InfoNu.nl > Mens en Gezondheid > Gezonde voeding > Gezonde voeding: Pagina 7
Artikelen 61 - 70 in de rubriek Gezonde voeding

Gezonde voeding (Mens en Gezondheid)

Papaja's: Voordelen voor gezondheid van de vrucht papaja

Papaja's: Voordelen voor gezondheid van de vrucht papaja

Papaja's (Carica papaja) zijn planten die in tropische klimaten groeien. De papaja, een voorheen exotische en zeldzame peervormige vrucht, is nu op de meeste momenten van het jaar verkrijgbaar. Deze z… Miske, Gezonde voeding, 10-01-2019
Voordelen van rode kool voor de gezondheid

Voordelen van rode kool voor de gezondheid

Rode kool behoort tot de Brassicaceae-familie. Rode kool is een veel gebruikt ingrediënt in Duitse maaltijden. Rode kool kan zowel gekookt als rauw gegeten worden. Indien men rode kool rauw gebruikt i… Liseverhulst, 10-01-2019
Hummus: Voordelen voor de gezondheid van dit gerecht

Hummus: Voordelen voor de gezondheid van dit gerecht

Hummus (hoemoes, houmous) is een zeer bekend gerecht in het Midden-Oosten en Noord-Afrika, maar de laatste jaren is dit gezonde gerecht enorm in populariteit toegenomen in het westen. Dit wordt meesta… Miske, Gezonde voeding, 10-01-2019
Mango: gezondheidsvoordelen en voedingswaarde van mango's

Mango: gezondheidsvoordelen en voedingswaarde van mango's

Mango is een caloriearm fruit met veel gezondheidsvoordelen. Mango bezit veel vezels en is een geweldige bron van vitamine A en C. Het bevat ook foliumzuur, B6, ijzer en een beetje calcium, zink en vi… Tartuffel, Gezonde voeding, 09-01-2019
Ui (ajuin): Voordelen voor gezondheid en risico's van uien

Ui (ajuin): Voordelen voor gezondheid en risico's van uien

Uien maken deel uit van de alliumfamilie van groenten en kruiden, die ook bieslook, knoflook, lente-uitjes en prei omvat. Ajuinen variëren in grootte, vorm, kleur en smaak. De meest voorkomende soorte… Miske, Gezonde voeding, 08-01-2019
Citroen: gezondheidsvoordelen & voedingswaarde van citroenen

Citroen: gezondheidsvoordelen & voedingswaarde van citroenen

Een citroen is een citrusvrucht die voor een verscheidenheid aan culinaire en medicinale toepassingen wordt gebruikt, vanwege het hoge gehalte aan vitamine C en andere krachtige antioxidanten. Het hee… Tartuffel, Gezonde voeding, 08-01-2019
Champignons: Voedingsstoffen en voordelen voor gezondheid

Champignons: Voedingsstoffen en voordelen voor gezondheid

Champignons zijn groenten in de voedselwereld. Technisch gezien zijn het echter geen planten omdat ze tot het schimmelkoninkrijk behoren. De schimmels produceren sporen, vergelijkbaar met pollen of za… Miske, Gezonde voeding, 08-01-2019
Kaneel: Soorten en voordelen voor gezondheid van de specerij

Kaneel: Soorten en voordelen voor gezondheid van de specerij

Kaneel is een specerij die gemaakt is van de binnenste schors van bepaalde bomen (Cinnamomum). Kaneel wordt gemaakt door de stengels van kaneelbomen te snijden. De binnenste schors wordt vervolgens ge… Miske, Gezonde voeding, 07-01-2019
Komijn: Voordelen voor gezondheid van de zaden en extracten

Komijn: Voordelen voor gezondheid van de zaden en extracten

Komijn is het gedroogde zaad van het kruid Cuminum cyminum en is meestal bruin van kleur. De zwarte variant staat bekend als ‘zwarte komijn’. Deze specerij heeft een uitgesproken aroma en een houtacht… Miske, Gezonde voeding, 07-01-2019
Komkommers: Voordelen voor gezondheid van vrucht komkommer

Komkommers: Voordelen voor gezondheid van vrucht komkommer

Komkommers zijn, in tegenstelling tot wat veel mensen denken, geen groenten. Deze vruchten zijn leden van de plantenfamilie Cucurbitaceae (komkommerfamilie), die ook pompoenen en meloenen bevat. Het m… Miske, Gezonde voeding, 07-01-2019