InfoNu.nl > Mens en Gezondheid > Gezonde voeding > Gezonde voeding: Pagina 2
Artikelen 11 - 20 in de rubriek Gezonde voeding

Gezonde voeding (Mens en Gezondheid)

Soorten zeewier: groene, bruine en rode zeewieren

Soorten zeewier: groene, bruine en rode zeewieren

Zeewieren zijn grote algen, die leven in zout of brak water. Wereldwijd zijn er duizenden soorten zeewieren die verdeeld zijn in drie groepen: groene, bruine en rode zeewieren. Zeewier heeft een hoge… Geisha, 27-11-2019
Avocado: gezondheidsvoordelen en voedingswaarde avocado's

Avocado: gezondheidsvoordelen en voedingswaarde avocado's

De avocado (Persea americana) behoort tot de laurierfamilie. De boom kan 20 meter hoog worden en doet denken aan walnootbomen met hun weelderige gebladerte. Avocadobomen kunnen 50 jaar oud worden en d… Tartuffel, Gezonde voeding, 26-11-2019
Kousenband: voedingswaarde en gebruik van de peulvrucht

Kousenband: voedingswaarde en gebruik van de peulvrucht

De kousenband (Vigna unguiculata subp. sesquipedalis) is een gewas dat wordt geteeld om zijn onrijpe jonge peulvruchten. Kousenband is caloriearm en bevat een ruime hoeveelheid aan vezels, vitaminen e… Geisha, 26-11-2019
Cranberry: gezondheidsvoordelen & voedingswaarde cranberry's

Cranberry: gezondheidsvoordelen & voedingswaarde cranberry's

De cranberry, ook wel lepeltjesheide of grote veenbes, is een plant uit de heidefamilie (Ericaceae). De friszure, wat wrange smaak van cranberry's kunnen veel mensen niet waarderen en daarom worden ze… Tartuffel, Gezonde voeding, 22-11-2019
Frambozen: gezondheidsvoordelen en voedingsstoffen framboos

Frambozen: gezondheidsvoordelen en voedingsstoffen framboos

De framboos (Rubus idaeus) is een plant uit de rozenfamilie en behoort naast aardbeien, zwarte of rode bessen tot de vruchten die het meest voorkomen in de tuin. De redenen hiervoor zijn de zeer g… Tartuffel, Gezonde voeding, 22-11-2019
Vlierbessen: gezondheidsvoordelen & voedingsstoffen vlierbes

Vlierbessen: gezondheidsvoordelen & voedingsstoffen vlierbes

Vlierbessen, de vruchten van de zwarte vlier (Sambucus nigra), zijn botanisch gezien steenvruchten. De glanzende zwarte bes heeft op culinair gebied veel te bieden, maar is tevens zeer gezond. Vlierbe… Tartuffel, Gezonde voeding, 18-11-2019
Zwartoogboon: voedingswaarde en gebruik van de peulvrucht

Zwartoogboon: voedingswaarde en gebruik van de peulvrucht

De zwartoogboon is een gezonde peulvrucht die te gebruiken is voor diverse gerechten. De boon bevat veel plantaardig eiwit, vezels, koolhydraten en vitaminen en mineralen. De plant wordt hoofdzakelijk… Geisha, 14-11-2019
Zwarte peper: gezondheidsvoordelen en voedingsstoffen

Zwarte peper: gezondheidsvoordelen en voedingsstoffen

Zwarte peper is een in de keuken gebruikte specerij. Peper groeit als bessen aan de zwartepeperplant of Piper nigrum. Peperbolletjes zijn de gedroogde bessen van de tropische peperplant. Zwarte peper… Tartuffel, Kruidengeneeskunde, 13-11-2019
Barunoten: de voedingswaarde en de gezondheidseffecten

Barunoten: de voedingswaarde en de gezondheidseffecten

De barunoot is een super gezonde noot uit de savanne van Brazilië. Deze noot bevat minder calorieën vergeleken met vele andere noten, maar meer gezonde vetten en vezels. Bovendien is de noot rijk aan… Geisha, 12-11-2019
Vijg: gezondheidsvoordelen en voedingswaarde van vijgen

Vijg: gezondheidsvoordelen en voedingswaarde van vijgen

De vijg is de vrucht van bomen van het geslacht Ficus, de botanische naam van een geslacht in de moerbeifamilie (Moraceae). Een vijgenboom is een groenblijvende plant. Vijgenbomen worden maximaal 100… Tartuffel, Gezonde voeding, 12-11-2019