Artikelen 1 - 10 in de rubriek Gezonde voeding

Gezonde voeding (Mens en Gezondheid)

Psyllium: gezondheidsvoordelen en bijwerkingen van vlozaad

Psyllium: gezondheidsvoordelen en bijwerkingen van vlozaad

Psyllium of psylliumvezel, ook wel bekend als vlozaad, is een product dat bestaat uit de zaadhuiden van de zaden van de plantensoorten Plantago ovata of Plantago afra van het geslacht Weegbree. Ze kun… Tartuffel, 06-07-2020
Tomaten: gezondheidsvoordelen en voedingswaarde tomaat

Tomaten: gezondheidsvoordelen en voedingswaarde tomaat

De tomaat is een vrucht van de tomatenplant (Solanum lycopersicum) en is culinair gezien een groente. Tomaten zijn culinair gezien niet alleen veelzijdig, ze zijn ook buitengewoon gezond. Tomaten beva… Tartuffel, 02-07-2020
Aubergine: gezondheidsvoordelen en voedingswaarde aubergines

Aubergine: gezondheidsvoordelen en voedingswaarde aubergines

De aubergine (Solanum melongena) is de vrucht van de gelijknamige eenjarige plant uit de nachtschadefamilie (Solanaceae). Aubergines bevatten weinig calorieën en hebben weinig smaak. Dat aubergine wei… Tartuffel, 01-07-2020
Pruimen: gezondheidsvoordelen en voedingswaarde van de pruim

Pruimen: gezondheidsvoordelen en voedingswaarde van de pruim

Er zijn 21 rassen pruimenbomen. Door de verschillende soorten pruimen loopt het pruimenseizoen in Nederland van juli tot september/oktober. Ook worden pruimen uit onder meer Spanje, Chili, Zuid-Afrika… Tartuffel, 30-06-2020
Waterkers: gezondheidsvoordelen en voedingswaarde waterkers

Waterkers: gezondheidsvoordelen en voedingswaarde waterkers

Waterkers komt wild voor in de buurt van vijvers en meertjes in Europa en wordt al eeuwenlang verbouwd. Het plantje heeft een peperige, mosterd-achtige smaak door mosterdolie-glycosiden en je kunt het… Tartuffel, Gezonde voeding, 29-06-2020
Rammenas: gezondheidsvoordelen en voedingswaarde

Rammenas: gezondheidsvoordelen en voedingswaarde

De rammenas, die ook wel winterradijs of zwarte radijs wordt genoemd, worden vanaf september tot ongeveer november geoogst, maar ze zijn tot grofweg maart verkrijgbaar omdat ze nog maandenlang in voch… Tartuffel, Gezonde voeding, 26-06-2020
Lucuma: gezondheidsvoordelen en voedingswaarde van lucuma

Lucuma: gezondheidsvoordelen en voedingswaarde van lucuma

Anno 2020 hebben sommige exotische vruchten zoals guarana of açaibessen de top gehaald op de populariteitsschaal van superfoods in Nederland. Het is vooral omdat ze rijk zijn aan vitaminen dat deze vr… Tartuffel, Gezonde voeding, 25-06-2020
Courgette: gezondheidsvoordelen en voedingswaarde courgettes

Courgette: gezondheidsvoordelen en voedingswaarde courgettes

Een courgette is de ongerijpte vrucht van de soort Cucurbita pepo (sierpompoen) uit de komkommerfamilie, die als groente wordt gegeten. Courgettes zijn niet alleen een veelzijdige groente, ze bevatten… Tartuffel, Gezonde voeding, 22-06-2020
Savooiekool: gezondheidsvoordelen van groene kool

Savooiekool: gezondheidsvoordelen van groene kool

Savooiekool of groene kool (Brassica oleracea convar. capitata var. sabauda) is een variëteit van kool (Brassica oleracea). Het wordt gekenmerkt door gekrulde bladeren. Groene kool zit boordevol vitam… Tartuffel, Gezonde voeding, 18-06-2020
Zuurkoolsap: gezondheidsvoordelen en voedingswaarde

Zuurkoolsap: gezondheidsvoordelen en voedingswaarde

Zuurkoolsap is zeer gezond dankzij het hoge vitaminegehalte. Daarnaast draagt ​​het dankzij melkzuurbacteriën bij aan een gezonde darm. Om zuurkoolsap te maken wordt witte kool gefermentee… Tartuffel, Gezonde voeding, 15-06-2020
Schrijf mee!