Sex en Kleur - Wat zegt je favoriete kleur over je sexleven?

Kleur of kleurvoorkeur heeft een betekenis in relatie tot sexualiteit en sex. Wat zegt jouw favoriete kleur of lievelingskleur over je sexleven? Onderzoek naar de psychologische betekenis van kleuren wijst uit dat de voorkeur voor een kleur iets zegt over eigenschappen, levensinstelling, emotie en beleving; ook je sexuele beleving. Is rood, blauw, geel, groen of paars je lievelingskleur? Is het oranje, roze, bruin, zwart, grijs of wit? Wat zegt jouw lievelingskleur over sex en je sexbeleving?

Sex en Kleurbetekenis - Wat je Lievelingskleur zegt over Sex Sexualiteit en je Sexleven

Favoriete Kleur - Sexuele beleving. Als je het moeilijk vindt om je favoriete kleur aan te geven of te kiezen tussen bepaalde kleuren, kun je het beste kijken naar welk kleurpatroon er zit in je kleurkeuze in brede zin. Denk hierbij niet alleen aan bijvoorbeeld kleding, maar ook het interieur van je huis, kleuren op favoriete schilderijen, van accessoires, van je auto, kleuren waarbij je je prettig voelt etc. Ook kan je de eerste kleur waar je aan denkt of die je voor je ziet kiezen, wanneer je je ogen dichtdoet.

Noot: hoewel zwart en wit officieel geen kleuren zijn (soms onbonte kleuren genoemd worden), zijn ze in dit artikel als kleur betiteld.

Sex en Sexleven - Favoriete Kleur - Kleurvoorkeur Rood

Kleur Rood en Sexualiteit. Mannen en vrouwen die rood als favoriete kleur hebben, zijn vurige minnaars, zeer gepassioneerd en kunnen flink tekeer gaan in bed. Ze genieten van sex in alle mogelijke standjes en posities, op welke plek en manier dan ook die je maar kunt bedenken. Ze hebben weinig tot geen gene als het op sex en erotiek aankomt; ze vrijen vaak, graag en heftig. Roodliefhebbers zijn sexueel gewillig en goed te verleiden of te veroveren in bed. Mensen met een kleurvoorkeur voor rood hebben vaak een enorme sexuele energie en wanneer ze sterke gevoelens hebben voor hun sexpartner, kunnen ze er vaak geen genoeg van krijgen, hetgeen uitgebreid en uren heftig vrijen kan inhouden. Wanneer beide sexpartners rood als favoriete kleur hebben, geldt dit alles dubbel en dwars. De sexuele spanning en erotiek is dan niet van de lucht; een erotische- of pornofilm is er niets bij. Een goed stevig bed en geluidsisolatie in verband met de buren, zijn in dat geval echt geen overbodige luxe. De rode minnaars zijn sexueel fanatiek en energiek, hetgeen soms te agressief, aanvallend en overweldigend kan zijn voor mensen die een voorkeur hebben voor de wat zwakkere kleuren, mengkleuren of pastelkleuren. De rode sexpartner moet dan ook terdege rekening houden met de ander; de erotiek en sex afstemmen op de sexbeleving, behoefte en energie van degene met wie ze naar bed gaan en hun vrijmaatje niet overrulen met hun heftige en ‘roodgloeiende’ sexbehoefte.

Sex en Sexbeleving - Favoriete Kleur - Kleurvoorkeur Geel

Kleur Geel en Sexualiteit. Mensen die geel als lievelingskleur hebben, kunnen op sexueel gebied wisselend zijn. Hun gemoedstoestand, bui of stemming kan hun sexuele beleving en sexualiteit sterk kleuren. Geelliefhebbers zijn vrolijk, sprankelend, levenslustig, contactueel ingesteld en houden van praten tijdens het vrijen. Over het algemeen vinden ze met elkaar naar bed gaan of lekker vrijen wel gezellig en fijn, maar ze zullen zich niet echt makkelijk echt helemaal overgeven aan een intens liefdesspel, zich niet kunnen laten gaan of er volop van genieten. Ze hebben een wat oppervlakkige, verstandelijke benadering en verwerking van gevoelens. De gele sexpartner heeft niet zo’n heel sterke sexdrive. Dit houdt onder meer in dat ze niet snel het initiatief zullen nemen tot een vrijpartij. Ze zullen als sexpartner meestal niet overheersend zijn, maar tegemoetkomen of zich aanpassen aan de erotische en sexuele wensen van de sterkere partner. Ze kunnen makkelijk opgewarmd worden door de lust van de ander, vinden het vaak prettig om versierd en veroverd te worden en kunnen soms lyrisch zijn als ze vrijen met iemand die ze bewonderen. Degene met geel als favoriete kleur heeft vaak veel, maar weinig diepgaande contacten en kan behoorlijk jaloers of afgunstig zijn. Geel blijkt vaak (vaker dan gemiddeld) de favoriete kleur van homoseksuele mensen te zijn.

Sex en Sexbeleving - Favoriete Kleur - Kleurvoorkeur Blauw

Kleur Blauw en Sexualiteit. Mannen en vrouwen die blauw als favoriete kleur hebben, kunnen hele goede sexpartners en minnaars zijn. Ze zijn gevoelig voor de sexuele behoeften van hun partner en voelen deze intuïtief vaak goed aan. Ze hebben respect voor elkaar tijdens het liefdesspel. Zowel de blauwe mannelijke als vrouwelijke sexpartners gaan uit van geloof en vertrouwen, kunnen in vervoering raken en zeer expressief, sensueel, erotisch en opwindend zijn. Blauwliefhebbers houden van vrijen en sex met passie, echter niet op een wilde, maar op een elegante manier. Blauwe sexpartners zijn in staat ‘to go with the flow’ en kunnen hun liefde laten stromen, kunnen meegaan op de golven van hun lichamelijke, sexuele, sensuele en emotionele gevoelens. Ze verstaan de kunst van ‘sexuele communicatie’. Vrouwen met de lievelingskleur blauw kunnen ten diepste en als de beste van sex genieten, meer dan alle andere vrouwen met een andere kleurvoorkeur. Zowel mannen als vrouwen met een blauwvoorkeur vinden het voorspel en lekker naknuffelen of het naspel net zo belangrijk -mogelijk belangrijker- dan sexen in de zin van geslachtsgemeenschap en perse moeten klaarkomen. Een blauwe partner zal in een relatie heel betrouwbaar en trouw zijn, zowel als vriend, maatje en minnaar en zal sexueel geen (of niet snel) overspel plegen of sex hebben met een ander, daar de eigen partner hem of haar te dierbaar is.

Sex en Sexleven - Favoriete Kleur - Kleurvoorkeur Groen

Kleur Groen en Sexualiteit. Mannen en vrouwen met groen als kleurvoorkeur, hebben een emotionele benadering wat sex en sexualiteit betreft en een actief innerlijk gevoelsleven, alleen zullen ze dit niet snel laten zien of blijken. Vrouwen kunnen zich als groene minnaar sexueel bescheiden en ietwat maagdelijk op blijven stellen in het bedrijven van de liefde, ook al hebben ze al jaren sexuele contacten. De groene mannelijke sexpartner is charmant, komt sexueel ietwat onhandig, terughoudend en onervaren over. Groenliefhebbers, zowel de mannelijke als de vrouwelijke, zijn (moederlijk) verzorgend van aard en zeer vriendelijk. Ze hebben vaak een gevoel van tevredenheid, zijn optimistisch, vol vertrouwen en vinden harmonie in het leven belangrijk, zo ook in hun sexleven. Groene minnaars vinden sex met tederheid belangrijker dan passionele of vurige sex. Groenliefhebbers zijn vaak beïnvloedbaar, kritisch, overgevoelig en kunnen snel dichtklappen, zeker als hun sexpartner op sexueel gebied geen rekening met hun kwetsbaarheid houdt. Ze kunnen bang zijn voor afwijzing. Partners met een voorkeur voor de kleur groen hebben behoefte aan zekerheid, zijn soms iets te afhankelijk, maar zijn zeer betrouwbaar en trouw. Ze zullen niet snel sexuele contacten met anderen aangaan, maar veelal hun eigen partner sexueel, geestelijk en emotioneel trouw blijven.

Sex en Sexbeleving - Favoriete Kleur - Kleurvoorkeur Paars

Kleur Paars en Sexualiteit. Liefhebbers van paars, en dan met name blauwpaars (blauw-violet), zijn in hun sexuele beleving redelijk open en eerlijk. Paarsliefhebbers zijn intuïtief, idealistisch, hebben een hang naar mystiek en zijn spiritueel ingesteld. Spiritualiteit proberen ze ook in hun sexleven te ervaren, hetgeen soms kan leiden tot te hoogdravend, euforisch of zweverig met sex bezig te zijn. Dit kan soms ten koste gaan van gewoon puur genieten van een goede vrijpartij of lichamelijk genot. Paarse minnaars kunnen soms te hoge doelen nastreven, te veel bezig zijn met groei en ontwikkeling en hierdoor de sexbeleving in het nu niet ten volle ondergaan. Paarsliefhebbers kunnen last hebben van bindingsproblemen en om deze reden hun emoties wel eens afschermen of rationaliseren. De ene paarse sexpartner kan overgevoelig zijn en de ander manipulerend. Hoewel mensen met een voorkeur voor paars daadwerkelijk altruïstisch zijn ingesteld, zijn ze dit ook wel vanuit eigen belang.
Liefhebbers van roodpaars (rood-violet) zijn op sexueel gebied erg gevoelig voor sfeer en stemming. De manier waarop ze vrijen en hun sexuele behoefte hangt hier dan ook sterk vanaf; is afhankelijk van invloeden uit de omgeving, van de ander en hun eigen bui of gemoedstoestand. Paarse minnaars zijn bescheiden, vredelievend en opofferingsgezind, waardoor hun eigen sexualiteit en erotiek wel eens te veel op de achtergrond kan blijven. Zowel de mannelijke als de vrouwelijke paarsliefhebbers zijn wat (te) passief en afhankelijk en hebben een sterke honger naar geborgenheid en veiligheid als basis voor hun sexleven.

Sex en Sexleven - Favoriete Kleur - Kleurvoorkeur Oranje

Kleur Oranje en Sexualiteit. Mannen en vrouwen met oranje als lievelingskleur zijn gevoelsmensen met een behoefte aan aardse genoegens en een verlangen naar verfijnde zintuiglijke genoegens, hetgeen in de sex en de sexuele beleving ook tot uiting komt. Ze zijn sexueel energiek, bezitten vitaliteit en sexuele kracht, zijn vaak creatief en optimistisch. Een minder leuke trek van (onevenwichtige) oranjeliefhebbers kan hun egocentrisme zijn. De neiging om alle pleziertjes uit het leven te willen beleven zonder al te veel rekening met anderen te houden. Oranje minnaars vinden het voorspel vaak net zo belangrijk als de geslachtsgemeenschap of daad zelf. Oranjeliefhebbers zijn rustig en gunnen zich de tijd, maar kunnen soms gemakzuchtig zijn, ook in bed. Sommige liefhebbers van de kleur oranje hebben sexuele fantasieën, die ze niet uitspreken. Wel houden ze ervan om lieve en geile woordjes te fluisteren en allerlei dingen te zeggen. De vrijpartij zelf en wat er gezegd wordt is niet altijd vrij van dramatiek en kan soms zelfs ‘overdone’ zijn of op een theaterstuk lijken. Soms lijken ze in bed een erotische rol in een film te spelen en zijn dan meer gericht op de buitenkant of uiterlijke effecten dan op gevoelsmatig en wezenlijk met sex of samen vrijen bezig te zijn. Het is voor de oranje sexpartner heel belangrijk om als ‘geweldig in bed’ gezien te worden, althans dit image eigenen ze zichzelf graag toe. Andersom kunnen oranjeliefhebbers zelf heel goed een orgasme of sexueel genot faken om de ander het gevoel te geven geweldig in bed te zijn.

Sex en Sexleven - Favoriete Kleur - Kleurvoorkeur Roze

Kleur Roze en Sexualiteit. Mensen met roze als favoriete kleur kunnen zich naar buiten toe spannender, sensueler of erotischer voordoen dan dat ze daadwerkelijk van binnen zijn. Ze lijken heel vrij en direct te zijn, zo maken ze bijvoorbeeld vaak sexistische grapjes of sexueel getinte toespelingen. Ze houden van plagerig flirten en verleiden, verstaan de verleidingskunst erg goed, maar beloven meer dan ze kunnen of willen geven, met name de vrouwelijke rozeliefhebbers. De mannelijke rozeliefhebbers zijn vaak players en kunnen ook heftig flirten, hetgeen vaak niet bij flirten met één persoon blijft. Meerdere flirtpartijen op een avond is niet ongewoon en iedere flirt komt ook erg serieus en overtuigend over. Volwassen mannen en vrouwen die van roze houden kunnen soms op een bijna puberale manier met sex omgaan. Soms gebruiken ze sex om iets anders gedaan te krijgen en is een vrijpartij eigenlijk meer een middel dan een doel. Maar wanneer ze werkelijk ten diepste van iemand houden, een intense liefde voelen kunnen ze spannend en wezenlijk opwindend zijn in bed en gaat het dieper dan een verleidingsspel of flirtact. Mensen die van roze houden hebben het nodig om gefascineerd en geboeid te blijven worden door hun sexpartner, anders is de kans groot dat ze geen al te trouwe vrijmaatjes zijn.

Sex en Sexbeleving - Favoriete Kleur - Kleurvoorkeur Bruin

Kleur Bruin en Sexualiteit. Mannen en vrouwen die bruin als favoriete kleur hebben, zijn liefdevol en warm voor hun partner, ook op sexueel gebied. Ze houden bij sex of een vrijpartij altijd rekening met gevoelens, wensen en behoefte van de ander. De bruine sexpartner is vertrouwenwekkend, eerlijk, aards, houdt van eenvoud, geborgenheid en verwerven van zekerheid. Bruinliefhebbers vinden elkaar strelen, knuffelen, aanraken erg belangrijk en kunnen heel romantisch zijn. Ze houden van samen wandelen in de natuur of lekker gezellig bij de open haard, uitgebreid dineren of andere aardse genoegens. Mensen met bruin als kleurvoorkeur ervaren sex en sexualiteit vooral als een warme en liefdevolle uiting van genegenheid en genieten op een rustige manier. Sex hoeft voor hen niet perse hartstochtelijk of heftig te zijn. Zowel de mannelijke als vrouwelijke bruinliefhebbers hebben tijd nodig voor hun liefdesspel. Dit kan met een sexpartner die andere kleurvoorkeur heeft wel eens gevoelens van ongeduld geven. Ook kunnen bruinliefhebbers door meer hartstochtelijke sexpartners (b.v. de kleur rood) wel eens als burgerlijk, saai, log of statisch ervaren worden. Twee bruine minnaars gaan heel erg goed samen, zullen elkaar goed aanvoelen en een bevredigend sexleven hebben.

Sex en Sexleven - Favoriete Kleur - Kleurvoorkeur Zwart

Kleur Zwart en Sexualiteit. Mannen en vrouwen die zwart als lievelingskleur hebben, neigen naar indringende, intense, spannende, spanninggevende, opwindende en/of afwijkende sex en zijn niet dol op de standaard standjes en alledaagse sexbeleving. Ze zoeken sexuele intensiteit, ook of juist als ze verdrietig of ongelukkig zijn, waarbij sex als troost en als een soort levenselixer kan dienen. Op dit soort momenten of in deze zwarte buien bereiken ze soms ook het hoogste genot en sexuele hoogtepunten. Ze houden van mysterieus, het zondige (volgens anderen) en verborgene. Sommige zwartliefhebbers houden van kinky sex, erotische uitdaging, perverse spelletjes en soms ook een liefdesspel dat sadistisch of masochistisch van aard kan zijn. Zwartliefhebbers zijn vaak sexpartners met een sterke behoefte aan sensualiteit en sex, zowel wat de kwaliteit als de frequentie betreft. Zwarte minnaars zijn diepgaand, durven emotionele risico’s te nemen en zichzelf volledig te laten zien en gaan, indien ze een sexpartner hebben die hen werkelijk accepteert zoals ze zijn en ze zich door de ander wezenlijk begrepen voelen. Is een zwarte minnaar eenmaal zeker van zijn of haar (liefdes)partner dan kan deze rekenen op trouw, aanbidding en een intense binding en verbondenheid.

Sex en Sexbeleving - Favoriete Kleur - Kleurvoorkeur Grijs

Kleur Grijs en Sexualiteit. Mannen en vrouwen die grijs als lievelingskleur hebben, zijn veelal mensen die ietwat besluiteloos zijn en geen kleur kunnen of durven te bekennen. De sexuele drive van beide sexen is niet vergeven van hartstocht en emotie; de vrijpartij is meer als maatjes of in het ergste geval een rationele happening die er ‘nu eenmaal bijhoort’. Grijsliefhebbers hebben moeite zich bloot te geven, zowel op emotioneel als op erotisch of sexueel gebied. Ze hebben een hekel aan verplichtingen en bindingen, behoefte aan duidelijkheid, willen weten waar ze aan toe zijn, raken niet zo snel opgewonden of overweldigd en laten zich niet makkelijk gaan. De grijze mannelijke sexpartner zal sexueel of qua sexuele benadering niet altijd even romantisch of sensueel zijn, maar sex soms meer ervaren als lust, ontlading of een manier om zich van spanningen te ontdoen door middel van een snelle wip. Voorspel en naspel komen dan ook niet vaak in hun sexuele repertoire voor. De vrouwelijke grijsliefhebbers hebben over het algemeen geen al te sterke sexuele behoefte of erotische drive. Ze zullen soms sex hebben of beter gezegd ‘toelaten’ om hun partner tegemoet te komen of een plezier te doen of sexualiteit zien als echtelijke verplichting. Toch kunnen mensen die grijs als favoriete kleur hebben wel heel liefdevol zijn, hetgeen echter in hun sexuele leven niet zo sterk tot uiting zal komen. Grijsliefhebbers hebben vaak wel een langdurige verbintenis of relatie en zijn over het algemeen tevreden indien ze met hun partner een maatje zijn en rustig samen kunnen leven.

Sex en Sexleven - Favoriete Kleur - Kleurvoorkeur Wit

Kleur Wit en Sexualiteit. Mannen en vrouwen met een voorkeur voor wit houden van puurheid en reinheid en zoeken naar het zuivere, hetgeen ook voor de sexualiteit, het bedrijven van sex en hun sexleven geldt. Witliefhebbers hebben behoefte aan spanningsvrije en pure sex. Ze houden niet van ruigheid, te heftige sexuele zoektochten of experimenten, maar genieten het meest van lekker knuffelen, een rustige vrijpartij en niet al te afwijkende of spectaculaire standjes. Mensen met wit als lievelingskleur kunnen enigszins puriteins of preuts zijn op sexueel gebied en hebben soms ook last van gene. Sommige witliefhebbers vrijen het liefst in het donker zonder al te veel erotische poespas en schuwen bijvoorbeeld sexy lingerie. Sex dient volgens hen op de gewone, pure manier genoeg te zijn en tederheid en ontroering spelen een belangrijke rol. Wit wordt vaak geassocieerd met reinheid, onschuld en maagdelijkheid, hetgeen in de sexuele beleving van de witte minnaar ook naar voren komt. Zo hebben ze bijvoorbeeld ook de neiging om zich zowel voor en na de geslachtsgemeenschap te wassen of douchen en liggen over het algemeen niet naakt in bed (meer en vaker dan mannen en vrouwen met een andere kleurvoorkeur). Open en uitgebreid praten over sex en sexualiteit zal iemand met wit als favoriete kleur niet snel of makkelijk doen. Ook zullen ze moeite hebben om de intieme lichaamsdelen, de mannelijke en vrouwelijke geslachtsdelen direct bij de naam te noemen. Witliefhebbers vinden het niet leuk om door anderen als brave Hendrik gezien te worden, omdat ze zelf dit gevoel helemaal niet hebben. Het vloeit wat hen betreft gewoon voort uit de behoefte aan het zuivere en pure.

Lees verder

© 2008 - 2024 Jvd, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Seksueel misbruik: als man/jongen misbruikt door een vrouwDat er mannen zijn, die kinderen seksueel misbruiken is algemeen bekend en aanvaard. Maar dat er ook vrouwen zijn, die j…
Vrouwen en HIV/AIDSDe kans dat vrouwen besmet raken met HIV tijdens onbeschermd sexueel contact is twee keer zo groot als de kans van manne…
Eetstoornissen: anorexia en sexualiteitEr is weinig bekend over mensen met eetstoornissen en hun houding ten op zichte van sexualiteit. De pschologie en psychi…
Waarom is roze voor meisjes?Waarom is roze voor meisjes?Roze muisjes voor een meisje, blauwe muisjes voor een jongen. Vanaf onze geboorte worden veel kinderen gelijk in een bep…

Knoflook bevordert de erectie en voorkomt hartproblemenKnoflook bevordert de erectie en voorkomt hartproblemenLast van erectieproblemen, een te hoog cholesterolgehalte of dichtslibbende kransslagaderen? Het eten van vier teentjes…
Feiten over de penisTegenwoordig wensen de meeste mannen een grote penis. maar bij de oude grieken was een kleintje juist het ideaal. Kijk m…
Bronnen en referenties
  • Thungerstone, R. Psychology of symbolic colors and expression of emotions. London: Damer Productions
Reactie

Zuster, 19-08-2008
Hij is echt super, mijn vriend trapte er mooi in. Dit was wel het laatste wat ie van me had verwacht. Ik was in ieder geval blij met de uitslag maar dat vertel ik hem niet :) Reactie infoteur, 23-08-2008
@ Zuster, je beschrijving bij je lievelingskleur was dus gunstig voor je, neem ik aan? ;>)
Groetjes van Sila (auteur artikel)

Jvd (613 artikelen)
Laatste update: 11-10-2008
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Seksualiteit
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.