Gezonde voeding

Peer: gezondheidsvoordelen en voedingswaarde van peren

Peer: gezondheidsvoordelen en voedingswaarde van peren

Een peer is gezond en biedt veel gezondheidsvoordelen. Peren bevatten speciale fytonutriënten, waaronder ontstekingsremmende flavonoïden, antikankerpolyfenolen en antiverouderingsflavonoïden. De co…
Voordelen van avocado-olie voor de gezondheid

Voordelen van avocado-olie voor de gezondheid

Avocado’s zijn vruchten die bomvol gezonde vetten zitten en die een hoog aantal calorieën hebben. Met name in diëten die zich richten op een hoge vetinhoud is de avocado een graag geziene gast. Da…
Boerenkool: Voordelen voor gezondheid van deze groente

Boerenkool: Voordelen voor gezondheid van deze groente

Boerenkool, een lid van de kruisbloemenfamilie (Brassicaceae), samen met kool en spruitjes, is een robuuste en veelzijdige groente die goed groeit in de koudere wintermaanden. Deze stevige groene groe…
Sinaasappel: gezondheidsvoordelen en voedingswaarde

Sinaasappel: gezondheidsvoordelen en voedingswaarde

Een sinaasappel heeft een uitstekende voedingswaarde en heeft veel gezondheidsvoordelen. Een sinaasappel is een uitstekende bron van vitamine C, een in water oplosbare antioxidant in het lichaam, waar…
Sinaasappels: Voordelen voor gezondheid van sinaasappel

Sinaasappels: Voordelen voor gezondheid van sinaasappel

Sinaasappelbomen behoren tot de meest geteelde fruitbomen ter wereld. Sinaasappels zijn populair vanwege hun natuurlijke zoetheid, de vele variëteiten en hun veelzijdige toepassingen, zoals in sappen…
Zoete aardappel: Voordelen zoete aardappelen voor gezondheid

Zoete aardappel: Voordelen zoete aardappelen voor gezondheid

Zoete aardappelen (Ipomoea batatas) zijn zoete, zetmeelhoudende wortelgroenten die tot de familie van de ochtendglorie behoren. Ze zijn enkele van de oudste voedingsmiddelen die door de mensheid worde…
Wortelen: Voordelen voor gezondheid van wortels

Wortelen: Voordelen voor gezondheid van wortels

Wortelen zijn het hele jaar door verkrijgbaar en zijn een veelzijdige groente die op verschillende manieren kan worden gegeten: rauw, gestoomd, gekookt en geroosterd. Ze worden vaak verwerkt in hartig…
Mandarijn: gezondheidsvoordelen & voedingswaarde mandarijnen

Mandarijn: gezondheidsvoordelen & voedingswaarde mandarijnen

Mandarijnen kennen veel gezondheidsvoordelen. Deze vrucht is bijvoorbeeld goed voor de weerstand en de bloeddruk. Mandarijnen zijn populair in Nederland. Jaarlijks eten de Nederlanders grofweg 4 kilog…
Papaja's: Voordelen voor gezondheid van de vrucht papaja

Papaja's: Voordelen voor gezondheid van de vrucht papaja

Papaja's (Carica papaya) zijn tropische planten die wereldwijd bekend staan om hun voedzame vruchten. Vroeger waren papaja's een exotische en zeldzame vrucht, maar tegenwoordig zijn ze het hele jaar d…
Voordelen van rode kool voor de gezondheid

Voordelen van rode kool voor de gezondheid

Rode kool behoort tot de Brassicaceae-familie. Rode kool is een veel gebruikt ingrediënt in Duitse maaltijden. Rode kool kan zowel gekookt als rauw gegeten worden. Indien men rode kool rauw gebruikt…
Hummus: Voordelen voor de gezondheid van dit gerecht

Hummus: Voordelen voor de gezondheid van dit gerecht

Hummus (hoemoes, houmous) is een zeer bekend gerecht in het Midden-Oosten en Noord-Afrika, maar de laatste jaren is dit gezonde gerecht enorm in populariteit toegenomen in het westen. Dit wordt meesta…
Mango: gezondheidsvoordelen en voedingswaarde van mango's

Mango: gezondheidsvoordelen en voedingswaarde van mango's

Mango is een caloriearm fruit met veel gezondheidsvoordelen. Mango bezit veel vezels en is een geweldige bron van vitamine A en C. Het bevat ook foliumzuur, B6, ijzer en een beetje calcium, zink en vi…
Ui (ajuin): Voordelen voor gezondheid en risico's van uien

Ui (ajuin): Voordelen voor gezondheid en risico's van uien

Uien maken deel uit van de alliumfamilie, waartoe ook bieslook, knoflook, lente-uitjes en prei behoren. Uien variëren sterk in grootte, vorm, kleur en smaak. De meest voorkomende soorten zijn rode, g…
Citroen: gezondheidsvoordelen & voedingswaarde van citroenen

Citroen: gezondheidsvoordelen & voedingswaarde van citroenen

Een citroen is een citrusvrucht die voor een verscheidenheid aan culinaire en medicinale toepassingen wordt gebruikt, vanwege het hoge gehalte aan vitamine C en andere krachtige antioxidanten. Het hee…
Champignons: Voedingsstoffen en voordelen voor gezondheid

Champignons: Voedingsstoffen en voordelen voor gezondheid

Champignons worden vaak beschouwd als groenten in de voedselwereld. Technisch gezien behoren ze echter tot het schimmelrijk en zijn ze geen planten. Schimmels produceren sporen, vergelijkbaar met poll…
Kaneel: Soorten en voordelen voor gezondheid van de specerij

Kaneel: Soorten en voordelen voor gezondheid van de specerij

Kaneel is een specerij die afkomstig is van de binnenste schors van bepaalde bomen uit het geslacht Cinnamomum. Het proces om kaneel te verkrijgen omvat het snijden van de stengels van kaneelbomen, wa…
Komijn: Voordelen voor gezondheid van de zaden en extracten

Komijn: Voordelen voor gezondheid van de zaden en extracten

Komijn is het gedroogde zaad van het kruid Cuminum cyminum en is meestal bruin van kleur. De zwarte variant, die bekend staat als 'zwarte komijn', heeft een iets andere smaak en wordt vaak in andere g…
Komkommers: Voordelen voor gezondheid van vrucht komkommer

Komkommers: Voordelen voor gezondheid van vrucht komkommer

Komkommers zijn, in tegenstelling tot wat veel mensen denken, geen groenten. Deze vruchten behoren tot de plantenfamilie Cucurbitaceae (komkommerfamilie), die ook pompoenen en meloenen omvat. Het mees…
Bloemkool: Voordelen voor de gezondheid van deze groente

Bloemkool: Voordelen voor de gezondheid van deze groente

Bloemkool is een lid van de kruisbloemige familie van groenten. Deze veelzijdige groente bevat veel voedingsstoffen, waaronder vitaminen, mineralen, antioxidanten en andere fytochemicaliën. Het is ee…
Cashewnoten: Voordelen voor gezondheid van soort noten

Cashewnoten: Voordelen voor gezondheid van soort noten

Cashewnoten zijn een soort noten met een zachte consistentie en een zoete smaak. Cashewnoten worden zowel rauw als geroosterd en gezouten of ongezouten verkocht. Cashewnoten worden tevens gebruikt om…