De magie van kristallen

Alleen al de schoonheid van kristallen zorgt voor een bepaalde magie, maar we kunnen veel meer met kristallen doen dan ze als decoratie gebruiken. Vandaag de dag lijkt men de magie van kristallen herondekt te hebben. Het is ongelooflijk hoeveel mensen kristallen gebruiken in sieraden en als woondecoraties. Dit is niet een nieuwe trend: onze fasinatie voor kristallen begon al in de steentijd.

Oud en modern

In vrijwel elke cultuur en religie heeft men door de eeuwen heen stenen gebruikt voor symbolische, decoratieve of praktische doeleinden. De schoonheid en schaarste van edelstenen, evenals de gevoelens die ze oproepen, maken ze erg kostbaar. Veel kristallen hebben ook een praktische nut. Ze kunnen effectief gebruikt worden om de magische energie rondom en in ons te verzamelen en te sturen. We kunnen leren ze te gebruiken voor bescherming, geluk en genezing.

Hoe kristallen werken

Elk kristal heeft zijn eigen magische mogelijkheden en eigenschappen, maar ze werken allemaal op de volgende wijze:

Vibrerende balans

De magie van kristallen zit in de kleur die bepaald wordt door de mate waarin hun atomen vibreren. Deze vibraties stemmen overeen met de energie van de lichaamsaura's

Kanaliserende energie

Net zoals licht gefocust en gebroken kan worden door kristallen, gebeurt dit ook bij mentale energie; van geneeskrachtige energiën tot goddelijke communicatievormen.

Kristallen en magie

De meeste kristallen zijn meer dan alleen maar mooi. Als u hun magische associaties begrijpt, leert u hoe ze het best te gebruiken zijn in sieraden, bij genezing en wensen.

Kristallen gebruiken bij wensen

Als u kristallen bij wensen gebruikt, combineer ze dan met magische objecten met aanvullende kleurenassociaties.

U kunt kristallen gebruiken om de magische energiën van uw wens te kanaliseren.
  • Wrijf uw kristallen in met aanvullende etherische oliën voor een grotere geneeskrachtige en beschermende werking.
  • Kristallen kunnen helpen uw toekomst te voorspellen, net zoals men vroeger een glazen bol gebruikte.
  • Kristallen zijn duizenden jaren lang gebruikt als amuletten. Ze worden zelfs in de bijbel genoemd.

Paarse en indigo kristallen, zoals amethist, labradoriet en sodaliet, hebben dezelfde ontspannende eigenschappen als lavendel. Combineer ze met gedroogde lavendel in een heilzame talisman om hoofdpijn te verminderen.

Heldere kristallen, zoals kwarts, hebben dezelfde reinigende eigenschappen als witte bloemen zoals rozen. Combineer ze om de atmosfeer rein te houden.

Beter voelen met kristallen

Kristallen kunnen gebruikt worden om genezing te bevorderen.
  • Kristallen beïnvloeden de energievibraties van uw aura.
  • U kunt heilzame middelen van edelstenen maken door een kristal in een glas helder water te leggen. De geneeskrachtige bestanddelen van de steen doordrenken het water.

Sieraden en ornamenten

Volgens de Kelten hielp granaat bij het verzamelen van moed in conflicten. Ook gaf het energie om actie te ondernemen. Draag bij uw hart een granaatbroche met een Keltisch ontwerp voor emotionele kracht.

Door sieraden met kristallen te dragen houdt u de geneeskrachtige en regulerende vibraties steeds dichtbij uw lichaamsenergie.
  • Verbeter uw gezondheid en welzijn door het dragen van sieraden met stenen.
  • Draag kristallen die liefdesvibraties verhogen in een broche vlak bij uw hart.
  • Draag kristallen die communicatie verbeteren aan hangers om uw nek.
  • Schat gelukbrengende geboortestenen naar waarde, zodat u ze als persoonlijke sieraden cadeau kunt doen.
  • Ontdek de betekenis van diamanten in verlovings/trouwringen en waarom men spreekt van een robijnen bruiloft.
© 2007 - 2024 Biancab, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Edelstenen - agaat, amethist en bergkristalEdelstenen - agaat, amethist en bergkristalEdelstenen, zoals agaat, amethist en bergkristal en vele andere mineralen worden onder andere gebruikt in sieraden. Een…
Fossielen, gesteenten en edelstenenFossielen, gesteenten en edelstenenEen steen is maar een steen... Veel mensen denken bij een steen aan een baksteen,grind enz. Eigenlijk is een steen heel…
Kristallen en uw Chakra'sAls de fijne energietrillingen in kristallen overeenstemmen met uw eigen vibraties, kunnen uw lichaam en geest ontspanne…

De Maansteen: werking, betekenis en eigenschappenDe Maansteen: werking, betekenis en eigenschappenIn de Indiase cultuur staat de geneeskrachtige maansteen nog steeds hoog in aanzien. Het is daar een heilige steen, een…
De magie van aromatherapieDe genezende en opwekkende kwaliteiten van plantengeuren kunnen u helpen ontspannen en kunnen zelfs kwaaltjes behandelen…
Biancab (51 artikelen)
Gepubliceerd: 27-06-2007
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Alternatief
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.