InfoNu.nl > Mens en Gezondheid > Gezonde voeding > Gezonde voeding: Pagina 4
Artikelen 31 - 40 in de rubriek Gezonde voeding

Gezonde voeding (Mens en Gezondheid)

Citroengras: gezondheidsvoordelen en toepassingen van sereh

Citroengras: gezondheidsvoordelen en toepassingen van sereh

Citroengras of sereh (Cymbopogon citratus) is een plant uit de grassenfamilie. Zowel de stengels als de bladeren van citroengras ruiken naar citroen. Citroengras is een specerijplant die in India, Afr… Tartuffel, Kruidengeneeskunde, 29-10-2019
Nootmuskaat: gezondheidsvoordelen en nootmuskaatproducten

Nootmuskaat: gezondheidsvoordelen en nootmuskaatproducten

Nootmuskaat is een specerij afkomstig van de muskaatboom (Myristica fragrans), die bekendstaat als een houtachtige, nootachtige specerij. de nootmuskaatboom wordt in regenrijke tropische kustgebieden… Tartuffel, Kruidengeneeskunde, 28-10-2019
Kruidnagel: gezondheidsvoordelen en toepassing kruidnagels

Kruidnagel: gezondheidsvoordelen en toepassing kruidnagels

De kruidnagel is de gedroogde, nog gesloten bloemknop van de kruidnagelboom (Syzygium aromaticum), behorend tot de mirtefamilie (Myrtaceae). Kruidnagel is al sinds de vroege middeleeuwen in Europa bek… Tartuffel, Kruidengeneeskunde, 25-10-2019
Echt lepelblad: gezondheidsvoordelen en werkzame stoffen

Echt lepelblad: gezondheidsvoordelen en werkzame stoffen

Echt lepelblad, met de botanische naam Cochlearia officinalis, is een plant die afkomstig is uit de familie van de kruisbloemenfamilie (Brassicaceae). De bladeren en bloemen van deze plant worden gebr… Tartuffel, Kruidengeneeskunde, 24-10-2019
Echte marjolein: gezondheidsvoordelen en voedingswaarde

Echte marjolein: gezondheidsvoordelen en voedingswaarde

Echte marjolein (Origanum majorana) is een plant uit de lipbloemenfamilie. Etymologisch betekent Origanum 'vreugde van de berg', wat is afgeleid van het Griekse woord 'oros', voor bergen en 'ganos' vo… Tartuffel, Kruidengeneeskunde, 23-10-2019
Peterselie: gezondheidsvoordelen, voedingswaarde en teelt

Peterselie: gezondheidsvoordelen, voedingswaarde en teelt

Peterselie (Petroselinum crispum) is een van de bekendste en meest veelzijdige culinaire kruiden. De kruidenplant wordt al sinds mensenheugenis als keukenkruid en als medicinaal kruid gebruikt. Tegenw… Tartuffel, Gezonde voeding, 22-10-2019
Sesamzaad: gezondheidsvoordelen en voedingswaarde sesam

Sesamzaad: gezondheidsvoordelen en voedingswaarde sesam

Sesam is een van de oudste planten die worden gekweekt vanwege de zaden. Sesam was een favoriete smaakmaker voor brood in het oude Egypte en in Babylon, en dit gebruik is tot op de dag van vandaag doo… Tartuffel, Kruidengeneeskunde, 21-10-2019
Stokroos: gezondheidsvoordelen, toepassingen van stokrozen

Stokroos: gezondheidsvoordelen, toepassingen van stokrozen

De stokroos is een prachtige kruidachtige, tweejarige of overblijvende plant. De planten groeien rechtop, hebben een enkele bloeiende stam en zijn ideaal voor de cottagetuin, boerentuin en geveltuin.… Tartuffel, Kruidengeneeskunde, 21-10-2019
Komijn: gezondheidsvoordelen, toepassing & effect komijnzaad

Komijn: gezondheidsvoordelen, toepassing & effect komijnzaad

Komijn (Cuminum cyminum) is een plant uit de schermbloemenfamilie (Apiaceae), een familie van bedektzadige planten. De geschiedenis van dit medicinale kruid gaat terug tot de tijd van de farao's. Komi… Tartuffel, Gezonde voeding, 21-10-2019
Peulvruchten: gezondheidsvoordelen en voedingswaarde

Peulvruchten: gezondheidsvoordelen en voedingswaarde

Peulvrucht is een verzamelnaam voor groenten die bestaan uit twee vruchtbladen waarin zaden groeien. Peulvruchten behoren tot dezelfde familie, namelijke de vlinderbloemigen. Peulvruchten, zoals bruin… Tartuffel, Gezonde voeding, 16-10-2019