Beauty: Venus Freeze behandelingen

Beauty: Venus Freeze behandelingen Zoals wel met meer beautybehandelingen beginnen ze ooit om wonden sneller en mooier te helpen genezen en men gaat er vervolgens een beautybehandeling in zien. Immers, daar valt het grote geld te verdienen. Niets mis mee, zolang het maar aantoonbaar effect heeft … en dat lijkt hier mee te zijn gerealiseerd. Venus Freeze is in Amerika geïnitieerd en inmiddels overgewaaid naar Nederland. Wat kan Venus Freeze voor je doen?

Warmte

Alles is gebaseerd op warmte en er wordt niets ingespoten. Zie het als een anti aging gebaseerd op magnetische pulsen en radiofrequentie, met – tot op heden – erg goede resultaten. Heeft het met wonden te maken, dan kan er door verschillende verzekeraars een vergoeding tegenover staan, dit geldt uiteraard niet voor verjongingsbehandelingen. De verjongingsbehandeling heeft effect op fijne lijntjes, cellulitis, huidverslapping en als je een slechte doorbloeding hebt en kan over het hele lichaam toegepast worden.

Hoe werkt het?

Als je ontspannen op de behandeltafel ligt gaat men aan de slag met “je zwakke plekken”. Nadat je gereinigd bent, smeert men de plekken in met glycerine. Dan wordt de applicator ingezet en deze masseert je zo’n tien minuten in roterende bewegingen. De temperatuur in je huid loopt op, maar het blijft aangenaam voelen. Het kan tot zo’n 45 graden oplopen, maar als je dit niet als prettig ervaart, kan de behandelaar de temperatuur iets bijstellen. De applicator blijft continu in contact met de huid en het is verder pijnloos.

Op deze wijze wordt de huid gestimuleerd om het zo belangrijk collageen (voor stevigheid) en elastine (voor soepelheid) weer aan te gaan maken. Verder stimuleert het de circulatie, zodat zuurstof, vitamines en mineralen hun weg naar de huid beter weten te vinden.
Heb je grotere gebieden dan wordt het als het ware opgedeeld, maar per gebied ben je zo’n tien minuten bezig. De behandelde huid wordt gedurende enkele dagen een beetje rozig, maar niet echt storend. Om optimaal effect te hebben adviseert men, afhankelijk van het te behandelen gebied, zo’n zes tot acht behandelingen. Het is niet goedkoop, want een behandeling is bij de meeste instituten tussen € 110 en € 150.

Resultaat

Behalve dat de betere doorbloeding al een goed resultaat geef, want daar krijg je een frisse kleur van en geeft het direct een zachte glans op het gezicht of ander deel van het lichaam wat je laat behandelen.
Het stimuleren van het collageen en elastine kost natuurlijk tijd en dat geeft niet direct resultaat. Maar tijdens de reeks behandelingen komt het proces wel (weer) op gang en krijg je een jongere strakkere huid. Een huid die vergelijkbaar is met de huid die nog wel als van zichzelf collageen aanmaakt.

Echte schoonheid komt van binnenuit ... en soms stimuleer je die binnenkant een beetje!

Later toepassen

Als je op een later moment in het leven Venus Freeze toepast, gaan diepere rimpels niet meer geheel weg. Een 60 jarige huid kan nu eenmaal geen 20 jarige huid meer worden. Wel is het zo dat ze aanzienlijk vervagen na verloop van tijd. Doorloop een zelfde aantal behandelingen, zodat ook nu het collageen en elastine voldoende gestimuleerd kan worden.

Hoe tijdelijk is tijdelijk?

Het is geen permanente oplossing en dat is ook logisch, want als je de aanmaak van collageen en elastine weer moet stimuleren tot aanmaak, is het geen eenmalige actie je doorloopt. Dus na verloop van tijd moet het collageen en elastine weer gestimuleerd worden. Er zijn nog niet veel onderzoekscijfers bekend, maar men verwacht dat het tussen een half jaar en een jaar door kan lopen. Maar ook hiervoor geldt dat iedere huid anders is en dus ook anders reageert op de verder pijnloze behandeling.

De meeste onderzoeken (tot op heden veelal in Amerika en Canada) laten nu zien dat er in 92% tot 96% significant resultaat (verbetering ten op zichten van de beginsituatie) te behalen valt op een natuurlijke manier.

Tot slot

Wondermiddelen bestaan niet, maar deze werkwijze stimuleert de aanmaak van lichaamseigen stoffen die helpen de huid weer strakker en frisser te krijgen. Daar is niets mis mee en heeft geen negatieve uitwerkingen op wat voor manier dan ook. Het is alleen niet erg goedkoop en je moet het er voor over hebben. Mogelijk zal de prijs na verloop van tijd zakken, naarmate meer salons deze behandelwijze toe gaan passen.

Lees verder

© 2014 - 2020 Annastaal, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Solarfreezer: warmte uit water winnenSolarfreezer: warmte uit water winnenDe gasrekening kan best oplopen, vooral tijdens koude wintermaanden. In 2014 is er een nieuwe uitvinding gedaan die hier…
Venus, planeet in ons zonnestelselVenus, planeet in ons zonnestelselVenus is een planeet dat behoorlijk dicht bij de zon staat. Hij is namelijk de tweede planeet vanaf de zon. Hierdoor is…
Horoscoop: Planeet VenusHoroscoop: Planeet VenusSterrenbeeld is een bekend begrip. Planeten, hun betekenis en invloed in de horoscoop zijn minder bekend. Zon, Maan, Mer…
Venus (tweede planeet)Venus is vanaf de zon gezien de tweede planeet in het zonnestelsel. De planeet heeft ongeveer dezelfde grootte en zwaart…

Oog make-up tips, hoe maak je smokey eyes?Experimenteer eens met smokey eyes, dit is een intense oog make-up die je ogen een verleidelijk en zwoele uitstraling ge…
Scrubs en crèmes voor een goede lichaamsverzorgingEen goedverzorgde huid is een stralende huid. Dit artikel bevat enkele tips voor een goede lichaamsverzorging, voor dive…

Reageer op het artikel "Beauty: Venus Freeze behandelingen"

Plaats een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Reactie

Nathalie, 11-06-2017 08:44 #1
Ik heb 10 Venus freeze behandelingen gehad (in combinatie met bindweefselmassages) voor de cellulites op mijn benen en kan laten weten dat het effect helaas nul was. Niet doen dus!

Infoteur: Annastaal
Laatste update: 21-09-2016
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Special: Uiterlijke verzorging
Reacties: 1
Schrijf mee!