InfoNu.nl > Mens en Gezondheid > Ziekten > Mexicaanse griep symptoom hoesten: Bryonia e.a

Mexicaanse griep symptoom hoesten: Bryonia e.a

Mexicaanse griep symptoom hoesten: Bryonia e.a Mexicaanse griep hoesten: Bij de Mexicaanse griep is een lange droge hoest één van de belangrijkste symptomen. Omdat een mens op zoveel verschillende manieren kan hoesten, zijn er veel hoestmiddelen bekend. Pas als de hoest hinderlijk wordt is het tijd om aan een homeopathisch middel te denken. In dit artikel worden de meest bekende middelen besproken: Bryonia, Coccus cacti, Drosera rotundifolia, Ipecacuanha, Rumex crispus, Spongia tosat, Squilla maritima en Sticta pulmonaria.

Artikelindeling


N.B. Er staan ook middelen tussen die niet geschikt zijn voor droge hoest zoals die bekend is bij de Mexicaanse griep. Maar het zou kunnen zijn dat het klachtenbeeld van de droge hoest bij mensen onderling verschillen. Vandaar de verwijzingen naar meerdere middelen.

Bryonia

Dit is de verse wortel van de heggerank die ook in Nederland veel voorkomt. De gedroogde wortel is onwerkzaam.

De griep begint geleidelijk en hoewel de hoest niet de meest opvallende klacht is, is het wel een reden om de arts erbij te roepen. Beweging van de borstkast veroorzaakt veel pijn. De patiënt wil het liefst niet gestoord worden. Het hoofd wordt ook stil gehouden want anders verergert dit de hoofdpijn die meestal boven het linkeroog zit. De pijn trekt naar de nek, via de schouders naar de rest van het lichaam. Ook heeft de zieke vast last van een droge tong. Daarnaast zijn de pijnen stekend en kan er heesheid ontstaan.

Coccus cacti

Dit middel wordt gebruikt bij ernstige verkoudheid en kinkhoest. Het is een krampachtige hoest met veel slijmvorming. Bij warme lucht worden de klachten erger. De hoest neemt af door koud water te drinken. De hoest kan zo krampachtig zijn dat het gezicht paarsblauw wordt tijdens het hoesten. Het slijm is zo taai dat het niet normaal opgehoest kan worden. Vaak moet men dan overgeven..

Drosera rotundifolia

De ronde zonnedauw is een vleesetend plantje dat in Europa en Azië groeit. De gehele verse plant wordt gebruikt.

Drosera wordt veel gebruikt. Het gevaar daarvan is dat het niet meer op de juiste wijze wordt toegepast. De hoest is het ergste na middernacht. Het is een droge hoest die in aanvallen komt. Tijdens het hoesten kan het gezicht blauw aanlopen. Het wordt erger als men gaat liggen. Ook na het eten en het drinken van koude dranken wordt de hoest erger. Elke irritatie van de droge keel loopt uit op een hoestbui. Het kan zelfs overgaan in overgeven of een bloedneus. Ook praten verergert de klachten.

Ipecacuanha

Uit de gedroogde wortel van de braakwortel wordt dit homeopathisch middel gemaakt.

Braakwortel verwijst naar overgeven. Het middel wordt dan ook gegeven als de hoest telkens misselijkheid opwekt en men regelmatig moet overgeven tijdens het hoesten. De pijn begint bij de schouderbladen en breidt zich uit naar de rug. Naast braakneigingen is er sprake van hoge koorts.

De droge kuchhoest kan verstikkend zijn wat leidt tot overgeven. De hoofdpijn zit in het achterhoofd. De hoest kan in aanvallen optreden. Het is ook een goed middel tegen kinkhoest.

Rumex crispus

Het is de vers in het voorjaar uitgegraven wortel van de krulzuring die verwerkt wordt tot geneesmiddel.

Belangrijk klachtenbeeld is de grote slijmvloed bij neus, ogen en keel. Deze hoeveelheid kan zo groot zijn dat het nauwelijks opgehoest kan worden. Vaak gaat het gepaard met diarree in de ochtend. Inademen van koude lucht verergert de hoest. De Rumex-hoest wordt opgewekt door een kriebel in de keel. Ook druk van buitenaf op de luchtpijp veroorzaakt hoesten. Als de slijm taaier wordt kan er een droge, harde hoest ontstaan. Van het hoesten wordt men doodmoe. Er kan pijn optreden bij de sleutelbeenderen. Vaak kan men van de hoest niet slapen.

Spongia tosta

Vooral kinderen raken van deze hoest angstig omdat die zo benauwend is. Het is een droge blafhoest. Er is een ruw en droog gevoel van de slijmvliezen aan vooraf gegaan. Vooral 's nachts is er sprake van beklemming op de borst. Vaak voelt men zich beter na warm eten. Zoetigheid werkt averechts. Ook houdt men niet van warmte. Met de hoest gaat de patiënt het liefst rechtop en voorovergebogen zitten. Er treedt ook al snel heesheid op.

Squilla maritima

Dit wordt bereid van zee-ui. De hoest begint plotseling en is hard. Ook komt er kokhalzen, niezen en diarree voor. De losse ochtendhoest is erger dan de droge avondhoest. Men moet veel plassen. Naast benauwdheid treden er steken in de borst op. Kinderen kunnen maar moeilijk drinken. Als ze diep ademhalen begint het hoesten.

Sticta pulmonaria

Het longenmos dat op de ahorn of esdoorn groeit, wordt gebruikt om tot homeopathisch middel bereid te worden.

Er is sprake van een verstopte neus. Men heeft de neiging om te snuiten en te niezen, maar er komt niets uit door de droogte. Er is een pijnlijk gevoel aan de neuswortel. De hoest is droog. Hoesten gebeurt vooral 's nachts en wordt erger bij inademen.

Lees verder

© 2009 - 2019 Etsel, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.
Gerelateerde artikelen
Mexicaanse griep & griep: verhoog weerstand met NisyleenVeel mensen proberen een sterke weerstand op te bouwen tegen de Mexicaanse griep of de gewone griep. Tamelijk veel mense…
Wat is het verschil tussen Mexicaanse griep en gewone griep?Mensen zijn enorm bang voor het krijgen van de Mexicaanse griep maar is het eigenlijk erger wanneer je deze griep krijgt…
Wat te doen bij besmetting Mexicaanse griep?Wat is de Mexicaanse griep? De Mexicaanse griep is een griepvirus afkomstig uit Mexico. De ziekte die het virus veroorza…
Desinfecteren, hoe doe ik dat?Desinfecteren. Het is een term die u de laatste tijd vast niet ontgaan is. Omdat de Mexicaanse Griep in opkomst is, is d…
Mexicaanse griep en desinfecterende handgelMexicaanse griep en desinfecterende handgelDe Mexicaanse griep is uitgegroeid tot een pandemie. We moeten ons erop voorbereiden dat deze griep ook in ons land hard…

Reageer op het artikel "Mexicaanse griep symptoom hoesten: Bryonia e.a"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Etsel
Laatste update: 08-07-2018
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Ziekten
Special: Mexicaanse griep
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.
Schrijf mee!