InfoNu.nl > Mens en Gezondheid > Gezonde voeding > Gezonde voeding: Pagina 4
Artikelen 31 - 40 in de rubriek Gezonde voeding

Gezonde voeding (Mens en Gezondheid)

Rijst: Voordelen voor gezondheid van deze graansoort

Rijst: Voordelen voor gezondheid van deze graansoort

Rijst is een graansoort die behoort tot de grassoorten Oryza sativa en Oryza glaberrima, ook bekend als respectievelijk Aziatische en Afrikaanse rijst. Het graan bestaat in meer dan 40.000 variëteiten… Miske, Gezonde voeding, 18-01-2019
Druiven: Voordelen voor gezondheid van deze vruchten

Druiven: Voordelen voor gezondheid van deze vruchten

Druiven (Vitis vinifera) zijn afkomstig van de druivenplant. Veel verschillende soorten en kleuren druiven zijn beschikbaar. Druiven zijn eetbaar als een snack, in curry’s, in desserts, in salades enz… Miske, Gezonde voeding, 18-01-2019
Spaghettipompoen: voordelen voor de gezondheid

Spaghettipompoen: voordelen voor de gezondheid

Spaghettipompoen is een lekkere wintergroente en staat bekend om haar nootachtige smaak. De spaghettipompoen is familie van de pompoen en courgette en komt voor in vele kleuren, vormen en maten. De kl… Liseverhulst, 16-01-2019
Havermout: Voordelen voor de gezondheid van ontbijtvoeding

Havermout: Voordelen voor de gezondheid van ontbijtvoeding

Veel mensen eten als ontbijt graag havermout. Deze populaire ontbijtvoeding bestaat uit haver en een vloeistof, zoals water, koemelk of melk op basis van planten. Haver is een zeer voedzaam volkoren v… Miske, Gezonde voeding, 15-01-2019
Koolrabi: voordelen voor de gezondheid

Koolrabi: voordelen voor de gezondheid

De wetenschappelijke naam van de koolrabi is Brassica oleracea var. Gongylodes. Gekookte koolrabi lijkt qua smaak op bloemkool. Rauwe koolrabi smaakt naar pittige bleekselderij. Al in de 16e eeuw is d… Liseverhulst, 15-01-2019
Eieren: Voordelen voor gezondheid van consumptie van ei

Eieren: Voordelen voor gezondheid van consumptie van ei

Eieren hebben in welke vorm dan ook (roerei, gepocheerd, gekookt, omelet) alle essentiële voedingsstoffen aan boord om het lichaam gezond te houden. Ze bevatten niet alleen een perfecte bron van eiwit… Miske, Gezonde voeding, 15-01-2019
Spruitjes (spruiten): Voordelen voor gezondheid van groenten

Spruitjes (spruiten): Voordelen voor gezondheid van groenten

Spruitjes vallen in de Brassica oleracea-familie van kruisbloemige groenten die ook broccoli, bloemkool, kool en boerenkool omvat. Deze caloriearme groente is erg voedingsrijk. Ze bevatten bijzonder v… Miske, Gezonde voeding, 15-01-2019
Water: Voordelen voor gezondheid van voldoende waterinname

Water: Voordelen voor gezondheid van voldoende waterinname

Ongeveer zestig procent van het lichaam bestaat uit water. Gehydrateerd blijven is cruciaal voor de nieren en andere lichaamsfuncties, maar veel mensen consumeren niet elke dag voldoende vocht. Wannee… Miske, Gezonde voeding, 15-01-2019
Tomaten: Voordelen voor gezondheid van de groente tomaat

Tomaten: Voordelen voor gezondheid van de groente tomaat

Tomaten (Solanum lycopersicum) zijn heerlijke groeten uit de nachtschadefamilie. Er zijn verschillende soorten en maten tomaten. Ze zijn beschikbaar in een breed scala aan kleuren zoals rood, roze, wi… Miske, Gezonde voeding, 14-01-2019
Peer: gezondheidsvoordelen en voedingswaarde van peren

Peer: gezondheidsvoordelen en voedingswaarde van peren

Een peer biedt veel gezondheidsvoordelen. Peren bevatten speciale fytonutriënten, waaronder ontstekingsremmende flavonoïden, antikankerpolyfenolen en antiverouderingsflavonoïden. De consumptie van per… Tartuffel, Gezonde voeding, 14-01-2019