Artikelen 1 - 10 in de rubriek Gezonde voeding

Gezonde voeding (Mens en Gezondheid)

Aalbessen: gezondheidsvoordelen en inhoudsstoffen aalbes

Aalbessen: gezondheidsvoordelen en inhoudsstoffen aalbes

De aalbes of trosbes is een bes die afkomstig is van een bladverliezende struik, normaal 1 tot 1,5 meter hoog, soms zelfs 2 meter. Er zijn zwarte, rode en witte aalbessen. De teelt van rode aalbessen… Tartuffel, Gezonde voeding, 30-07-2020
Rooibos: gezondheidsvoordelen en voedingswaarde rooibosthee

Rooibos: gezondheidsvoordelen en voedingswaarde rooibosthee

Rooibos (Aspalathus linearis) is afkomstig van het blad en de twijgjes van de Aspalathus linearis plant, een plant uit de vlinderbloemenfamilie (Leguminosae) die alleen in Zuid-Afrika groeit. Het is d… Tartuffel, Kruidengeneeskunde, 16-07-2020
Dadels: gezondheidsvoordelen en voedingswaarde van dadels

Dadels: gezondheidsvoordelen en voedingswaarde van dadels

Dadels zijn de vruchten van de dadelpalm (Phoenix dactylifera) en groeien in trossen aan de vrouwelijke bomen. De dadelpalm komt oorspronkelijk uit de Perzische Golf, een uitloper van de Indische Ocea… Tartuffel, Gezonde voeding, 14-07-2020
Rode kool: gezondheidsvoordelen en voedingswaarde rode kool

Rode kool: gezondheidsvoordelen en voedingswaarde rode kool

Rode kool of rodekool kent een zomer- en wintervariant en groeit in grote en dichte bolronde kroppen. De kool heeft een dieppaarse, glanzende huid en behoort stevig aan te voelen met knapperige blader… Tartuffel, Gezonde voeding, 13-07-2020
Psyllium: gezondheidsvoordelen en bijwerkingen van vlozaad

Psyllium: gezondheidsvoordelen en bijwerkingen van vlozaad

Psyllium of psylliumvezel, ook wel bekend als vlozaad, is een product dat bestaat uit de zaadhuiden van de zaden van de plantensoorten Plantago ovata of Plantago afra van het geslacht Weegbree. Ze kun… Tartuffel, Gezonde voeding, 06-07-2020
Tomaten: gezondheidsvoordelen en voedingswaarde tomaat

Tomaten: gezondheidsvoordelen en voedingswaarde tomaat

De tomaat is een vrucht van de tomatenplant (Solanum lycopersicum) en is culinair gezien een groente. Tomaten zijn culinair gezien niet alleen veelzijdig, ze zijn ook buitengewoon gezond. Tomaten beva… Tartuffel, Gezonde voeding, 02-07-2020
Aubergine: gezondheidsvoordelen en voedingswaarde aubergines

Aubergine: gezondheidsvoordelen en voedingswaarde aubergines

De aubergine (Solanum melongena) is de vrucht van de gelijknamige eenjarige plant uit de nachtschadefamilie (Solanaceae). Aubergines bevatten weinig calorieën en hebben weinig smaak. Dat aubergine wei… Tartuffel, Gezonde voeding, 01-07-2020
Pruimen: gezondheidsvoordelen en voedingswaarde van de pruim

Pruimen: gezondheidsvoordelen en voedingswaarde van de pruim

Er zijn 21 rassen pruimenbomen. Door de verschillende soorten pruimen loopt het pruimenseizoen in Nederland van juli tot september/oktober. Ook worden pruimen uit onder meer Spanje, Chili, Zuid-Afrika… Tartuffel, Gezonde voeding, 30-06-2020
Waterkers: gezondheidsvoordelen en voedingswaarde waterkers

Waterkers: gezondheidsvoordelen en voedingswaarde waterkers

Waterkers komt wild voor in de buurt van vijvers en meertjes in Europa en wordt al eeuwenlang verbouwd. Het plantje heeft een peperige, mosterd-achtige smaak door mosterdolie-glycosiden en je kunt het… Tartuffel, Gezonde voeding, 29-06-2020
Rammenas: gezondheidsvoordelen en voedingswaarde

Rammenas: gezondheidsvoordelen en voedingswaarde

De rammenas, die ook wel winterradijs of zwarte radijs wordt genoemd, worden vanaf september tot ongeveer november geoogst, maar ze zijn tot grofweg maart verkrijgbaar omdat ze nog maandenlang in voch… Tartuffel, Gezonde voeding, 26-06-2020
Schrijf mee!