mijn vriend heeft zo zijn streken naar mij toe geleverd, ik voelde ook dat! en steeds als ik op zo een moment het ging controleren klopte het! de drang om te gaan kijken bij bepaalde mensen waar ik vanmezelf moest gaan kijken zat die dan ook werkelijk… ik heb ook wel eens gekeken zonder ingeving… en dan bleek die er niet te zitten! En zo gebeuren er nog wel meer dingen! Die ik van te voren `wist?`soms draai ik me om en vliegt er in nog geen seconde iets weg… voorheen dacht ik aan verbeelding maar nu ik in mezelf geloof dat ik zag wat ik zag, lijk ik ook wel meer te kunnen voelen, misschien omdat ik er nu ook in geloof dat ik wellicht niet zomaar dingen aanvoel, maar ook wel misschien een onwikkelde 6de zintuig heb? ik kan niet zitten en zomaar iets bedenken… dit zijn dingen ze komen zo ineens in me op! zonder reden… gewoon als ik de afwas sta te doen ofzo! Kan dit nog verder ontwikkelen? Of is dit gewoon iets wat ieder mens heeft op deze manier… en is mijn 6de zintuig totaal niks van ontwikkeld? Reactie infoteur, 11-09-2011
Beste Sharon,

Daar ik zeer genoten heb van uw mooi en ontroerend verhaal moet ik zeggen dat uw 'zesde zintuig' al sterk ontwikkeld is. Dit is inderdaad iets wat ieder mens heeft, maar door ongeloof niet toelaat. Daarom kunnen zij dit ook niet ontwikkelen. Zoals u zei van die laptop, dat heb ik zelf ook meegemaakt. Toen ik deze aankocht stonden er meer in de winkel, de verkoper zei: neem deze maar. Ik had een afkeer van deze laptop, en wou gewoon een andere kiezen, maar dat kon niet, hij had deze voor mij ingesteld. Ik zei: dat is gene goeie. Hij geloofde me niet en kreeg gene andere. Wel, ik heb een half jaar met hem gesukkeld, toen moest hij terug naar de fabriek en hadden hem half moeten vernieuwen! Het heeft dus altijd zijn voordelen om iets aan te voelen. Het is zeker goed en slim om dit zonder angst toe te laten. U bent sterk paranormaal begaafd en zult nog veel kunnen genieten van uw 'zesde zintuig' dat elke dag en uur nog meer zal ontwikkelen! Laat andere maar lachen, u bent dan toch slimmer en wist het al voor hen! Ik wens u verder nog véle aangename dingen te beleven, en een sterk ontwikkeld 'zesde zintuig'…!

De lieve groetjes,
Enza_90-.

Rogier, 12-07-2011 11:27 #2
Ik heb zo veel belachelijke dingen meegemaakt! Achteraf was mijn onderbuik gevoel juist, het gene wat zo sterk aanwezig was dat ik niet normaal kon functioneren! 5 jaar in paniek handellen met de wet van Murphy achter me aan en iedereen die me tegensprak, skeptisch er tegenover stond en de boel eigenlijk blokkeerde! Nu heb ik schizoptypie ontwikkeld, heel naar, eigenlijk omdat iedereen zo skeptisch en vol onbegrip tegen mij was, dat ik de mens zijne niet meer vertrouw! Zonder het door te hebben, heeft iedereen mij tegen gewerkt, in het nauw gedreven met drempels, commentaar, schijnwijze opmerkingen, dat ik een paar keer door het lint ben gegaan! Nu alles wat ik zo probeerde te beschermen inderdaad kapot is, haal ik mijn schouders op en moet ik er zelfs om lachen! Ik heb dingen meegemaakt, deze dingen moeten niet uit de hand lopen, ik wil er controle over, ik functioneer niet, alles gebeurt maar! Ik kan er niet mee omgaan, dat is het probleem! Reactie infoteur, 13-07-2011
Hallo Rogier,

Schizotypie is een dimensie. Hiermee kan men in de toekomst wellicht voorspellingen doen, wat dan betekent dat u een zesde zintuig bezit. Het verdient aanbeveling om rechtstreeks de construct-validiteit van de Positieve Schizotypie-schalen te laten onderzoeken, door middel van een Neuropsychologische test voor de Figuur-Achtergrond-Waarneming. Waarschijnlijk bent u op goede weg uw Zesde zintuig te ontwikkelen, en zeker wanneer nadien de beelden of gevoelens zijn uitgekomen. Dan behoren deze tot de buitenzintuiglijke waarnemingen. Een goede raad: wees kalm en rustig bij zulke belevingen. Wanneer anderen u afbreken, denk gewoon dat u wijzer bent en laat alles maar rustig op zijn beloop, en geniet ervan…!

Mijn vriendelijke groeten,
Enza_90-.

Jolie, 25-06-2011 18:56 #1
Ik heb iets vreemds meegemaakt. de laatste paar dagen voelde ik een aanwezigheid in mijn slaapkamer. gister nacht heb ik deze persoon gezien. het was een meisje met donkerbruin haar, bruine ogen en gekleed in een soort zachtroze jurk. ze glimlachte naar me. dit beeld heb ik een paar seconden gezien, toen vervaagde het. was het echt of heb ik het me verbeeld? Reactie infoteur, 25-06-2011
Hallo Jolie,

Het is fijn te vernemen dat u de laatste dagen een mooie beleving heeft gehad. Dit betekent dat u heldervoelend en helderziend bent. Daar dit een vorm is van een buitenzintuiglijke waarneming, moet ik zeggen dat u zonder twijfel een 'Zesde zintuig' heeft! Wees blij lieve meid, hiervan kunt u nog veel genieten. Wat u niet moet doen is, angstig zijn of deze gevoelens verdringen. Wees rustig, denkt intuïtief en laat maar komen en geniet hiervan…!

De lieve groetjes,
Enza_90-.

Infoteur: Enza_9o-
Laatste update: 23-11-2018
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Spiritueel
Special: Ontstressing
Bronnen en referenties: 1
Reacties: 15
Artikelen met het label 'Mijn kijk op…' bevatten naast objectieve informatie ook een persoonlijke mening en/of ervaring.
Schrijf mee!