Artikelen 1 - 10 in de rubriek Gezonde voeding

Gezonde voeding (Mens en Gezondheid)

Noni of Indische moerbei ter bevordering van de gezondheid

Noni of Indische moerbei ter bevordering van de gezondheid

Noni of Indische moerbei is een subtropische plant met grote vruchten. De vrucht zal je echter niet snel tegenkomen bij de reguliere groente- en fruitwinkel. De vrucht wordt dan ook meestal niet om de… Annastaal, 27-11-2020
Teff: een voedzaam en glutenvrij oergraan

Teff: een voedzaam en glutenvrij oergraan

Teff (Eragrostis tef) is een eenjarig glutenvrij gewas, dat behoort tot de grassenfamilie (Poaceae). De eetbare zaden van de plant (teffgranen) zijn bijzonder klein, waardoor de zaden niet gepeld word… Geisha, 23-11-2020
Nangka of jackfruit, gezond en veelzijdig in de keuken

Nangka of jackfruit, gezond en veelzijdig in de keuken

Waar de naam ‘nangka’ weinig mensen waarschijnlijk iets zegt, doet de naam ‘jackfruit’ dat in de meeste gevallen wel. Zeker bij vegetariërs is jackfruit populair. Jackfruit is een vrucht die past in e… Annastaal, 29-10-2020
Aalbessen: gezondheidsvoordelen en inhoudsstoffen aalbes

Aalbessen: gezondheidsvoordelen en inhoudsstoffen aalbes

De aalbes of trosbes is een bes die afkomstig is van een bladverliezende struik, normaal 1 tot 1,5 meter hoog, soms zelfs 2 meter. Er zijn zwarte, rode en witte aalbessen. De teelt van rode aalbessen… Tartuffel, Gezonde voeding, 30-07-2020
Rooibos: gezondheidsvoordelen en voedingswaarde rooibosthee

Rooibos: gezondheidsvoordelen en voedingswaarde rooibosthee

Rooibos (Aspalathus linearis) is afkomstig van het blad en de twijgjes van de Aspalathus linearis plant, een plant uit de vlinderbloemenfamilie (Leguminosae) die alleen in Zuid-Afrika groeit. Het is d… Tartuffel, Kruidengeneeskunde, 16-07-2020
Dadels: gezondheidsvoordelen en voedingswaarde van dadels

Dadels: gezondheidsvoordelen en voedingswaarde van dadels

Dadels zijn de vruchten van de dadelpalm (Phoenix dactylifera) en groeien in trossen aan de vrouwelijke bomen. De dadelpalm komt oorspronkelijk uit de Perzische Golf, een uitloper van de Indische Ocea… Tartuffel, Gezonde voeding, 14-07-2020
Rode kool: gezondheidsvoordelen en voedingswaarde rode kool

Rode kool: gezondheidsvoordelen en voedingswaarde rode kool

Rode kool of rodekool kent een zomer- en wintervariant en groeit in grote en dichte bolronde kroppen. De kool heeft een dieppaarse, glanzende huid en behoort stevig aan te voelen met knapperige blader… Tartuffel, Gezonde voeding, 13-07-2020
Psyllium: gezondheidsvoordelen en bijwerkingen van vlozaad

Psyllium: gezondheidsvoordelen en bijwerkingen van vlozaad

Psyllium of psylliumvezel, ook wel bekend als vlozaad, is een product dat bestaat uit de zaadhuiden van de zaden van de plantensoorten Plantago ovata of Plantago afra van het geslacht Weegbree. Ze kun… Tartuffel, Gezonde voeding, 06-07-2020
Tomaten: gezondheidsvoordelen en voedingswaarde tomaat

Tomaten: gezondheidsvoordelen en voedingswaarde tomaat

De tomaat is een vrucht van de tomatenplant (Solanum lycopersicum) en is culinair gezien een groente. Tomaten zijn culinair gezien niet alleen veelzijdig, ze zijn ook buitengewoon gezond. Tomaten beva… Tartuffel, Gezonde voeding, 02-07-2020
Aubergine: gezondheidsvoordelen en voedingswaarde aubergines

Aubergine: gezondheidsvoordelen en voedingswaarde aubergines

De aubergine (Solanum melongena) is de vrucht van de gelijknamige eenjarige plant uit de nachtschadefamilie (Solanaceae). Aubergines bevatten weinig calorieën en hebben weinig smaak. Dat aubergine wei… Tartuffel, Gezonde voeding, 01-07-2020
Schrijf mee!