Betere erectie door voeding: tips voor een stijve penis

Betere erectie door voeding: tips voor een stijve penis Een stijve penis krijgen: voor de ene man is het een vanzelfsprekende zaak, voor de andere levert het vooral hoofdbrekens op. Een man die geen harde erectie krijgt kan daar psychologisch erg onder lijden, terwijl ook de intimiteit met zijn partner er schade kan van ondervinden. Een van de mogelijkheden om erectieproblemen te behandelen is de inname van een erectiepil. Maar een betere erectie kan je ook op natuurlijke wijze verkrijgen dankzij voeding. Voeding die de bloedcirculatie stimuleert is hierbij van cruciaal belang: denk bijvoorbeeld aan rode ginseng, kurkuma, knoflook en asperge. Dankzij een betere bloedcirculatie verloopt de bloedtoevoer naar de penis vlotter en ontstaat er een hardere erectie. Ook voeding met een libidoverhogend effect kan een rol spelen bij het krijgen van een betere erectie. Welke voeding is nog zoal nuttig voor een betere erectie, en welke tips komen hierbij van pas?

Erectieproblemen oplossen

Erectieproblemen kunnen het zelfvertrouwen van een man negatief beïnvloeden en bovendien hinderlijk zijn voor de seksuele intimiteit binnen zijn relatie. Een penis die niet of onvoldoende stijf wordt is voor vele mannen dan ook een nachtmerrie. Er zijn verschillende mogelijkheden om erectieproblemen op te lossen, waarbij het innemen van een erectiepil de meest vanzelfsprekende keuze lijkt. Toch is niet elke man met erectiestoornissen gebaat bij erectiepillen. Erectiepillen kunnen bijwerkingen veroorzaken, zoals hoofdpijn en afhankelijkheid. Een andere optie om een betere erectie te verkrijgen is om je eetgedrag aan te passen en bepaalde voedingsmiddelen dagelijks op te nemen in je maaltijden. Aangevuld met voldoende lichaamsbeweging kan een aangepast voedingspatroon leiden tot een betere en hardere erectie.

Betere erectie door voeding

Bloedtoevoer penis

Bij de keuze van voeding voor een betere erectie moet je in de eerste plaats denken aan voedsel dat de bloedcirculatie verbetert. Om een erectie te verkrijgen die voldoende hard is dient de bloedtoevoer naar de penis optimaal te zijn. Het is doordat de bloedvaten verwijden dat de zwellichaampjes van de penis van bloed voorzien kunnen worden. Hierdoor kan de penis stijf worden en ontstaat er een erectie.

Libido en conditie

Bovendien is het belangrijk om niet te veel vetten en suikers in je maaltijden op te nemen, omdat een teveel hiervan negatief is voor je fysieke conditie. Mensen met een hoge bloeddruk zijn dan weer gebaat bij voedingsmiddelen die bloeddrukverlagend werken, vermits hypertensie kan leiden tot erectiestoornissen. Voorts is het belangrijk om je libido op peil te houden en de hormonenbalans in je lichaam te verbeteren. Een degelijk niveau van het hormoon testosteron is cruciaal voor je libido en voor hardere erecties.

Rode ginseng / Bron: FloraFarm GmbH Katharina Lohrie, Wikimedia Commons (CC BY-3.0)Rode ginseng / Bron: FloraFarm GmbH Katharina Lohrie, Wikimedia Commons (CC BY-3.0)

Stijve penis dankzij voeding

Rode ginseng

Rode ginseng - oftewel ginseng panax - is wereldwijd een van de meest bekende natuurlijke erectieversterkende middelen. In Azië beschouwt men deze plant als een wondermiddel dat een verjongende werking heeft op het lichaam. Voorts zou rode ginseng ook een positieve invloed hebben op de bloedcirculatie en het libido van de man. Hierdoor kan de man een betere en hardere erectie verkrijgen. Rode ginseng wordt ook wel Koreaanse of Chinese ginseng genoemd.

Kurkuma

Kurkuma of geelwortel is een oosterse plant die tal van positieve eigenschappen heeft voor de gezondheid. Kurkuma helpt het lichaam zich te verweren tegen ziektes en zorgt voor een vlotte afvoer van afvalstoffen. Deze plant wordt in India en andere Aziatische landen vaak verwerkt in gerechten en is goed voor de bloedcirculatie en het libido. Door een verbeterde bloedtoevoer en een verhoogd libido werkt kurkuma erectieversterkend. Tot dezelfde familie als kurkuma behoort gember, dat vergelijkbare effecten heeft op het libido en de bloedcirculatie.

Maca

Maca is een wortelvormige plant die afkomstig is van het Andesgebergte in Peru. Maca is vergelijkbaar met rode ginseng en wordt daarom ook wel de Peruaanse ginseng genoemd. Deze wortel werkt libidoverhogend en zou goed zijn voor de potentie doordat het de stof p-methoxybenzylIsothiocyanaat bevat. Maca werkt dus lustopwekkend en erectieversterkend.

Knoflook

Knoflook maakt deel uit van een algemeen evenwichtig voedingspatroon voor een gezonde mens. Knoflook bestrijdt vrije radicalen, bevordert de spijsvertering en verbetert de bloedcirculatie. Deze wereldwijd veel gebruikte groente bevat de stof allicine waardoor het de bloeddoorstroming bevordert en bovendien het libido verhoogt. Dit zorgt voor een betere bloedtoevoer naar de penis en hardere erecties.

Asperge

Asperges bevatten veel kalium en calcium, twee mineralen die goed zijn voor de hormonenbalans in het lichaam en die bovendien zorgen voor meer energie. Daarnaast is er ook veel vitamine E aanwezig in asperges, wat zorgt voor een goede algemene bloedcirculatie en dus ook een goede bloedtoevoer naar de penis.

Watermeloen

Watermeloenen zijn rijk aan de aminozuren arginine en citrulline, en deze zijn goed voor de productie van stikstofoxide. Stikstofoxide op zijn beurt zorgt dan weer voor een verwijding van de bloedvaten, wat positief is voor de bloedtoevoer naar de penis.

Zeevruchten

Traditioneel wordt het eten van zeevruchten beschouwd als lustopwekkend en potentieverhogend. Oesters, langoustines, krapscharen, mosselen en andere zeevruchten bevatten veel zink en vitamine B6, wat de aanmaak van testosteron stimuleert. Een hoger niveau aan testosteron is goed voor het libido van de man en kan dus bevorderend zijn bij het krijgen van een hardere erectie.

Chocolade

Chocolade wordt wereldwijd beschouwd als een romantisch voedingsproduct. Niet alleen doordat het lekker zoet is en vaak als geschenk aan een geliefde wordt gegeven, maar ook doordat het libidoverhogend werkt. Bovendien verlaagt chocolade ook de bloeddruk, wat positief is voor wie last heeft van erectieproblemen. Cacao bevat onder meer flavonoïden: dat zijn organische verbindingen die de productie van stikstofoxide stimuleren, wat zoals gezegd goed is voor de bloedtoevoer naar de penis.

Vitaminen

Een tekort aan bepaalde vitaminen zou ertoe kunnen leiden dat een man erectieproblemen ondervindt. Mannen met een tekort aan vitamine D zouden meer kans maken op erectiestoornissen, terwijl ook een tekort aan vitamine B een rol kan spelen. Vooral de vitaminen B3, B6 en B12 zijn belangrijk voor een gezonde erectie doordat ze de aanmaak van stikstofoxide stimuleren. Wanneer bij een bloedanalyse tekorten aan deze vitaminen wordt vastgesteld kan de inname van supplementen nuttig zijn.

Betere erectie tips

Behalve een aangepast voedingspatroon zijn er ook andere manieren om te zorgen voor een betere erectie. Ook hier komt het erop aan de bloedcirculatie te stimuleren. Denk bijvoorbeeld aan het masseren van de teelballen, de lies, het perineum en de billen, waardoor de bloedtoevoer naar de penis verbeterd wordt. Voorts is ook regelmatige lichaamsbeweging belangrijk voor een goede bloedcirculatie. Hierbij moet opgemerkt worden dat extreme fysieke inspanningen echter nadelig zijn voor het krijgen van een erectie. Als het lichaam te vermoeid is heeft het veel energie nodig om te recupereren en zal het moeilijker zijn om een erectie te krijgen. Een uitgerust lichaam bezit de kracht om seksueel opgewonden te geraken waardoor de kans op een goede erectie groter is. Ook voldoende slaap is dus noodzakelijk. Tenslotte hoeft het niet gezegd dat roken erectiestoornissen in de hand kan werken. Roken vernauwt immers de de aders en bemoeilijkt de bloedcirculatie, waardoor een vlotte bloedtoevoer naar de penis in het gedrang komt.

Lees verder

© 2019 - 2024 Verdanov, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Wat zijn erectieproblemenWat zijn erectieproblemenEen stijve penis noemen we een erectie. Soms wil de penis niet of niet helemaal stijf worden tijdens het vrijen. Dit hoe…
ErectieproblemenErectieproblemenVeel mannen hebben wel eens last gehad van erectieproblemen. In Nederland heeft bijna veertig procent van de mannen wel…
Erectieproblemen door overgewichtErectieproblemen door overgewichtEr zijn vele mannen in Nederland die last hebben van erectieproblemen. Mannen met overgewicht lopen meer risico op een e…
Een betere erectie en erectieproblemen voorkomenVeel mannen zouden graag een grotere penis hebben of een betere erectie krijgen. Weinig mannen houden zich echter bezig…

Kiwano: gezondheidsvoordelen en bereiding van kiwano'sKiwano: gezondheidsvoordelen en bereiding van kiwano'sDe meloenvariëteit kiwano vindt zijn oorsprong in de Kalahari in Afrika. De Kiwano is familie van de komkommer en de mel…
Maramaboon: de boon uit de Kalahariwoestijn in Zuid-AfrikaMaramaboon: de boon uit de Kalahariwoestijn in Zuid-AfrikaDe Tylosema esculentum is een gewas dat groeit in de Kalahari, in het zuiden van Afrika. Deze plant is in staat langduri…
Bronnen en referenties
 • https://nl.wikipedia.org/wiki/Erectie
 • https://kruidje-gezond.eu/6-best-werkende-erectie-verbeterende-middelen/
 • https://gezonderleven.com/5-kruiden-libido-verhogen/
 • https://nl.wikipedia.org/wiki/Flavonoïde
 • https://www.foodlog.nl/artikel/kort/flavonoiden-verbeteren-potentie/
 • https://pillenerectie.com/kun-je-een-erectiestoornis-oplossen-met-natuurlijke-supplementen/
 • https://www.gezondheidsnet.nl/erectieproblemen/bescherm-je-erectie
 • https://apotheek24h.com/de-beste-natuurlijke-erectie-verhogende-middelen/
 • https://www.gezondheidsnet.nl/seks-en-soas/verhoog-je-libido-met-voeding
 • https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20691074
 • Testosteronman.nl/erectie/maca-wortel-libido-potentie/
 • https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20130108_00426724
 • https://www.hetkanwel.nl/2013/03/26/natuurlijke-alternatieven-voor-viagra/
 • https://www.dokterdokter.nl/gezond-leven/seksualiteit-en-relatie/11-oorzaken-van-erectieproblemen/item29246
 • https://www.menshealth.com/nl/gezondheid/a23445899/dit-is-wat-jouw-penis-wil-dat-je-eet/
 • https://www.viva.nl/sex-en-liefde/5-kruiden-betere-seks/ (bronnen geraadpleegd op 16/12/2019).
 • Afbeelding bron 1: FloraFarm GmbH Katharina Lohrie, Wikimedia Commons (CC BY-3.0)
Verdanov (329 artikelen)
Laatste update: 16-01-2020
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Gezonde voeding
Bronnen en referenties: 17
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.