Artikelen 21 - 30 in de rubriek Gezonde voeding

Gezonde voeding (Mens en Gezondheid)

Papaja: gezondheidsvoordelen en voedingswaarde van papaja

Papaja: gezondheidsvoordelen en voedingswaarde van papaja

De papaja is een tropische vrucht die anno 2020 nog niet heel veel gegeten wordt in Nederland. Je ziet over mango's maar dat geldt niet voor papaja's. In papaja zitten veel vitaminen, zoals bètacarote… Tartuffel, Gezonde voeding, 08-06-2020
Plantensterolen gebruiken voor verlagen LDL-cholesterol

Plantensterolen gebruiken voor verlagen LDL-cholesterol

Plantensterolen zijn van nature in planten voorkomende stoffen die qua samenstelling wel wat lijken op cholesterol. Wanneer plantensterolen oraal worden ingenomen dan worden ze nauwelijks door het lic… Dessal, Cholesterol verlagen, 08-06-2020
Drakenfruit of pitaja: gezondheidsvoordelen & voedingswaarde

Drakenfruit of pitaja: gezondheidsvoordelen & voedingswaarde

Drakenfruit, ook wel pitaja (drakenvrucht) genoemd, is de vrucht van een cactus met een geschubde schil, vandaar de benaming 'drakenfruit'. Het is de vrucht van verschillende cactussoorten. Het flambo… Tartuffel, Gezonde voeding, 05-06-2020
Vitamine K en voorkoming van ernstig verloop corona-virus nieuws uitgelicht

Vitamine K en voorkoming van ernstig verloop corona-virus

Onderzoekers van het Radboud Medisch Centrum ontdekten dat een gezond vitamine K-gehalte er mogelijk aan kan bijdragen dat iemand niet ernstig ziek wordt van het corona-virus. Zij publiceerden hierove… Dessal, 04-06-2020
Bittermeloen (sopropo): gezondheidsvoordelen, voedingswaarde

Bittermeloen (sopropo): gezondheidsvoordelen, voedingswaarde

De gerimpelde bittermeloen of sopropo (Momordica charantia) komt oorspronkelijk uit China en India. Het is een kruidachtige, snelgroeiende klimplant uit de komkommerfamilie (Cucurbitaceae) en in Surin… Tartuffel, Kruidengeneeskunde, 18-05-2020
Boerenkool: gezondheidsvoordelen, voedingswaarde en bereiden

Boerenkool: gezondheidsvoordelen, voedingswaarde en bereiden

Boerenkool is een typische wintergroente die van september tot maart wordt geoogst. Het is ook een van de gezondste groenten. Het biedt vitaminen en mineralen in grote verscheidenheid en hoeveelheid.… Tartuffel, Gezonde voeding, 07-05-2020
Chinese kool: gezondheidsvoordelen, voedingswaarde & bewaren

Chinese kool: gezondheidsvoordelen, voedingswaarde & bewaren

Chinese kool is een snel groeiende kool, die afkomstig is uit China. Chinese kool is gesloten en ovaalvormig. De bladeren zijn meestal geelgroen van kleur en hebben meestal brede nerven. Deze koolsoor… Tartuffel, Gezonde voeding, 06-05-2020
Asperges: gezondheidsvoordelen en voedingswaarde asperge

Asperges: gezondheidsvoordelen en voedingswaarde asperge

Veel mensen eten asperges vanwege hun smaak; zacht, met een heel kenmerkend aroma. Asperges hebben ook veel te bieden vanuit voedings- en gezondheidsoogpunt. De botanische naam is Asparagus officinali… Tartuffel, Gezonde voeding, 05-05-2020
Koolrabi: gezondheidsvoordelen, voedingswaarde en telen

Koolrabi: gezondheidsvoordelen, voedingswaarde en telen

De koolrabi (Brassica oleracea convar. acephala alef. var. gongylodes) is een groente en een van de vele teeltvormen van kool. Meestal wordt alleen de bovengrondse knol geconsumeerd. Afhankelijk van d… Tartuffel, Gezonde voeding, 04-05-2020
Bimi (broccolini): gezondheidsvoordelen en voedingswaarde

Bimi (broccolini): gezondheidsvoordelen en voedingswaarde

Bimi is anno 2020 een relatief nieuwe groentesoort uit Japan. Het is ontstaan door broccoli te kruisen met kailan, een Chinese koolsoort. Bimi staat ook bekend als aspergebroccoli, babybroccoli of bro… Tartuffel, Gezonde voeding, 04-05-2020