Redenen vaginaal bloeden na gemeenschap

Redenen vaginaal bloeden na gemeenschap Alle vrouwen zijn gewend maandelijks te bloeden, maar soms bloed je ook als je niet ongesteld bent. Als je vaginaal bloedt na seks kan dat verschillende redenen hebben. Behalve bij de eerste keer is dit niet normaal. De oorzaken kunnen behoorlijk serieus zijn, behalve deze lijst lezen zul je ook zeker een arts moeten raadplegen.

Redenen vaginaal bloeden

Na het hebben seks verkeer je vaak in een fijne roes en er is niks wat je sneller terug naar de realiteit brengt dan het ontdekken van vaginale bloeding. Een vaginale bloeding wil zeggen dat er bloed uit je geslachtsdeel komt. Er zijn kunnen verschillende redenen zijn van vaginaal bloeden. Het is niet iets om licht op te vatten, het moet zeker serieus genomen worden. Hieronder een overzicht van veelvoorkomende oorzaken. Raadpleeg altijd een arts. Let op! Dit zijn niet alle oorzaken natuurlijk, enkel de meest veelvoorkomende.

Cervicale dysplasie

Cervicale dysplasie is een verandering van de epitheliale cellen van de baarmoederhals die vooraf gaat aan kanker. Het risico hierop neemt toe bij meerdere seksuele partners, seks voor je achttiende, zwangerschap voor je zestiende, of een geschiedenis van geslachtsziektes. De behandeling hierop is meestal een operatie.

Chlamydia

Een oorzaak kan ook zijn Chlamydia. Dat is een bacteriële infectie die overgedragen kan worden door seksuele activiteit of contact met sperma, vaginaal vocht of bloed. Chlamydia is een geslachtsziekte. Om Chlamydia te genezen is vaak niet meer nodig dan het volgen en volledig afmaken van een pillenkuur.

Gonorroe

Een oorzaak kan ook Gonorroe zijn, de geslachtsziekte die ook wel druiper genoemd wordt. De infectie wordt opgelopen door een bacterie. Dit is één van de meest veelvoorkomende geslachtsziektes. De bacterie wordt overgedragen door seksuele activiteit. Er zijn meerdere medicijnen beschikbaar die helpen tegen deze geslachtsziekte.

Vaginitis

Vaginitis of ook wel cervicitis is een ontsteking in de binnenste schaamlippen of de baarmoederhals. Er zijn meerdere manieren om dit te bestrijden, maar dat hangt af van de oorzaak van de vaginitis . Om achter die oorzaak te komen is hulp van een arts vereist.

Poliepen

Poliepen op de baarmoederhals kunnen ook een oorzaak zijn. De poliepen zijn gladde, rode of paarse gezwellen die groeien in de slijmlaag van de baarmoederhals. De poliepen zijn gemakkelijk en geheel pijnloos te verwijderen.

Trichomoniasis

Trichomoniasis is een seksueel overdraagbare aandoening, nog een geslachtsziekte dus. Deze geslachtsziekte wordt door een parasiet veroorzaakt. Deze SOA komt erg veel voor in Nederland. Als je naast vaginaal bloeden ook nog erge jeuk ervaart en stank ruikt is het hoogstwaarschijnlijk Trichomoniasis. Bij vrouwen infecteren de eierstokken. Het kan soms jaren duren voor de symptomen van deze SOA naar boven komen. Het vervelende bij deze SOA is dat het ook overgebracht kan worden door een bubbelbad, urine, toiletten en in het zwembad.

Endometritis

Endometritis wil zeggen dat er een infectie in de baarmoederwand is. Je hebt verschillende soorten van deze aandoening, bijvoorbeeld chronische en acute. Endometritis wordt meestal behandeld met een antibioticakuur.

Baarmoederpoliepen

Poliepen in de baarmoeder komen niet vaak voor, het is uiterst zeldzaam dat ze zo groeien dat je er last van ervaart. Vaginaal bloeden als je niet ongesteld bent is één van de symptomen. Ook vaginaal bloeden na seks en uitslag zijn voorkomende symptomen.
© 2011 - 2024 Sfinx, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Oorzaken van veel afscheidingOorzaken van veel afscheidingAls u last heeft van veel afscheiding kan u behoorlijk schrikken. Over het algemeen is veel afscheiding niet normaal. Ve…
Groene afscheiding: oorzaken groene vaginale afscheidingGroene afscheiding: oorzaken groene vaginale afscheidingGroene afscheiding betreft een abnormale vaginale afscheiding die vaak stinkt en gepaard gaat met andere symptomen zoals…
Bloeden na geslachtsgemeenschap: Oorzaken van bloedingenBloeden na geslachtsgemeenschap: Oorzaken van bloedingenSommige vrouwen ervaren een bloeding net nadat ze seks gehad hebben. Vaginaal bloedverlies na het vrijen lijkt een alarm…

Wel of niet een griepspuit halen dit najaar?Wel of niet een griepspuit halen dit najaar?De griep is alweer in het land. Zo langzamerhand komen er weer steeds meer mensen die geveld zijn door de griep. Voor de…
Proeven, waarmee doet u dat?Er zijn vele lekkere producten op de markt verkrijgbaar maar hoe komt het dat iets zo lekker smaakt? Smaken verschillen…
Sfinx (51 artikelen)
Laatste update: 15-05-2014
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Diversen
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.