Mooi gezond haar als teken van schoonheid

Mooi gezond haar als teken van schoonheid Mooi en gezond haar als teken van gezondheid en schoonheid? Het haar van iemand is toch het eerste wat opvalt en de mooie ogen natuurlijk. Mooi haar staat prachtig. Het is ook veelzijdig. Je kunt experimenteren met kapsels en kleuren, en hebt binnen een paar tellen een volledig ander sexy uiterlijk. Met een mooi kapsel geef je echt je visitekaartje af. Hoe je opgestoken krullend haar krijgt en hoe je gezond haar krijgt en houdt? Daarvoor zijn wel enkele tips te geven.

Inhoud


Een goede kapper doet wonderen voor je haar

Een goede kapper ziet vrijwel direct welk haar type je hebt en welk kapsel het beste bij je gezicht en uiterlijk staat. Wat past bijvoorbeeld het beste bij je gezicht, karakter en is modieus. Welke kleur en hoe gaan het kapsel aanpassen? Altijd spannend wat het resultaat zal zijn. Ook commercie en tv programma’s spinnen garen bij al die aandacht voor schoonheid en gezondheid. Maar het belangrijkste is dat je zelf tevreden bent en krijgt wat je echt leuk vindt. Hoe wil je eruit zien. Stralend en sexy natuurlijk, maar hoe krijg je dat voor elkaar?

Mooi gezond haar, hoe doe je dat?

Het haar wordt in je hoofdhuid gemaakt. De cellen die daarvoor verantwoordelijk zijn, delen zich elke twaalf uur, en duwen zich langzaam naar buiten. Eenmaal buiten de hoofdhuid worden de cellen hard, en volstrekt levenloos. Het haar bestaat uit dode verharde cellen, met daarover een gezonde glanzende en vettige laag. Het mooie haar kan wel tegen een stootje. Maak er wat leuks van.

Haarverlies

Een mens heeft gemiddeld 100.000 à 150.000 haren op zijn hoofd, en verliest daarvan elke dag zo’n 150. Niet erg veel op het totaal. Ook als je in je borstel wat meer haar aantreft, hoeft dat helemaal niet erg te zijn. Het is ook nauwelijks zichtbaar, want je moet naar schatting 40 à 50 procent van je haar op een bepaalde plek verliezen, wil dat met het blote oog te zien zijn. Als je je toch ongerust maakt kun je het beste aankloppen bij een dermatoloog. Normaal gesproken wordt al het haarverlies weer aangevuld. Je haar groeit gemiddeld genomen per maand veertien millimeter. Bij de ene persoon gaat het wat sneller, bij de ander wat trager. Overigens wordt het haar wel wat dunner naarmate we ouder worden. Evident zichtbaar is ook dat mannen eerder hun haren verliezen dan de dames. Tijdelijk haarverlies bij vrouwen kan ook samenhangen met hormonale schommelingen, bijvoorbeeld door gebruik van een anti conceptie pil. Zeer extreem is haarverlies door een uitzonderlijke schok. Het komt voor, maar gelukkig zeer zelden.

Gezond leven

Een evenwichtig en gezond dieet zie je vrijwel direct terug in de gesteldheid van je haar. Producten met veel vitamine B, zoals volkerenproducten, zijn zonder meer goed voor je haar. Als je haar dof is en in een slechtere conditie verkeert, is het de moeite waard dat eens uit te proberen.

Gezond eten, let op je voeding

Goed voor je haar is het eten en drinken van:
  • Walnoten en andere noten;
  • Vette vis;
  • Eiwitten (vis, vlees, eieren, kaas);
  • Vezelrijk eten;
  • Drink genoeg water;
  • Genoeg fruit en groenten.

Gezond glanzend haar, hoe doe je dat?

Voor gezond haar is een gezonde hoofdhuid noodzakelijk. Als die bijvoorbeeld te droog is, doe je er goed aan je huid licht te masseren met amandelolie. Borstel je haar niet te veel en vermijd te veel en te lang zonnen. Gun je huid en haar dan wat rust totdat het wat is opgeknapt.

Waarom je hoofd masseren?

Het masseren van de hoofdhuid is niet alleen goed voor je huid, maar ontspant ook, wat een zeer prettig en fijn is. Probeer altijd, ook bij de kapper, te veel chemicaliën te vermijden. Je haar zal je vooral erg dankbaar zijn, en je kunt er dan veel meer mee doen

Hoe krullend haar krijgen, enkele tips?

Mooi krullend haar, hoe krijg je dat voor elkaar. Welnu, was eerst je haar met shampoo. Zo nodig met een volume shampoo als je meer volume wilt. Föhn het dan een beetje droog en masseer er wat mousse in. Föhn het vervolgens helemaal droog.
Wikkel je strengen in de warm water rollers of gebruik een krultang. Laat je de krullers kort in je haar zitten dan krijg je losse krullen, maar laat je de rollers er lang in totdat ze zijn afgekoeld, dan krijg je veel krullen die ook lang goed blijven. Wil je de krullen wat losser hebben, dan haal je vingers door je haar, om de krullen wat losser te maken. Om de krullen vast te zetten spray je wat haarlak op je nieuwe krullen. Om het nog feestelijker te maken gebruik je een paar schuifspelden met strasstenen. Spray tot slot nog wat extra haarspray over je haar, om het lang goed te houden. Je wordt zo onweerstaanbaar. Probeer het zelf eens.
© 2007 - 2024 Zeemeeuw, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Krullend haar verzorgenKrullend haar verzorgenVeel actrices, zangeressen en modellen met krullend haar hebben altijd perfecte krullen op foto's of in films. Denk aan…
Kapsels voor kort haarKapsels voor kort haarKort haar is makkelijk te behandelen en het is erg comfortabel. Daarnaast heb je niet snel een bad hairday als je kort h…
Verschillende types krullend haar uitgelegdKrullend haar is er in vele soorten en vormen. Jarenlang is krullend haar over één kam geschoren, wat het er voor vrouwe…
Wat zijn de beste vitamines voor je haar?Wat zijn de beste vitamines voor je haar?Het is algemeen bekend dat vitamines en mineralen goed zijn voor je algemene gezondheid en bijvoorbeeld je de conditie v…

De samenstelling van een goed parfumDe samenstelling van een goed parfumWat zit er precies in een lekker parfum? Heerlijke geuren, een goed parfum heeft bijna magische krachten. Een goed parfu…
Een mooie en gezonde huid krijgen, hoe doet u dat?Een mooie en gezonde huid krijgen, hoe doet u dat?Een mooie en gezonde huid is belangrijk, maar hoe doet u dat? Een mooie huid is niet alleen aantrekkelijk, maar de huid…
Reactie

Jehoeda (infoteur), 20-08-2007 #1
Haaruitval kan vele oorzaken hebben; meestal is het een combinatie van factoren. Bij mannen is gewoonlijk het gevolg van een hoog gehalte aan het hormoon testosteron in het bloed. Het feit dat kaalheid steeds meer voorkomt, wijst er op dat er ook voedingsfactoren in het spel zijn (dat schrijf je ook al): het is mogelijk dat een slecht functionerende lever niet genoeg testosteron afbreekt en dus indirect kaalheid veroorzaakt. Een gezonde lever neutraliseert hormonen die niet langer nodig zijn.

Bij kalende mannen die overgaan op gezonde voeding en vitaminesupplementatie blijkt de haaruitval vaak te stoppen en soms nieuw haar te groeien. Een eiwitrijk dieet is belangrijk. Tevens zijn een of meer B-vitamines van belang. PABA, foliumzuur, biotine en inositol kunnen gebruikt worden.
Een onderactieve schildklier kan een andere oorzaak zijn van haaruitval.

Tot slot nog wat over grijs worden. In tijden van spanning of verdriet kunnen sommige mensen plosteling snel grijs worden. Dit heeft te maken met de bijnieren. Pantotheenzuur is van groot belang voor het goed functioneren van de bijnieren. Ook hier zijn PABA en foliumzuur van belang.

Verder weer een uitstekend artikel!:-) Reactie infoteur, 24-05-2020
Het goed verzorgen van het haar is voor iedereen erg belangrijk.

Zeemeeuw (1.579 artikelen)
Laatste update: 20-06-2020
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.