Sterrenbeeld Waterman (Aquarius)

Wanneer je twee Watermannen met elkaar vergelijkt, zal je waarschijnlijk grote verschillen zien. De Waterman of Aquarius is een teken in de astrologie dat wordt gekenmerkt door individualisme en onafhankelijkheid. De Waterman is een sterrenbeeld dat een zeer groot maatschappelijk bewustzijn heeft en veel waarde hecht aan verandering en vooruitgang.

Sterrenbeelden


Symbool van de Waterman
Het symbool van de Waterman representeren het water. De rimpels in het water symboliseren de bijeenkomst van intuïtie en rede in de menslievendheid van de Waterman.

Data 20 januari tot en met 18 februari
Heerser Saturnus en Uranus
Natuurlijk huis Elfde huis
Element Lucht
Polariteit PositiefPersoonlijkheid van de Waterman

De Waterman is een sterrenbeeld met vele gezichten. Dit is in sterke mate afhankelijk van of Saturnus of Uranus de dominante heerser is. De Waterman is een idealistische persoonlijkheid met oog voor de behoeften van de maatschappij - in het heden én de toekomst. Het fanatisme en de onverdraagzaamheid van de Waterman liggen ten grondslag aan het oprechte verlangen de wereld te verbeteren.

Emoties

De Waterman wordt door velen beschouwd als een koel en afstandelijk teken terwijl het in werkelijkheid chaotische emoties en tegenstrijdige emotionele behoeften heeft. De Waterman streeft naar routine en stabiliteit, maar kan zich desondanks beklemd voelen in een vaste relatie. De Waterman kan problemen hebben met intimiteit en bewaart daarom dikwijls enige afstand.

Geest

De Waterman staat open voor grote verrassingen en gevestigde denkkaders, ondanks de behoefte logische denkprocessen te volgen. de Waterman is een teken waarin intelligentie en intuïtie samenkomen. De Waterman kan soms gevangen raken in het eigen streven naar gelijkheid en rechtvaardigheid, omdat de omgeving hem niet altijd even goed begrijpt.

De sterke kanten van de Waterman

De Waterman heeft een sterk maatschappelijk bewustzijn en haalt daar veel motivatie uit. De Waterman is dé persoon bij uitstek die de evolutie voortzet.

De zwakke kanten van de Waterman

De Waterman kan zich soms lastig losmaken van zijn excentriciteit. Het verlangen naar verandering kan zo ver doorslaan dat al het bestaande vernietigd wordt.

De Waterman en financiën

Wanneer Saturnus de dominante heerser is wordt de Waterman gekenmerkt door zorgvuldige precisie wat geldzaken betreft. Wanneer Uranus echter de dominante heerser is kan de Waterman zich verliezen in schulden en impulsieve investeringen.

De carrière van de Waterman

De Waterman heeft als doel de wereld te helpen en verbeteren. Beroepen als wetenschapper, kwantumfysicus, technoloog, onderzoeker, vulcanoloog, astronoom, socioloog, maatschappelijk werker, politicus en uitvinder zijn bij uitstek geschikt voor de Waterman. Doordat de Waterman sterk op de toekomst gericht is kan ook een baan als architect uitstekend bevallen. De Waterman moet hoe dan ook de ruimte hebben zichzelf te kunnen zijn en te ontwikkelen.Bron: Fulcanelli, Wikimedia Commons (Publiek domein)Bron: Fulcanelli, Wikimedia Commons (Publiek domein)
Seizoen Winter
Dag Zaterdag
Getal 4
Fysiologie Schenen, enkels, bloedsomloop en pijnappelklier
Kristallen Amber, fluoriet, magnetiet, maansteen
Metaal Lood, uranium, aluminium, platina
Kleuren Hemelsblauw, staalblauw en turkoois
Dieren Pauwen en grote trekvogels
Voedsel Voedsel met een scherpe, overheersende smaak en gezond voedselDe Waterman en de liefde

De Waterman is een zeer onafhankelijk en onvoorspelbaar teken in de liefde. Wanneer men eenmaal een vaste relatie heeft met een Waterman heeft men een behoorlijke stap vooruit gemaakt, de Waterman begeeft zich niet snel in een vaste relatie. De Waterman wil graag een bepaald gevoel van vrijheid bewaren, flirten doet de Waterman dan ook graag, ook tijdens een vaste relatie. Ook in de liefde kan de Waterman zich excentriek gedragen.
© 2009 - 2024 Melod, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
De Waterman of AquariusDe Twaalf tekens van de Dierenriem. Ik ben een Waterman, dat wil zeggen op het moment van jouw geboorte stond de Zon in…
Is je huisdier geboren onder het sterrenbeeld Waterman?Is je huisdier geboren onder het sterrenbeeld Waterman?Wie een Waterman-huisdier in huis haalt, moet er zich bewust van zijn dat het niet altijd makkelijke dieren zijn. Ze zij…
Welke sterrenbeelden passen het best bij elkaar?Welke sterrenbeelden passen het best bij elkaar?Liefde en overeenkomsten hebben met iemand anders is iets waar iedereen naar streeft. Er wordt door bijna iedereen over…
Sterrenbeeld en polariteitEen sterrenbeeld kan een bijbehorende positieve polariteit hebben of juist een negatieve polariteit. De Ram, Tweelingen,…

Sterrenbeeld Steenbok (Capricornus)De Steenbok is een teken uit de dierenriem en astrologie dat wordt getypeerd als recht door zee, eerlijk en direct. De S…
Sterrenbeeld Ram (Aries)De Ram of Aries is een teken van de dierenriem in horoscopen. Het sterrenbeeld Ram loopt van 21 maart tot en met 19 apri…
Bronnen en referenties
  • Julia & Derek Parker - Astrologie (2008)
  • Judy Hall - de Astrologiegids (2007)
  • Afbeelding bron 1: Fulcanelli, Wikimedia Commons (Publiek domein)
Reactie

Jr Ensing-Buning, 10-02-2011
19 februari is mijn geboortedag. Dan weer wordt gemeld, dat ik bij het sterrenbeeld ´´waterman´´, dan weer bij ´´vissen´´ pas. Dat is toch verwarrend? Wat is toch mijn correcte sterrenbeeld! Kunt u mij helpen?
Alvast bedankt voor uw reactie.

Groet, Annie.:-) Reactie infoteur, 10-02-2011
Hoi Annie,
ik denk dat dit een taalkundige verwarring is. De waterman is van 20 januari tot en met 18 februari. Sommigen schrijven echter dat de waterman van 20 januari tot 19 februari is. Beiden bedoelen hetzelfde, het verschil zit hem in de termen "tot en met" (dus inclusief die datum) en "tot" (dus die datum niet meer). Jij bent dus een waterman, hoewel veel mensen die op zo'n grensdatum geboren zijn eigenschappen van zowel de waterman als vissen hebben.
Gr Kim

Melod (654 artikelen)
Laatste update: 15-09-2009
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Astrologie
Bronnen en referenties: 3
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.