Wel of niet een griepspuit halen dit najaar?

Wel of niet een griepspuit halen dit najaar? De griep is alweer in het land. Zo langzamerhand komen er weer steeds meer mensen die geveld zijn door de griep. Voor de farmaceutische industrie belangrijk want ontzettend veel mensen maken gebruik van de mogelijkheid om zich te laten inenten tegen de griep. Maar…nu gaat er op het internet toch informatie rond waardoor men zich kan gaan afvragen of het nu wel zo verstandig is om deze griepspuit te gaan halen.

‘Een verzwegen verrassing van de farmaceutische industrie’.

Deze titel is ook de titel van het boek dat is verschenen en is geschreven door arts Hans Moolenburgh Sr waarin hij ons verteld wat er met de vele ongebruikte vaccins is gebeurd nadat het draaiboek van vaccinatie tegen de Mexicaanse griep niet liep zoals de bedoeling had moeten zijn. In 2009 moest de hele wereld ingeënt worden tegen de Mexicaanse griep en lagen er miljarden euro's aan winsten te wachten voor de farmaceutische industrie. Tenminste... Zo was de bedoeling. Maar het liep allemaal anders. De Mexicaanse griep bleek milder te verlopen dan via de media werd voorspeld, waarop veel mensen besloten de vaccinatie niet te gebruiken. Het gevolg was dat de farmaceutische industrie met heel veel griepspuiten bleef zitten. Een grote strop dus waarvoor een oplossing moest worden gezocht.

Hoe kwam men in 2009 eigenlijk zo snel aan al die vaccins?

Normaal gesproken neemt het enige tijd in beslag om de te verwachte benodigde vaccins voor het griepseizoen te kweken, maar door de wereldwijde paniek omtrent de Mexicaanse griep was daar op dat moment geen tijd meer voor met als gevolg dat men vaccins ging kweken met een supersnelle kweekbodem. Namelijk - en schrik niet - met zichzelf snelvermenigvuldigende kankercellen! Eiwitten vanuit deze kankercellen zijn dus met deze vaccins mee ingespoten bij iedereen die deze griepprik heeft gekregen. Zonder…dat er eerst getest werd. Niemand wist of weet dus of dit op de langere termijn gevolgen zal hebben (en dat weet men nog steeds niet).

Wat is nu die verzwegen verrassing volgens arts Hans Moolenburgh?

In deze tak van geld verdienen draait alles om winst en niet om verliezen dus er is een oplossing bedacht. Men heeft de overschotten aan vaccins gewoon toegevoegd aan de vaccins die nu klaarliggen voor het najaars-griepseizoen. Mocht u dus dit najaar een uitnodiging krijgen voor de griepprik dan zegt arts Hans Moolenburgh: 'U mag hem ook níet nemen'.

Heel veel mensen vertrouwen op hun arts en gaan gewoon in op de uitnodiging om de griepspuit te komen halen. Bij de mensen die een automatisch een uitnodiging op hun mat vinden gaat het altijd om ‘risicogroepen’ en dat wil zeggen dat deze mensen al een achterliggende ziekte of aandoening hebben waardoor het risico op complicaties bij griep groter zijn dan bij ‘gezonde’ mensen. Maar… met al die informatie over de samenstelling van de griepspuit gaan steeds meer van die mensen zich toch afvragen of ze er toch niet beter aan doen om de spuit te weigeren.

Wat is nu eigenlijk griep?

Griep is een virus. Dit is een klein organisme dat tot in de cel een ziekte kan veroorzaken. Mensen met een goed werkend immuunsysteem hebben een zelfherstellend vermogen en zijn niet snel vatbaar voor griep. Het is wel zo dat wanneer je onderhevig bent aan stress of wanneer je al een andere – bijvoorbeeld chronische – ziekte hebt, dat je dan meer kans hebt om de griep te krijgen. Wanneer je dan toch de griep krijgt heeft dat weer wel als gevolg dat wanneer je later weer in contact komt met dat speciale virus, dat je lichaam uit zichzelf daartegen antistoffen aan gaat maken zodat je die griepsoort in ieder geval niet meer kunt krijgen.
Griep kan onderverdeeld worden in types en type A is daarvan de soort die de meeste klachten geeft en die ook in bepaalde seizoenen als een epidemie voor komt.

De symptomen zijn:

  • Type A: Algemene malaise, koorts, pijn in spieren en botten, hoofdpijn, loopneus, hoesten, misselijk, overgeven, koude rillingen, moeheid, waterige ogen en hoesten.
  • Type B geeft ook de klachten zoals type A maar neemt eigenlijk nooit epidemische vormen aan.
  • Type C is de soort die verkoudheidsklachten veroorzaakt. De klachten van dit type kunnen wel tot 6 weken aanhouden. Het lijkt dan net of je er maar niet overheen kunt komen.

Over het algemeen kan gesteld worden dat men behoorlijk ziek kan zijn van griep, maar toch is het op zich geen gevaarlijke ziekte. Behalve dan wanneer er complicaties optreden bij mensen die bijvoorbeeld al onderliggende ziektes hebben als hart en vaatziekten, longaandoeningen, kanker, diabetes en dientengevolge een slecht werkend immuunsysteem hebben. Daarom worden dit dan ook de risicogroepen genoemd. De complicaties kunnen bestaan uit longontsteking, hersenontsteking, spierklachten of verergerde hart en vaatklachten enz.

Hoe kun je zorgen dat je immuunsysteem zo optimaal mogelijk is?

Wanneer je besluit om de griepspuit toch maar niet te gaan halen is het belangrijk dat je er wél voor zorgt dat je weerstand tegen ziektes zo optimaal mogelijk is. Dat is mogelijk door te zorgen voor goede en gezonde voeding. Let ook vooral op voldoende ontspanning zoals voldoende nachtrust en als het mogelijk is voor zo min mogelijk stress want bij te weinig slaap en veel stress gaat namelijk ook de weerstand omlaag. Maak gebruik van supplementen zoals een goede multivitamine met daarbij extra een aanvulling van de vitamines C en D, want van deze twee laatste zit er niet voldoende in de een multivitamine tablet en is dus aanvulling extra nodig.

Wat ook een heel goed natuurlijk middeltje is, dat is vlierbessensiroop. Vlierbessensiroop is verkrijgbaar in de natuurwinkel. Vraag de verkoper om meer informatie.

Lees verder

© 2011 - 2023 Yoan, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Vaccinatie tegen het griepvirusVaccinatie tegen het griepvirusElk jaar krijgt één op de tien mensen griep. Gezonde mensen kunnen al behoorlijk ziek worden van het griepvirus. Maar vo…
Bescherming tegen griep met een griepvaccinatieBescherming tegen griep met een griepvaccinatieGriep is een ziekte waar iedereen wel eens mee te maken krijgt. Het is erg vervelend en het kan je dagelijkse activiteit…
De griep (influenza)De griep (influenza)Officieel heet de griep "Influenza". Bij griep is er sprake van een luchtweginfectie die veroorzaakt wordt door het infl…
Griepspuit met gevaarlijke bijwerkingenmijn kijk opGriepspuit met gevaarlijke bijwerkingenDe griepspuit is een jaarlijks terugkerend ritueel vanaf de jaren zeventig van de vorige eeuw. Elk najaar worden 60-plus…

Wat zijn de beste vitamines voor je haar?Wat zijn de beste vitamines voor je haar?Het is algemeen bekend dat vitamines en mineralen goed zijn voor je algemene gezondheid en bijvoorbeeld je de conditie v…
Redenen vaginaal bloeden na gemeenschapRedenen vaginaal bloeden na gemeenschapAlle vrouwen zijn gewend maandelijks te bloeden, maar soms bloed je ook als je niet ongesteld bent. Als je vaginaal bloe…
Bronnen en referenties
  • www.klassiekehomepathie.nl
  • www.klassiek-homeopaat.info
Yoan (156 artikelen)
Laatste update: 15-08-2012
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.