InfoNu.nl > Mens en Gezondheid > Gezonde voeding > Gezonde voeding: Pagina 7
Artikelen 61 - 70 in de rubriek Gezonde voeding

Gezonde voeding (Mens en Gezondheid)

Komijn: Voordelen voor gezondheid van de zaden en extracten

Komijn: Voordelen voor gezondheid van de zaden en extracten

Komijn is het gedroogde zaad van het kruid Cuminum cyminum en is meestal bruin van kleur. De zwarte variant staat bekend als ‘zwarte komijn’. Deze specerij heeft een uitgesproken aroma en een houtacht… Miske, Gezonde voeding, 07-01-2019
Komkommers: Voordelen voor gezondheid van vrucht komkommer

Komkommers: Voordelen voor gezondheid van vrucht komkommer

Komkommers zijn, in tegenstelling tot wat veel mensen denken, geen groenten. Deze vruchten zijn leden van de plantenfamilie Cucurbitaceae (komkommerfamilie), die ook pompoenen en meloenen bevat. Het m… Miske, Gezonde voeding, 07-01-2019
Bloemkool: Voordelen voor de gezondheid van deze groente

Bloemkool: Voordelen voor de gezondheid van deze groente

Bloemkool is een lid van de kruisbloemige familie van groenten. Deze veelzijdige groente die veel voedingsstoffen bevat waaronder vitaminen, mineralen, antioxidanten en andere fytochemicaliën. Deze is… Miske, Gezonde voeding, 07-01-2019
Cashewnoten: Voordelen voor gezondheid van soort noten

Cashewnoten: Voordelen voor gezondheid van soort noten

Cashewnoten zijn een soort noten met een zachte consistentie en een zoete smaak. Cashewnoten worden zowel rauw als geroosterd en gezouten of ongezouten verkocht. Cashewnoten worden tevens gebruikt om… Miske, Gezonde voeding, 07-01-2019
Kiwi: gezondheidsvoordelen en voedingswaarde van kiwi's

Kiwi: gezondheidsvoordelen en voedingswaarde van kiwi's

De kiwi is zeer gezond. De kiwi zorgt voor een mooiere en jongere huid, heeft een bloeddrukverlagende werking en beschermt je gezichtsvermogen. De kiwi of Chinese kruisbes (Actinidia chinensis) is de… Tartuffel, Gezonde voeding, 07-01-2019
Koriander: Voordelen voor gezondheid van dit kruid

Koriander: Voordelen voor gezondheid van dit kruid

Veel mensen voegen koriander (Coriandrum sativum) toe aan hun maaltijden om deze een betere smaak te geven. Koriander is een soort kruid dat onder andere een scherpe citroensmaak geeft aan gerechten.… Miske, Gezonde voeding, 07-01-2019
Calcium: Voedingsmiddelen, functie & tekort aan dit mineraal

Calcium: Voedingsmiddelen, functie & tekort aan dit mineraal

Calcium is een chemisch element dat essentieel is voor de mens. Het is het meest voorkomende mineraal in het lichaam en van vitaal belang voor een goede gezondheid, vooral van de botten, de hersenen e… Miske, Vitaminen, 07-01-2019
Linzen: gezondheidsvoordelen en voedingswaarde van de linze

Linzen: gezondheidsvoordelen en voedingswaarde van de linze

De gezondheidsvoordelen van linzen bestaan uit verbeterde spijsvertering, een gezond hart, diabetesregulatie, vermindering van de kans op kanker, gewichtsverlies, preventie van bloedarmoede en betere… Tartuffel, Gezonde voeding, 04-01-2019
Andijvie: Voordelen voor gezondheid van deze bladgroente

Andijvie: Voordelen voor gezondheid van deze bladgroente

Andijvie (Cichorium endivia) is een éénjarig bladgewas dat tot de familie van de madeliefjes behoort en nauw verwant is met witlof, groenlof en cichorei. Deze groente is rauw of gekookt eetbaar, en oo… Miske, Gezonde voeding, 04-01-2019
Asperges: Voordelen voor gezondheid van de groente asperge

Asperges: Voordelen voor gezondheid van de groente asperge

Asperge (Asparagus officinalis) is een lentegroente die lid is van de leliefamilie. De meest voorkomende type asperge is groen van kleur, maar ook witte (delicater en moeilijker te oogsten) en paarse… Miske, 04-01-2019