Artikelen 31 - 40 in de rubriek Gezonde voeding

Gezonde voeding (Mens en Gezondheid)

Asperges: gezondheidsvoordelen en voedingswaarde asperge

Asperges: gezondheidsvoordelen en voedingswaarde asperge

Veel mensen eten asperges vanwege hun smaak; zacht, met een heel kenmerkend aroma. Asperges hebben ook veel te bieden vanuit voedings- en gezondheidsoogpunt. De botanische naam is Asparagus officinali… Tartuffel, 05-05-2020
Koolrabi: gezondheidsvoordelen, voedingswaarde en telen

Koolrabi: gezondheidsvoordelen, voedingswaarde en telen

De koolrabi (Brassica oleracea convar. acephala alef. var. gongylodes) is een groente en een van de vele teeltvormen van kool. Meestal wordt alleen de bovengrondse knol geconsumeerd. Afhankelijk van d… Tartuffel, 04-05-2020
Bimi (broccolini): gezondheidsvoordelen en voedingswaarde

Bimi (broccolini): gezondheidsvoordelen en voedingswaarde

Bimi is anno 2020 een relatief nieuwe groentesoort uit Japan. Het is ontstaan door broccoli te kruisen met kailan, een Chinese koolsoort. Bimi staat ook bekend als aspergebroccoli, babybroccoli of bro… Tartuffel, 04-05-2020
Ananas: gezondheidsvoordelen, voedingswaarde en bewaren

Ananas: gezondheidsvoordelen, voedingswaarde en bewaren

De ananas (Ananas comosus) behoort tot de bromeliafamilie, een familie van eenzaadlobbige planten die ook veel kamerplanten omvat. Een ananas kan wel 30 cm lang en meer dan 4 kg zwaar worden. De vruch… Tartuffel, 21-04-2020
Spruitjes: gezondheidsvoordelen en voedingswaarde spruiten

Spruitjes: gezondheidsvoordelen en voedingswaarde spruiten

Spruitjes zijn een koolsoort (Brassica), een geslacht uit de kruisbloemenfamilie (Cruciferae of Brassicaceae). Over de spruitjes zijn de meningen verdeeld: sommigen zijn er dol op, terwijl anderen erv… Tartuffel, 20-04-2020
Bloemkool: gezondheidsvoordelen, voedingsstoffen en telen

Bloemkool: gezondheidsvoordelen, voedingsstoffen en telen

Bloemkool (met de botanische naam: Brassica oleracea convar. botrytis var. botrytis) is een groente die behoort tot het geslacht kool uit de kruisbloemenfamilie (Brassicaceae). Bloemkool is een popula… Tartuffel, 20-04-2020
Radijs: gezondheidsvoordelen en voedingsstoffen in radijzen

Radijs: gezondheidsvoordelen en voedingsstoffen in radijzen

De radijs (Raphanus sativus) is een plant uit de kruisbloemenfamilie. Radijs bevat veel vitamine C. Het bevat echter ook talloze andere voedingsstoffen met vele gezondheidsvoordelen. Radijs is onder m… Tartuffel, 17-04-2020
Komkommer: gezondheidsvoordelen & voedingsstoffen komkommers

Komkommer: gezondheidsvoordelen & voedingsstoffen komkommers

Komkommer is een eenjarige plant uit de komkommerfamilie (Cucurbitaceae) en een van de populairste groenten in Nederland. De vrucht groeit in Nederlandse kassen, vooral in het Westland, maar komt ook… Tartuffel, 14-04-2020
Mungbonen: gezondheidsvoordelen en voedingsstoffen mungboon

Mungbonen: gezondheidsvoordelen en voedingsstoffen mungboon

De mungboon (Vigna radiata) is een plantensoort uit de onderfamilie van de vlinderbloemenfamilie binnen de peulvruchtenfamilie. De mungboon wordt al duizenden jaren in India geteeld en anno 2020 is he… Tartuffel, 08-04-2020
Dragon: gezondheidsvoordelen, toepassingen en inhoudsstoffen

Dragon: gezondheidsvoordelen, toepassingen en inhoudsstoffen

Dragon (Artemisia dracunculus) is een vaste plant uit de composietenfamilie (Asteraceae) en is een veelgebruikt keukenkruid dat vaak wordt gebruikt om sauzen, stoofgerechten of kaasgerechten te kruide… Tartuffel, 23-03-2020