Vintage Amsterdam: de beste vintage winkels in Amsterdam

Een lijst van de beste vintage winkels in Amsterdam is een must have voor de liefhebber van vintage kleding en accessoires. Amsterdam is de place to be om goede vintage kleding te vinden en die zijn er dan ook in overvloed. Veel vintage winkeltjes vind je in de beroemde negen straatjes in het centrum van Amsterdam , dus check it out! Print dit lijstje uit en ga lekker vintage shoppen!

Laura Dols

Laura Dols is een begrip in Amsterdam, vooral in de vintage wereld. Het is met recht dé vintage zaak van Amsterdam. Laura Dols heeft twee winkels in dezelfde straat: in de grootste locatie – Wolvenstraat nr. 7 - kun je helemaal wegdromen in wolken tule, zoveel sprookjesachtige jurken hangen hier. Bovendien heeft Laura Dols echte vintage stukken vanaf de jaren 40 tot en met de jaren 80. Modebladen als Viva en Elle maken regelmatig gebruik van kleding uit Laura Dols voor hun modespecials. Ook ruime keus in accessoires, zoals een grote collectie avondtasjes in alle kleuren en maten. In de andere vestiging van Laura Dols, die zich tegenover de 1e locatie bevindt – Wolvenstraat nr. 6 – vind je een prachtige collectie linnen uit grootmoeders tijd zoals theedoeken, tafelkleedjes met borduursel, kussenovertrekken met kant en boerenlinnen dat je nog maar zelden ziet.
Wolvenstraat 6 en 7 ( 9 straatjes gebied)

Zipper

Ook Zipper kun je een begrip noemen voor vintage amsterdam, want deze hippe vintage winkel bestaat al dertig jaar. Het heeft een van de meest uitgebreide collecties van alle vintage winkels in Amsterdam, niet alleen tweedehands kleding en vintage vanaf de jaren 50, 60, 70 en 80 biedt Zipper aan, maar ook nieuwe kleding van funky kledingmerken zoals Cheap Monday en Criminal Damage. Daarnaast heeft Zipper vanaf het begin een eigen huislabel ontwikkeld: Ultra Zipper, dat bestaat uit vermaakte en gecustomized kleding zoals zelf ontworpen T-shirts en joggingbroeken.
Bovendien is er ook voor de heren een ruime keus in vintage kleding en ook de grote collectie vintage schoenen is zeer de moeite waard.
Huidenstraat 7 ( 9 straatjes gebied) en Nieuwe Hoogstraat 8

Spiegelbeeld

Spiegelbeeld is een mooie vintage winkel, waar je zowel tweedehands kleding als vintage kleding van top designers kunt vinden zoals Manolo Blahnik, Burberry, Dolce & Gabbana and Calvin Klein. Je vindt er ook kleinere labels zoals Dries van Noten en Laundry Industry.
Huidenstraat 24 ( 9 Straatjes gebied)

Episode

Episode is ook één van de meest trendsettende vintage winkels in Amsterdam. Het bestaat al vanaf 1999 en is langzaam aan uitgebreid tot een internationale keten van winkels, met vestigingen in Amsterdam, Rotterdam, Brussel, Antwerpen, Londen en Parijs. In Amsterdam zijn er zelfs twee winkels: één aan het Waterlooplein en de andere aan de Berenstraat.
Episode heeft een uitgebreide collectie tweedehands of vintage kleding, met de nadruk op de jaren 70 en 80. Je kunt er allerlei stijlen vinden van casual tot uitgaanskleding. Ook is er aan de heren gedacht: er is een ruime mannencollectie aanwezig en soms zijn er ook vintage kledingstukken voor kinderen te koop.
Verder is er een groot aanbod van vintage schoenen, tassen en accessoires zoals hoeden, riemen, zonnebrillen, sieraden etc. Bovendien is er ook een leuke lingerie collectie, waar je zeker een kijkje moet nemen.
Waterlooplein 1 en Berenstraat 1 ( 9 straatjes gebied)

1953 – Retro en Chic

Prachtige vintage winkel die zowel vintage stukken heeft van topontwerpers zoals Gucci, Dior, Lanvin, maar ook vintage kleding vanaf de twintiger jaren tot en met de jaren 80. Ook is er een uitgebreide collectie van laarzen en pumps en in de collectie is ook retro kleding vertegenwoordigd.
Je vindt er unieke, schitterende vintage jurken, maar dat zit wel een prijskaartje aan. Prijzen liggen rond de 150 euro voor zo´n jurk, maar dan heb je ook wel wat.
Staalstraat 2

Opnieuw, eerste klas tweedehands

Goede vintage winkel, die mooie aparte kleding verkoopt voor redelijke prijzen, niet al te duur. Collectie wordt regelmatig vernieuwd en is zeer gevarieerd. Echt een aanrader.
Verder is er een uitgebreide collectie van schoenen, tassen ( ook nieuwe) en accessoires.
Haarlemmerdijk 166

Daffodil

Daffodil is een sjieke vintage winkel met een nadruk op klassieke kleding zoals stijlvolle pakken, klassieke pantalons en bloesjes uit de jaren 40. 50 en 60. Naast dure kwaliteitsmerken zoals Mexx, Pauw en Claudia Sträter, vind je er ook vintage kleding van top modeontwerpers zoals Chanel of Yves Saint Laurent.
Jacob Obrechtstraat 41

De Tweede Ronde

Leuke, no nonsense tweedehands winkel. Naast tweedehands kleding worden er ook hippe sieraden, vintage keukenspulletjes en antiek linnen verkocht.
Kromme Waal 10

Wini

Wini heeft een hippe collectie vintage kleding hoofdzakelijk voor vrouwen, maar er zijn ook een paar rekken met mannenkleding. Er is ook leuke vintage kinderkleding te koop. Verder is er een uitgebreide collectie van vintage schoenen,laarzen en handtassen.
Haarlemmerstraat 29

Bij ons vintage

Leuke winkel, waar je zowel mooie, tweedehands kleding kunt kopen als maffe, gekke gadgets uit vervlogen jaren zoals cassettespelers en nintendo.
De kleding is van goede kwaliteit voor lage prijzen en ook is er een ruim aanbod aan schoenen en accessoires.
Nieuwezijds voorburgwal 150

Jutka & Riska

Jutka en Riska is opgericht door twee Amsterdamse zusjes en heeft drie filialen: in Amsterdam, Haarlem en Antwerpen. Jutka en Riska heeft een uitgebreide hippe collectie van vintage kleding en mooie accessoires uit de jaren 70 en 80 en ontzettend veel vintage schoenen. Daarnaast vind je er ook vintage kleding van designermerken zoals Gucci en Dolce Gabbana. Ook erg de moeite waard is de eigen collectie van de twee zusjes en nieuwe kleding van hippe merken zoals Nümph. En achter in de tuin kun je ook een kijkje nemen, daar worden vintage meubels uit de jaren 70 voor leuke prijsjes verkocht.
Bilderdijkstr 194

Tutti Frutti

Heeft maar liefst drie vestigingen in Nederland, twee in Amsterdam en één in Zandvoort. Dat is niet voor niets, want ze hebben naast mooie vintage kleding, een ontzettend hippe collectie die hoofdzakelijk in Londen gekocht wordt. Zoals je weet loopt Londen altijd voorop wat de mode betreft, dus het is een walhalla voor de ware fashionistas. Er hangt voornamelijk merkkleding, ook van ontwerpers, waarop veertig procent korting zitten. Kortom Tutti Frutti mag niet op je shoppinglijstje van vintage winkels amsterdam ontbreken!
Bilderdijkstraat 147 en De Clercqstraat 112 BG

The end en Timemachine

The end en Timemachine zijn twee vintage winkels die je absoluut niet mag missen als je op vintage wilt gaan spotten. Beiden zijn in het bezit van een gigantische collectie vintage schoenen naast een hippe collectie vintage kleding. Bij Time machine kun je echt van alles vinden van moonboots tot pumps in alle soorten, maten en bonte kleuren. Wat ook zo leuk is dat alle laarzen en pumps per kleur zijn gerangschikt. Een absolute must voor je vintage schoenen collectie!
The End: Nieuwe Hoogstraat 27, Timemachine Nieuwe Hoogstraat 26
© 2010 - 2024 Miki, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Get the look: vintageDe vintage look is weer helemaal hip en happening. Celebraties worden gespot met vintage op de rode loper, de vintagewin…
Vintage laarzen en kleding: waar moet je zijn?Vintage. De kleding en het schoeisel van toen is weer helemaal van nu! Lees hier wat vintage is, en vooral waar je moet…
Laura Dols, dé vintage winkel in AmsterdamLaura Dols is een fenomeen in de vintage wereld. Het is de bekendste vintage winkel in Amsterdam en omgeving niet alleen…

Zelf je sieraden samenstellen met TrollbeadsTrollbeads zijn helemaal in in Nederland. Trollbeads zijn allerlei soorten bedels of kralen waarmee je zelf je armband o…
Alles over Sapph lingerieSapph is een lingeriemerk die alsmaar populairder word. Binnen 3 jaar is dit merk ontzettend snel gegroeid in Nederland…
Bronnen en referenties
  • About.com Guide, by Shannon McAllister www.zipperstore.nl
Miki (26 artikelen)
Laatste update: 13-01-2010
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Mode
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.