Het sterrenbeeld Ram: eigenschappen en karaktertrekken

Het sterrenbeeld Ram: eigenschappen en karaktertrekken Het is algemeen geweten: een Ram blijft nooit bij de pakken neerzitten. Door zijn passie en toewijding verliest hij vaak de gevolgen voor zichzelf en anderen uit het oog. Hij probeert vaak diplomatisch en tactvol te zijn, maar dat ligt niet zo in zijn aard. Als hij dat is, voelt hij dat aan als oneerlijk en hypocriet. Maar er is veel meer.

De praktische Ram

Hij heeft het moeilijk om de gedachtegang van een diplomaat, een bemiddelaar of een hoofdverkoper te volgen. Deze mensen nemen deel aan eindeloze vergaderingen, discussies, praatgroepen en negotiaties die voor hem een enorm tijdverlies betekenen als er nog zoveel werk moet verricht worden en zovele doelen worden nagestreefd. Ram neemt liever de koe direct bij de horens en is een doener en geen denker.

De actieve Ram

Interessant bij de Ram is dat hij nooit van kwade wil of wrokkig is, zelfs wanneer hij met iemand ruzie heeft. Rammen vechten zonder haat voor hun opponenten. Voor hen is het allemaal goedaardig en plezierig, een groot avontuur, een spel. Als een ander met een probleem geconfronteerd wordt, zal hij erover willen nadenken en het analyseren, maar niet de Ram! Een Ram denkt: hier moet iets aan gedaan worden. Laat ons er meteen werk van maken.

In sommige gevallen moet er actief opgetreden worden, in andere is soms nader overleg noodzakelijk. Maar de Ram kiest doorgaans voor actie. Actie en overleg zijn twee totaal verschillende principes. Fysieke actie is het gebruik van bruut geweld. Nadenken en overleggen staat gelijk met rust en kalmte. Voor een atleet is het niet goed om over zijn volgende stap na te denken. Het zal zijn reactietijd enkel vertragen. De atleet moet zijn instinct volgen en direct ageren. Zo gedraagt de Ram zich in het dagelijkse leven.

Ze zijn snelle beslissers, steunen op hun instinct en hun beslissingen worden in directe actie vertaald. Als zijn intuïtie optimaal is, zijn zijn acties krachtig en succesvol. Als zijn intuïtie het laat afweten zijn ze een ramp. Maar nooit laat hij zich afschrikken, ook als het faliekant dreigt af te lopen zoals een goede soldaat weet dat hij in een gevecht het risico op verwondingen niet kan vermijden.

De realistische Ram

De Ram is zich ervan bewust dat als je je spontane zelf volgt er af en toe catastrofes kunnen gebeuren. Dat zijn de risico’s van het vak. Een Ram voelt zich sterk genoeg om aan elke storm het hoofd te bieden.

De meeste Rammen zijn dan ook intelligent. Het zijn krachtige en creatieve denkers. Maar ook op dat vlak springen ze eruit: ze zijn rechttoe-rechtaan maar ook soms bot. In het algemeen hebben Rammen een oeverloos zelfvertrouwen wat tot voorbeeld van anderen kan strekken. Dit rotsvast geloof helpt hen door de meeste turbulente periodes in hun leven heen. Hun moed en zelfvertrouwen maakt hen tot natuurlijke leiders. Met hun leiderschap willen ze meer een voorbeeld stellen dan op anderen controle uit te oefenen.

Basiskenmerken van de Ram

De Ram is een onafhankelijk maar tevens egocentrisch type. Zijn unieke persoonlijkheid maakt hem tot een interessant studie-object. De pioniersingesteldheid die de Ram kenmerkt uit zich door avontuurlijk gedrag. Hij is altijd bereid om de uitdagingen die het leven hem stelt aan te gaan. Zijn avontuurlijke aard leidt hem tot een verregaande vrijpostigheid.

Hij heeft een open persoonlijkheid en komt doorgaans zonder schroom voor zijn mening uit. Daardoor komt hij wel eens in een stevige discussie terecht. Hij is zelden diplomatisch in zijn uitspraken of zijn aanpak van de dingen.

Succes verwerven is een passie voor de Ram. Mensen die tot zijn sterrenbeeld behoren geven nooit op maar gaan tot aan het gaatje. Ze halen het beste uit zichzelf en streven succes na ook al betekent dat dat ze onderweg een heleboel moeilijkheden moeten overwinnen. Hij zoekt niet noodzakelijk naar goedkeuring of waardering van anderen. Hij viert zijn succes in zichzelf omdat hij gelooft in zichzelf.

Rammen zijn impulsief. Soms hebben ze spijt over dingen die ze gedaan hebben ten gevolge van hun impulsiviteit. Daar lijden ze onder maar ze hebben het geaccepteerd. Hun voortrekkersaanleg heeft hen voorbestemd om het voortouw te nemen. Meestal zijn het leiders en inspireren ze anderen om nieuwe dingen uit te proberen. Zij leiden en de anderen volgen. Zij zijn de aandrijvende kracht voor nieuwe projecten.

Een Ram vindt het fijn als zijn acties gewaardeerd worden en zet anderen ertoe aan om gelijkaardige dingen te ondernemen. Als hij openlijk gewaardeerd wordt vindt hij de kracht en de positieve energie om zijn leiderschap te bevestigen en verder voor vernieuwing te gaan.

De Ram vindt het niet fijn als hij genegeerd wordt. Vaak verliest hij zijn kalmte snel als dat gebeurt en doet dan vreemde dingen.

Zijn persoonlijkheid

Rammen zijn vaak werkzaam in de bouw- en immobiliënsector. Geld vinden ze niet zo belangrijk als andere dingen zoals actie, avontuur, sport, enzovoorts. Ze vinden hun motivatie in de behoefte om door hun partner gesteund en geliefd te worden. Geld als een manier om plezier op te wekken is een andere belangrijke motivatie.

Een Ram functioneert het best in zijn eigen bedrijf of als manager van zijn eigen departement in een groot bedrijf. Hoe minder opdrachten hij van bovenaf krijgt hoe beter. Hij functioneert ook duidelijk beter op het terrein als achter een bureau. Rammen zijn harde werkers met een groot uithoudingsvermogen. Ze kunnen massa’s geld verdienen omdat ze zo’n onuitputtelijke energie tentoonspreiden.

Venus is hun geldplaneet hetgeen betekent dat ze hun sociale vaardigheden ten volle moeten benutten om hun financiële piek te kunnen halen. Enkel hun werk doen zoals het hoort - een fluitje van een cent voor de Ram - is niet voldoende om financieel succes af te dwingen. Hij heeft behoefte aan de medewerking van anderen. Klanten en collega’s moeten zo aangepakt worden dat ze zich goed voelen. Alleen als mensen behoorlijk behandeld worden helpen ze je op weg naar succes. Als een Ram er in slaagt om aan deze voorwaarden te voldoen - of iemand inhuurt die ze voor hem vervult - zijn zijn financiële mogelijkheden onbeperkt.

Carrière en persoonlijk imago

Men zou verwachten dat voortrekkers willen breken met sociale en politieke geplogenheden. Niet zo met de Ram. Hij is een voortrekker binnen de conventies, in de zin van zijn eigen zaak opstarten binnen een succesvolle sector.

Steenbok bevindt zich in het tiende huis (carrière) van de zonnehoroscoop van de Ram. Saturnus is de planeet die zijn werk en zijn professionele ambities beheerst. Zo komen we enkele interessant zaken over het karakter van de Ram te weten. Ten eerste weten we op deze manier dat hij een aantal kwaliteiten moet ontwikkelen die iets of wat vreemd zijn aan zijn natuur om zijn professionele potentie te kunnen waarmaken: hij moet zijn administratief en organisatorisch talent verbeteren. Hij moet meer op details letten en in staat zijn zich een langetermijnvisie voor zijn projecten en zijn carrière in het algemeen eigen te maken.

Niemand kan een Ram verslaan als het op kortetermijnprojecten aankomt, maar een carrière spreidt zich over een lange periode. Sommige Rammen vinden het moeilijk om zich aan één bepaald project tot het einde te wijden. Omdat ze iets snel vervelend vinden en altijd iets nieuws willen aanvatten, geven ze er de voorkeur aan een ouder project aan iemand anders door te geven zodat ze aan iets nieuws kunnen beginnen.

De Ram die leert zijn wens voor iets nieuws opzij te schuiven en zijn oude project af te werken zal zeer succesvol zijn, een rijke carrière uitbouwen en een bevredigend professioneel leven leiden. In het algemeen houdt de Ram ervan dat men hem beoordeelt op zijn eigen verdiensten, zijn eigen prestaties. Een door een ‘hype’ verkregen reputatie vindt hij maar niets.

Het leven van de Ram

De Ram is natuurlijk de baas thuis. De mannelijke Ram heeft de neiging om de huishoudelijke taken af te schuiven op zijn partner. De vrouwelijke Ram zal de leiding nemen in bed. Beiden zijn handige Harry’s buitenshuis. Beiden houden van een groot gezin en voor hen is de familie heilig en uitermate belangrijk.

Een Ram is dus een familiemens, hoewel hij geen huismus is en graag uitgaat. Hoewel de Ram van nature een doordrijver en doordrammer is, kan hij verrassend zacht, vriendelijk en kwetsbaar zijn in zijn omgang met kinderen en partners. Het teken van de Kreeft, overheerst door de Maan, bevindt zich bovenaan zijn vierde Zonnehuis (thuis en familie). Daardoor is de Ram zorgzaam voor zijn familie en wil hij een familieleven dat hem energie en kracht geeft. Rammen komen graag naar huis als ze een harde werkdag achter de rug hebben om zich te kunnen nestelen in de koesterende armen van hun partner en te kunnen genieten van de onvoorwaardelijke liefde en steun van hun gezin. Een Ram weet dat er voldoende strijd is in de wereld en hij vindt het vaak fijn om eraan deel te nemen, maar als hij thuis komt, heeft hij behoefte aan warmte en gezelligheid.

Wat bepaalt de Ram?

De Ram is het actiefste teken van de dierenriem. Zijn behoefte aan actie is bijna een verslaving, en wie zijn persoonlijkheid niet begrijpt zal waarschijnlijk deze omschrijving gebruiken. Actie is de essentie van het wezen van de Ram, hoe extremer hoe beter. Als je er dieper over nadenkt zou je in hem het prototype kunnen zien van de krijger, de voortrekker, de atleet of de manager.

De planeten van de Ram

De planeten oefenen een wezenlijke invloed uit op de persoonlijkheid en het sociale leven van elk sterrenteken. Voor de Ram heeft dat volgend resultaat:
 • Element van de Ram: vuur
 • Zijn heersende planeet: Mars
 • Zijn carrièreplaneet: Saturnus
 • Zijn liefdesplaneet: Venus
 • Zijn geldplaneet: Venus
 • Zijn planeet van gezondheid en werk: Mercurius
 • Zijn planeet van het huiselijk en familiaal leven: de maan

De kleuren van de Ram

Ook kleuren zijn van belang voor ieders persoonlijkheid:
 • Kleuren van de Ram: helder rood, karmijn, scharlaken
 • Kleur die de Ram energie geeft: groen
 • Kleuren die voor de Ram liefde, romantiek en sociale harmonie symboliseren: groen, jade

Kwaliteiten en behoeftes die de Ram kenmerken

 • Noodzakelijke kwaliteiten voor het evenwicht van de Ram: behoedzaamheid
 • Zijn sterkste kwaliteiten: zelfvertrouwen, onafhankelijkheid, eerlijkheid, moed, onuitputtelijke fysieke energie
 • Zijn diepste behoeftes: actie
 • De dingen die hij moet vermijden: haast, onstuimigheid, roekeloosheid, overreageren

Wat heeft nog invloed op het karakter van de Ram?

Ten slotte zijn er nog een aantal elementen die het karakter van de Ram bepalen:
 • Zijn geluksnummers: 1, 13, 47
 • Zijn beste dag: dinsdag
 • Zijn edelstenen: robijn, amethist
 • Zijn metalen: ijzer, staal
 • Zijn geuren: kamperfoelie
 • Zijn houtsoort: mahonie
 • Zijn bloem: Oost-Indische kers
 • Zijn dier: ram
 • Zijn stof: wol

P.S. Dit artikel is een vertaling uit het Engels van horoscopes-love.eu.
© 2017 - 2021 Vosje, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Horoscoop: Planeet VenusHoroscoop: Planeet VenusSterrenbeeld is een bekend begrip. Planeten, hun betekenis en invloed in de horoscoop zijn minder bekend. Zon, Maan, Mer…
Sterrenbeeld en polariteitEen sterrenbeeld kan een bijbehorende positieve polariteit hebben of juist een negatieve polariteit. De Ram, Tweelingen,…
Horoscoop: Planeet MarsHoroscoop: Planeet MarsSterrenbeeld is een bekend begrip. Planeten, hun betekenis en invloed in de horoscoop zijn minder bekend. Zon, Maan, Mer…
Horoscoop: Planeet NeptunusHoroscoop: Planeet NeptunusSterrenbeeld is een bekend begrip. Planeten, hun betekenis en invloed in de horoscoop zijn minder bekend. Zon, Maan, Mer…

Het sterrenbeeld Steenbok: eigenschappen en karaktertrekkenHet sterrenbeeld Steenbok: eigenschappen en karaktertrekkenSteenbokkken zijn niet bevreesd voor de wrok die hun autoriteit soms kan opwekken. Als hij met onpopulariteit, vijandigh…
Het sterrenbeeld Waterman: eigenschappen en karaktertrekkenHet sterrenbeeld Waterman: eigenschappen en karaktertrekkenPraktisch ingestelde mensen beschouwen het abstracte denken verkeerdelijk als onpraktisch. Het klopt dat de wereld der a…
Bronnen en referenties
 • Inleidingsfoto: 3dman Eu, Pixabay
 • Horoscopes-love.eu
 • http://www.horoscopes-love.eu/12-zodiac-signs/aries
Reactie

Wereldburger (infoteur), 12-05-2017 #1
Leuk om mezelf in te herkennen. Mooi uitgebreid artikel. Schrijf je ook nog over de ram in relatie tot andere sterrenbeelden? Reactie infoteur, 17-05-2017
Onder dit algemene artikel vind je de relaties met de andere sterrenbeelden:
http://vosje.infoteur.nl/specials/ram.html

Vosje (460 artikelen)
Gepubliceerd: 25-04-2017
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Astrologie
Bronnen en referenties: 3
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.