Artikelen 71 - 80 in de rubriek Gezonde voeding

Gezonde voeding (Mens en Gezondheid)

Pompoen: gezondheidsvoordelen & voedingsstoffen in pompoenen

Pompoen: gezondheidsvoordelen & voedingsstoffen in pompoenen

De pompoen is een zeer oud cultuurgewas en een echte najaarsgroente. Samen met kalebassen en komkommers vormt de pompoen een familie. Een pompoen bevat waardevolle vetzuren, vitamine E en bètacaroteen… Tartuffel, Gezonde voeding, 31-10-2019
Cacao: gezondheidsvoordelen en voedingsstoffen cacaoboon

Cacao: gezondheidsvoordelen en voedingsstoffen cacaoboon

De Spaanse Hernán Cortés, die leefde van 1485 tot 1547 en bekend staat als een van de Spaanse conquistadores, bracht in de 16e eeuw cacao naar Europa. Cacao komt van de cacaoboon, de smaakbepalende gr… Tartuffel, 30-10-2019
Citroengras: gezondheidsvoordelen en toepassingen van sereh

Citroengras: gezondheidsvoordelen en toepassingen van sereh

Citroengras of sereh (Cymbopogon citratus) is een plant uit de grassenfamilie. Zowel de stengels als de bladeren van citroengras ruiken naar citroen. Citroengras is een specerijplant die in India, Afr… Tartuffel, Kruidengeneeskunde, 29-10-2019
Nootmuskaat: gezondheidsvoordelen en nootmuskaatproducten

Nootmuskaat: gezondheidsvoordelen en nootmuskaatproducten

Nootmuskaat is een specerij afkomstig van de muskaatboom (Myristica fragrans), die bekendstaat als een houtachtige, nootachtige specerij. de nootmuskaatboom wordt in regenrijke tropische kustgebieden… Tartuffel, Kruidengeneeskunde, 28-10-2019
Kruidnagel: gezondheidsvoordelen en toepassing kruidnagels

Kruidnagel: gezondheidsvoordelen en toepassing kruidnagels

De kruidnagel is de gedroogde, nog gesloten bloemknop van de kruidnagelboom (Syzygium aromaticum), behorend tot de mirtefamilie (Myrtaceae). Kruidnagel is al sinds de vroege middeleeuwen in Europa bek… Tartuffel, Kruidengeneeskunde, 25-10-2019
Echt lepelblad: gezondheidsvoordelen en werkzame stoffen

Echt lepelblad: gezondheidsvoordelen en werkzame stoffen

Echt lepelblad, met de botanische naam Cochlearia officinalis, is een plant die afkomstig is uit de familie van de kruisbloemenfamilie (Brassicaceae). De bladeren en bloemen van deze plant worden gebr… Tartuffel, Kruidengeneeskunde, 24-10-2019
Echte marjolein: gezondheidsvoordelen en voedingswaarde

Echte marjolein: gezondheidsvoordelen en voedingswaarde

Echte marjolein (Origanum majorana) is een plant uit de lipbloemenfamilie. Etymologisch betekent Origanum 'vreugde van de berg', wat is afgeleid van het Griekse woord 'oros', voor bergen en 'ganos' vo… Tartuffel, Kruidengeneeskunde, 23-10-2019
Peterselie: gezondheidsvoordelen, voedingswaarde en teelt

Peterselie: gezondheidsvoordelen, voedingswaarde en teelt

Peterselie (Petroselinum crispum) is een van de bekendste en meest veelzijdige culinaire kruiden. De kruidenplant wordt al sinds mensenheugenis als keukenkruid en als medicinaal kruid gebruikt. Tegenw… Tartuffel, Gezonde voeding, 22-10-2019
Sesamzaad: gezondheidsvoordelen en voedingswaarde sesam

Sesamzaad: gezondheidsvoordelen en voedingswaarde sesam

Sesam is een van de oudste planten die worden gekweekt vanwege de zaden. Sesam was een favoriete smaakmaker voor brood in het oude Egypte en in Babylon, en dit gebruik is tot op de dag van vandaag doo… Tartuffel, Kruidengeneeskunde, 21-10-2019
Stokroos: gezondheidsvoordelen, toepassingen van stokrozen

Stokroos: gezondheidsvoordelen, toepassingen van stokrozen

De stokroos is een prachtige kruidachtige, tweejarige of overblijvende plant. De planten groeien rechtop, hebben een enkele bloeiende stam en zijn ideaal voor de cottagetuin, boerentuin en geveltuin.… Tartuffel, Kruidengeneeskunde, 21-10-2019