Een betere erectie en erectieproblemen voorkomen

Veel mannen zouden graag een grotere penis hebben of een betere erectie krijgen. Weinig mannen houden zich echter bezig met de conditie van hun penis. De meeste mannen krijgen vroeger of later te maken met erectieproblemen. Maar weinig mannen gaan met een erectiestoornis naar de huisarts. Blijkbaar heerst er nog steeds een gevoel van schaamte en taboe bij veel mannen.

De grootte van de penis of erectie

Mannen, en dan vooral jonge mannen, kunnen zich nogal eens zorgen maken of de grootte van hun penis en de erectie. Op het internet wordt daarop slim ingespeeld door allerlei technieken en dure preparaten aan te bieden waarmee een langere en dikkere penis gekregen kan worden. De werking van deze middelen wordt echter erg betwijfeld. Bovendien wordt niet voor niets gewaarschuwd tegen vitamine- of andere preparaten die via het internet besteld kunnen worden.

Wat wel kan is een operatie om de penis te verlengen. Zo’n ingreep is echter niet zonder risico’s. Het blijkt bovendien dat vrouwen de grootte van de penis vaak veel minder belangrijk vinden dat de intimiteit en de techniek. Bij twijfel is het verstandig een huisarts om raad te vragen, meestal zal blijken dat het allemaal reuze meevalt.

De kwaliteit van de erectie

Met de kwaliteit of conditie van de erectie wordt bedoelt de grootte, hardheid en het vermogen de erectie langer vast te houden. Een man kan een aantal dingen doen om de penis en dus de erectie in conditie te houden. Hiervoor gelden eigenlijk dezelfde regels als voor de rest van het lijf en het hoofd, dus goed eten, op het gewicht letten, niet roken, niet teveel drinken, voldoende ontspanning en plezier en sporten of op een andere manier voldoende bewegen. Al deze zaken hebben overigens ook een effect op de kwaliteit van het sperma.

Met name bewegen blijkt een zeer positief effect te hebben op de erectie. Gezond eten en niet roken zorgen er onder andere voor dat de aderen in goede conditie blijven. De aderen zijn van groot belang voor de kwaliteit van de erectie. De slagader moet goed bloed kunnen toevoeren, de ader moet goed afgesloten kunnen worden tijdens de opwinding, zodat de penis volloopt met bloed en hard wordt en hard blijft.

Stress en onvoldoende ontspanning hebben een erg negatieve invloed. Het werkt negatief op de conditie, maar als het hoofd vol zit met spanning door werk, kinderen, relatieperikelen, en dergelijke, kan het ook erg lastig zijn zich te concentreren op de partner en de seks. Als de zin minder is of als het wat gehaaster moet kan ook de seksbeleving van de partner verminderen, waardoor het gezamenlijke plezier verminderd of zelfs verdwijnt, wat zelfs de hele relatie beïnvloeden kan.

Iemand die goed voor zichzelf zorgt is gezonder en fitter. Iemand die lekkerder in zijn vel zit is zelfverzekerder, heeft meer rust en aandacht voor zichzelf en de partner, heeft meer plezier en een betere seksdrive en seksbeleving. Meer zin en plezier in seks betekent ook een betere erectie, die langer vastgehouden kan worden.

Met mannen die veel drinken is het vaak lastig vrijen. Die mannen kunnen hun erectie vaak slecht vasthouden en zijn meestal erg bezig met zichzelf. Dit komt de seksbeleving van de partner en de relatie niet ten goede.

Voorkomen, uitstellen en herstellen van erectieproblemen

Door gezond te leven, door rekening te houden met alle hierboven genoemde factoren, wordt de kans op een erectiestoornis door ziekte of een aandoening op latere leeftijd kleiner of uitgesteld. Afhankelijk van de oorzaak van de erectiestoornis kunnen de problemen ook geheel of gedeeltelijk verholpen worden door alsnog gezonder te gaan leven. Het is gebleken dat met name sporten of het op een andere manier zorgen voor veel beweging een positief effect heeft op een erectiestoornis.

Door roken en ongezond eten kunnen de aderen schade oplopen. Als de erectieproblemen hierdoor veroorzaakt worden kan stoppen met roken en beter eten er wel voor zorgen dat de erectieproblemen zich niet verergeren. Het herstellen van de ontstane schade is echter een heel traag proces. Ook in dat geval heeft sporten het meeste effect.

Lees verder

© 2010 - 2024 Samke, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
ErectieproblemenErectieproblemenVeel mannen hebben wel eens last gehad van erectieproblemen. In Nederland heeft bijna veertig procent van de mannen wel…
Wat zijn erectieproblemenWat zijn erectieproblemenEen stijve penis noemen we een erectie. Soms wil de penis niet of niet helemaal stijf worden tijdens het vrijen. Dit hoe…
Knoflook bevordert de erectie en voorkomt hartproblemenKnoflook bevordert de erectie en voorkomt hartproblemenLast van erectieproblemen, een te hoog cholesterolgehalte of dichtslibbende kransslagaderen? Het eten van vier teentjes…
Hoe een Viagra behandeling ook u kan helpen met uw erectieMannen die last hebben van een erectiestoornis, zijn niet in staat om een erectie te krijgen of hun erectie lang genoeg…

Seks = beweging = gezond!Regelmatig vrijen zou goed zijn voor de gezondheid. Meer nog, het zou zelfs de levensverwachting doen stijgen.Zo zou het…
Ruilseks onder jongerenHet lijkt alsof jongeren steeds makkelijker omgaan met seks en steeds minder seksuele moraal kennen. De berichtgeving in…
Samke (50 artikelen)
Laatste update: 13-10-2010
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Seksualiteit
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.