InfoNu.nl > Mens en Gezondheid > Gezonde voeding > Gezonde voeding: Pagina 3
Artikelen 21 - 30 in de rubriek Gezonde voeding

Gezonde voeding (Mens en Gezondheid)

Tonkaboon: gezondheidsvoordelen en bestandddelen tonkabonen

Tonkaboon: gezondheidsvoordelen en bestandddelen tonkabonen

De tonkaboon is de vrucht van dipteryx odorata (algemeen bekend als 'cumaru', 'regenbosboom' of gewoonweg 'tonkaboom'), een boom uit de Fabaceae-familie ofwel de vlinderbloemenfamilie. De boom is inhe… Tartuffel, Gezonde voeding, 11-11-2019
Dille: gezondheidsvoordelen, voedingsstoffen en bijwerkingen

Dille: gezondheidsvoordelen, voedingsstoffen en bijwerkingen

Dille (Anethum graveolens) is een plant uit de schermbloemenfamilie, waartoe ook venkel en kervel behoren. Dille heeft een heerlijk frisse smaak van licht citrus en anijs. De smaak is heerlijk bij vis… Tartuffel, Kruidengeneeskunde, 08-11-2019
Bieslook: gezondheidsvoordelen en toepassingen van pijpgras

Bieslook: gezondheidsvoordelen en toepassingen van pijpgras

Bieslook of pijpgras (Allium schoenoprasum) is een plant uit de lookfamilie (Alliaceae) en is een smaakmaker in de keuken. Qua smaak lijkt het op een ui, maar bieslook is verfijnder en aromatischer. B… Tartuffel, Kruidengeneeskunde, 07-11-2019
De ube: de paarse yam uit de Filippijnen

De ube: de paarse yam uit de Filippijnen

De ube (Dioscorea alata) is de Filipijnse naam voor de paarse yam. Een yam is een eetbare wortelknol die vaak wordt verward met de paarse zoete aardappel. De yam en de zoete aardappel zijn allebei eet… Geisha, 06-11-2019
Daslook: gezondheidsvoordelen en toepassingen wilde knoflook

Daslook: gezondheidsvoordelen en toepassingen wilde knoflook

Daslook of wilde knoflook (Allium ursinum) ziet eruit als bieslook met een blaadje. Het is een plant uit de lookfamilie (Alliaceae). De plant is dus verwant aan knoflook en bieslook. Andere benamingen… Tartuffel, Kruidengeneeskunde, 06-11-2019
Boekweit: gezondheidsvoordelen, voedingswaarde en toepassing

Boekweit: gezondheidsvoordelen, voedingswaarde en toepassing

Boekweit (Fagopyrum esculentum) is een plant uit de duizendknoopfamilie, met kleine zaadjes. De vruchtjes van de plant lijken op graankorrels, maar het is geen graan. Gewassen zoals quinoa, amarant ma… Tartuffel, Gezonde voeding, 05-11-2019
Quinoa: gezondheidsvoordelen, voedingsstoffen en bereiding

Quinoa: gezondheidsvoordelen, voedingsstoffen en bereiding

Quinoa komt van nature uit Zuid-Amerika en het was het basisvoedsel van de Inca's in Peru en Bolivia. Daar werd het duizenden jaren verbouwd. Quinoa is geen graansoort, maar het is een gezond zaad dat… Tartuffel, Gezonde voeding, 04-11-2019
Amarant: gezondheidsvoordelen en gezonde voedingsstoffen

Amarant: gezondheidsvoordelen en gezonde voedingsstoffen

Amarant is een geslacht van eenjarige, kruidachtige planten uit de amarantenfamilie. Het is een stevige plant met roodachtige stengels en donkerrode bloempluimen, waarvan de zaden eetbaar zijn. In Ned… Tartuffel, Gezonde voeding, 04-11-2019
Pompoen: gezondheidsvoordelen & voedingsstoffen in pompoenen

Pompoen: gezondheidsvoordelen & voedingsstoffen in pompoenen

De pompoen is een zeer oud cultuurgewas en een echte najaarsgroente. Samen met kalebassen en komkommers vormt de pompoen een familie. Een pompoen bevat waardevolle vetzuren, vitamine E en bètacaroteen… Tartuffel, Gezonde voeding, 31-10-2019
Cacao: gezondheidsvoordelen en voedingsstoffen cacaoboon

Cacao: gezondheidsvoordelen en voedingsstoffen cacaoboon

De Spaanse Hernán Cortés, die leefde van 1485 tot 1547 en bekend staat als een van de Spaanse conquistadores, bracht in de 16e eeuw cacao naar Europa. Cacao komt van de cacaoboon, de smaakbepalende gr… Tartuffel, 30-10-2019