InfoNu.nl > Mens en Gezondheid > Gezonde voeding > Gezonde voeding: Pagina 9
Artikelen 81 - 90 in de rubriek Gezonde voeding

Gezonde voeding (Mens en Gezondheid)

Walnoten: gezondheidsvoordelen en voedingswaarde

Walnoten: gezondheidsvoordelen en voedingswaarde

In feite zijn het de soorten vetten in walnoten die ze speciaal maken als het gaat om cardiovasculaire gezondheid, dus de gezondheid van hart en bloedvaten. Walnoten bevatten veel meervoudig onverzadi… Tartuffel, Noten en zaden, 17-12-2018
Spinazie: gezondheidsvoordelen en voedingswaarde

Spinazie: gezondheidsvoordelen en voedingswaarde

Spinazie is een superfood; spinazie is zeer gezond. Spinazie zit boordevol voedingsstoffen en is caloriearm. Het is een groene bladgroente, deze vormen een belangrijk onderdeel van een gezond voedings… Tartuffel, Gezonde voeding, 17-12-2018
Vitamine B1: Functies, voedingsmiddelen, voordelen en tekort

Vitamine B1: Functies, voedingsmiddelen, voordelen en tekort

Vitamine B1 (thiamine) is net zoals andere vitaminen uit het vitamine B-complex een belangrijk in water oplosbaar vitamine. Thiamine is essentieel voor het glucosemetabolisme en het speelt een sleutel… Miske, Vitaminen, 17-12-2018
Zonnebloempitten: gezondheidsvoordelen en voedingswaarde

Zonnebloempitten: gezondheidsvoordelen en voedingswaarde

Op zoek naar een snack met veel gezondheidsvoordelen? Geniet dan van een handvol zonnebloempitten. Deze zijn zeer gezond. Zonnebloempitten hebben een pittige smaak en zijn rijk aan vezels en onverzadi… Tartuffel, Noten en zaden, 17-12-2018
Sharonfruit (kaki): gezondheidsvoordelen en voedingswaarde

Sharonfruit (kaki): gezondheidsvoordelen en voedingswaarde

Sharonfruit (kaki) is een caloriearme oranje vrucht met een bijzonder lekkere smaak, die wel wat lijkt op abrikozen. Sharonfruit kan rauw of gedroogd worden gegeten. Het kan ook gebruikt worden bij he… Tartuffel, Gezonde voeding, 14-12-2018
Kardemom: gezondheidsvoordelen, bijwerkingen en bronnen

Kardemom: gezondheidsvoordelen, bijwerkingen en bronnen

Kardemom is een van de oudste, bekende specerijen met veel gezonde eigenschappen voor het lichaam. Kardemom wordt van oudsher in veel culturen als een kruid en een traditioneel medicijn gebruikt. De m… Tartuffel, Gezonde voeding, 13-12-2018
Bottenbouillon: voordelen voor de gezondheid en basisrecept

Bottenbouillon: voordelen voor de gezondheid en basisrecept

Bottenbouillon staat in 2018 weer erg in de belangstelling. Dit omdat men opnieuw ontdekt dat het eten van bottenbouillon talloze voordelen voor de gezondheid heeft. Vele wetenschappelijke onderzoeken… Liseverhulst, 12-12-2018
Zeewier in voeding: Voordelen voor de gezondheid

Zeewier in voeding: Voordelen voor de gezondheid

In het water bevinden zich algen, een groep plantaardige organismen. Zeewieren zijn de grotere algen die aanwezig zijn in of in de buurt van zoute wateren. Zeewier, dat in veel verschillende soorten b… Miske, Gezonde voeding, 10-12-2018
Zoethout/zoethoutwortel: Voordelen voor de gezondheid

Zoethout/zoethoutwortel: Voordelen voor de gezondheid

Zoethout is afkomstig van de plant Glycyrrhiza glabra. Deze specerij wordt gebruikt als zoetstof in snoep, en ook wordt hiermee de smaak van medicijnen gemaskeerd. Zoethout is verkrijgbaar in de vorm… Miske, Gezonde voeding, 04-12-2018
Onbekende groente: Kailan - oorsprong en toepassing

Onbekende groente: Kailan - oorsprong en toepassing

Kailan is voor veel mensen nog een onbekende groente. Mogelijk kennen sommige mensen deze groente wel als Chinese broccoli. De groente wordt veelvuldig in de oosterse keuken toegepast. Het Verre Ooste… Annastaal, 04-12-2018