Wat zijn de beste vitamines voor je haar?

Wat zijn de beste vitamines voor je haar? Het is algemeen bekend dat vitamines en mineralen goed zijn voor je algemene gezondheid en bijvoorbeeld je de conditie van je huid. Vitamines hebben echter ook nog andere voordelen en hebben zelfs een invloed op de kwaliteit van je haar en bevorderen de haargroei en houden haaruitval tegen. Welke vitamines zijn goed voor je haar?

De invloed van vitamine A op je haar

Vitamine A is een vitamine die je lichaam nodig heeft voor vele functies. Het is een vitamine die het lichaam opslaat in de lever wanneer het niet nodig is en het is daarom van belang dat je niet te veel neemt van deze vitamine. De meeste vitamines zijn wateroplosbaar waardoor overtallige hoeveelheid op de een natuurlijke manier het lichaam verlaat. Vitamine A zorgt voor de bevordering van een gezonde talgproductie. Een te kort van deze vitamine kan tot droog haar en hoofdhuid leiden. Vitamine A is van nature te vinden in vele soorten voedsel als melk, broccoli, spinazie en wortel.

Vitamine B groep

Er zijn verschillende vitamines B die een positieve invloed hebben op de kwaliteit van je haar. Vitamine B2 wordt ook wel riboflavine genoemd en is een micronutrient wat een positief effect heeft op je haar. Een tekort kan bijdragen aan haaruitval. Vitamine B2 helpt ook bij de absorptie van ijzer en vitamine B6. Vitamine B2 kan gevonden worden in onder andere champignons, eieren, broccoli en spinazie.

Vitamine B3 verbetert de bloedcirculatie van de hoofdhuid. Het versterkt ook de haarfolklies. Een tekort kan leiden tot uitgedund haar. Vitamine B3 kan gevonden worden in onder andere brood, granen, rundvlees en zalm. Vitamine B5 is een vitamine wat helpt bij het tegenhouden van de vergrijzing van het haar en voorkomt haaruitval. Vitamine B6 is ook een vitamine die bijdraagt bij de haaruitval wanneer er sprake is van een tekort. Vitamine B5 is te vinden in onder andere kip, melk, volkoren brood, granen en zalm.

Vitamine C

Vitamine C staat bekend als een van de belangrijkste vitamines voor je gezondheid. Deze vitamine heeft ook een grote invloed op de kwaliteit van je haar. Vitamine C voorkomt haaruitval en vergrijzing van het haar. Daarnaast helpt het bij het behoud van de kleur van het haar en verbetert het de bloedcirculatie van de hoofdhuid. Het helpt ook bij de opname van andere stoffen als ijzer die ook weer belangrijk zijn voor de bevordering van de haargroei. Wanneer iemand een tekort heeft aan vitamine C kan het leiden tot levenloos en dof haar en zelfs uitvallen van het haar. Een goede bron van vitamine c zijn sinaasappels, maar ook bladgroenten, frambozen en ananas zijn een goede bron.

Vitamine E

Als laatste heeft vitamine E een grote invloed op de conditie van je haar. Het is een vitamine die helpt om haaruitval te voorkomen, maar daarnaast ook juist helpt om de conditie van het haar te verbeteren. Het helpt ook de haargroei te versnellen. Een tekort aan vitamine E kan leiden tot haaruitval en het hebben van roos. Vitamine E komt onder andere voor in eieren, zonnebloempitten, bladgroenten en asperges.

Vitamines kunnen helpen bij de conditie van je haar, maar ook bij je algemene gezondheid wat indirect ook weer invloed heeft op je haar. De juiste voeding speelt een belangrijke rol en daarom is het altijd belangrijk om te weten wat goed voor je is en wat niet.
© 2011 - 2024 Misterlak, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Huismiddeltjes tegen haaruitvalHuismiddeltjes tegen haaruitvalOngewenst haarverlies is de schrik van vele mannen en vrouwen. Een beetje haarverlies is normaal, maar wanneer je regelm…
Oplossingen haaruitvalOplossingen haaruitvalDe gemiddelde mens verliest zo'n honderdtal haren per dag. Indien je er meer verliest, lijd je aan haaruitval. Dringend…
Haaruitval na de zwangerschapHaaruitval na de zwangerschapHaaruitval: zwangerschap, bevalling. Tijdens de zwangerschap straal je van gezondheid, zo lijkt het wel. Tenminste, aan…
Haaruitval door hormonenHaaruitval door hormonenVele vrouwen lijden tijdens de zwangerschap of na de geboorte van het kind onder haaruitval. Ook bij ziektes van de schi…

Tablet, capsule, dragee, pillen: kenmerken en verschillenTablet, capsule, dragee, pillen: kenmerken en verschillenMedicijnen moeten meestal via de mond worden ingenomen. De bekendste vorm is het tablet. Er zijn ook dragees en capsules…
Wel of niet een griepspuit halen dit najaar?Wel of niet een griepspuit halen dit najaar?De griep is alweer in het land. Zo langzamerhand komen er weer steeds meer mensen die geveld zijn door de griep. Voor de…
Bronnen en referenties
  • http://www.vitamine-info.nl/nieuwsartikel/article/gezond-haar-met-vitamines-en-mineralen-9/
  • http://vitamine-abc.nl/Beste%20Vitamines%20voor%20je%20haar.html
Misterlak (90 artikelen)
Gepubliceerd: 10-10-2011
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.