Artikelen 21 - 30 in de rubriek Gezonde voeding

Gezonde voeding (Mens en Gezondheid)

Bittermeloen (sopropo): gezondheidsvoordelen, voedingswaarde

Bittermeloen (sopropo): gezondheidsvoordelen, voedingswaarde

De gerimpelde bittermeloen of sopropo (Momordica charantia) komt oorspronkelijk uit China en India. Het is een kruidachtige, snelgroeiende klimplant uit de komkommerfamilie (Cucurbitaceae) en in Surin… Tartuffel, Kruidengeneeskunde, 18-05-2020
Boerenkool: gezondheidsvoordelen, voedingswaarde en bereiden

Boerenkool: gezondheidsvoordelen, voedingswaarde en bereiden

Boerenkool is een typische wintergroente die van september tot maart wordt geoogst. Het is ook een van de gezondste groenten. Het biedt vitaminen en mineralen in grote verscheidenheid en hoeveelheid.… Tartuffel, Gezonde voeding, 07-05-2020
Chinese kool: gezondheidsvoordelen, voedingswaarde & bewaren

Chinese kool: gezondheidsvoordelen, voedingswaarde & bewaren

Chinese kool is een snel groeiende kool, die afkomstig is uit China. Chinese kool is gesloten en ovaalvormig. De bladeren zijn meestal geelgroen van kleur en hebben meestal brede nerven. Deze koolsoor… Tartuffel, Gezonde voeding, 06-05-2020
Asperges: gezondheidsvoordelen en voedingswaarde asperge

Asperges: gezondheidsvoordelen en voedingswaarde asperge

Veel mensen eten asperges vanwege hun smaak; zacht, met een heel kenmerkend aroma. Asperges hebben ook veel te bieden vanuit voedings- en gezondheidsoogpunt. De botanische naam is Asparagus officinali… Tartuffel, Gezonde voeding, 05-05-2020
Koolrabi: gezondheidsvoordelen, voedingswaarde en telen

Koolrabi: gezondheidsvoordelen, voedingswaarde en telen

De koolrabi (Brassica oleracea convar. acephala alef. var. gongylodes) is een groente en een van de vele teeltvormen van kool. Meestal wordt alleen de bovengrondse knol geconsumeerd. Afhankelijk van d… Tartuffel, Gezonde voeding, 04-05-2020
Bimi (broccolini): gezondheidsvoordelen en voedingswaarde

Bimi (broccolini): gezondheidsvoordelen en voedingswaarde

Bimi is anno 2020 een relatief nieuwe groentesoort uit Japan. Het is ontstaan door broccoli te kruisen met kailan, een Chinese koolsoort. Bimi staat ook bekend als aspergebroccoli, babybroccoli of bro… Tartuffel, Gezonde voeding, 04-05-2020
Ananas: gezondheidsvoordelen, voedingswaarde en bewaren

Ananas: gezondheidsvoordelen, voedingswaarde en bewaren

De ananas (Ananas comosus) behoort tot de bromeliafamilie, een familie van eenzaadlobbige planten die ook veel kamerplanten omvat. Een ananas kan wel 30 cm lang en meer dan 4 kg zwaar worden. De vruch… Tartuffel, Gezonde voeding, 21-04-2020
Spruitjes: gezondheidsvoordelen en voedingswaarde spruiten

Spruitjes: gezondheidsvoordelen en voedingswaarde spruiten

Spruitjes zijn een koolsoort (Brassica), een geslacht uit de kruisbloemenfamilie (Cruciferae of Brassicaceae). Over de spruitjes zijn de meningen verdeeld: sommigen zijn er dol op, terwijl anderen erv… Tartuffel, Gezonde voeding, 20-04-2020
Bloemkool: gezondheidsvoordelen, voedingsstoffen en telen

Bloemkool: gezondheidsvoordelen, voedingsstoffen en telen

Bloemkool (met de botanische naam: Brassica oleracea convar. botrytis var. botrytis) is een groente die behoort tot het geslacht kool uit de kruisbloemenfamilie (Brassicaceae). Bloemkool is een popula… Tartuffel, Gezonde voeding, 20-04-2020
Radijs: gezondheidsvoordelen en voedingsstoffen in radijzen

Radijs: gezondheidsvoordelen en voedingsstoffen in radijzen

De radijs (Raphanus sativus) is een plant uit de kruisbloemenfamilie. Radijs bevat veel vitamine C. Het bevat echter ook talloze andere voedingsstoffen met vele gezondheidsvoordelen. Radijs is onder m… Tartuffel, Gezonde voeding, 17-04-2020