Artikelen 11 - 20 in de rubriek Gezonde voedingGezonde voeding (Mens en Gezondheid)
Er zijn 21 rassen pruimenbomen. Door de verschillende soorten pruimen loopt het pruimenseizoen in Nederland van juli tot september/oktober. Ook worden pruimen uit onder meer Spanje, Chili, Zuid-Afrika…
Tartuffel, 30-06-2020
Waterkers komt wild voor in de buurt van vijvers en meertjes in Europa en wordt al eeuwenlang verbouwd. Het plantje heeft een peperige, mosterd-achtige smaak door mosterdolie-glycosiden en je kunt het…
Tartuffel, 29-06-2020
De rammenas, die ook wel winterradijs of zwarte radijs wordt genoemd, worden vanaf september tot ongeveer november geoogst, maar ze zijn tot grofweg maart verkrijgbaar omdat ze nog maandenlang in voch…
Tartuffel, 26-06-2020
Anno 2024 hebben sommige exotische vruchten zoals guarana of açaibessen de top gehaald op de populariteitsschaal van superfoods in Nederland. Het is vooral omdat ze rijk zijn aan vitaminen dat deze vr…
Tartuffel, 25-06-2020
Een courgette is de ongerijpte vrucht van de soort Cucurbita pepo (sierpompoen) uit de komkommerfamilie, die als groente wordt gegeten. Courgettes zijn niet alleen een veelzijdige groente, ze bevatten…
Tartuffel, 22-06-2020
Savooiekool of groene kool (Brassica oleracea convar. capitata var. sabauda) is een variëteit van kool (Brassica oleracea). Het wordt gekenmerkt door gekrulde bladeren. Groene kool zit boordevol vitam…
Tartuffel, 18-06-2020
Zuurkoolsap is zeer gezond dankzij het hoge vitaminegehalte. Daarnaast draagt het dankzij melkzuurbacteriën bij aan een gezonde darm. Om zuurkoolsap te maken wordt witte kool gefermentee…
Tartuffel, 15-06-2020
Witte kool is zowel voedsel als medicijn. Dat komt omdat witte kool zo gezond is. Het levert voedingsstoffen en nutriënten als voedsel en medicinale stoffen als medicijn. Witte kool kan de bloedsuiker…
Tartuffel, 15-06-2020
Geroosterd, gekookt, geroerbakt, bereid in de oven of gegeten als rauwkost: spitskool kan op verschillende manieren bereid worden. Spitskool heeft een iets zachtere smaak dan witte kool en het grote v…
Tartuffel, 12-06-2020
Zuurkool is opzettelijk verzuurde witte kool. Het is gesneden witte kool en op een natuurlijke wijze gefermenteerd. Zuurkool is door de inwerking van diverse melkzuurbacteriën geconserveerd. Zuurkool…
Tartuffel, 11-06-2020