Artikelen 11 - 20 in de rubriek Gezonde voeding

Gezonde voeding (Mens en Gezondheid)

Witte kool: gezondheidsvoordelen & voedingswaarde witte kool

Witte kool: gezondheidsvoordelen & voedingswaarde witte kool

Witte kool is zowel voedsel als medicijn. Dat komt omdat witte kool zo gezond is. Het levert voedingsstoffen en nutriënten als voedsel en medicinale stoffen als medicijn. Witte kool kan de bloedsuiker… Tartuffel, Gezonde voeding, 15-06-2020
Spitskool: gezondheidsvoordelen en voedingswaarde spitskool

Spitskool: gezondheidsvoordelen en voedingswaarde spitskool

Geroosterd, gekookt, geroerbakt, bereid in de oven of gegeten als rauwkost: spitskool kan op verschillende manieren bereid worden. Spitskool heeft een iets zachtere smaak dan witte kool en het grote v… Tartuffel, Gezonde voeding, 12-06-2020
Zuurkool: gezondheidsvoordelen en voedingswaarde zuurkool

Zuurkool: gezondheidsvoordelen en voedingswaarde zuurkool

Zuurkool is opzettelijk verzuurde witte kool. Het is gesneden witte kool en op een natuurlijke wijze gefermenteerd. Zuurkool is door de inwerking van diverse melkzuurbacteriën geconserveerd. Zuurkool… Tartuffel, Gezonde voeding, 11-06-2020
Onbekende groente: Zeekraal

Onbekende groente: Zeekraal

Zeekraal is een groente waar mensen wel eens van gehoord hebben, maar veel mensen kennen de groente niet echt goed. Zeekraal is een succulent, ofwel een plant die water opslaat in één of meerdere dele… Annastaal, 09-06-2020
Rode bieten: gezondheidsvoordelen en voedingswaarde

Rode bieten: gezondheidsvoordelen en voedingswaarde

Het belangrijkste bestanddeel van rode bieten of krootjes is water; het vezelgehalte is drie procent en de koolhydraten zijn ook in een zeer kleine hoeveelheid van acht procent aanwezig. Rode biet bev… Tartuffel, Gezonde voeding, 09-06-2020
Lucuma-poeder: suikervervanger rijk aan antioxidanten

Lucuma-poeder: suikervervanger rijk aan antioxidanten

Lucuma-poeder wordt gemaakt van de vrucht van de Pouteria lucuma, die voorkomt in de Andes-vallei in Zuid-Amerika. Daar wordt de vrucht vaak rauw gegeten maar in Europa kennen we het vooral als poeder… Dessal, 09-06-2020
Papaja: gezondheidsvoordelen en voedingswaarde van papaja

Papaja: gezondheidsvoordelen en voedingswaarde van papaja

De papaja is een tropische vrucht die anno 2020 nog niet heel veel gegeten wordt in Nederland. Je ziet over mango's maar dat geldt niet voor papaja's. In papaja zitten veel vitaminen, zoals bètacarote… Tartuffel, Gezonde voeding, 08-06-2020
Plantensterolen gebruiken voor verlagen LDL-cholesterol

Plantensterolen gebruiken voor verlagen LDL-cholesterol

Plantensterolen zijn van nature in planten voorkomende stoffen die qua samenstelling wel wat lijken op cholesterol. Wanneer plantensterolen oraal worden ingenomen dan worden ze nauwelijks door het lic… Dessal, Cholesterol verlagen, 08-06-2020
Drakenfruit of pitaja: gezondheidsvoordelen & voedingswaarde

Drakenfruit of pitaja: gezondheidsvoordelen & voedingswaarde

Drakenfruit, ook wel pitaja (drakenvrucht) genoemd, is de vrucht van een cactus met een geschubde schil, vandaar de benaming 'drakenfruit'. Het is de vrucht van verschillende cactussoorten. Het flambo… Tartuffel, Gezonde voeding, 05-06-2020
Vitamine K en voorkoming van ernstig verloop corona-virus nieuws uitgelicht

Vitamine K en voorkoming van ernstig verloop corona-virus

Onderzoekers van het Radboud Medisch Centrum ontdekten dat een gezond vitamine K-gehalte er mogelijk aan kan bijdragen dat iemand niet ernstig ziek wordt van het corona-virus. Zij publiceerden hierove… Dessal, 04-06-2020