Artikelen 11 - 20 in de rubriek Gezonde voeding

Gezonde voeding (Mens en Gezondheid)

Pruimen: gezondheidsvoordelen en voedingswaarde van de pruim

Pruimen: gezondheidsvoordelen en voedingswaarde van de pruim

Er zijn 21 rassen pruimenbomen. Door de verschillende soorten pruimen loopt het pruimenseizoen in Nederland van juli tot september/oktober. Ook worden pruimen uit onder meer Spanje, Chili, Zuid-Afrika… Tartuffel, 30-06-2020
Waterkers: gezondheidsvoordelen en voedingswaarde waterkers

Waterkers: gezondheidsvoordelen en voedingswaarde waterkers

Waterkers komt wild voor in de buurt van vijvers en meertjes in Europa en wordt al eeuwenlang verbouwd. Het plantje heeft een peperige, mosterd-achtige smaak door mosterdolie-glycosiden en je kunt het… Tartuffel, 29-06-2020
Rammenas: gezondheidsvoordelen en voedingswaarde

Rammenas: gezondheidsvoordelen en voedingswaarde

De rammenas, die ook wel winterradijs of zwarte radijs wordt genoemd, worden vanaf september tot ongeveer november geoogst, maar ze zijn tot grofweg maart verkrijgbaar omdat ze nog maandenlang in voch… Tartuffel, 26-06-2020
Lucuma: gezondheidsvoordelen en voedingswaarde van lucuma

Lucuma: gezondheidsvoordelen en voedingswaarde van lucuma

Anno 2024 hebben sommige exotische vruchten zoals guarana of açaibessen de top gehaald op de populariteitsschaal van superfoods in Nederland. Het is vooral omdat ze rijk zijn aan vitaminen dat deze vr… Tartuffel, 25-06-2020
Courgette: gezondheidsvoordelen en voedingswaarde courgettes

Courgette: gezondheidsvoordelen en voedingswaarde courgettes

Een courgette is de ongerijpte vrucht van de soort Cucurbita pepo (sierpompoen) uit de komkommerfamilie, die als groente wordt gegeten. Courgettes zijn niet alleen een veelzijdige groente, ze bevatten… Tartuffel, 22-06-2020
Savooiekool: gezondheidsvoordelen van groene kool

Savooiekool: gezondheidsvoordelen van groene kool

Savooiekool of groene kool (Brassica oleracea convar. capitata var. sabauda) is een variëteit van kool (Brassica oleracea). Het wordt gekenmerkt door gekrulde bladeren. Groene kool zit boordevol vitam… Tartuffel, 18-06-2020
Zuurkoolsap: gezondheidsvoordelen en voedingswaarde

Zuurkoolsap: gezondheidsvoordelen en voedingswaarde

Zuurkoolsap is zeer gezond dankzij het hoge vitaminegehalte. Daarnaast draagt ​​het dankzij melkzuurbacteriën bij aan een gezonde darm. Om zuurkoolsap te maken wordt witte kool gefermentee… Tartuffel, 15-06-2020
Witte kool: gezondheidsvoordelen & voedingswaarde witte kool

Witte kool: gezondheidsvoordelen & voedingswaarde witte kool

Witte kool is zowel voedsel als medicijn. Dat komt omdat witte kool zo gezond is. Het levert voedingsstoffen en nutriënten als voedsel en medicinale stoffen als medicijn. Witte kool kan de bloedsuiker… Tartuffel, 15-06-2020
Spitskool: gezondheidsvoordelen en voedingswaarde spitskool

Spitskool: gezondheidsvoordelen en voedingswaarde spitskool

Geroosterd, gekookt, geroerbakt, bereid in de oven of gegeten als rauwkost: spitskool kan op verschillende manieren bereid worden. Spitskool heeft een iets zachtere smaak dan witte kool en het grote v… Tartuffel, 12-06-2020
Zuurkool: gezondheidsvoordelen en voedingswaarde zuurkool

Zuurkool: gezondheidsvoordelen en voedingswaarde zuurkool

Zuurkool is opzettelijk verzuurde witte kool. Het is gesneden witte kool en op een natuurlijke wijze gefermenteerd. Zuurkool is door de inwerking van diverse melkzuurbacteriën geconserveerd. Zuurkool… Tartuffel, 11-06-2020