Artikelen 61 - 70 in de rubriek Gezonde voeding

Gezonde voeding (Mens en Gezondheid)

Vlierbessen: gezondheidsvoordelen & voedingsstoffen vlierbes

Vlierbessen: gezondheidsvoordelen & voedingsstoffen vlierbes

Vlierbessen, de vruchten van de zwarte vlier (Sambucus nigra), zijn botanisch gezien steenvruchten. De glanzende zwarte bes heeft op culinair gebied veel te bieden, maar is tevens zeer gezond. Vlierbe… Tartuffel, 18-11-2019
Zwartoogbonen: voedingswaarde en gebruik van deze bonen

Zwartoogbonen: voedingswaarde en gebruik van deze bonen

De zwartoogboon is een gezonde peulvrucht die te gebruiken is voor diverse gerechten. De bonen bevatten veel plantaardig eiwit, vezels, koolhydraten en vitaminen en mineralen. De plant wordt hoofdzake… Geisha, 14-11-2019
Zwarte peper: gezondheidsvoordelen en voedingsstoffen

Zwarte peper: gezondheidsvoordelen en voedingsstoffen

Zwarte peper is een in de keuken gebruikte specerij. Peper groeit als bessen aan de zwartepeperplant of Piper nigrum. Peperbolletjes zijn de gedroogde bessen van de tropische peperplant. Zwarte peper… Tartuffel, 13-11-2019
Barunoten: de voedingswaarde en de gezondheidseffecten

Barunoten: de voedingswaarde en de gezondheidseffecten

De barunoot is een super gezonde noot uit de savanne van Brazilië. Deze noot bevat minder calorieën vergeleken met vele andere noten, maar meer gezonde vetten en vezels. Bovendien is de noot rijk aan… Geisha, 12-11-2019
Vijg: gezondheidsvoordelen en voedingswaarde van vijgen

Vijg: gezondheidsvoordelen en voedingswaarde van vijgen

De vijg is de vrucht van bomen van het geslacht Ficus, de botanische naam van een geslacht in de moerbeifamilie (Moraceae). Een vijgenboom is een groenblijvende plant. Vijgenbomen worden maximaal 100… Tartuffel, 12-11-2019
Tonkaboon: gezondheidsvoordelen en bestandddelen tonkabonen

Tonkaboon: gezondheidsvoordelen en bestandddelen tonkabonen

De tonkaboon is de vrucht van dipteryx odorata (algemeen bekend als 'cumaru', 'regenbosboom' of gewoonweg 'tonkaboom'), een boom uit de Fabaceae-familie ofwel de vlinderbloemenfamilie. De boom is inhe… Tartuffel, 11-11-2019
Dille: gezondheidsvoordelen, voedingsstoffen en bijwerkingen

Dille: gezondheidsvoordelen, voedingsstoffen en bijwerkingen

Dille (Anethum graveolens) is een plant uit de schermbloemenfamilie, waartoe ook venkel en kervel behoren. Dille heeft een heerlijk frisse smaak van licht citrus en anijs. De smaak is heerlijk bij vis… Tartuffel, 08-11-2019
Bieslook: gezondheidsvoordelen en toepassingen van pijpgras

Bieslook: gezondheidsvoordelen en toepassingen van pijpgras

Bieslook of pijpgras (Allium schoenoprasum) is een plant uit de lookfamilie (Alliaceae) en is een smaakmaker in de keuken. Qua smaak lijkt het op een ui, maar bieslook is verfijnder en aromatischer. B… Tartuffel, 07-11-2019
De ube: de paarse yam uit de Filippijnen

De ube: de paarse yam uit de Filippijnen

De ube (Dioscorea alata) is de Filipijnse naam voor de paarse yam. Een yam is een eetbare wortelknol die vaak wordt verward met de paarse zoete aardappel. De yam en de zoete aardappel zijn allebei eet… Geisha, 06-11-2019
Daslook: gezondheidsvoordelen en toepassingen wilde knoflook

Daslook: gezondheidsvoordelen en toepassingen wilde knoflook

Daslook of wilde knoflook (Allium ursinum) ziet eruit als bieslook met een blaadje. Het is een plant uit de lookfamilie (Alliaceae). De plant is dus verwant aan knoflook en bieslook. Andere benamingen… Tartuffel, 06-11-2019