Frisdrank leidt tot ADHD en welvaartsziekten

Frisdrank leidt tot ADHD en welvaartsziekten Wat vele voedselexperts altijd al vermoedden, blijkt waarheid: frisdrank leidt tot veranderingen in de hersenen. Daaruit volgt een vergrote kans op ADHD. We staan nu voor de ernstige constatering dat kinderen met ADHD medicijnen zijn gegeven die allerlei bijwerkingen hadden maar dat de belangrijkste oorzaak van hun ziekte onveranderd is gebleven. Het is zaak dat alle gezondheidsinstituten zo snel mogelijk werk maken van deze nieuwe bevindingen. Frisdrank zal moeten verboden worden op scholen, de verkoop van frisdrank aan jongeren onder de 18 moet verboden worden en ouders dienen erop gewezen te worden dat een kind onder de 18 frisdrank geven gelijk staat aan kindermishandeling.

Inhoud:


ADHD en slechte wetenschap

Het probleem bij de link tussen ADHD en suiker is dat de tegenstanders van deze visie verwijzen naar onderzoeken uit de jaren 80 waaruit zou blijken dat deze link niet zou bestaan. Het probleem met de laatstgenoemde onderzoeken is dat men de resultaten van suikerinname vergeleek bij de inname van aspartaam; het bleek dat kinderen van deze beide stoffen ADHD-verschijnselen kregen. De onderzoekers gingen uit van de misvatting dat aspartaam een ongevaarlijke stof was en aangezien suiker en aspartaam dezelfde resultaten gaf, kon het dus aan geen van beide liggen. De waarheid is dat zowel aspartaam als suiker de hersenen negatief veranderen. Had men de inname van suiker vergeleken met de inname van fruit of groente, dan had men tot hele andere conclusies gekomen. De onderzoeken uit de jaren 80 die de link tussen ADHD en suiker ontkennen zijn van inferieure kwaliteit. Dat komt of door wetenschappelijk onvermogen, of fabrikanten probeerden opzettelijk de gevaren van frisdrank onder tafel te schuiven. Wetenschappers maken fouten en het is daarom belangrijk om te lezen hoe iets wordt onderzocht, voordat een journalist of arts conclusies van een bepaald onderzoek klakkeloos overneemt. Artsen hebben de bevindingen van ouders dat hun kind door suikerinname ineens ADHD-verschijnselen vertoonde genegeerd. Men geloofde liever in slecht uitgevoerde onderzoeken.

Verrijk je kennis

Ouders van vandaag de dag die hun kind frisdrank hebben gegeven kun je in principe niks verwijten. Zij weten veelal (nog) niet dat het extreem gevaarlijk is om een kind frisdrank te geven. We leven in een soort overgangstijd waarin blijkt dat suiker en frisdrank waar veel suiker in zit, grote nadelige gevolgen heeft voor de gezondheid. Het algehele kennisniveau van de mensheid wordt voortdurend verrijkt. Dat suiker is slecht voor de tanden namen we altijd voor lief, maar nu blijkt dat het slecht is voor de hersenen zou de mensheid er goed aan doen om suiker totaal uit het dagelijks leven te bannen. Overigens is het uiteraard zo dat als iets slecht en ziekmakend is voor een kind het voor volwassenen ook uiterst ongezond is. Een volwassene heeft het recht om zichzelf van ongezonde zaken te voorzien; kinderen zijn echter overgeleverd aan de handelingen van ouders en dienen beschermd te worden tegen ziekmakend consumptiegedrag.

Het definitieve bewijs

De reden dat we vanuit verschillende hoeken wetenschappelijke bewijzen hebben is aanleiding om definitief te kunnen stellen dat frisdrank en andere suikerhoudende producten ADHD veroorzaken. In 2013 is een Australisch onderzoek gepubliceerd dat deze conclusie definitief maakte, doordat ze constateerde dat ratten die veel suiker tot zich kregen een andere hersenstructuur kregen. Zulke onderzoeken kunnen uiteraard niet op mensen worden gedaan, vandaar dat deze dieren werden gebruikt. Voor wetenschappers is het niet genoeg om alleen te constateren dat kinderen ADHD-gedrag vertonen na suikerconsumptie; men moet het ook kunnen aantonen op biochemisch niveau. Dat is nu gebeurd in het rattenonderzoek; de frontale kwab van ratten ging ernstig in gezondheid achteruit door suikerconsumptie.

Frisdrankverbod leidt tot betere schoolprestaties

Er zijn, vooral in de V.S. en Australië reeds in de jaren 90 legio onderzoeken gedaan waaruit blijkt dat kinderen veel rustiger en handelbaarder worden als de frisdrankautomaat van school wordt weggehaald. Het was zelfs al langer bekend dat de leerprestaties van kinderen met sprongen vooruit gaan als ze niet meer de kans hebben om even snel een blikje frisdrank te kopen in de pauze. Dat zijn wetenschappelijke feiten die een grote discussie op gang hebben gebracht. Verstandige schooldirecties hebben de frisdrankautomaat verbannen uit de school op basis van deze onderzoeken. Frisdrankfabrikanten voelden zich in het nauw gedreven en hebben hun inspanningen om kinderen frisdrank te laten drinken sterk opgevoerd. Vandaar is het dat Coca-Cola jarenlang met minutenlange kerstcommercials op de proppen kwam; om de goodwill die de kerstman heeft over te hevelen naar hun eigen merk. Psychologisch is dat een sterke zet die alle publicaties over suiker en ADHD heeft overschreeuwd en waardoor het frisdrankgebruik toenam.

Als het in de supermarkt ligt zal het wel goed zijn

Bij de meeste ouders is het denkbeeld ingeplant dat als iets in de winkels te koop is het wel niet zo gevaarlijk zal zijn. Dat is echter een groot misverstand. De voedings- en warenautoriteiten van heel het westen staan erom bekend dat ze gloednieuwe voedingsproducten van grote multinationals vrijwel altijd goed keuren en eeuwenlang -zonder problemen- gebruikte planten en kruiden ineens verboden maken. De codex alimentarius biedt multinationals en overheden een mandaat voor deze handelswijze. Hiermee ondergraven de instanties niet alleen hun eigen autoriteit maar ook het vertrouwen in supermarktproducten in het algemeen. Het is niet voor niets dat het zwaar weer is in supermarktland terwijl de biologische winkels als geneeskrachtige paddenstoelen uit de grond schieten.

Frisdrank veroorzaakt alle welvaartsziekten

Bron: SMC (bewerkt), Wikimedia Commons (Publiek domein)Bron: SMC (bewerkt), Wikimedia Commons (Publiek domein)
Behalve dat suiker slecht is voor de tanden, de hersenen is ook geruime tijd bekend dat het diabetes en obesitas veroorzaakt. Daarnaast zijn er allerlei belangrijke aanwijzingen dat de overdreven hoge suikerconsumptie van de westerse mens de krachtige motor is achter de kankerepidemie waarmee de mensheid wordt overspoeld. Kankercellen zouden sterven als ze te weinig glucose krijgen, zo blijkt uit een onderzoek van de universiteit van Californië uit 2013.

Suiker is een vergif en staat kwa toxiciteit op gelijke voet met tabak en alcohol.

Het is net zo slecht als tabak en alcohol

Bovendien wordt het ook nog eens gelinkt aan hart- en vaatziekten. Suiker is een vergif en staat kwa toxiciteit op gelijke voet met tabak en alcohol. Toch geven we onze kinderen suiker in grote hoeveelheden. Suiker is dermate ongezond dat het een vroegtijdige dood veroorzaakt en door de afgenomen hersenactiviteit kan men op een gegeven moment deze link zelf niet eens meer doorzien! Het enige waar suiker goed voor is, is voor de farmaceutische industrie, omdat het veel mensen ziek maakt. Het aan banden leggen van de suikerconsumptie zou een grote klap betekenen voor deze tak van industrie die rijk wordt van zieke mensen.

Lees verder

© 2013 - 2020 Tom008, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.
Gerelateerde artikelen
Wat doen light frisdranken met je?Wat doen light frisdranken met je?Veel mensen denken dat light frisdranken zo gezond zijn, maar is dit eigenlijk wel zo gezond? Mensen die aan het afvalle…
Dieet en frisdrank, light varianten zijn boosdoener obesitasDieet en frisdrank, light varianten zijn boosdoener obesitasOm het drinken van de verplichte hoeveelheid vocht voor de mens aantrekkelijker te maken zijn er frisdranken op de markt…
Frisdrank ongezond: frisdrank leidt tot een vervette leverFrisdrank ongezond: frisdrank leidt tot een vervette leverUit Israëlisch onderzoek blijkt dat het dagelijks consumeren van twee blikjes frisdrank of twee glazen fruitsap, op de l…

CA 125, CA 15-3 bloedtest indicator borst- en eierstokkankerCA 125, CA 15-3 bloedtest indicator borst- en eierstokkankerDoor toedoen van borst- en eierstokkanker komen er in het lichaam bepaalde kankerantigenen voor. Ondanks dat die antigen…
Cutis laxa: extreem slappe huid door erfelijke aandoeningCutis laxa: extreem slappe huid door erfelijke aandoeningLetterlijk betekent cutis laxa een “slappe huid”. Mensen die hieraan lijden hebben meestal een erfelijke aandoening waar…
Bronnen en referenties
 • Inleidingsfoto: Publiek domein (aangepast), Wikimedia Commons (Publiek domein)
 • ADHD en suiker:http://www.naturalnews.com/042974_soda_consumption_brain_function_hyperactivity.html
 • ADHD: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3598008/
 • Borstkanker en suiker: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/6645999
 • Alvleesklierkanker en suiker: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16172216
 • Kanker en suiker: http://www.greenmedinfo.com/blog/cancer-sugar-strategy-selective-starvation-cancer
 • Suiker vergroot risico op hart- en vaatziekten: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/14522752
 • Hart-en vaatziekten: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23035683
 • Obesitas en suiker: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19087367
 • Obesitas en suiker: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22817826
 • Obesitas, diabetes en suiker: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15328324
 • Obesitas, diabetes en suiker: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20138901
 • Afbeelding bron 1: SMC (bewerkt), Wikimedia Commons (Publiek domein)

Reageer op het artikel "Frisdrank leidt tot ADHD en welvaartsziekten"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Tom008
Gepubliceerd: 25-12-2013
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Ziekten
Special: ADHD en voedsel
Bronnen en referenties: 13
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.
Schrijf mee!