Knoflook bevordert de erectie en voorkomt hartproblemen

Knoflook bevordert de erectie en voorkomt hartproblemen Last van erectieproblemen, een te hoog cholesterolgehalte of dichtslibbende kransslagaderen? Het eten van vier teentjes knoflook per dag is de oplossing volgens een televisieprogramma uitgezonden door de BBC.

De bevorderende werking van knoflook op de erectie

In het programma genaamd The Truth About Food namen zeven mensen met erectieproblemen deel aan een onderzoek waarin onderzocht werd of knoflook een bevorderend effect heeft op de erectie. De proefpersonen aten gedurende drie maanden, vier teentjes rauwe knoflook per dag. Om het effect uitsluitend aan de knoflook toe te wijden, werd hun voedingspatroon niet veranderd. Bij zes van de zeven proefpersonen nam de doorbloeding van de penis toe, met als gevolg dat ze weer een erectie konden krijgen.

Knoflook voorkomt het dichtslibben van kransslagaderen en hartaanvallen

De onderzoekers hebben bij de proefpersonen een aanzienlijke daling gemeten van het LDL cholesterol, wat verantwoordelijk is voor aantasting van de bloedvaten. Dit kan leiden tot verstoppingen in de kransslagaderen, met als gevolg een hartaanval.
Daarnaast stelden de onderzoekers dat mannen met erectieproblemen gemiddeld drie jaar na het optreden van de erectiestoornis te maken krijgen met een hartaanval.

Allicine, het werkzame bestanddeel van knoflook

Een onbewerkt knoflook teentje bevat het geurloze alliïne. Echter wanneer de knoflook gesneden wordt, komt het enzym alliïnase vrij, wat het alliïne omzet in allicine. Allicine is verantwoordelijk voor de sterke geur van knoflook.
De teentjes dienen niet gekookt te worden en na het snijden is het raadzaam om niet al te lang te wachten alvorens ze te eten. Allicine is namelijk een instabiele stof, onder invloed van warmte en andere stoffen kan het snel worden omgezet in een ander product.

Mogelijke bijwerkingen

Het eten van deze hoeveelheden knoflook kan ook problemen met zich meebrengen. Bij sommige mensen kunnen allergische reacties optreden, zoals huidirritatie. In sommige gevallen treden er spontane bloedingen op, vooral bij mensen die al bloedverdunnende medicijnen gebruiken. Daarnaast zorgt knoflook voor een sterke geur uit de mond, die niet door iedereen als prettig wordt ervaren. Het eten van peterselie, kauwgom of mint snoepjes kunnen deze geur echter verhelpen.
© 2008 - 2024 Nick, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Knoflook tegen hoge bloeddruk: bloeddruk verlagenKnoflook tegen hoge bloeddruk: bloeddruk verlagenKnoflook wordt gebruikt voor vele kwalen en ziekten met betrekking tot hart- en bloedvaten, zoals hoge bloeddruk (hypert…
Afvallen met knoflookKnoflook eten geeft je misschien wel een slechte adem, maar het heeft veel positieve eigenschappen. Afvallen met knofloo…
De helende werking van knoflookDe helende werking van knoflookOver de hele wereld bestaan er ongeveer 600 verschillende variëteiten van knoflook. Het is heerlijk als smaakmaker in ta…
Knoflook is gezond in huis en keukenKnoflook is gezond in huis en keukenKnoflook is bijzonder in de keuken, knoflook is zeer gezond en ook nog eens geneeskrachtig. Knoflook, look, verbetert de…

Wat is een seksuele fetisj en hoe kom je er vanaf?Wat is een seksuele fetisj en hoe kom je er vanaf?Een seksuele of erotische fetisj , is een voorliefde voor een bepaald voorwerp of materiaal, dat over het algemeen genom…
Sex en Kleur - Wat zegt je favoriete kleur over je sexleven?Kleur of kleurvoorkeur heeft een betekenis in relatie tot sexualiteit en sex. Wat zegt jouw favoriete kleur of lieveling…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Hermaion, Pixabay
  • http://www.waarmaarraar.nl/pages/re/9212/Knoflook_tegen_erectieproblemen.html http://www.food-info.net/nl/national/ww-knoflook.htm http://www.morguefile.com/archive/?display=159040&&sid=041025d3b9a02fc9b66d0a1c75c5b58d The Truth About Food (televisieprogramma)
Nick (3 artikelen)
Gepubliceerd: 21-08-2008
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Seksualiteit
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.