Artikelen 31 - 40 in de rubriek Gezonde voeding

Gezonde voeding (Mens en Gezondheid)

Ananas: gezondheidsvoordelen, voedingswaarde en bewaren

Ananas: gezondheidsvoordelen, voedingswaarde en bewaren

De ananas (Ananas comosus) behoort tot de bromeliafamilie, een familie van eenzaadlobbige planten die ook veel kamerplanten omvat. Een ananas kan wel 30 cm lang en meer dan 4 kg zwaar worden. De vruch… Tartuffel, Gezonde voeding, 21-04-2020
Spruitjes: gezondheidsvoordelen en voedingswaarde spruiten

Spruitjes: gezondheidsvoordelen en voedingswaarde spruiten

Spruitjes zijn een koolsoort (Brassica), een geslacht uit de kruisbloemenfamilie (Cruciferae of Brassicaceae). Over de spruitjes zijn de meningen verdeeld: sommigen zijn er dol op, terwijl anderen erv… Tartuffel, Gezonde voeding, 20-04-2020
Bloemkool: gezondheidsvoordelen, voedingsstoffen en telen

Bloemkool: gezondheidsvoordelen, voedingsstoffen en telen

Bloemkool (met de botanische naam: Brassica oleracea convar. botrytis var. botrytis) is een groente die behoort tot het geslacht kool uit de kruisbloemenfamilie (Brassicaceae). Bloemkool is een popula… Tartuffel, Gezonde voeding, 20-04-2020
Radijs: gezondheidsvoordelen en voedingsstoffen in radijzen

Radijs: gezondheidsvoordelen en voedingsstoffen in radijzen

De radijs (Raphanus sativus) is een plant uit de kruisbloemenfamilie. Radijs bevat veel vitamine C. Het bevat echter ook talloze andere voedingsstoffen met vele gezondheidsvoordelen. Radijs is onder m… Tartuffel, Gezonde voeding, 17-04-2020
Komkommer: gezondheidsvoordelen & voedingsstoffen komkommers

Komkommer: gezondheidsvoordelen & voedingsstoffen komkommers

Komkommer is een eenjarige plant uit de komkommerfamilie (Cucurbitaceae) en een van de populairste groenten in Nederland. De vrucht groeit in Nederlandse kassen, vooral in het Westland, maar komt ook… Tartuffel, Gezonde voeding, 14-04-2020
Mungbonen: gezondheidsvoordelen en voedingsstoffen mungboon

Mungbonen: gezondheidsvoordelen en voedingsstoffen mungboon

De mungboon (Vigna radiata) is een plantensoort uit de onderfamilie van de vlinderbloemenfamilie binnen de peulvruchtenfamilie. De mungboon wordt al duizenden jaren in India geteeld en anno 2020 is he… Tartuffel, Gezonde voeding, 08-04-2020
Dragon: gezondheidsvoordelen, toepassingen en inhoudsstoffen

Dragon: gezondheidsvoordelen, toepassingen en inhoudsstoffen

Dragon (Artemisia dracunculus) is een vaste plant uit de composietenfamilie (Asteraceae) en is een veelgebruikt keukenkruid dat vaak wordt gebruikt om sauzen, stoofgerechten of kaasgerechten te kruide… Tartuffel, Kruidengeneeskunde, 23-03-2020
Kaneel: gezondheidsvoordelen, soorten kaneel en bijwerkingen

Kaneel: gezondheidsvoordelen, soorten kaneel en bijwerkingen

Kaneel wordt gewonnen van de bast van de kaneelboom. De specerij staat bekend om zijn kenmerkende ietwat zoete, scherpe en warmkruidige smaak. Het unieke aroma van kaneel is vooral aanwezig tijdens de… Tartuffel, Kruidengeneeskunde, 12-03-2020
Chiazaad: gezondheidsvoordelen & voedingswaarde van chiazaad

Chiazaad: gezondheidsvoordelen & voedingswaarde van chiazaad

Chiazaad is anno 2020 overal verkrijgbaar en het wordt aangeprezen als hét superfood. Deze term wordt te pas en te onpas gebruikt in de media, verschijnt vaak als een reclameslogan en wordt goed ontva… Tartuffel, Noten en zaden, 21-02-2020
De gezondheidsvoordelen van de duindoornbes en duindoornolie

De gezondheidsvoordelen van de duindoornbes en duindoornolie

De duindoornbes is de vrucht van de duindoorn (Hippophaes rhamnoides) en is bijzonder rijk aan gezonde voedingsstoffen. Zo bevat de bes een extreem hoog gehalte aan vitamine C en bezit de bes een unie… Geisha, 19-02-2020