Artikelen 11 - 20 in de rubriek Gezonde voeding

Gezonde voeding (Mens en Gezondheid)

Lucuma: gezondheidsvoordelen en voedingswaarde van lucuma

Lucuma: gezondheidsvoordelen en voedingswaarde van lucuma

Anno 2020 hebben sommige exotische vruchten zoals guarana of açaibessen de top gehaald op de populariteitsschaal van superfoods in Nederland. Het is vooral omdat ze rijk zijn aan vitaminen dat deze vr… Tartuffel, Gezonde voeding, 25-06-2020
Courgette: gezondheidsvoordelen en voedingswaarde courgettes

Courgette: gezondheidsvoordelen en voedingswaarde courgettes

Een courgette is de ongerijpte vrucht van de soort Cucurbita pepo (sierpompoen) uit de komkommerfamilie, die als groente wordt gegeten. Courgettes zijn niet alleen een veelzijdige groente, ze bevatten… Tartuffel, Gezonde voeding, 22-06-2020
Savooiekool: gezondheidsvoordelen van groene kool

Savooiekool: gezondheidsvoordelen van groene kool

Savooiekool of groene kool (Brassica oleracea convar. capitata var. sabauda) is een variëteit van kool (Brassica oleracea). Het wordt gekenmerkt door gekrulde bladeren. Groene kool zit boordevol vitam… Tartuffel, Gezonde voeding, 18-06-2020
Zuurkoolsap: gezondheidsvoordelen en voedingswaarde

Zuurkoolsap: gezondheidsvoordelen en voedingswaarde

Zuurkoolsap is zeer gezond dankzij het hoge vitaminegehalte. Daarnaast draagt ​​het dankzij melkzuurbacteriën bij aan een gezonde darm. Om zuurkoolsap te maken wordt witte kool gefermentee… Tartuffel, Gezonde voeding, 15-06-2020
Witte kool: gezondheidsvoordelen & voedingswaarde witte kool

Witte kool: gezondheidsvoordelen & voedingswaarde witte kool

Witte kool is zowel voedsel als medicijn. Dat komt omdat witte kool zo gezond is. Het levert voedingsstoffen en nutriënten als voedsel en medicinale stoffen als medicijn. Witte kool kan de bloedsuiker… Tartuffel, Gezonde voeding, 15-06-2020
Spitskool: gezondheidsvoordelen en voedingswaarde spitskool

Spitskool: gezondheidsvoordelen en voedingswaarde spitskool

Geroosterd, gekookt, geroerbakt, bereid in de oven of gegeten als rauwkost: spitskool kan op verschillende manieren bereid worden. Spitskool heeft een iets zachtere smaak dan witte kool en het grote v… Tartuffel, Gezonde voeding, 12-06-2020
Zuurkool: gezondheidsvoordelen en voedingswaarde zuurkool

Zuurkool: gezondheidsvoordelen en voedingswaarde zuurkool

Zuurkool is opzettelijk verzuurde witte kool. Het is gesneden witte kool en op een natuurlijke wijze gefermenteerd. Zuurkool is door de inwerking van diverse melkzuurbacteriën geconserveerd. Zuurkool… Tartuffel, Gezonde voeding, 11-06-2020
Onbekende groente: Zeekraal

Onbekende groente: Zeekraal

Zeekraal is een groente waar mensen wel eens van gehoord hebben, maar veel mensen kennen de groente niet echt goed. Zeekraal is een succulent, ofwel een plant die water opslaat in één of meerdere dele… Annastaal, 09-06-2020
Rode bieten: gezondheidsvoordelen en voedingswaarde

Rode bieten: gezondheidsvoordelen en voedingswaarde

Het belangrijkste bestanddeel van rode bieten of krootjes is water; het vezelgehalte is drie procent en de koolhydraten zijn ook in een zeer kleine hoeveelheid van acht procent aanwezig. Rode biet bev… Tartuffel, Gezonde voeding, 09-06-2020
Lucuma-poeder: suikervervanger rijk aan antioxidanten

Lucuma-poeder: suikervervanger rijk aan antioxidanten

Lucuma-poeder wordt gemaakt van de vrucht van de Pouteria lucuma, die voorkomt in de Andes-vallei in Zuid-Amerika. Daar wordt de vrucht vaak rauw gegeten maar in Europa kennen we het vooral als poeder… Dessal, 09-06-2020