Artikelen 51 - 60 in de rubriek Gezonde voeding

Gezonde voeding (Mens en Gezondheid)

Cranberry: gezondheidsvoordelen & voedingswaarde cranberry's

Cranberry: gezondheidsvoordelen & voedingswaarde cranberry's

De cranberry, ook wel lepeltjesheide of grote veenbes, is een plant uit de heidefamilie (Ericaceae). De friszure, wat wrange smaak van cranberry's kunnen veel mensen niet waarderen en daarom worden ze… Tartuffel, Gezonde voeding, 22-11-2019
Frambozen: gezondheidsvoordelen en voedingsstoffen framboos

Frambozen: gezondheidsvoordelen en voedingsstoffen framboos

De framboos (Rubus idaeus) is een plant uit de rozenfamilie en behoort naast aardbeien, zwarte of rode bessen tot de vruchten die het meest voorkomen in de tuin. De redenen hiervoor zijn de zeer g… Tartuffel, Gezonde voeding, 22-11-2019
Vlierbessen: gezondheidsvoordelen & voedingsstoffen vlierbes

Vlierbessen: gezondheidsvoordelen & voedingsstoffen vlierbes

Vlierbessen, de vruchten van de zwarte vlier (Sambucus nigra), zijn botanisch gezien steenvruchten. De glanzende zwarte bes heeft op culinair gebied veel te bieden, maar is tevens zeer gezond. Vlierbe… Tartuffel, Gezonde voeding, 18-11-2019
Zwartoogboon: voedingswaarde en gebruik van de peulvrucht

Zwartoogboon: voedingswaarde en gebruik van de peulvrucht

De zwartoogboon is een gezonde peulvrucht die te gebruiken is voor diverse gerechten. De boon bevat veel plantaardig eiwit, vezels, koolhydraten en vitaminen en mineralen. De plant wordt hoofdzakelijk… Geisha, 14-11-2019
Zwarte peper: gezondheidsvoordelen en voedingsstoffen

Zwarte peper: gezondheidsvoordelen en voedingsstoffen

Zwarte peper is een in de keuken gebruikte specerij. Peper groeit als bessen aan de zwartepeperplant of Piper nigrum. Peperbolletjes zijn de gedroogde bessen van de tropische peperplant. Zwarte peper… Tartuffel, Kruidengeneeskunde, 13-11-2019
Barunoten: de voedingswaarde en de gezondheidseffecten

Barunoten: de voedingswaarde en de gezondheidseffecten

De barunoot is een super gezonde noot uit de savanne van Brazilië. Deze noot bevat minder calorieën vergeleken met vele andere noten, maar meer gezonde vetten en vezels. Bovendien is de noot rijk aan… Geisha, 12-11-2019
Vijg: gezondheidsvoordelen en voedingswaarde van vijgen

Vijg: gezondheidsvoordelen en voedingswaarde van vijgen

De vijg is de vrucht van bomen van het geslacht Ficus, de botanische naam van een geslacht in de moerbeifamilie (Moraceae). Een vijgenboom is een groenblijvende plant. Vijgenbomen worden maximaal 100… Tartuffel, Gezonde voeding, 12-11-2019
Tonkaboon: gezondheidsvoordelen en bestandddelen tonkabonen

Tonkaboon: gezondheidsvoordelen en bestandddelen tonkabonen

De tonkaboon is de vrucht van dipteryx odorata (algemeen bekend als 'cumaru', 'regenbosboom' of gewoonweg 'tonkaboom'), een boom uit de Fabaceae-familie ofwel de vlinderbloemenfamilie. De boom is inhe… Tartuffel, Gezonde voeding, 11-11-2019
Dille: gezondheidsvoordelen, voedingsstoffen en bijwerkingen

Dille: gezondheidsvoordelen, voedingsstoffen en bijwerkingen

Dille (Anethum graveolens) is een plant uit de schermbloemenfamilie, waartoe ook venkel en kervel behoren. Dille heeft een heerlijk frisse smaak van licht citrus en anijs. De smaak is heerlijk bij vis… Tartuffel, Kruidengeneeskunde, 08-11-2019
Bieslook: gezondheidsvoordelen en toepassingen van pijpgras

Bieslook: gezondheidsvoordelen en toepassingen van pijpgras

Bieslook of pijpgras (Allium schoenoprasum) is een plant uit de lookfamilie (Alliaceae) en is een smaakmaker in de keuken. Qua smaak lijkt het op een ui, maar bieslook is verfijnder en aromatischer. B… Tartuffel, Kruidengeneeskunde, 07-11-2019